Ne možeš tak nešto napisat, a da ne podijeliš recept s nama...:)
Kod mene danas varivo od leće, mrkve, krumpira i buče, MM je to malo podebljeo sa par šnita pršuta, meni odlično i bez.
Printable View
jucer
paradjaz supica- od domaceg paradjaz soka mljac i sirnica tj gibanica
danas prisiljeno zelje i rijecna riba u rerni
sutra krem juha od brokule i poriluka sa zobenim pahuljicama i zapecena pasta
Mi danas lazanje i zeleno-radic salata. Sutra vjerojatno isto, barem za dio famili, jer je ostalo lazanja.
Juneći gulaš. Samo sam umjesto krumpira unutra stavila proso (jer sam to skuhala za dva dana pa da ne podgrijavam krumpir). Uz to salata od kineskog kupusa.
Junetina na saft+riža+zelena salata.
Ovo mi je omiljeno jelo za kuhati jer priprema traje ravno 5 minuta,sve ostalo je kuhanje/krčkanje. Saft je super ako ostane i za drugi dan.
dunja nasmijala si me...:lol:Citiraj:
Ne možeš tak nešto napisat, a da ne podijeliš recept s nama...:-)
sama izrada kocki čini se komplicirana i recept je dug sto godina..ja sam malo modificirala (nisam naime koristila bronhi bombone nego sam sljubila mentol i sirup od agave u tom dijelu recepta) ..a recept sam "skinula" odavde:
http://www.coolinarika.com/recept/bronhi-kocke
završen jutros rano...izgleda super a nadam se da će takav i biti okusom :roll:
Stellita, ovaj kolač izgleda savršeno!!!
e sada i nakon probanja kolačeka...ovo je jako jako njami (reče ona kako bi njena djeca rekla)! Slobodno se odvažite, uzmite vremena , duboko udahnite..a rezultat je zaista rajski užitak!
8-) joj kak mirišem na mentu....
Hvala za receptić, stellita, zvuči zaista njami, ali mislim da se neću tako skoro upuštati u tu avanturu, prekomplicirano je to meni.
Danas na meniju njoki sa umakom od bukovača i pršuta, MM kuha. :)
vjeruj mi Dunja i meni je trebalo dosta vremena da se odvažim u spravljanje ovih kocki..ali zaista je užitak jesti ih sada:mrgreen:
neka recept ostane za vremena s malo više slobodnog vremena...
jučer sam kupila poriluk a danas sam dobila sviježe srdelice, eto ručka: juha od poriluka + pržene srdelice + dinstani krumpir i poriluk
danas riblja juha od lijepog, svježeg oslića+ rižoto od liganja+zelena salata i matovilac
za desert (budući su bronhi kocke što smazane što podijeljene..:-)) imamo čokoladnu tortu s domaćim višnjama (ostalo mi još višanja pa da se ne baci)
špagete s umakom od tunjevine danas
sutra - kineska kuhinja jer smo na izletu
Danas paradajz juha sa bulgurom, oslić/pohana šnicla (MM ne jede ribu :roll:), krumpir s blitvom, zelena salata sa radičem, slatka proja s jogurtom
sutra: krem juha od graška i cvjetače, kaneloni, salata
nedjelja: pileća juha, pohana piletina, riža s kukuruzom, salata, za kolač još ne znam
ponedjeljak: carbonara, rikola na salatu
kAKO pravis slatku projU?
domaći pesto genovese + trofie liguri (vrsta tal. tjestenine baš za pesto) + zelena salata
po mm-ovoj želji: tjestenina sa škampićima i zelena salata
alternativa je bila blitva i srdelice
Radila sam po ovom receptu:
Slatka proja s jogurtom
3 jaja
2 dcl šećera (ili manje)
2 dcl ulja
1 jogurt
3 dcl brašna
3 dcl kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
pekmez
Izraditi glatku masu od izmiksanih jaja sa šećerom, uljem i jogurtom dodajući brašno s praškom za pecivo i kukuruzno brašno. Rasporediti u nauljen pleh i peći 25 minuta na 200 stupnjeva. Pečen kolač premazati pekmezom.
