Ajde, ti veceras, skulirana, a ja odlucila u ponedjeljak. :unsure:
Printable View
Ajde, ti veceras, skulirana, a ja odlucila u ponedjeljak. :unsure:
Ajte više vas dvije..il vas bumo dostigle mi ostale:kokice::alexis::štrika:
Svim trudnicima želim mirnu trudnoću, a finalisticama neka je sretno i da bude što lakši i brži porod! Kad vas čitam, što nije baš često pored petomjesečne bebe, vratim se u svoje trudničke dane, pogotovo pri kraju kada je bilo to slatko iščekivanje,al malo i sa strahom.
Žužy, došla sam vidit u kojoj si ti fazi, znamo se sa drugih tema i tako mi je drago da ćeš uskoro grlit svoju bebu. Koji dan ti je termin? Neka ti je sa srećom i da porod bude što brži i lakši:-)
Bas mi je potreban savjet prehladjena sam, krajnici se upali ne mogu gutati, probudila sam se mokra sva, bas md strah da ne naskodi sta bebi to. Sta bi smjela uzeti da se lijecim, kakve tableta ili prirrodni nacin neki bila bih zahvalna na savjetima
sara :-*
Računajuči po oplodnji u ivf-u,termin mi je 16.,iduču subotu.
A u bolnici mi večina dr računa po zm i ispada mi 21.
Kada če,vidjet ćemo. Ne žuri mi se,sada tek uživam skoro pa skroz opušteno.
Čitam tuđa iskustva,kak je kojoj krenuo porod...i sve je to tak individualno,kak i sve drugo.
Neću se zamarati,niti time niti dojenjem. Kako bude,bude...dan po dan,kao i cijela trudnoča.:zaljubljen:
Ljubi svoju mišicu!:heart:
Idemo kući... juuupiii
http://images.tapatalk-cdn.com/16/01...a3c223690c.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kak je dobar:zaljubljen::-D
Icsi,još ne vjerujem da si rodila!
Joj cure, protivno je pravilima foruma stavljati slike.
ICSI, budu ti adminice dale opomenu, pa daj Draga, ukloni slike.
Icsi rodila si pravog medenkovića :heart:
Mali mudrica.
Icsi, Ante je pravi slatkiš! :zaljubljen:
Radoznalice, da, tu smo negdje s tjednima.
Upravo sam skužila da mi je već četvrtina prošla!! Kad prije.. :zbunj:
Bebi ništa neće biti od tvoje upale krajnika, eventualno joj može naškoditi visoka temperatura, ali bi morala biti jaaako visoka.
Ako baš zagusti, odi doktoru, dat će ti antibiotik koji se može u trudnoći uzimati (bolje bez njega ako ide, naravno).
Pij puno tekućine, možeš grgljati slanu vodu (0,9%-tni NaCl; fiziološka), propolis može pomoći.
Jedi bijelog luka, voća (citrusa). Odmaraj. Smij se što više (smijeh pomaže svakom ozdravljenju) i što manje brini. :love2:
Skulirana, onda trk u rađaonu večeras, šta čekaš! :trci:
Kaae, nek' si ti odlučila pa kako bude! ;-)
Presladak je, Icsi. Mozes stavljati link na slike, ne ovako cijelu sliku.
Ja idem danas opet na CTG, u 1, sto je za pet sati. Nadam se da je i dalje sve ok jer mi se ne ide na indukciju. Osim toga, nemam bas neki konkretan plan kako da je natjeram da izadje sama. :lool:
O dojenju inace nema razloga brinuti unaprijed - vecina beba zna, ili barem ima neku ideju sto i kako treba. Ali vazno je imati na umu da vecina osoblja nije educirana o dojenju i da nece znati/moci pruziti podrsku. Zato je tu SOS telefon i SOS grupa, ili forum.
