si zvala, bila, rješila?
Printable View
si zvala, bila, rješila?
bila u ambulanti, a tamo hrpa ljudi.
samo sam se okrenula i otišla u ljekarnu.
ženska mi je pogledala ruku i dala nekakvu mast
i rekla ako vidim da ide na gore odem kod dr.
za sada izgleda isto.
samo mi je ful čudan osjećaj,
sad dok tipkam kao da tipkam tuđom rukom,
cijeli dlan izgleda kao plastična vrećica iz milera.
baš sam je oštetila, nadam se da će se sve skupa normalizirat.
ili mogu ići pljačkat banke, otisaka više nemam :lool:
Grozno.
Vidim piše ima natrija. Wiki veli ovo:
"Izjeda kožu stvarajući opekline i duboke rane te je jako opasan za sluznicu i oči. Ako dođe u dodir s kožom, a još nije stvorio opekline, koža se mora dobro isprati alkoholom, nakon toga vodom i na kraju s vrlo razrijeđenom octenom kiselinom!"
Za natrij hidroksid ovo:
http://www.sapunomanija.com/kako/sig...kausticna-soda
Meni se ovo ne bi moglo dogoditi :-P:mrgreen: ja nikad ne čistim sat vremena.
A sad ozbiljno, da li si dugo ispirala vodom ruke, bar 15 minuta? Naravno odmah nakon što si primijetila promjene na koži.
To što ti se ne vide linije na jagodicama i što imaš loš osjet opipa, normalno je za opekotine. Ako se radi samo o površinskim, to će se vratiti u normalno stanje.
Imaš li temperaturu ili zimicu? Mislim da si se trebala javiti sestri kod liječnika, da te odvede u previjalište i pregleda opekotine. Mast i vrijeme će pomoći, ali bilo bi jako dobro da ti liječnik ili bar med.sestra, vidi jakost (kemijskih) opeklina.
joj hvala svima, iako ste me sinoć malo zbedirale :mrgreen:
evo bila jutros kod dokice i dobila kremu, kombinacija antibiotik plus kortić.
neki dijelovi izgledaju kao da će se raspuknut,
stvarno glupost života.
ajde nadam se da će bit bolje, usput radiš li danas sutra?
kad namažeš kremu možeš na nju staviti mokar oblog-gazu da ti malo dođe vlage do kože i poboljša zacjeljivanje
Pitam se što je bilo tako prljavo da običan klor nije bio dovoljan? :unsure:
tash, nemam ništa pametno za napisat, samo :love2:
nemoj si predbacivati
u biti, mogu te utješit da sam ja još veći kandidat za Darwinovu nagradu, jednom sam išla kuhat špagete sa maramom oko vrata, nekom velikom sa resicama, koje su naravno u tren planule, srećom sam u trenu ipak dovoljno razborito reagirala da zapaljeno maramu ne skidam preko glave i kose, nego sam je nekako bez dodira uspila odmotat i bacit na pod :facepalm:
ajme tang :lool:
eto žuta, šta da ti kažem, što si stariji to su luđi :starac:
jelena ne radim pa imam vremena za gluposti.
maloprije sam namazala kremu, pustila da se malo upije,
navukla rukavica i udarala dalje.
ono, uhvatilo me proljetno čišćenje, pms i takoto...
To ti opet ulazi u dišni sustav. Možeš i manje abrazivna sredstva. Npr, soda bikarbona, sol, ulje čajevca (koje miriši fantastično).
kako kome
meni je čajevac ubojica za nos i oči
inače tash, dobro si se ozlijedila lužinom. 10%ak NaOH nije kajgod kroz dugi period. nakon takvih ozljeda važno je dobro, dobro dugoi ispirati vodom. i nemojte se igrati neutralizacije s octenom kiselinom, jer ako je opeklina jaka, napraviti ćete si samo još gore
a sad odoh u konzum po pincu :D
Su se vratili otisci?*8
Lijep pozdrav, imam pitanjce u vezi šarlaha - dolazi li uvijek s osipom i grloboljom ili?
Naime, susjedin mali ima šarlah, a često se druze.
Moj sin je naime imao temp prije tjedan dana, svega tri dana, drugi dan kroz noc narasla na 40, ujutro bili kod pedice i ona veli gripa jer ga nije bolilo grlo ni curio nos, taj dan temp bila max do 38.9 i sljedeci dan do 37.8. nakon toga je nije bilo. Grlo mu bilo crveno malo al bezbolno i malo povecani cvorici, a nosic mu curi jos i sad. jedino je bio jako crven u licu i imao je ko crveni obruc oko usana, al je stalno bio super dobre volje i bez ikakvih bolova.
Orostite na poduzem postu :oops:
a meni se ona gripa iskomplicirala
dobila sam gadnu upalu sinusa i sad sam ipak na antibioticima
krepavam vec skoro dva tjedna :nope:
gripu treba odlezati kak spada, jel...
