Pa piše na kraju članka da nije donesena odluka što će s nama.
Printable View
Pa piše na kraju članka da nije donesena odluka što će s nama.
Čini mi se da sam čitala negdje da za AZ možda neće trebati treća doza. Nisam sigurna jel AZ, ali mislim da jeste. Za Johnsona se valjda sad traži odobrenje druge.
Muž mi se boostao jutros, sa Sputnikom, to je i ranije primio.
Meni je neki dan jedan epidemiolog objašnjavao da je i bolje kombinirati cjepiva
Mislim da se za AZ niti ne smije dati treća doza.
Ja bih odmah kombinirala, samo da odobre. Ako ne, može mi netko od protucepilnika posuditi zdravstvenu.
Nije istina, tko zna gdje sam to pročitala.
Pa mozda zato sto ostavljaju dojam ili to jasno kazu da virus covid19 ne uzrokuje koronu ? Ono , virus prehlade , a ekipu zapravo ubiju lijecenjem u bolnici?
To je ekstrem na jednim kraju spektra, pa onda idu blaze nijanse tipa: stari su, debeli, ne trce, od necega se treba umijeti...
Meni je osobno bas cudno da nisi srela. Jer ja znam ljude kojima su clanovi obitelji umrli od korone pa negiraju bolest godinu dana kasnije. Ok, to je valjda njihov nacin nosenja sa gubitkom, poricanje jest jedna faza zalovanja. Tako da mene cudi da ti ne znas takve osobe u svojoj blizini.
Ja poznajem osobe koje se ne žele cijepiti i koje koronu smatraju nepostojećom bolešću; no daleko veći broj onih koji se ne žele cijepiti, a poznajem ih, ne smatra koronu nepostojećom bolešću već procjenjuje da im cijepljenje nije potrebno. Dobar dio njih i zato što su preboljeli pa im nije bilo naročito tegobno, ako je uopće i bilo. Što ne znači da misle da drugima neće biti puno gore - nego su dojma da se njihov organizam dobro nosi s koronom.
No, čitajući ovaj forum, uočila sam da dosta ljudi ne poznaje nikoga tko je/ili nije ... pa nešto... Čini se da je to sasvim uobičajeno.
Evo, ja poznajem ljude koji su se gadno proveli s koronom: razrednik mog mlađeg sina jedva je izvukao živu glavu, a mlađi je od mene petnaestak godina, mladi kolega (dvoje djece u pelenama) cijelu zimu je patio s teškom upalom pluća, s posla još nekoliko ljudi koji su imali baš gadne simptome, a to su mladi ljudi, većinom nepušači, ništa vidljivo rizično... Trenutno je jedan doma s upalom pluća nakon prebolijevanja. Mislim da mu nije prvo bolovanje radi toga, ali nisam sigurna. Kako god bilo, ljudi dugo imaju posljedice. Neki se bome i nisu izvukli. Jedna poznanica umrla je od posljedica korone, moje dobi (nepunih 60). Eh, sad - je li to starost ili nije, ne mogu procijeniti.
S druge strane, imam i podatke da su ljudi prehodali koronu, a da nisu ni znali za to. Kad smo u proljeće za potrebe putovanja u inozemstvo slali ljude iz firme na serološko testiranje, pokazalo se da neki imaju antitijela, a nisu imali ama baš nikakve simptome, nisu bili kod liječnika niti su se testirali jer nije za to bilo vidljivih razloga. Koliko je mogu širiti zarazu, a da to i ne znaju. Asocijacija na osnovnoškolsku lektiru - Kugina kuća
većina necijepljenih koje ja znam kažu da im je veći rizik od nuspojava cjepiva nego od zaraze
moguće da bi bilo više zainteresiranih za cjepiva s mrtvim virusom (ako sam se dobro izrazila)
Krece Moderna, a cak ni kod nas nije odobrena kao treca doza? :-o Pa sto im je sad odjednom, inace je uvijek sve tako oprezno.
Svekar je, inace, primio trecu Modernu, a i prijateljica koja zbog RA uzima Humiru. Vec se neko vrijeme zezamo da su u trialu od 2 osobe pa, ako jedan otegne papke, necemo znati je li zapravo treca doza Moderne 50% sigurna ili 50% opasna.
Sve mi to ide na cjepljenje ko gripa,svake godine.
