..beta mi je bila 134..pa nakon dva dana 150 a nakon 4 dana opet 473,na 6 tjedana vidjela mrvu na uzv..a sad prokrvarila na 7+2 i sve je otišlo...kad dođem k sebi idem lovit opet sve...
Printable View
..beta mi je bila 134..pa nakon dva dana 150 a nakon 4 dana opet 473,na 6 tjedana vidjela mrvu na uzv..a sad prokrvarila na 7+2 i sve je otišlo...kad dođem k sebi idem lovit opet sve...
ajme tina, jako mi je žao :(
ali na žalost, po duplanju te bete se moglo pretpostaviti da neće dobro završiti :(
Tina ja sam tebe posebno pratila upravo zbog ovog ludiranja bete u pocetku i odmah sam pomislila poslije drugog vadjenja da od toga nema nista,ali onda sam vidjela da raste i da si cak bila na UZ pa sam molila Boga da sve bude ok jer bi i meni a i mnogima ovdje to dalo nadu da ipak moze beta i malo da ''fula'' sa dupliranjem a da opet bude sve kako treba.Mi smo se razocarali ali je tebi najgore:love2: Ali ce zato slijedeci postupak biti dobitni:klap:
alma, oprosti, nisam popratila - jesi li ti vadila išta od imunologije ili trombofilije? zbog ovih tvojih biokemijskih
...na odjelu me primila jedna dr koja mi je rekla da sam možda ipak trebala imati neku blagu terapiju....sad idem to sve ponoviti...
ma teško da će netko znati na 1. aih kakva ti popratna terapija treba, sad možemo samo nagađati. meni su tek nakon 3 aih, 3 icsija i 2 biokemijske skužili koja mi terapija dodatno treba. nemoj se s time gristi. napravila si sve što si mogla.
a znam da sam napravila sve što sam mogla..idem dalje čim se oporavim...što te ne ubije-ojača te!!!
Vadila sam sve nalaze,neki 10 epruveta su povadili,i tu su valjda i hormoni i imunologija i sve vezano za trombofiliju.Ali se rezultati cekaju 2 mjeseca.Bez obzira na rezultate moj dr. standardno nakon 3 biohemijske daje Fragmin i Aspirin(bez obzira jel ima problema sa trombofilijom).Ja cekam menstruaciju pa da pocnem sa estrofemom jer imam jos dva zaledjena embrija,tako da cu fakticki poceti sa Fragminom i prije nego sto stignu rezultati za trombofiliju.Jedino me sad brine sto moj dr.daje Fragmin od dana pozitivne bete a ne od dana et. tako da sad smisljam nacin kako da fragmin dobavim ''ispod pulta'' :)
pa kupiš ga, i ja sam ih kupovala do trudnoće.
Mene svaki puta traže recept od mpo dr-a.
Probaj, možda ti upali.
Ja sam sa Aspirinom krenula 1 dc.
Ja sam mislila da pocnem sa aspirinom od dana et.Prvi dan menstruacije pocinjem sa Estrofenom 2X2mg pa onda sedmi dan sa 2X4mg jer idem na FET,ali eto vidim da neke pocinju ranije sa aspirinom:-o Joj cure nisam pametna,hvatam se za slamku,a kad vidim vas sa ''stazom'' biohemijskih trudnoca a sad ste sretne trudnice i koristite Fragmin onda se ponadam da ce i kod mene mozda slijedeci put uspjeti.
Curke, nije dobro piti Aspirin/Andol za vrijeme menge, zato što pojačava krvarenje.
Ako imate obilne menge, bit će još obilnije.
Ako imate oskudne, onda možda ne bude imalo utjecaja.
Naravno da je individualno.
Ali jednostavnije je početi piti, ako baš morate/želite, dan nakon prestanka menge.
sweety, to sam i ja mislila ali mi je dr. reko od 1 dc. I nisam nešto više krvarila.
evo i mene opet -još uvijek vodim borbu oko uputnica-moj ginić mi je dao uputnicu za testove trombofilije ali u Vinogradskoj traže da se točno specificira koji testovi ( danas bila i skoro me vratili, al na kraju su se ipak smilovali i izvadili mi krv i napravit će testove naknadno kad faksam uputnicu) pa me zanima koje ste vi testove radile -tak da ga mogu tražit određeno da opet nešto ne fulamo, već sam triput mijenjala uputnice - mislim da ću prolupat:evil:
i da, kud spada PAI -dali za njega treba posebna uputnica i što točno treba pisati na uputnici?
Miba, ja sam radila sljedeće pretrage ( tako mi je napisao moj MPO dr. i moj ginić doslovno sve prepisao na jednu uputnicu)
1. Antikardiolipinska antitijela, LAC, antitrombin III
2. PAI-1, ACE, MTHFR, faktor V (Leidin), faktor II
3. Koagulogram: protrombin, protein C, protein S,
Uz to mi je MPO dr. napisao i homocistein, ali to ne rade u Vinogradskoj, pa mi je dr. dao posebnu uputnicu, i njega sam radila na W (moraš se naručiti), a osim toga smo MM i ja radili i kariogram ( za to smo imali svatko svoju uputnicu, i radali ga na SD - također se moraš naručiti). Za PAI nisam imala posebnu uputnicu, sve mi je gore navedeno bilo na jednoj uputnici.
