zapečena cvjetača, roti indijski kruh i riža
Printable View
zapečena cvjetača, roti indijski kruh i riža
ja još uvijek ne znam
i ne da mi se
najradije bih im rekla da namažu kruh i putar
Moji bi se ovome razveselili....
Nije problem jedan dan tako jesti, nego se tako hraniti (što kod tebe sigurno nije slučaj).
Mene je svekrva jučer spasila s lončinom graha i zelja, ja sam se pretrgla i skuhala jutros palentu (djeca to izrežu na kocke i ugriju s varivom).
Sutra - poriluk, ekipa može birati da li će biti s ječmom, rižom ili krumpirom. Imam nekakva suha rebra bez puno mesa, bit će taman za to.
........stave u pećnicu i zaliju smjesom za palačinke. Clafouti s kruhom 8-).
za takve dane služe zalihe u frizeru, ali tebe bi i to ubilo :-P pa zanemari.
pašta sa šalšom je naše rješenje za manjak vremena i/ili inspiracije. to bi ionako jeli svaki dan.
ja sutra isprobavam brzinsko rješenje: macaroni and cheese i neku zdravu juhicu da popravi sliku :)
jedno pitanje uz brzinske ručkove: da li zamrzavate bolonjez umak? našla sam jedan odličan recept po kojem se bolonjez kuha preko 2 sata i piše da se može zamrznuti višak, pošto nisam nikad probala, zanima me da li je to ok?
ovako bih skuhala duplu/trostruku količinu i zamrznula za brzinske ručkove
tina, ja to uvijek radim (apri, ne čitaj!) jer od pola kg faširanog imam umaka za više obroka.
i meni je višak, budem probala, nije mi baš zgodno stalno kuhati bolonjez po 2,5 sata
natrpala povrće, rižu i kockice piletine u ekspres lonac
juha od rajčice i zelena salata pride
Kad kuham bolognese umak, napravim više,
pa nešto odmah pojedemo isti dan sa špagetama,
a ostatak zamrznem i izvadim tjedan kasnije, pa napravim lasagne......
T-bone!
To sam nedavno otkrila da prodaju u mesnicama. Kako je fino!! Komad od 80 dkg prefinog mesa kojemu ne treba ništa dodati osim malo soli.
Dobro, napravila sam i povrće na maslacu. Reda radi.
Vegetarijanci, ne otvarajte sliku8-)
http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...9QEwBQ&dur=535
ja danas smučkala umak od brokule i špeka za tjeteninu...totalno sam bez ideja za kuhanje.
genijalno otkriće mi je gavelino pile. sam bacis u pecnicu na sat vremena. skuhas vodu za mlince, prelijes...pomijesas i salatu...ma mrak
nije ti preslano?
preslano i preumjetno :roll:
danas izvadila junetinu skuhanu na divljač iz leda (skuhala previše zadnji put pa zaledila)
sutra pureća jetrica na slatko-slano s rižom
Povrtna juha; varivo od graha.
jučer juha od brokule, pileći file u umaku i riža, zelena salata
danas proljetno varivo
Kolač je jako jednostavan!
Tijesto ( s rukama ga zamjesim i razvučem u okruglom plehu u kojem se skida obruč)
200gr glatkog brašna
1 jaje
2 vanili šećera
1 čajna žlica praška za pecivo
75gr maslaca
75 gr šećera
Kada stavljate tijesto u pleh rub malo uzdignute od dna da se napravi rub kolača
Peče se 20min na 200stupnjeva
2 Pudinga( po vašem izboru) se skuhaju u 7dcl mlijeka i u puding se stavi voće( cca 300gr...( može i zaleđeno ako ga niste prije odmrznuli) i prekrijete tijesto s tim...
Na vrh sam stavila rastopljenu čokoladu (onu koju ste hvalili na topći od LIDLA, odlična i jeftina) u malo maslca i mlijeka...
I to je to !!!
Inače se može stavljat bilo koje voće i puding koji hoćeš....
Ja sam jučer koristila puding od vanilije i maline !
čekaj, ne kužim.... napravim tijesto pa ga samo pečem i prelijem poslije pudingom?
ili napravim tijesto ulijem puding pa pečem?
krem juha od graška i mrkvice, pileća prsa stroganoff, njoki, matovilac; kiflice sa sirom
pa u puding se stavi voće, koliko sam ja skužila
a da
sad vidim
sori
znači da je voće sirovo unutra u tom pudingu?
ja pretpostavljam da se ukuha s pudingom, budući je napisala da može i smrznuto.
samo, ako ide smrznuto voće, ja bi možda smanjila količinu mlijeka na pola litre za 2 pudinga, jer voće pusti vode, a ona ne isšpari sva, strah me da bude jako tekuća krema ili ne?
Danas špageti sa šalšom.
I mladi luk na salatu(to samo za mene :))
Ovaj kolač moram isprobat za vikend ali sa višnjama, možda koju bananu ubacim.
Nego, jel taj podignuti vrh od tijesta jel on dovoljno podignut da sav taj nadjev bude unutar tog tijesta ili je samo odignut a puding je onako sam za sebe?
juha od rajčice,riža s kukuruzom,pohano bijelo u tijestu od palačinke i zelena salata
fritaja sa šparogama i kozjim sirom, matovilac
za danas i sutra grah sa zeljem
a još ćemo nešto smislit za desert
pureća prsa na povrću, pire krumpir i salata puterica, cherry rajčice, luk i paprika
sutra varivo od mahuna s malo krumpira i prosom
kelj varivo sa kobasicom..
napravila juhu od luka (ne francusku, nego falšo, iz ekspres lonca)
i toplohladnu salatu sa svim i svačim
Riblja juha, prženi oslići i blitva. Za desert, slučajno :mrgreen: imamo šarlotu od ostataka čokoladne torte sa višnjama i mascarponeom radila malu torticu od 15cm za dječji rođendan, pa mi ostalo materijala, stavila u zdjelu obloženu folijom, redala jedno na drugo, a kad se ohladilo, ukrasila šlagom.
škampi na buzaru :-D
AAAAAAAAAA, meni se danas neda kuhati ali moram, tako da ću vjerojatno nešto sa oslićem,onako nabrzaka!
Jućer sam pohala šnicle jer me nije bilo cijeli dan doma tako da su podgrijavali kako je tko dolazio!
U subotu burek sa jogurtom i u nedjelju pečenje i maldi krumpir, juhica i saltata!
jučer pileća juha, svinjski šniceli u grašku
danas juha od povrća, inćuni i blitva s krompirom