Mislim da ukoliko nisu prohodni, nema druge nego se ide na IVF..
Printable View
Mislim da ukoliko nisu prohodni, nema druge nego se ide na IVF..
Zna li netko jel dr.P.jos uvijek ima isti (095905****) broj moba?
MB21, nemam iskustva sa Osijekom, ali imam jednu poznanicu kojoj je IVF uspio od prve u OS, mislim da je sad u 6 mjesecu trudnoce i nosi blizance..
MB21 nisam bila par dana tu
a ne znam šta bih ti rekla... dr. P koji je moj MPO doktor je kako kada, nekada mi je super, a nekada bih ga zadavila najradije...biologinja je meni bila ok sada na postupku, a sestra Sunčica je zakon
u našem slučaju sada u svibnju punktirali su mi 5js, tri su se oplodile, a vraćene su dvije 4. dan, ali eto nisu se zadržale
HZZO ugovorio IVF/ICSI postupke s dvije privatne poliklinikeUdruga Roda od HZZO-a je primila informaciju o novougovorenim IVF/ICSI postupcima u privatnim poliklinikama koji se radi smanjenja lista čekanja u bolnicama trebaju provesti do 31. 12. 2015.:
Poliklinika Škvorc u Samoboru je ugovorila:
a) 100 postupaka IVF/ICSI u prirodnom ciklusu
b) 150 postupaka IVF/ICSI u blago stimuliranom ciklusu
c) 200 postupaka IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu
Poliklinika Betaplus u Zagrebu je ugovorila:
a) 10 postupaka IVF/ICSI u prirodnom ciklusu
b) 30 postupaka IVF/ICSI u blago stimuliranom ciklusu
c) 10 postupaka IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu
Natječajem za sklapanje ugovora o provođenju dijagnostičkih/terapijskih postupaka radi smanjenja Nacionalne liste čekanja od 03. lipnja 2015. godine bilo je predviđeno 900 IVF postupaka, a dodijeljeno je ukupno 500 postupaka.
Link na Odluku o izboru najpovoljnijih ponuditelja:
http://docdro.id/nYfvz8C
Pozz, sljedeci mjesec Imam dogovoren postupak i dr Sijanovic mi je dao upute izmedju ostalog i za injekcije.. E sad ja zaboravila pitat jel moram ici kod svog gin da mi da nesto s cime cu "dobiti" ampule, igle i sl. Ako netko zna da mi pomogne
Terapiju dobijes u bolnici... Mislim da je sestra suncica zaduzena za to.
Nek se jave cure koje su isle u postupak u Os. One znaju detaljnije.
Sretnoooo
Terapiju dobiješ na dr spratu od glavne sestre Andreje br ti je 512-322
Sestra Sunčica te preuzima nakon terapije pred postupak.
Bar je tako bilo kad sam ja bila, možda se sad nešto promenilo.
Sretno!
jel ima trudnica iz IVF postupka u Osijeku? slabo se ovdje išta piše a govori se da su rezultati u Osijeku na iznimno niskoj razini.
Po tom pitanju... Najbolje je sto dalje iz Osijeka, tako su i meni rekli tako da ja tu nisam ni probala. Ja neznam nikoga tko je tu uspjeo a znam ih dosta koje su probale... Tako daaa
Mene je moj dr poslao i dalje od Zagreba u Prag, znaju oni jako dobro za koga je gde najbolje i najveća šansa da se uspe.
Da ga bar zatvore i tako nikakve koristi! Barem bi ljudi imali na putni trosak. Ali onda bolnica gubi status klinike.... E to nekome ocito jako smeta
Nisam dugo bila.. Hvala cure na odg. Krenula sam s injekcijama Puregona, pa nekako se cudno osjecam.. Da li je jos kojoj tako? Tipa malaksalost, napetost u trbuhu...
Molila bi pomoc cura ciji su MM radili spermiogram u Os. Ako uzorak doneses od doma jel ga mozes odmah predati ili se mora cekati red
nadam se da ste vec rijesili... ali odmah ga predas, ne moras cekati
Curke, ima li koja da je nedavno bila na inseminaciji u Osijeku?
Kod mene uradjena 20.3. Trebam cekati do 7.4.za betu...nije li to malo dugo? I kakva je uspjesnost?
Uz to, probada me vec drugi dan u donjem dijelu i napuhnuta sam...jel to dobro ili lose?
Drage cure,
možete li napisati iskustva o tome koliko se čeka na postupak nakon prikupljenih nalaza.
Hvala!
Cure kopiram post ako vam je promaklo. Dvije minute vam treba :-)
http://forum.roda.hr/images/icons/icon4.png Pomozite Mirni da napiše diplomski rad :-)
Dragi svi,
naša Mirna, aktivistica i volonterka obraća vam se molbom za ispunjavanje kratkog upitnika.
Upitnik "Načini prikupljanja i davanja informacija na forumu udruge Roda - podforum potpomognuta oplodnja" koristit će u svrhu istraživanja za istoimeni diplomski rad iz područja informacijske pismenosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih za upitnik slobodno joj se obratite na mirna.curkovic@gmail.com
Mirna vam zahvaljuje!
http://goo.gl/forms/1YX7UzgaTV
Pozdrav svima! Koliko je vremena potrebno čekati na inseminaciju? Ili ivf u prirodnom ciklusu? Jel klomifenski ciklus broje kao stimulirani ili ne? Imam nalaze gotovo sve jedino me zanima koliko papa i brisevi smiju biti stari. Hvalaaaa
Pozdrav, muž i ja planiramo na potpomognutu tu u Osijeku i jako mi je drago da ima pozitivnih iskustava.