Samo cu dodati slucajoje sogorice , a vezano uz tashunicu - malo ju je boljelo koljeno nakon planinarenja..svekar proucava travariju pa joj je slozio oblog od tucane gorusice i jabucnog octa. Drzala je pola sata iako.je peklo - sad ne hoda, opeceno, crveno, oteceno ...
U 6 tt sam, ovo mi je druga trudnoca. Prije par dana bila sam na hitnoj zbog smeckastog iscjetka gdje je ustanovljeno da sam uloziva za vrh prsta. Jako sam zabrinuta da se ne pocnem otvarati. Da li je ovo normalno, da li je itko imao slicnu situaciju i da li ce mi trebati serklaza? Strogo mirujem. Hvala.
U drugoj trudnoci je normalno biti malo uloziv.
U drugoj trudnoci sam bila uloziva za vrh prsta i nitko to nije vidio kao problematicno.
Tako da te to stvarno ne treba uopce brinuti.
Pogotovo što si na drugoj temi napisala da si bila isto uloživa čitavu prvu trudnoću. Možda je jednostavno takav cerviks.
To kada kažete normalno, znači li očekivano? Ono tipa da 90 % trudnica kojima je druga trudnoća tamo negdje oko 5., 6., ili kojeg li već mjeseca, postanu uložive, ili ono, može se desiti, ali i ne mora, 50:50 vjerojatnost?
Da u prvoj trudnoci sam cijelo vrijeme bila uloziva i nitko nije nista rekao. Vidjet cu na kontroli u utorak sto ce dr.reci. Hvala na odgovorima.
Ja također. Prvu trudnoću sam odgulila radeći do zadnjegg dana, iako sam na samom početku imala hematom. U drugoj nisam tako dobro prošla. Ginekolog je rekao da trebam strogo mirovati. Nisam, jer sam bila doma s djetetom koje je bilo mlađe od godinu dana, koje nije hodalo a nije više baš bilo ni lagano. Rezultat je bio preuranjeni trudovi, hitna hospitalizacija i prepar intravenozno od sredine drugog tromjesečja.
Čuvaj se i stvarno strogo miruj. Držim fige da sve bude dobro. Ja sam si dobrim dijelom sama kriva, jer nisam slušala više puta ponovljene liječničke savjete. Da sam znala što me čeka, uzela bih nekoga da je stalno sa mnom, ne bih se olako oglušila na upozorenja. Iako, nema nikakvog razloga da i drugima bude tako. Samo želim naglasiti važnost mirovanja u takvoj situaciji. Sretno.
Peterlin mirujem. Samo na wc i ostalo lezim. Vec sam sva pokocena. Samo me brine sto sam vec tako rano uloziva barem se meni cini da je prerano. Tko ce izdrzati do kraja?☺
Lijecnice, imate li preporuku za neku privatnu polikliniku gdje rade operaciju pilonidalnog sinusa tako da pune fibrinom? Rana nakon prve ekscizije u rujnu jos nije zarasla i kirueg bi ponovno operirao klasicno. Sin mi se od onda nije normalno otusirao niti oprao kosu, lud je od toga. Otisli bi na pregled kod nekoga tko puni defekt.
Kako izgleda grlo kod sarlaha?
Imao je sarlah pred mjesec dana ali mu nisam tada pogledala grlo.
Sad ima kao 2 gnojna cepa sa svake strane,jezik je bijelkast za sad.
Sve se bojim da nije opet sarlah.
Jezik prvo bude bijel, sa brazdama. Kasnije postane crven sa izrazenim papilama.
Ako sumnjas , a ima i druge simptome, mozda da dr. uzme bris. (Iako se moze dogoditi da on bude i negativan)
A osip?
Ako sumnjas, vodi ga doktoru
Moze streptokok bez osipa. Samo neki sojevi uzrokuju ( i ) osip.
al onaj koji uzrokuje sarlah uvijek uzrokuje i osp, ili?
jer, moje su u tri navrata imale sarlah i uvijek su imale osip
jer, imale su i te gnojne cepove i bez osipa, ali to nije bio sarlah
Betahemoliticki streptokok je uzrocnik sarlaha.
Betahemoliticki streptokok je uzrocnih upale grla.
Isti uzrocnik.
Neki sojevi tog uzrocnika uzrokuju I osip .
To znam
Al ako nema osipa, nije onda sarlah?
šarlah je streptokokna angina s osipom
fala
tak sam i ja shvatila, al me sirius zbunila :mrgreen:
sto trenutno nije ni tesko
Al ostaje osip
Po njemu sam kod najstarije, kad ga je drugi put zaradila, skuzila da je sarlah
I, bas kako kazes, nije ju bas bolilo grlo