Nadam se da nisam u pravu
Pa ako i bude tako, o cemu je problem? Osim eventualno u potrebno trudu da se nekamo ode po cjepivo.
Nitko ne moze garantirati da nece doci neka nova bolest nekad u buducnosti (nadam se ne odmah, hebemu, ni ove se ne mozemo otarasiti ni smiriti je) pa cemo se opet zbog necega cijepiti.
Mama je 65+, tlakasica, za 2 tj joj je 6mj od primitka 2.doze Pfizera. Bas me zanima hoce li dobiti poziv
Zakaj?
Ja sam prvu dozu dobila u četvrtom, drugu početkom sedmog (to sam se još jedva izborila pomaknuti), za booster pričaju da ide od osmog mjeseca a meni je to u ožujku. Imam vremena brdo.
Mama je primila ranije no i njoj je prošlo tek 4 mjeseca od druge doze. Plus upitno je da li i za AZ tako brzo pada imunitet kao Pfizer.
Sto se tice imunokompromitiranih mozda njima odobre dodqtnu dozu pfizer na AZ neovisno o booster temi. Plus teško mi je povjerovati da u mojim godinama i uz djecu koja se kreću u kolektivu necu uskoro pobrati dozu prirodnog boostera.
Zato što u linkanom članku piše da nije donesena nikakva odluka za Astrazenecu.
Pa nije ali kako je AZ kasnila s proizvodnjom za EU realno malo ljudi je vec u fazi da bi trebali primiti booster.
Inace u UK je odobren booster i za AZ (kad i za pfizer, pred par tjedana) ali ne znam da li je i preporučen za korištenje. EMA isto navodno analizira zahtjev za odobrenjem pa ce vec donijeti odluku.
Da podijelim i svoje iskustvo - cijepljena 2x Pfizerom. Zadnje cjepivo u V.mj. Upravo prolazim kroz infekciju covid-a. Blagi simptomi (umor, začepljen nos), ali ipak puno jači nego nakon cjepiva.
Djeca u izolaciji (nisu cijepljeni), bez simptoma. Nadam se da će i tako ostati. Škole inzistiraju na PCR testu. LOM se ne slaže ... čim nema simptoma, nema ni uputnice. Imate slična iskustva ?
Kod mene je kućni test postao + tek nakon par dana simptoma. Prvi su testovi bili -.
Preporuke jesu takve da se ljudi ne testiraju osim ako nemaju simproma , a bili su u kontaktu. Osim ako rade u zdravstvu ili socijalnoj skrbi. Tako da je dr.u pravu.
Moja kcer js dobila saml glavobolju i bol u ledima kao simptom, bez temperature , kaslja ili bilo cega. Kucni test je bio pozitivan 3 dan nakon prve glavoolje. PCR kasnine potvrdio. Njezina najbolja frendica je bila kontakt( sjede zajedno) dobila je glavobolju 4 dan od kontakta, testirana 6 , ali pcr -negativan.
E super. Da li su ti kćerki u sklopu škole uspjeli organizirati praćenje nastave na udaljeno za vrijeme boravka kod kuće ?
Moju preko Teams-a pojedini profesori spajaju na sate ... nešto ipak prati na taj način. Lijepo od njih, nisam očekivala. Sin, u gimnaziji, se sam snalazi za materijale.
Stvarno se još uvijek testira i prije odlaska u školu?
La_mama,
Ako skola inzistira, ne bi komplicirala nego bi dr.navela neki od simptoma da se pojavio i neka posalje uputnicu.
Onda cete biti mirni i sigurni da se dijete nije zarazilo, a ako i je imat ce potvrdu kojom moze izbjec buduce samoizolacije u skoli.
Je ali onda i treba od simptoma odraditi još 10 dana !
Tako je.
Oko mene su svi u takvim situacijama ili privatno placali pcr ili trazili uputnice temeljem "simptoma" jer su nekima djeca previse puta bila u izolaciji.
Naravno bilo je pola-pola slucajeva da su djeca bez ikakvih simptoma pozitivna zato je bitno da ostanu doma.i ne sire zarazu.
S tim sluzb. papirom su takodjer izbjegli samoizolacije za dijete za ubuduce (tad su jos cijeli razredi isli u SI ako je samo jedno dijete pozitivno).
Ja znam da je netko od nas 4 pozitivan, da bi se mi svi sigurno testirali. Bitno bi mi bilo znat jesam li preboljela ili ne.
Sad bar ima svakakvih testova.