Imam par pitanja i možda bi mi mogle pomoći:
Mogu li se na odjel humane repr. prijaviti i zakazati datum prije nego skupim papire ili moram čekati da napravim sve nalaze? kontala sam nazvati i naručiti se pa dok čekam termin prikupljati papire...pa reko da pitam jer nemam pojma?
I koliko se cca čeka na postupak? Jel gužva?
pozdrav drage,
ima li netko za pomoć ili odgovor...muž i ja planiramo u Osijeku...
kontala sam u isto vrijeme prikupljati nalaze i naručiti se za termin na humanoj? je li to moguće i koliko se čeka na prvi termin/razgovor?
Hvala..
Pacijentice i pacijenti koji se liječite ili namjeravate liječiti postupcima medicinski potpomognute oplodnje u KBC Osijek i KBC Split imajte u vidu da ovi centri imaju višestruko nižu uspješnost u odnosu na ionako nisku razinu uspješnosti MPO postupka u hrvatskim bolnicama!
-u 2015. godini KBC Osijek je obavio 153 MPO postupka iz kojih je rođeno ukupno osam (8) djece
- u 2015. godini KBC Split je obavio 198 MPO postupaka iz kojih je rođeno deset (10) djece!?
"Godišnje izvješće Državnog registra o medicinski pomognutoj oplodnji 2015.“
https://zdravstvo.gov.hr/UserDocsIma...MPO%202015.pdf
http://www.facebook.com/rodaneplodno...2284190841713#
Cure, one koje su trenutno u postupcima, treba mi informacija ima li i kolika je lista cekanja za stimulirane postupke/lijekove? Hvala vam [emoji173]
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Ja sam u Osijeku,nisam nista cekala za lijekove,sestre su iznimno ljubazne i pristupacne.
Imaju novu biologicu,koja je dosla iz Vinogradske.
Cula sam sestru kako govori da imaju cak 5 trudnoca otkako je ona s njima.
Voljela bi da se javi jos tko iz Osijeka,zanimaju me vasa iskustva
Poslano sa mog HTC Desire 825 koristeći Tapatalk
da, mlada embriologica prošla je obuku u KBC Sestre Milosrdnice, ona nije tamo samostalno radila, niti je u KBC Osijek došla jedna od dvije iskusne embriologice koje inače stalno rade u KBC Sestre Milosrdnice (Vinogradska). Novoj embriolgici poželimo puno uspjeha u radu, ali kad se forumašice već javila ovdje i traži iskustva i pomoć - u redu je da joj napišemo da je embriologica tek krenula sa samostalnim radom.
Ove vrijednosti na treći dan m.c. FSH 65 IJ, LH 21 IJ, estradiol oko 50 pmol/l promatraju se u cjelini slike, zajedno, i kao takve svakako traže da se ovome pristupi pažljivo i istraži o čemu se radi. Ovo su vrijednosti koje bi ukazivale na prerano iscrpljivanje jajnika i da bi se ovakva slika našla u žene od npr. od 40+ i ako bi ponovno bile izmjerene vrijednosti u ovom rangu, reklo bi se da se radi o menopauzalne vrijednosti.
Kako si ti mlada žena, svakako istražuj ovo dalje i sretno :-)
Kakve si stimulacije primala u Zagrebu i Osijeku? Kakva ti je reakcija bila, koliko se razvijalo volikula, koliko je dobiveno jajnih stanica?
Pozdrav curke, nova sam na forumu pa vas htijedoh samo pozdraviti i priključiti vam se na temi..
Naša situacija je sljedeća:
Muž i ja punimo 34 godine, zasad 4 bezuspješne godine truda iza nas, i sada je muž dobio uputu urologa da idemo na inseminaciju i ne gubimo više vrijeme. Kod mene je sve ok, kod njega je na spermiogramu nepotpuna likvefakcija i laički rečeno, spermići ostaju zgrušani u ejakulatu, ne vraćaju se u tekuće stanje tako da ne mogu otplivati di treba..
Čekam sad M pa idem kod ginekologinje po uputnicu da krenemo s cijelom procedurom, vađenjem nalaza i naručivanjem u KBC Osijek..
Pošto tek krećemo imat ću svježe informacije kakva je sad situacija ovdje pa ću prenijeti iskustva svoja..
Zavod za humanu reprodukciju i medicinski pomognutu oplodnju KBC Osijek objavio je kako je u 2018. došlo do povećanja broja MPO postupaka i stopa trudnoća u odnosu na prošlu godinu.
U očekivanju službenih rezultata Ministarstva zdravstva, pozdravljamo naznake pozitivnih pomaka na Zavodu za humanu reprodukciju u KBC Osijek.
Inače, posljednji službeni podaci o uspješnosti MPO-a dostupni za 2015. godinu, pokazuju kako je u 2015. KBC Osijek obavio ukupno SAMO 153 MPO postupka (IVF/ICSI; FET; IUI) iz kojih je rođeno SAMO osam (8) djece!
http://www.glas-slavonije.hr/362440/...topom-trudnoce
Isla sam na MPO u Osijek ove godine i imam samo rijeci hvale za svo osoblje Odjela za humanu reprodukciju, a pogotovo za prof. Sijanovica koji mi je radio postupak, glavnu medicinsku sestru Mariju i embriologinju Mariju