Sa ovo topika http://forum.roda.hr/threads/56564-B...8De?highlight=
Danas za doručak topli sendvići, za ručak kiflice sa slatkim i slanim punjnjem ,imamo radove pa su mi to dvoje najdraže verzije
pileća juhica,roštilj,pomfrit.zelena salata i vanilin kiflice..
pileca juha, piletina pecena u ekspres loncu (Peterlinkin recept sa nekog drgog topica - odlicnoo) i krumpiri u istom loncu, salata od komoraca. deserta nema. bit ce za veceru nesto sa jabukama...
Jučer - "pohana" riža, piletina sa tikvicama, paprikom i kukuruzom u vrhnju, cikla sa kukuruzom
Danas -pileća juha, svinjsko pečenje, krumpir, zelena salata, cikla, desert-karamel pita
Sutra - pileća juha, pita od poriluka
Utorak - grašak varivo sa njokima
a sutrasnji rucak od danasnjih ostataka :mrgreen:
bit ce njoki u umaku sa mesom. uz salatu od cikle i jabuke, da, i krem juha od bundeve.
za utorak ce biti lazanje od povrca: poriluk i radic (recept iz neke makronovine kuharice) i nesto od mesa za decke, salata od kukuruza i slantka. prije toga juha od brokule..
srijeda bi mogla biti dan za rizoto...
Juha, pečena rebrica i carsko meso, pečeni krumpir, zelena salata, cikla.
Sutrašnji ručak:ostaci od danas.
Utorak.saft od teletine s pužićima, zelje salata.
Srijeda : faširanci, špinat, pire krumpir.
Uh.........za čet. još ne znam.
mama Nataša-kako radiš "pohanu "rižu????
kod nas danas piletina sa kockicama suhog mesa ispečena na naglo i zapečena sa slatkim vrhnjem i ribanim sirom + riža + cikla salata.Palačinke za desert
junetina na saft i knedle od kruha
Varivo od mahuna i fine slavonske kobase.
kelj varivo i mozda jabuke u slafroku mljac
sutra povrtna juha i pasta sa gljivama za mm i mene a za L pasta s povrcem
u srijedu grah i kupus salata a nakon toga cemo vidjeti :)
sutra - pileći rižoto, salata
četvrtak - varivo od graška
Danas bakalar u u vrhnju s currijem, kuhani krumpir i endivija s rikulom.
Sutra grah.
marta, daj recept za taj bakalar
http://damijenestoslatko.com/?p=716
Prilično pipljavo ali se isplati
Danas - rižoto sa junetinom, cikla salata
Sutra - lazanje
Petak - oslić sa krumpirima u pećnici
Pileća prsa pečena na grill tavi, lešo krumpir, zelje salata.
Sutra: faširnaci, špinat, pire krumpir.
Kupis Ledo smrznuti bakalar. Onda ga otopis, izrezes na komade i uvaljas u brasno (brasno nije nuzno, ali umak bude gusci).
Ja ga isprzim na kokosovom maslu (zapravo u receptu ide kokosovo mlijeko i neka druga masnoca, ali ja nemam kokosovog mlijeka pa kompenziram s maslom) i izvadim iz posude. Onda na preostaloj masnoci (malo je bude) malo poprzim curry. Stavim ga dosta, treba biti ljutkasto. Zalijem vrhnjem (jerbo nemam kokosovog mlijeka, jesam to vec rekla :mrgreen:) i vratim bakalar. Posolim i kuham jos 10-15 minuta. Brzo je gotovo.
Danas losos na maslacu i dinstano povrće :)
home made popečci od povrća
pire krompir i špinat
njoki od šipinata + piletina u umaku od sira, vrhnja i gljiva + baklava