Sretno!!!
Hvala Mury! Imala sam uputnicu za antifosfolipidna protutijela ( lac , ana , aca) i ta je bila ok ali je problem bila ova na kojoj je samo pisalo
testovi trombofilije -bojim se da nešto ne izostavimo jer mi se čini da se moj ginić ne snalazi baš previše u svemu tome ... Za kariogram smo naručeni tek sredinom 6. mj. ( KBC) i tu traže čak 3 uputnice a ja imam jednu - i to moram mijenjati... Imam uputnicu za spolne hormone ali MPO dr. kaže da nam to baš i ne treba sve dok reagiram na stimulaciju i dobivamo JS i da nešto bitno time ne možemo promijeniti...
miba, pokušaj se naručiti na SD za kariogram( tel 01/ 371 22 73), mi smo tu čekali od narudžbe do vađenja krvi samo tjedan dana, i trebale nam dvije uputnice (MM dobio od dr. opće medicine, ja od ginekologa). A ja bih na tvom mjestu napravila i hormone kada već imaš uputnicu.
Sretno!!!!
Evo jedan dokaz u prilog već poznatoj činjenici da je u MPO-u nepotrebno određivati NK stanice iz periferne krvi (jer nisu iste kao u endometriju). http://humrep.oxfordjournals.org/con....abstract?etoc
Nakon tocno 2 mjeseca cekanja od vadjenja krvi na Rebru stigao nam je nalaz kariograma.
Pise da se radi o normalnom muskom i zenskom kariotipu sto bi valjda trebalo znaciti da je sve u redu. Ono sto me zbunjuje je rukom dopisano da se u iducoj trudnoci trebamo javiti u genetsko savjetovaliste. Da li je jos kome tako pisalo i da li je netko isao na savjetovanje iako je kariogram bio uredan? Miki76 jesu li tebi napisali isto?
Ne, meni nisu to napisali, rađeno na Rebru pred par godina, uredan kariogram oba partnera. Nazovi lab i pitaj zašto, bila je neka vrlo suradna gđa tamo.
Cijelo prijepodne sam zvala na razne strane pa je stalno ili bilo zauzeto ili nisam mogla dobiti konkretnu informaciju (osim one da se narucim i dodjem na savjetovanje).
ina33 tvoj post mi je pomogao jer sam sada zvala bas lab i tamo su mi rekli da to sto su napisali nema veze sa kariogramom nego sa "dobi pacijentice". Nakon 36 kazu da je dobro razmotriti pretrage poput amniocenteze te da s tim u vezi preporucuju savjetovanje. Eto.
Aurora*, dok ja dođem do foruma, ti već dobila odgovor. Ni meni nisu dopisali to rukom, valjda zato što imam "samo" 35 godina! :mrgreen:
A, biće zbog dobi mislili? Pitaj ih u glavu.
Naši su kariogrami normalan muški i ženski i nije ništa dopisano.
danas sam nakon mjesec dana dobila nalaze (borba za uputnicu je bila teška i na kraju sam je izvukli od svoje opće dr kad se vratila s porodiljnog, do tada su me ignorirali) i identični su kao kod tikice osim ACE (DD) delecijski genotip
Kako mi je ovo novo, a vidim da je tikica na Fragminu da li to znači da sam i ja kandidat? Bi li ovo moglo biti uzrok mog spontanog i neuspjelih ivf-ova?
Curke,jel se po novome narucuje u Vinogradsku u labos za vadjenje krvi?Da li je Rebro dobilo reagense?
Salje me dr sa Rebra na jos neka vadjenja,a ja bi u Vinogradsku
-jel to izvedivo?
U vinogradskoj se n enaručuje za ove stvari, samo dođeš i nalazi su za mjesec dana. Naručuje se samo za hormone
Bila juce na prvom UZ kao pripremi za FET. Na moju srecu bila je druga dr.(ona uglavnom radi transfer) i pitala sam je od kojeg dana trebam poceti sa heparinom(aspirin vec koristim od pocetka ciklusa) i kazer ona sto ranije,dakle od dana ET a ne od dana pozitivne bete kao sto je to moj dr. govorio.Sad mi je pao kamen sa srca,jer sam bila u brizi kako da se dokopam heparina bez njegovog znanja:lol::lol:
vrijednosti d dimera u trudnoći:
http://www.perinatology.com/Referenc...es/D-Dimer.htm
(da se nađe)
Zanimljivo.Moj nalaz d-dimera ,mjesec dana nakon kiretaze u 12 tj, spada u rubriku prvi trimestar trudnoce (moj nalaz 0,75).
Cure da li je koja vadila FXIII i zna nesto o toj pretrazi?