Galicia meni bas sporo vrijeme prolazi mozda sto sam non stop u kuci i moram mirovati, znaci nije to toliko opasno opet su me babske price djaba nasikirale. Ma bas sam postala preosjetljiva izgleda da su mi hormoni poludili ovi dana za sitnicu se rasplacem...i muza su pocele nervirati moje reakcije plac, brige itd. bas pocinjem biti depresivna valjda je ovo faza koja ce brzo proci pa da napokon bude smijeha :)
Drage moje, evo i mene malo k vama.. :)
Čestitam svim novopečenim mamama od sve svog srca, ljubite svoje bebice i grlite i uživajte u svakom trenutku uz njih. :love: nakon dugih 9mj dobile ste najlijepšu nagradu za sav napor i trud.
Ostale curke, vama želim svu sreću i da uspješno izdržite ove dane, i da uskoro i vi prigrlite svoje bebice... :love:
žužy, lady,dominikslatki, zasad skulirana curke moje.. bodrim vas i dalje. I mislim na vas. Samo hrabro ^^
Kaae,aj ti ipak prva,mome se ne izlazi....:lol:
Mogu se smijat jer je MM isposlovao da ostane doma do idućeg petka,dotada ću valjda rodit...:yes:
Dakle,jutrošnji pregled totalna suprotnost onom od prije 3dn...i to sa riječkim dr. koji je tu kod nas na ispomoći...eto, moraju nam u bolnici Riječani spašavat obraz....ljubazan,pristojan,prvo normalno sjedneš,popričaš,sasluša te (wooow),zapiše sve u komp pa tek onda pregled kojeg by the way skoro nisam ni osjetila...
Otvorena 3,5cm tako da su mi rekli vis-a-vis prvog ekspresnog poroda da ne čekam puno doma kad krene...:lol:
Icsi, htjela sam ti ja već na prvoj slici reći ali računam ajde na ovoj se temi sve oprašta...:)
Radoznalice,meni čaj od đumbira + kurkuma super pomogne!
Ma kakva ja prva, nista kod mene nema. Sjedim upravo na CTG, kontrakcije, ako dobro citam, idu od 0 do 6. :lool: Konji dobro trce, tako da je barem to u redu. Nemam danas susret s doktorom pa nista vise necu znati (osim ako ispadne da tu nesto ne valja).
Ako doguramo ovako do ponedjeljka,onda ce biti barem nekih novosti. Inace mislim da imam fore do petka za porod bez indukcije. Tad ce biti 42+1.
Radoznalice, jesu hormoni u trudnoći uzrok (u biti bih rekla pojačivač) emocija. Mislim da te izludi to mirovanje i briga za dobrobit bebe. Žaomi je ako tm ne razumije, pokušaj mu reći da ti treba malo podrške pa ćeš manje brinuti i biti tužna. I samo plači koliko god ti treba, bit će ti lakše poslije. :love2:
Skulirana, super za tm-ov ostanak! :)
Drago mi je zbog ugodnog doktora i pregleda, baš dobro da si jučer preskočila.
Kako radiš čaj od đumbira? Dodaš mu kurkumu?
Noćas sam spavala 10 sati (ok, ne u komadu, ali ipak). Toliko nisam spavala godinama (prosjek mi je otkad imam dijete nekih 5 sati). Nevjerojatno koliko mi se :spava:
Imali goste večeras, a ja zijevam kao da nisam stoljećima spavala. :roll:
'jutroooo,
sinoć sam mislila da će krenut,opet me mali preveslo,aaaaali jutros ispao sluzni čep,bio na gaćicama kad sam išla pišat...:-D
s obzirom da ga u prvom porodu nisam vidila baš se veselim te nadam da za vikend imamo iskrcavanje...:)
samo da mi se sad ne javi neka kojoj je ispao ono 5dn prije...:-x (znam da u teoriji može no uzevši u obzir otvorenost i sve mislim da samo što nije)
čaj od đumbira - poveći komad nasjeckam na tanke fete pa kuham na smanjenoj vatri skoro 10min (za jaki čaj,ja volim da me grize za grlo),onda kad ugasim unutra uspem cimeta i kurkume (odokativno),promješam i ostavim još 4-5min prije cijeđenja....sada imam i domaćih sušenih kora od naranče pa ubacim i njih...mmmmm.......
to mi je večernji ritual...
