Ima li u Ikei za kupiti lampica za čitanje koja ide na bateriju? Da li je to preslabo za dječje oči? Opcija s kabelom nam je komplicirana jer nam je utičnica na drugoj strani sobe...ne znam neko bolje rješenje.
Printable View
Ima li u Ikei za kupiti lampica za čitanje koja ide na bateriju? Da li je to preslabo za dječje oči? Opcija s kabelom nam je komplicirana jer nam je utičnica na drugoj strani sobe...ne znam neko bolje rješenje.
baterijske su uvijek slabe i bacaju svjetlost na vrlo malo područje
probaj riješiti na način da provedete kabel po zidu (kablovi u boji, vidjela sam fotke da oblikuju planinu ili sl.)
pogledaj ideje na webu pod creative cables (u ZG trgovina je kod trešnjevačke tržnice)
Ovo je baš fora.
Mi imamo neku, ali ne iz ikee. Mislim da je ova:
https://www.chipoteka.hr/svjetiljka-...bay-6070850724
Nije loše svjetlo, a također imamo onih koje se zakače na knjigu, i to je sasvim ok ako je samo za čitanje.
OPet ja s pitanjem...Ikea ormari, koliko ste zadovoljni s njima? Koliko su čvrsti/kvalitetni? Planiram možda nešto uzeti za dječju sobu veliko...iskustva s ormarima općenito su nam takva da ode zadnja stranica gdje je ona iverica pa čavlići izađu van ili se spiga ta stranica, pa krpamo, zabijamo nove do nekog trena kad više nema koristi. Kakvi su Ikeini po tom pitanju?
duboki su dovoljno da ne morate gurati stvari do kraja pa tako ni nećete razvaliti stražnju stranicu (a uvijek možete zabiti dodatne čavliće ili polijepiti čvrstim trakama po rubu da vam ne ispadnu)
pristojno se drže
razne kombinacije, od boja do unutarnjih dodataka, ili vanjskih dimenzija su meni zakon
Imamo i pax i platsa, i jedni i drugi su odlični. Za vješanje su bolji dublji, a za slaganje plići. One jeftinije opcije koje se ne mogu kombinirati ne bi preporučila jer uglavnom imaju predviđeno mjesto za policu na samo jednom mjestu a ostatak je šipka za vješanje pa ne možeš ništa dodavati i na kraju imaš veliki ormar u koji stane malo stvari.
pax u djecjoj sobi
tri godine, zasad samo pohvale
Imali smo PAX. Za odjeću i igračke je dobar. Dvokrilni za knjige nije dobar, police se jako savinu i trajno ostanu savijene. Imao je možda 5 godina kad smo ih rastavljali (imali smo 5 krila) - ako ga želiš preseliti, vjerojatno neće preživjeti rastavljanje i sastavljanje.
Zadnja stranica će se popustiti ako guraš stvari unutra. Nama se taj s knjigama totalno raspao u svim smjerovima.
Pax za odjecu, u nasoj i djecjim sobama. Odlicni! Vec desetak godina, nista se nije rasklimalo.
Za knjige nije dobra iverica, bez obzira od kojeg proizvođača. Kod mene doma stoje u prastarom ormaru od hrastovine koji se jedini nije raspao pod njihovom težinom. Ako ikad budem imala kuću, sagradit ću si policu za knjige od starih cigli i debelih dasaka: https://cdn.acumeninterior.com/img/s...ibliotek-2.jpg
Pax nije dobar za knjige, pogotovo ne onaj od 100 cm. Čak se i pod odjećom malo iskrive police ako se baš previše natrpa. Mi smo selili paxeve više puta i preživjeli su bez problema. Platsa je definitivno lakša i za sastavljanje i za rastavljanje jer nema zabijanja čavlića.
Mi smo Platsi u hodniku čak rezali stražnje stranice kako bi ju mogli gurnuti skroz do zida. Smetale su nam cijevi od plina po cijeloj dužini (280 cm) a jedan dio ima ogromnu rupu straga zbog plinomjera i brojila za struju. Sad izgleda kao ugradbeni ormar, sve savršeno čvrsto i stabilno. Definitivno iznad očekivanja.
pa kud knjige na najtanje daske (1,8cm) i još 1 metar širine ...:-o
knjige ništa ispod 2,5 cm daska i što manja širina i dubina
za teške knjige i duge police, puno drvo (najbolje daske iz npr. bauhausa), ali te daske trebaju na nosače i učvrstiti ih s 10cm dugim tiplama u debeli nosivi zid
Super hvala! Nama ne treba za knjige ormar već isključivo za odjeću, kombinacija s vješanjem i policama bi bila odlična
Je li netko u ikein kuhinjski ormar za hladnjak stavljao hladnjak nekog drugog proizvođača (iz druge trgovine)?
Mogu li se vrata hladnjaka (npr. gorenje, bosch...) i vrata ikeinog ormara povezati nekako da bude pravi ugradbeni hladnjak?
