Tako sam i ja mislila a bašmi je bilo teško.
Printable View
Tako sam i ja mislila a bašmi je bilo teško.
Idem ujutro izvaditi betu pa da imam nalaz za zaključenje ovog postupka... Znate li kad bih uopće mogla očekivati mengu nakon ovakvog protokola?
danas i beta 0... kad se dr. vrati sa GO moram joj javiti i dogovoriti se za dalje što i kako... Smrzlića više nemamo tako da je pred nama novi IVF.
Cure, mi krajem mjeseca planiramo na VV u sekundardni IVF. Iz prvog i dobitnog postupka kod dr.Jukić prije 4 godine ostalo nam je smrznutih 9 oocita. Nisam preoptimistična, ali eto moramo ih potrošiti prije nego krenemo u novi stimulirani postupak.
Da li samo nazovem gore 1dc kao i za prvi postupak ili? Da li se kod sekundarnog IVF-a ide na folikulometrije i sl., da li se uzimaju neki lijekovi? Da li mi neka posebna uputnica treba za sekundarni?
Inače kod mene sve ok, suprug oligoastenoteratozoospermija još gore stanje nego ranije. Trebali smo ići početkom godine, ali smo si dali vremena da mu malo popravimo spermiogram.
treba ti uputnica D1 i moraš se javiti sestrama da te naruče za pregled između 20-23 dana ciklusa.
Tad ćeš dobiti lijekove s kojima krećeš 1 dc. imaš par dana za pikati Decapeptly i piti estrofem...
Evo danas sam imala transfer cuvam dvije mrvice i nadam se da bude sve kako treba!
Hvala...Sad tek vidim tvoj potpis, naš 1. i dobitni IVF bio u 10/2011 i rodila 16.7.2012.:) Jesi i tada imala Hashimoto? Ja ga tada nisam imala, samo suprug oligoastenoteratozoospermiju. A sada i ja imam Hashimoto, a on još gori spermiogram (doduše sad bi trebali na ponovnu kontrolu), pa me malo strah koliko će to sve utjecati na uspješnost.... Za Estrofem sam nešto čula, ali nisam znala da se mora i Decapeptyl pikati...
Jesam. Hashimoto mi je ustanovljen prilikom pretraga kod pripreme za postupak. I od tada sam na euthyroxu.
Znači naše srecice su godinu dana razmaka :)
Da...točno godinu. A kako ti je Hashimoto utjecao na postupak? Kakvu si stimulaciju primala?
Drage curke, pripremam se za postupak, povadila sam skoro sve nalaze i danas još odem po briseve, kad ono ureaplazma 10 na 3 !!
Znam da terapija traje oko dva tjedna, ali zanima me kada najranije poslije terapije mogu ponoviti nalaz, ako koja ima iskustva?
Ja danas zvala...i iznenadila se. Već su me za sutra naručili s uputnicom. Sad vidjet ćemo da li će mi priznati briseve, papu i ostale papire stare 7.mjeseci i da li će još nešto trebati od papira prije postupka, ali ovo me malo zateklo.... Nikako da krenem, a onda...dođite sutra:)))
Danas odradili punkciju;6js.
pozdrav! moze li mi netko napisati koje sve pretrage ste radili prije ponovnog kretanja u mpo vode? cisto da vidim sta me ceka prije nego se javim doktoru. rodila sam prije 2 god i tri mjeseca i sad bi rado sve ponovila :)
Sve. Hormoni,amh,brisevi,hiv,hepatitis.
Sorry, malo u zaostatku... Hashimoto mi je bio skroz pod kontrolom uz euthyrox. Čak su mi i antitijela došla u neke normalne intervale. A sada čekam 2-4 dc da krenem opet sa kontrolom hormona i ako sve bude ok ciklus poslije toga postupak.
Inače mi smo za ponovni start dobili popis: spermiogram, petrova 3 sa onim standardnim pretragama za hiv i hepatitise jer ne smije biti starije od 2 god, papu i briseve imam relativno nove, na vv hormoni oko 4 dc i to je to za početak.
Mi smo iz 3 IVF-a dobili sincica koji je sada oko 3 mjeseca star. Nakon njegovih navršenih 6 mjeseci planiramo ići po smrzliće. Doktorica Jukić mi je na zadnjem pregledu kad mi je radila ultrazvuk prošle trudnoce rekla da moram prestati dojiti da bi mogli u FET postupak.