Ives, još 2mj pa vi krećete nanovo jeli tako?
Zs po ovome što pišeš mogla bi ti i danas na "iskrcavanje"
:fige: sretno draga.
Da, u 3mj. Startamo :scared:
skulirana,ja sretna zbog tebe i tvog čepa:-D ima da krene i ostalo sad za vikend!
Evo npr..nedugo rodile dvije frendice,objema čep ispal tri dana prije poroda,prvi dan večina a ostale sluzavi iscjedak.
Ja sad kak nemam utriće kužim da imam pa recimo obilan bijelkasti i kremasti iscjedak,bez mirisa..pretpostavljam normalna zaštita rodnice,samo ga nisam do sad bila svijesna.
Mislim ono...cijelu trudnoču mi nekaj curi,i sad porod pa krvarenje...nadam se da mi menga nebu tak skoro došla da budem malo samo sa gačama 8-)
Inače,danas 39. tt...:rock:
galicia,samo ti čori...ispričaj se gostima,reci da nemreš protiv sebe :lool:
Kaae,čitam kad ideš dr i mislim si da nekaj ne valja s vurom tu na forumu...onda se sjetim da ti nisi in kroejša hahaha!
Ma ti buš iduči vikend garant!:sherlock:
Ives, još malo i budem tebe tu čitala,samo bez strahova i zabrinutosti..:love:
Ti si naša hrabrica i žena zmajica!:-*
Žužy ako Bog da, :love: mislim si kad sam preživjela sve ovo, ma prezivjet ću ja i trudnoću. Istina i Bog s malo tanjim živcima ali za ta mala blaga vrijedi stisnut zube. :zaljubljen:
Ives sve smo si rekle, sve znas, samo hrabro jer za svakog postoji plan i pravo vrijeme :* :* :*
Žužy pa ovo je nevjerojatno di smo došle!
Nazdravljam za naše tjedne!
Ali kaae i skulirana stvaaaarnooo , hajde, pa žužy i ja cemo vas pregazit.. :)
Skulirana super za muza ipak ce bit tu na vrijeme porinuća!
Meni neki grčevi u preponama, probada me dole i bh u gornjem dijelu ispod rebara nesnosne.. :-/
Si vidla dominikslatki...:-D
Mene boli u preponi nutra negdje zadnjih dana,pogotovo nakon ležanja il sjedenja...no,mislim da preveč širim noge kod masiranja međice pa mi od tud,jer se pojavilo u isto vrijeme. A kaj češ,drukčije nemrem..:alexis:
Evo i mene konačno ovdje,pozdrav svima.Sutra ulazim u 18. tj,sve dosad nisam smjela ni pričati o tome s obzirom na cetiri negativna ishoda.Ugavnom,cure u finišu sretno,da sve prođe u najboljem redu.Mene sad čeka amnio i brrr malo mi je zlo od toga. Zuzi,jesi ti radila amnio,kao da sam negdje pročitala tvoj komentar?
alo e,nema preko reda...evo sad ćemo nas dvije samo što nismo....
danas bila na ručku kod staraca,počeli mi slabašni grčevi pa požurila u spenzu pa doma i evo sad ništa već 2h....:-x
mislim,više me zaboli kad me mali bubne po debelom crijevu ili mjehuru nego ti grčevi,dok ne bude obrnuto ništa od toga..:mrgreen:
i dalje kad se obrišem nakon wc-a ima sluzi + krvi,ostatci čepa valjda....
večeras ću hopsat po lopti i nadat se da krećemo...
Ives, polako imaš još 2mj za razbistrit glavu i krenut smireno....
