Krem juha od mrkve, piletina punjena kulenom i sirom, rizi-bizi i salata od crvenog zelja.
Printable View
Krem juha od mrkve, piletina punjena kulenom i sirom, rizi-bizi i salata od crvenog zelja.
jučer: pohani fileti srdelica + špinat+ zelena salata
danas: integralni njoki + salsa s maslinama + zelena salata
sutra: tražim ideje po forumu...
Danas pire krumpir i zapečene paprike punjene sirom, zelena salata.
Utorak i srijeda: grah varivo.
Četvrtak: svinjetina u umaku, riža i salata od crvenog zelja.
Jučer: gulaš od svinjetine sa tijestom i zelena salata
Danas: mahune varivo
Kelj sa junetinom. Za desert sa uzela u Konzumu kremsnite, ali nisu bas nesto...
Danas rizot od kozica i mijesana zelena salata. Planirala sam i juhu ali mislim da necu stici.
Jučer: juha od mrkve, tjestenina sa šalšom, zelena salata
danas: paradajz juha, riba, krumpir sa peršinom i maslacem, zelena salata
sutra: file stroganov, zelje na salatu
četvrtak: grašak s noklicama (varivo)
Danas: povrtno-mesna juha s knedlama od griza; pohanci punjeni spinatom i umak od vrhnja i gljiva; zelena salata
Sutra: krem-juha od povrca, spinat sa sirom, zapecen u penici, hamburgeri od puretine
Prekosutra: putovanje, pa rucamo vani. Naostrila sam zube za nesto morsko. :mrgreen:
grah varivo
danas: gljive i kobasica sa njokima od palente (ana je nedavno pravila)
sutra: piletina u lovackom umaku i jope njoki od palente (ostalo smjese), zelena salata
cetvrtak: piletina na kineski, rizini rezanci
petak: neki morski rizoto (kozice ili lignje), salata
subota: puretina u krusnoj peci, krumpiri
nedjelja: juneca juha, kuhano iz juhe, paradajz sos, pire krumpir
jučer- juha ,sarma i pire krumpir
danas-juha od jučer,riža sa kukuruzom i pečeni pileći zabatci
sutra-gulaš od krumpira ,mrkve i graška
krem juha od cvjetače i krumpira,krpice sa zeljem i zelena salata,za večeru kroasani
Izvoli:
Zapeceni spinat sa sirom
Zagrijati pecnicu na 180 C.
Odlediti 2 kg spinata kuhajuci ga na pari 10 minuta.
Poprziti 1/4 glavice luka na ulju ili putru dok ne omeksa.
U posudi pomijesati zajedno: sir za mazanje (kutija), 1 salica naribanog cheddar sira, 2 jaja, 1. cajnu zlicicu cesnjaka u prahu, 1. cajnu zlicicu soli, 1. cajna zlicica soka od limuna. Dodati spinatu i dobro izmijesati, te premjestiti u posudu za pecenje.
Posuti sa dvije jusne zlice naribanog parmezana, i zapeci na 40 minuta - gotovo je kada sir na vrhu potamni, a mozete provjeriti tako da stavite noz, ako izadje van cist - spremno je.
ovako: http://www.jamieoliver.com/recipes/c...o-alla-cacciat i ovako: http://mmfino.blogspot.com/2010/10/n...vrganja-i.html :mrgreen:
a piletinu na kineski vrlo jednostavno: uzmes sve vrste luka: crveni, bijeli, poriluk i mladi i narezes ih na komade. piletinu narezes i mariniras u soja sosu. zagrijes wok, dodas ulje, naribani djumbir i cesnjak, pa crveni luk, pa poriluk, na kraju mladi luk. izvadis iz woka. dodas jos malo ulja, poprzis piletinu, ubacis ind.orascice, vratis povrce i sve jos kratko prevrtis.
uz to riza ili nesto slicno... ide i riblji umak, ali ja nemam pa niti ne stavim...
mi danas imamo ostatak od jučer variva od leće i poriluka, hrenovke u lisnatom i kolač od griza, volim tako svašta spojeno u ručak :)
ja sam dosla "prepisati" nemam ideja...danas juhica od juce i pizza
sutra ja bih sarmu ali niti imam kupus niti imam vremena pa ce biti grah a prekosutra krpice za zeljem jer L obozava krpice sa zeljem i povrtna juha mljac.
Jučer varivo od poriluka.
Danas juha od povrća, tjestenina u umaku od tune, zelena salata.
Sutra vjerojatno pureći šnicli, riža, grašak, zelena salata.
Danas smo imali cevapcice, pomfrit i salatu. Hladi se kolac sa visnjama i Linoladom.
To ti je super kolac, moji ga obozavaju,a jako je jednostavan za napraviti.
BISKVIT:
4 jaja
250 gr brašna
250 šećera
250 gr margarina
1 vanili šećer
1 prašak za pecivo
Napraviti obicnu smjesu za biskvit ( ja dodam i malo mlijeka tako da nije skroz gusto) i izliti u protvan.
Gore staviti visnje iz teglice i izmedu visanja sa zlicicom staviti kuglice Linolade.
Peci na 180 oko 30 minuta. Kada se malo ohladi posuti šećerom u prahu.
Ako nemam doma Linolade uzmem 1-2 mlijećne čokolade i male komadiće popikam između višanja.
hvala....morat ću ga jednom probati napraviti..mislim da čak imam i smrznutih višanja..
