evo i ovdje pisem-jedite, zdravo, alî jedíte dovoljno, nece se kile slagatí ako se jede kvalítetno i zdravo za bebe
príje poroda-+10, dan nakon -11, nema nista dobro u tome osím slabosti i nemanju snage za brinut o djeci
Printable View
evo i ovdje pisem-jedite, zdravo, alî jedíte dovoljno, nece se kile slagatí ako se jede kvalítetno i zdravo za bebe
príje poroda-+10, dan nakon -11, nema nista dobro u tome osím slabosti i nemanju snage za brinut o djeci
evo 21 tjedan 3 kile dobila...što je super...u prvoj trudnoći sam bila na 5 kila u plusu u isto vrijeme!
nadam se da neću bujati...tak mi je bilo s prvom trudnoćom , znala sam po 6 kg dobit u mj dana pa sam na kraju imala +25 kila na kraju!!!
Evo nas sutra punih 26 tt i jos stojim na +5 kg, cini mi se da sam to sve natukla prva 3 mj dok sam bila na utrićima pa je probava bila "u banani" :-)
danas sam 20+5 i već sam na +7kg.. to mi čini jako puno... nadam se da na kraju neće biti više od +15kg
ha ha da te utješim,znaš da brojimo isto ali ja te lijepo šišam sa +10 :njam:
u hebate butterfly ti si se stvarno razuzdala, čak si i mene prešišala a ja u 34 tt
ne slušaj butterfly ove žgoljave, mene ne šiješ
34tt +14kg 8-)
(možda je sad već i više, nisam se vagala tjedan dana)
Ja sam 23+5tt i + 8kg :)
a jel doktori imaju kakvih komentara na vašu kilažu? ja sam u prvo trudnoći stvarno puno dobila u zadnja tri mjeseca....skoro me sestra tukla na vaganju:lol: a doktorica je bila šokirana!!! sad kad sam bila u 16 tjednu dobila sam 1 kilu a dr. sva ponosna ...gle što je ova poštena , samo je kilu dobila!? nekad imam osjećaj kao da moram biti na dijeti jer sam trudna..a ne obrnuto!!! i moram priznat da se puno više opterećujem kilama sada nego u prvoj trudnći!
Moja doktorica se ne zamara,ali mi je preporučila da ne dobijem više od 15kg...kaže da je svijesna da je svaki organizam drugačiji i da dosta toga ode na tekućinu,pa smatra da-osim ako se žena baš brutalno ne udeblja ili se počnu javljati neke medicinske indikacije-nema mjesta ni panici ni režimima ishrane. Samo jednom mi je jedan doktor rekao da sam ušla u trudnoću s nešto većom kilažom nego što bi on preporučio s obzirom na hipotireozu ali samo zato jer se boji da se ne bi extra udebljala. Ali eto-to je to od komentara.
Ja sam isla roditi sa +9,vratila se iz rodilista sa +3, nakon dva dana aostala samo kila viska..
A ja se osjecam ispijeno,mali mis valjda sve isisa iz mene..bilo bi mi bolje da sam se zdebljala koju kilu vise,ali jednostavno zadnjih mjesec i pol nisam uspjela grama dobit bez obzira na kolicinu hrane koju bi pojela..
Da otvorim dušu :lol: Ja sam bila super truper cool 8-) sve dok nisam otvorila ovu temu. Ajme majko, šokiraju me ove priče dok čujem da je netko 20-25tt i dobio 5kg i ginekolog gunđa, ili preko 30tt i 9kg je previše? :o Ili ja nemam pojma! Naravno da sve ovisi i o drugim faktorima, ali nad nekim sam podacima doslovno šokirana.
Ja sam ušla u 19tt i +4kg. Zatrudnila sam s minusom pa sad izgledam "normalnije". A kak će biti dalje...e pa vidjet ćemo. Tek kad čitam ovu temu onda se zabrinem.