Sad me zanima, jer to znači da moram dobiti i menstruaciju, te koliko je vama trebalo nakon prestanka dojenja da vam dodje vještica?
I koliko treba da se mlijeko povuce nakon što prestanem dojiti?
Hvala cure! i mene zanima koliko treba pricekati nakon prestanka dojenja da se moze krenuti u postupak? Anci ja sam prestala dojiti prije 4 mjeseca i jos mi se mlijeko nije povuklo skoz, kad stisnem bradavicu jos ga ima. treba li mozda vaditi prolaktin?
Bitno vam je da se prolaktin spusti na razinu da ne smeta ovulaciju.
Ja sam i par 3 godine pa i vise nakon prestanka dojenja mogla istisnuti mlijeko. A prolaktin je bio ok..jedno vrijeme sam ca godinu nakon prestanka koristila bromergon jer je prolaktin bio na gornjoj granici (ali u normali), ali i nakon toga se mlijeko moglo istisnuti.
Bila sam i na mamografiji (ne zbog toga), ali sve je bilo ok.
Cure, kakve su vama bile menstruacije nakon prestanka dojenja. Ja sam prvu dobila krajem siječnja i bila je jako, jako obilna i trajala je nekih 7-8 dana. Medjutim sad ovaj ciklus jedva da nešto ide... počelo mi je u nedjelju i stalno očekujem da zapravo krene ali ono ništa. Kad se obrišem papirom vidi se malo svježe krvi ali na ulošku jedva da ima traga, i tako evo već 6 dana. Sljedeći tjedan idem na dogovor za postupak i nadam se postupku u sljedećem ciklusu, ali sada me strah da mi i sljedeći ciklus ne bude takav.
Inače sam uvijek imala redovite cikluse pa me sad ovo zbunjuje.
Evo da se i ja prijavim. Nakon čudesnog prirodnog plusića, imala sam spontani. I sad mi je želja za bebom 2 sve veća i veća :(
Dogovor je da sad čekam da se oporavim od spontanog, pa odem na pregled, papa test i ostalo što treba. mm bi opet išao na spermio. Onda bismo preko ljeta probali prirodno. Ako se dogodilo jednom, možda ima i još koje čudo za nas. Ako ništa, na jesen/zimu opet na mpo. Preko ljeta bismo polako skupljali nove nalaze koji nam trebaju
Vrci, baš mi je žao zbog spontanog :(
I mi bi si tako rado uzeli malo vremena za probavanje prirodno, jer smo čitali da je nakon poroda puno veća šansa za prirodnu trudnoću, ali nama su problem godine. Ja sam upravo napunila 41 i imamo još samo godinu dana u MPO vodama, tako da moramo iskoristiti svaku šansu.
Ja sam se nadala prirodnom plusu, ali nisam vjerovala da ću biti te sreće. Sad kad vidim da je bilo moguće, bojim se da si napravim još veći pritisak... Nama je teško dočekati moju ovulaciju, a i mm je imao loš spermiogram
Držim ti fige :)
Hvala, i ja tebi držim fige :)
I moj suprug ima loš spermiogram... kod mene do sada nije bilo problema, ali godine su tu. A koliko mjeseci ti je prošlo od poroda kada ste uspjeli u prirodnom ciklusu? Čini mi se da sam čitala da je taj period obično od 6mj. do 2 godine nakon poroda.
Znači zakoračila sam u razdoblje kad se ne mogu osloniti na taj period :-D
Ja imam pcos i jako neredovite cikluse s rijetkim ovulacijama, plus hashimoto. Muž je imao oligoastheno, i to s jako malim brojem plivača, i jako malo pokretnih. Godine nam nisu još problem, ja imam 30, muž 35.
Uspjelo nam je 11 mj od poroda. Malac je rođen u veljači 2014., ja sam u siječnju ove godine dobila plus. Ali većinu prošle godine sam imala čudne duge cikluse, s krvarenjima jedno vrijeme svaka recimo 2 tj (spottinzi), pa sam pila 2 ciklusa kontracepcijske. Imala jedan ciklus od 70ak dana, i onda nakon toga jedan od 24 dana kad sam oko 10dc skužila ovulaciju. I idući ciklus sam vidjela egg, odlučili smo pokriti i uspjelo je. Znači teoretski prvi ciklus da smo baš ciljali i da sam bila sigurna da je plodni dan.