Znate li jel može ovaj stol biti za dvoje djece? LAGKAPTEN / ALEX radni stol, bijela, 200x60 cm - IKEA
Tražim nešto takvo.....ako imate prijedlog?
Mislim da je ok dok su mali (i bez previše stvari), ali za veću djecu nije dobro jer im treba više mjesta za stolice
možeš napraviti drugačiju kombinaciju: u sredini staviti alex ladičar, a na vanjske strane noge - na taj način ima više prostora za stolice
pogledaj na webu ideje "ikea desk for two children" - ima kombinacija s alex ladičarima i pločama
Molim pomoć oko online kupnje ormara. Kombiniramo neki u 3 dijela. Ja sam mislila klikneš ormar kao na slici i sve je u kompletu. A kad ono...kupi posebno vrata, police...ja se u to ne kužim...corpusi, vrata...police... molim pokoji savjet blento sam po tom pitanju. Hvala
Mislim da možeš kliknuti i naručiti već složenu kombinaciju, no nudi ti se i mogućnost da složiš po svojim potrebama.
Tu ti je primjer slaganja ormara:
https://www.ikea.com/hr/hr/rooms/bed...ar-pub8b76dda0
Uglavnom, odabereš okvir ormara koji ti paše po dubini, širini, visini. Treba paziti i koliko imaš mjesta kada otvoriš vrata od ormara, o čemu ovisi i hoćeš li klizna ili normalna. Vrata dolaze u raznim varijantama pa izabereš što ti se najviše sviđa (boja i sl).
Unutrašnjost ormara slažeš po onome što ti treba (police, ladice, štange za vješalice). To se sve može kombinirati u online planeru. Cijena se mijenja kako što dodaješ.
https://www.ikea.com/addon-app/stora...atest/hr/hr/#/
prvi korak je razmisliti što ćeš spremiti u taj ormar, koje ćeš stvari držati - točno napravi plan koje stvari najviše koristiš, koji dio ormara ćeš najviše otvarati (npr. ide li samo odjeća na vješanje - za duge haljine ili samo kratke stvari, majice i hlače, rublje, daska za peglanje, jakne, torbe, knjige ...)
potom razmisli kako koristiš te stvari je l bi bi neka vrsta spremanja bila praktičnija (npr. ako kupiš samo za vješanje, hoće li ti sve stati na vješalice ili ćeš onda ispod te vješane odjeće stavljati hrpe druge robe pa će biti neuredno i stalno ćeš nešto tražiti)
ladice su skuplje, ali su iskoristivije. u njih može ići i rublje, i tanja odjeća koja ne ide na vješalice, možeš pliće ili dublje ladice; one od 20cm dubine su odlične, one od 40cm su doboke npr. za torbe
ladice se stave u donji dio ormara do visine cca 1 metra, 4-5 ladica je odlično
police onda iznad
ako s ladicama ormar ispadne preskup, uzmi više polica tako da budu manji razmak između njih i onda s vremenom nadokupi neki izvlačni spremnik
rasvjeta je isto dobro došla
svakako je iskoristiviji ormar onaj od 240 cm visine
ako želiš pax ormar - otvori onlibe planner i složi https://www.ikea.com/hr/hr/planners/pax-planner/
ili odi u trgovinu, otvori sve ormare i izaberi što ti najviše odgovara i neka ti slože tamo
pošalji koliko dug treba biti ormar i koji hoćeš, s veseljem ću složiti ideju
(svaki bedak ima svoje veselje, tako je meni slaganje ormara u njihovom online alatu :lol:)
vrijeska, i meni je gust, ali ne toliko da radim za druge :aparatic:
masnice, navali!
Visina 220cm max, 3 dijela...sirina 200m max.
Ne znam ni sama. Mali hoce police na izvlacenje, ja u njima ne vidim smisao ni funkciju osim 3x skuplje od obicnih. Lampice unutra hoce, sive boje ormar. Treba mi dio za premitj posteljinu2 ladice za doljnji veš. Jel mu trebaju košare nekakve? Evo nemam pojma. A da i dio za vjesanje kosulja. Ormar je za 2 djece pa bi sredina kozda bila vjesalice i 2 ladice. Sve ostalo valjda u policama. Nemam ja smisla za to.
Ormar je najvise za dječju robu, tj. Mladenačku. Majce duge i kratke, doljni veš, čarape. Hlače...e da i dio za odlaganje sportske torbe svaki.
Ja imam u paxu one ladice s većim rupama koje nisu praktične za čarape i sitne stvari, ali za dječju odjeću su savršene. A koštaju otprilike kao i police. Najveća prednost ladica je da lako možeš pristupiti stražnjem dijelu ormara. Pogotovo ako se radi o dječjoj odjeći koja ima malu dubinu.
Moja kći ima dvokrilni PAX u sobi, po mom iskustvu polica na izvlačenje je glupost i uopće se ne koristi, imamo je iznad ladica.