Muma, nemoj se ništa brinuti, meni isto nije jasno zašto neki ginekolozi gunđaju-kužim ako se radi o ženama s viškom kila, nekim metaboličkim poremećajima i sl. pa moraju pripaziti da se ne udebljaju dodatno jer se teško i kretati ( u tu kategoriju spadam i sama)..ja svojih +5kg u 25tt osjetim prilično jer sam do 20t. ležala,tak da mi je drago da nisam više dobila...al da nema trbuha nitko živ nebi ni skužio da sam trudna...znači, sve je beba i voda i ja zadovoljna.Ali i moram paziti na ishranu zbog štitnjače, tako da sam odlučila još dodatno pripaziti.
Mislim da oni gunđaju ako vide da se neka žena očigledno udebljala, baš ono da se "zbucala" i tako, al ako je u nekoj normali nebi trebalo biti problema.
Znam, ti moraš zbog štitnjače. :love2:
Ja se ovdje zadovoljim http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm :mrgreen:
Ja se nisam vagala od zadnjeg pregleda a niti necu jer ne volim to! Vidim ja siskam ja vas,argente draga izgleda da cu ja doc na tvoje i uopce se ne sekiram a volim papati sve,od kad sam trudna bas imam inspiraciju!
Moja dr. je samo prokomentirala kad je pogledala "ma ne mogu vjerovati da si toliko dobila,ajme" sokirala se bas kao i nasa MaliMimi... Vec sam kupila patike za trcenje,za iduce proljece ;-)
butterfly tko zna možda bih i ja bila na tko zna koliko da me nije brinuo šećer na početku pa sam bila na dijabetičkoj dijeti i onda sam stagnirala s kilažom neko vrijeme, sad mi drago da nemam previše jer mi je i ovako kičma u banani i jedva se dižem iz ležećeg položaja a šta bi tek bilo da sam dobila 20 kg npr. kad i ovo jedva nosim
doktor danas ipak nije bio najsretniji na mojih +7kg u 21tt :nono:. poslao me na OGTT pa kad dođe nalaz budemo znali za dalje. a i malac u buši je napredniji po uzv nego po stvarnim tjednima trudnoće, a već je skoro na pola kile.. mrcina mala :mrgreen:
Jojjjj ja idem sutra na pregled. Ležim već 10 dana jer mi se cervix smanjio...ne gine mi serklaž, kao i u 1. trudnoći :-( Preživjet ću!! A kg?! 21tt. = 5kg
Ja sam ostala trudna s velikim viškom kg i rekli su mi da smijem dobiti 3- 5 kg max. Sad sam deset tjedana i +1. Morala bih skinuti dvije u idućih par tjedana, ali ubijaju me mučnine. Mora neprestano grickati inače na prvu naznaku gladi vrtoglavica, mučnina, povraćanje... Šećer,tlak i sve ostalo je , hvala Bogu ok, nadam se da će ostati tako :). Zbog vrtoglavica ne mogu ni vježbati, a po ovoj vrućini se jedva vučem. Jedva čekam da prestanu mučnine i da padne temp da nastavim s vježbanjem i proširim izbor, a samnjim količinu hrane.
Aaaaaaaaa
Cestitke pikula !:klap:
tenks :) jes, vala
Vidim pikulin nick na Trudnoći!! I naravno, odmah idem gledati.
pikula, divna vijest. Čestitam!!
Da vas i ja utjesim u vezi kilica i skidanja istih kad patuljcici izadu iz svojih kucica :-)
Mene su malo smetali postovi tipa "isla roditi sa -5, sad sam na - 15 i nikad bolje" ne zato sto su me nesto brinule moje kilice (dobivala sam normalno), vec zato sto ostavljaju pogresan dojam da u t ne treba dobivati. U t je normalno dobivati kilice, samo ako imas viska u startu bolje sto manje, ako imas premalo u startu pozeljno je dobiti i malo vise od prosjeka, a prosjek je mislim nekih 12-15 kg.
Ja sam isla roditi sa tocno + 15 (najvise sam dobila na kraju), 7 dana nakon poroda sam bila na +2, a sada, 40 dana nakon poroda imam -1 kg od predtrudnicke.
Papajte zdravo i raznoliko, krecite se koliko osjecate da mozete i smijete, a kad rodite dojite na zahtjev i recite kilicama baj baj :-)
Pusa svim okruglicama i vasim malim stanarima!