Pozdrav svima,nisam baš sigurna dali sam na pravome mjestu ali vidim da pričate i o PAI-u pa bih vas molila za par savjeta i da mi odgovorite na par pitanja.
ovako....imam 22 godine,tata mi je prije 4 godine umro od plućne embolije i onda je doktorica opće prakse mene i brata uputila na rebro da provjerimo dali imamo genetski neke predispozicije za trombozu. e sad nemam nalaze kraj sebe jer me mama pokusava naručiti negdje da provjerim PAI. meni po sjećanjui prvi put PAI bio je 4.3, drugi put 7.0 i treći put 3.7.... moja hematologica je Radmila Ajduković-Stojisavljević, dr.med. iz KBC Dubrava, ona je rekla da to nije ništa opasno,jedino da nesmijem piti nikakve hormone i da ću u trudnoći morat malo češće to kontrolirati i pit neke tablete. obzirom da mi je to sve novo i da neznam nista o tome,čitam po internetu i čitajući ovu temu vidim da to nije baš tako bezazleno. dosta se bojim toga. može li mi netko tko ima s tim iskustva nešto o tome napisati? znate li možda gdje se još osim na rebru to može provjeriti? unaprijed zahvaljujem i ispričavam se ako nisam na dobrom mjestu za postavljanje pitanja
Ajme pinky kada vidim ove vrijednosti i sjezm se svojih d-dimera u trećem tromjesečju koji su bili 4500 znoj me prođe.Hvala Bogu da je tu bio fragmin, ko zna šta bi ovi moji d-dimeri skrčkali u trudnoći. Znam da nisu oni samo okidač, ali sam zbog njih strepila cijelu trudnoću.
ivanas, svaki specijalist gleda usko svoje područje, i što se tiče hematologa- u dobrim si rukama. Dosad sam stekla dojam da je mutacija PAI vrlo raširena, a ta povećana aktivnost koju ti imaš zapravo ukazuje na postojanje mutacije., znači bilo bi dobro odrediti genotip PAI, a ne samo pratiti njegovu razinu. Po hematolozima, ili nam antikoagulantna zbog PAI mutacije uopće ne treba (jer kažu da samo jedan faktor mutacije nije dovoljan, tako da bi trebala napraviti i ostale faktore naslijedne trombofilije) ili, kao što su tebi rekli: nikakva hormonska terapija, što po ginekolozima nema ni približno veze. U svakom slučaju-kontroliraj svoje nalaze kao dosad, a u trudnoći (s pozitivnim testom) obrati se ginekologu u vezi moguće potrebe za heparinskom terapijom.
Curke,
ja sam danas bila u Vinogradskoj i povadila krv za brdo pretraga, osim aCL-a. Tu pretragu Vinogradska više ne radi, a da li će u budućnosti - ne znaju.
Eto, ako će nekome trebati i ta informacija.
Mare41 i Sela hvala Vam cure puno i sorry na jutarnjoj gnjavaži :-*
Pozdrav svima,
Evo da se i ja priključim ovoj temi.
Trenutno sam u 8 tjednu trudnoće, prošli tjedan sam vadila D-dimere i oni su 1030 :-o. Bila sam u utorak na pregledu kod dr. Đelmiša i na pitanje što s tim, rekao je da će napisati u nalazu.. A u nalazu samo piše da izvadim genetiku vezano za trombofiliju. Tako da sutra pičim pravac Vinogradske da mi povade krv i onda nestrpljivo čekanje nalaza... Znam da D-dimeri u trudnoći rastu, nisu striktno mjerilo za tombofiliju sami po sebi, ali ipak me štrecnulo kad sam vidjela brojku..
Zvala sam jučer Vinogradsku, žena mi je rekla da nemaju reagensa za lac, ali da bi ga trebali imati do drugog tjedna. Nije mi ništa spomenula da acl ne rade.
Upit sam slala Brayeru pa stavljam info ako nekog zanima. Cijena ACL IgG i IgM 220 kn za svaki (+ 10 kn za vađenje), a nalaz se čeka do 2 tjedna. LAC trenutno ne rade, ali rade antitijela na beta2-glikoprotein, cijena 200 kn.
Sretno svim curkama :-)
mare41 hvala ti na odgovoru...mislim da je najbitnije da znam da mi je to povišeno i da sada povremeno kontroliram,a u trudnoći se bude to i češće kontroliralo i uzimat cu terapiju tako mi je i doktorica sama rekla.dobro znaći nije ništa opasno i za sada se nemoram ništa bojati... budem još svakako doktoricu malo bolje o tome preispitala sljedeći put,drago mi je da si rekla da sam u dobrim rukama. meni se isto kolko ju znam čini dosta stručnom,ali svejedno postoji neko nepovjerenje s obzirom na situaciju koja je bila. hvala još jednom, lijep pozdrav
cure imam jedno pitanje: dal mi može dr.opće prakse dat uputnicu za imunološke pretrage?
ja sam svojom ginekol.nikako se ne mogu dogovorit,to da mi je tek 1 spontani i sad poslije kiretaže na prvi pregled me naručila u 9 mjesecu,šta drugo reći
neznam kamo da više idem:evil:
kiki ja sam uputnice za imunologiju i trombofiliju dobila od svoje doktorice opće prakse