Vrci, dosla sam ti samo reći da mi je žao za spontani! :(
Hvala...
Evo baš sam pitala mm-a, pitala sam ga da se ovo nije dogodilo, kad bi bio spreman za novi mpo. Rekao je negdje u 6.mj. A sad bi ipak čekao do jeseni. Slažem se s njime, taman odradimo sve pretrage, a i htjela bih da idemo na more (maleni obožava vodu i kupanje)
Vrci, s obzirom na tvoje godine imate još vremena, tako da nema potrebe da žurite s postupcima. A ovo za period od 2 godine, to je samo statistički kad je ostvareno najviše trudnoća, ali ne znači da ne može uspijeti i izvan tog perioda.
Ja sam si rekla da želim do max 35.roditi koliko planiram i kraj. Prvo sam imala granicu 30, ali tad sam bila puuuno mlada i naivna :mrgreen:
Ha,ha, a što da ti kažem i ja sam si isto rekla, prvo mi je granica bila do 30, pa se pomakla na 32, pa na 35, 40, i evo sad sam došla do 42. Ali nije sve do nas, ponekad se umiješa viša sila, a planovi su tu zato da se mijenjaju, ne možeš uvijek sve predvidjeti. ;)
Ista priča kod mene, samo sam nekoliko mjeseci starija. Al mi nismo ni pri put išli prek HZZO-a, tak da nećemo nit sada. Na ljeto punim 42 g.
Ja se ne uzdam na spontanu trudnoću. Lakše je zatrudnjeti nakon jedne bebe, ali i to ima rok trajanja. Mislim, 2 godine. Mi krećemo idući mjesec. Taman godinu dana od cs i ja već u niskom startu. Obavili konzultacije i onda se bacamo na fet.
Vrci, baš mi je žao. Jesi ti bila trudna kad i ja? Sjećam te se s neke teme, al ne znam je li to bilo druženje u trudnoći il koja već tema.
Sadie, ja sam taman rodila kad si ti krenula u mpo... al sigurno se od negdje znamo jer si i meni poznata :)
Meni sad opet kažu da je žena plodnija nakon spontanog. Baš me zanima...
Pozdrav svima. Rodila sam 4.11.2011. i već sam u par navrata kretala po drugu bebu, ali nikad nisam krenula...
Uspjeli smo kod Lučija i rado bi išla opet kod njega, ali čovjek nema anesteziju, a ja imam jajnike položene uz maternicu i to grozno boli. Bila sam na konzultacijama lani u 10.mj i tad smo odustali radi naših poslovnih obaveza, a na konzultacijama u 11.mj se razvila neka cistica na jajniku i nije me htio uzeti u postupak jer nije bila idealna situacija.
Nakon toga mjesecima sam imala cikluse od 20dana, a uvijek su bili 25 tako da sam čekala normalan ciklus i sad kad je došao, ja se ne mogu odlučiti... Očigledno još nije vrijeme...
Gonali stoje doma već skoro 6 mjeseci, nalazi su napravljeni lani u 10.mj, želja je stvarno velika, a hrabrosti niotkud. Ove godine punim 38 i iako se osjećam kao da mi je 26, znam da lovim zadnje vlakove. Za sad nemam pitanja, malo se žalim i da vam se javim ;-)
mare, znam kako ti je. Ja sam htjela ostati kod njega, ali strah od daljnjih punkcija me praktički paralizirao. Ja to očito ne mogu podnositi. Zato sam išla dalje.
Vjerujem da ćeš osjetiti kada je pravi trenutak za krenuti ponovno :)
Evo ja sam tužna što sam tako divnu ovulaciju sad propustila, samo zato što je prvi ciklus u kojem sam imala spontani. A ovulacije su kod mene posebna stvar i žao mi svake nepokrivene
Nadam se da ćeš već slijedeću O uloviti. Ne znam šta bi ti rekla, kod mene O redovna kao sat, po sluzi skužim, a za trudnoću nema šanse. OATS je dijagnoza i zato samo icsi dolazi u obzir.
I ja sam sve sklonija sreću potražiti negdje drugdje iako sam sa dr.L na istoj frekvenciji i zaista vjerujem da ima šesto čulo za mpo te mi ga je gotovo nemoguće otpisati obzirom da je on pomogao da dobijemo našeg praščića.
Vrci gdje ste vi krenuli? Kod Škvoca?