Mene trenutno više brine kaj ne mogu baš jesti zbog ovih vrućina. Ali nadam se da beba ima dovoljno svega :-|
ako nema bude se snašao sa onim što mu treba iz tvog organizma, a tebi šta ostane :mrgreen:
kod mene apetit ne posustaje ni u najgoroj vrućini.. u stanu klima na ugodnih 26, upravo ručala ribicu a već smišljam neki griz sa malo čokolade za večeru :njam::kuhar:
moram dragog likvidirati iz stana i poslati ga na neku pivu sa frendovima da mi ne prigovara zbog papanja :lol:
Ista stvar i kod mene...jedem ujutro žešći doručak i navecer jogurta i malo kruha, preko dana sam na jabukama ili nekom drugom voću. Osjećam se OK, dapače neki dan sam se najela za ručak i bilo mi bljak cijeli dan, napuhnula sam se ko balon i samo što nisam odletila hehe.
Mene moja danas nije vagala, kaže da vidi da se nisam udebljala :) (naravno,ja se nisam žalila)
Ajd da vas malo utješim :)
http://www.libela.org/vijesti/4053-z...-nakon-poroda/
Slažem se s tobom, ali bih nadodala da je ovaj projekt neka vrsta reakcije na općenito stvorenu sliku umjetne ženske ljepote i kreiranje stereotipa itd. ( dakle, gdje je žena u funkciji neke ideje ljepote koja je zadana određenim društvenim normama, iako se ta ideja proteže kroz cijelu ljudsku povijest pa su tako bile faze jačih,mršavijih,nosatih,prsatih itd. žena) i iako su fotografije apsolutno realne i kao takve lijepe, osobno se ne bih podvrgla sličnom projektu jer smatram da je moje tijelo, prije, tokom i nakon trudnoće, moja privatna stvar :). Ali je lijepo vidjeti da netko želi pokazati da je žena nešto drugo od čiste pojave skladno građenog tijela te naglasiti i funkciju majčinstva kao jednu od mogućih.
mene osobno jako smetaju članci o poznatim glumicama i manekenkama koje nakon poroda budu iste kao i prije. i to se predstavlja kao pod normalno i sve druge žene bi trebale slijediti njihov primjer. žalosno što doslovno niti jedna od njih nije izašla sa stvarnim činjenicama kako tijelo izgleda poslije. obično se skriju na par mjeseci i onda se pojave odjednom i WOW... upravo zbog toga cijenim radove poput ovog, no nažalost mislim da nije naišao na odjek kao kad jedna Shakira rodi pa sad nakon 6mj ima ravan trbuh i svi se dive.
dvije moje frendice su poslije poroda izgledale jednako kao i prije, doslovno iz rodilišta su izašle kao da se ništa nije desilo. dok s druge strane sve ostale (a ima ih) nisu bile ni blizu te sreće...
evo mene i ovdje... sad mi je 20+3 i vagala sam se doma i shvatila sam da sam dobila 6,5 kg od početka trudnoće... jako sam nesretna jer sam niskog rasta (163) i uvijek sam imala 55kg... nakon svadbe sam došla na 64 i ostala trudna... sad imam 70,5... totalno sam u banani... jel normalno da sam toliko dobila i koliko me još čeka... kako da malo sve usporim da ne idem u rodilište baš sa 90... ??? osjećam se jako ružnom i nesretnom kad se vidim:cry:
samo sam sretna kad mi malac pokuca iznutra.. :)
tamarisa nisi nešto pretjerano dobila, možeš usporiti tako da jedeš zdravo izbaci sve nepotrebno grickalice i junk food, sokove,sladoled... od njih nema koristi za bebu, jedi koliko ti treba ali pametno i nećeš pretjerati s kilama, kreći se, šetaj i to pomaže...a poslije ćeš u borbu s viškom kilograma ako se sve ne istopi od poroda, dojenja itd. Ja sam isto zatrudnila sa 5,6 kg viška(što sam nabila u dugogodišnjim hormonskim stimulacijama) i sad dobila još 10kg u trudnoći (35 tt) ali ne brinem se oko toga bitno da se dijete rodi živo i zdravo a poslije ćemo lako u borbu ako što ostane nakon dojenja.