Biserko, ja sam u prošloj trudnoći bila na amniocentezi. Ako te što zanima, samo pitaj. :)
Žao mi je zbog četiri gubitka (imala sam jedan, znam koliko je bolno). :love2:
Skulirana, bolje da hopsaš po mužu nego po lopti. :lol: (Znaš da prostaglandini u spermi mogu potaknuti porođaj?)
Danas sam imala neki napadaj gadnog lupanja srca i aritmije iz čista mira. Valjda mi je tlak ljosnuo, grozno mi je bilo. Dušu sam ispovraćala nakon toga. Tek sam sad malo došla k sebi. Odoh :spava:
valjda se neću ureknut što sam došla napisat da mislim da je krenulo...:unsure:
probudilo me par trudova,OK ništa nova (tako bilo i neku večer) ali kako bi me taman probudili kako bi tonula u san odlučila se ustat i bit na nogama ne bi li ih pospiješila kad mi već spavat ne daju....
sada su svako 20min,trajanja 20sec,ništa strašno,ko lagani menstrualni grčevi,ja klopnula sendvič sa pršutom i sirom i sad pijuckam kavu sjedeći na lopti,čaj od maline se ekstrahira....
ovo mi je nepoznanica,sa malom je sve krenulo naglo i silovito bez ovih pripremnih dan prije i curenja čepa, MM je više lud, kaže:nije se ni rodio a već zahebava...:lol:
galicia, s obzirom na ispadanje sluznog čepa jučer (i prohodnost bakterijama) odlučili prestat s tom metodom...:) ne bi dala više ni da me čačkaju na pregledima....
Hej biserko,nisam bila na amnio..nije mi nitko ni savjetovao a niti bi išla.
18. tt,kud več...kako si?
vojvodjanka,kako si ti,kolko si sad?
zs,go girl!:uteg::trci::rock:
Skulirana,sretno!
Galicia, ma sve sam prostudirala, odustajala, zakazivala, ostalo mi samo još da stisnem zube, ne sto mislim da boli...
Zuzi,dobro sam, malo mi rastu vrijednosti štitnjače pa mi stalno podižu dozu Al nek na tome ostane. Ti si bogme daleko daleko dogurala, baš se radujem zbog tebe.
Biserko, ideš na amniocentezu zbog preporuke liječnika ili samoinicijativno?
(Znaš li za ove nove testove koji iz majčine krvi uzimaju fetalnu dna (Nifty, Harmony isl.)?)
Skulirana, šta ima??? :kokice:
Gledati ne mogu od umora, a treba dočekati podne-1 da stavim malca spavati i ispružim se. Zijeeeev.
biserko,bome jesam..i ponosna sam,nisam zbilja mislila da budem došla baš do termina.
A štitnjača,nek samo korigiraju terapiju...meni endo objasnila da se štitna smiri u drugom tromj. i onda bi trebalo sve biti ok s te strane.
Znači,ti si odlučila iči na amnio,samo treba to obaviti?
Bude sve dobro,rizik postoji ali danas je to eto dosta česta pretraga i mora sve biti dobro.:love:
galicia,evo još malko i peš spat.:spava:
Breaking news: Kaae rodila preslatku devojcicu nocas u 3:15 po njihovom vremenu!
Aaaa, divna vijest. Kaae čestitam!
Danas sam 13+6 po UZV-u, a dva dana manje po datumu punkcije.
A sta da kažem, kad čitam sa čim se sve žene nose moram reći da sam dobro, nema krvarenja, nema besomučnih povraćanja, ali da sam u najboljoj formi - nisam. Naredne 3 nedelje sam 50% na bolovanju, pa ću stići da se naspavam i nadam se da će to popraviti opšte stanje. I jako me nervira što se ovde sve uzima za normalno i uopšte se ne osećam da sam sigurna u rukama ovdašnjeg zdravstvenog sistema, ali eto, nadam se da će me iskustvo demantovati. ☺
Jesi li ti sad već nestrpljiva kako se termin primakao?
Cestitam:)
Poslano sa mog SM-G361F koristeći Tapatalk