:yes:
pile sa šampinjonima u umaku od vrhnja sa njokima i zelena salata
sutra:
pileća juhica sa noklicama,tortilje sa mljevenim mesom,pohani šnicli,riža sa kuruzom i zelena salata..desert mađarica i kokos kiflice
Šta da radim s njokama? ALi da budu kao glavno jelo, ne kao prilog. Imam i vrhnje za kuhanje. Mesa nemam, povrća skoro pa ništa, a ne da mi se do dućana jer sam bolesna.
Napravi carbonaru. Nadam se da u kući imaš ulje (može maslinovo), malo luka, špek ili kakvu šunkicu/pršut (čak može i bez toga) i 2-3 jaja...
Njoke skuhaš, ocijediš i baciš na ulje s lukom i špekom, dodaš jaja, vrhnje za kuhanje, začine po želji (bosiljak, vlasac) i super!
U ovo se može dodati i koncentrat rajčice (tko voli, ja to ne volim miješati s vrhnjem) ili umak od soje (to mi više volimo). Gore posipaš ribani sir bilo koje vrste, parmezan je sasvim ok...
Još ako imaš kakvu frišku salatu, mljac mljac...
Kad mm mora sam raditi ručak, obično kuha ovakve stvari, a onda se u tavi nađu i gljive (sušene, pa razmočene i nasjeckane na sitno) i razni drugi dodaci, a umjesto salate jedu se sušeni paradajzi iz ulja, kapari i masline.
Druga varijanta - ako imaš kakvu konzervu tunjevine, napravi njoke s tim.
Hm, neću s jajima jer mi je M. alergičan na jaja pa izbjegavam, ali špeka imam pa bi mogla samo špek i vrhnje. I gore naribati sir na kraju dok je još vruće. Čak nemam ni zelene salate, ali poslužit će i miješana kisela iz mamine zimnice.
Ja inače njoke koristim kao prilog uz neko meso dinstano na saftiću, zato sam ih i kupila. A kako im izlazi rok, a mesa nemam trebam ovako nešto bezmesno.
Tnx Peterlin!
Ja cesto radim njoke sa vise vrsta sira, ali moze i samo jedan. Napravi se umak od sira i vrhnja i prelije. Mozes prvo malo prepeci spek, pa onda vrhnje, pa sir.
Mi danas imamo pileci saft sa graskom, pire, zelje salata i cokoladne muffine.
Danas: juha s rezancima, panirana piletina punjena spinatom, umak od vrhnja i gljiva (za E samo od vrhnja), zelena salata.
jucer: lazanje, z.salata
danas: juha, kuhano meso, pire, gratinirano povrce iz juhe
sutra: varivo od kelja, mesna struca
srijeda: vario od korabe i prokulica, mesna struca
cetvrtak: tjestenina sa keljom, mozzarellom i pancetom
petak: punjena bundeva ili neka riba
ovako: http://www.rd.com/living-healthy/dia...cle101471.html
radim prvi puta pa me zanima što će ispasti. s time da pravim u butternut bundevi i planiram ju premazati 'pestom' od kadulje, češnjaka i m.ulja prije nego stavim fil.
Ahaaa....
Samo da te upozorim - butternut je jako jaaako tvrda (meni izvrsna za juhu ili umak, ali treba joj dosta vremena da se ispeče). Vjerojatno ju moraš staviti da se ispeče do pola prije nego staviš nadjev.
Butternut bundeva je brašnasta, a ove tikvice iz recepta nisu.
Squash je mekana, više kao naše zucchino tikvice, pa mi ima logike. Ima kod nas povremeno onih prugastih okruglih zelenih tikvica mekane kore, veličine jabuke, koje su izvrsne za punjenje, ali sad im nije sezona.
Dojavi rezultate - baš me zanima...
Eh, malo mi je trebalo, ali našla ja slike tih squash tikvica: http://www.landcareresearch.co.nz/ne....asp?Ne_ID=115
Ima ih ljeti na placu. Ima dvije vrste, sa žutim mesom i sa blijedozelenim mesom.
znam, planirala sam je do pola peci pod folijom i onda puniti pa nastaviti...
jel mislis na one svijetlo zelene okrugle tikvice? koje su ustvari jos mlade? ako mislimo na isto, ja ih uvijek kupim kada ih se docepam...
offt: pretpostavljam da ima negdje sjemenki za kupiti, planiram ove godine na gruntu imati ozbiljan vrt, i imati vise vrsta tikvica. ove godine je to sve bilo onako, za igru, s obzirom na moju trudnocu, ali je (unatoc tome sto je ove godine bila proba) ovaj kelj koji ce se kuhati ovaj tjedan je iz mog vrta...
:klap:Bravo za kelj i za vrt!
Inače, male bijele tikvice su isto odlične. To je obična bijela tikva. Ne znam ima li sorta neko ime. Uske su i dugačke. Ako ih pobereš mlade, imaju finu tanku koru koju ne treba guliti. Nisu tako vodene kao zucchino. Ako ih pustiš rasti, narastu do duljine podlaktice (tada ih treba guliti, ali su najbolje za onaj kolač s ribanim tikvama i makom).
Ove okrugle zelene za punjenje (s linka) su prave squash tikvice. One ne narastu puno veće od jabuke, takva je vrsta.
Ima jedna obitelj negdje na Žitnjaku koja se bavi uzgojem toga (Baš sam pitala - sjeme naručuju iz Amerike, imaju uz svu klasiku još i puno netipičnih vrsta: mali bijeli patlidžani, žuti krastavci, batat, razne tikvice, Hokaido bundeve, daikon i slično). Imaju štand na Volovčici i ljeti znaju prodavati ispred Gramata. Super im je povrće.
A za sjeme tikvica raznih - pa možda ima koja forumašica za ustupiti...