Ima na vrhu jednu veću policu (višu) u kojoj stoje kutije koje služe za mijenjanje odjeće ljeto-zima.
Onda ispod toga ima dio za vješanje - za hlače majice i veste (znači nije visina za kaput)
Ispod toga ta bezvezna polica na izvlačenje, a onda ispod tri pliće ladice u kojima drži majice i hlače, a u jednoj pidžame i veš.
I još ispod svega jedna metalna košara za čarape.
Meni je njen ormar super, mi planiramo raditi ugradbeni ormar u spavaćoj sobi i ja sebi namjeravam napraviti unutarnje uređenje kao kod nje (osim ako ne bude užasno skupo)
visine pax ormara su 201 ili 236cm (provjeri je li vam može stati ormar od 236cm visine+ 5 cm;tih 20 cm omrara u visinu puno znače)
širina 200 je odlična ako misliš da bi osnovni ormar od 50 cm bio ok za njih. na taj način staviš 4 korpusa od 50 cm pa imaš 4 vrata i onda dobiju svaki ormar širine 50cm, a u sredini dva od 50 (ili jedan od 100cm) je zajednički.
druga opcija za 200cm širine je da svaki dobije 75 cm širinu korpusa, a da u sredini bude jedan od 50 cm. problem u ovoj kombinaciji je što na korpuse širine 75 cm idu jedna vrata sa šarkama od 50cm i jedna vrata od 25 cm širine, i tih od 25 cm šrine nema u sivoj boji. ima u svijetlom drvu, bijelih i ogledalo.(korpusi od 75 cm se inače koriste za klizna vrata; možeš i tako staviti dva korpusa od 75 jedan do drugog s kliznim vratim i onda treći od 50 cm s vratima sa šarkama, ali to estetski nije lijepo)
treća opcija je da svaki dobije korpus od 100 cm širine, ali da tebi daju po jednu ladicu u kojoj ćeš stavljati posateljinu ili najgornju policu ako ti nije visoko.
Moja kći ima pax širine 1m visine 2m, dubine 35cm
Stane joj sve i sve je pregledno. Ima 2 ladice plitke, na dnu košaru, ostalo police. Plus ima jakne naravno u ulahnom hodniku u ormaru.
Sin ima ormar po mjeri dubine 60cm (neka kosina pod krovom) I to je puno nespretnije od ovih plitkih ormara. Ja isto imam pax 35cm dubine to je superpregledno taman stane jedan red odjece.
Najradije bi da su svi ormari dubine 35 ali onda treba više dužnih metara za istu količinu odjeće...
Je li netko sastavljao kuhinju po planeru ikee? Stalno mi javlja da bočni i prednji elementi moraju biti metar udaljenosti, da su meni samo 12 mm. Ne shvaćam. https://imgur.com/eE2RV5e
Šta nema Ikea besplatno projektiranje kuhinje u cijeni? Nekad su imali.
žuta, ja ne shvaćam što ti piše. Kakvi bočni i prednji elementi u kuhinji? Vidim da imaš u kut postavljenu kuhinju, ali ne znam na što misliš, niti gdje imaš 12 mm, niti mi je jasno koja bi dimenzija uopće bila 1 m. Razmak po visini između gornjih i donjih elemenata je standardno manji. Ne vidim iz slike.
Jesi možda pobrkala milimetre i centimetre kod upisa?
nisam... budem ponovno poslije sve iz početka pa ću poslikat
poslikaj
ovako na slikama se sve čini ok
nacrtaj, i onda se prijavi na besplantnu online konzultaciju i tamo će ti to sve ispraviti
ovako iz slike bih ti predložila da izbaciđ tu otvorenu policu iznad sudopera i ormarić s malim ladičicama... to ti je nepotrebno, a sigurno je skuplje od običnog gornjeg ormarića
također i staklena fronta je skuplja, nema potrebe da ju stavljaš
i nedostaje ti štednjak
jesi li provjerila gdje je voda u kuhinji? je li sudoper na dobrom mjestu?
Kad dodas plocu za kuhanje, ostat ce ti relativno malo radne povrsine. Ja isto imam relativno malu kuhinju. Zadovoljna sam svojom odlukom da nemam dvije udubljene "kade"na sudoperu, nego samo jednu udubljenu, a jednu u ravnini radne povrsine, ne znam kako da opisem, ali uobicajeno je, nista posebno. Ovako nesto, samo je kod mene jednako velika povrsina lijevo i desno.
https://www.sudoper.hr/sudoper-pyram...ian-86x50.aspx
Cisto da razmislis kao opciji.
Neka ti njihovi strucnjaci sloze kuhinju po tvojim zeljama, ja se ne bih s tim sama zezala, ako sitnicu jednu zeznes, moze sve otic u 3 polja mandarina haha
Poslikas im prostor, das tocne dimnezije i naznacis gdje su instalacije.
Ima dosta finesa koje su tu bitne npr.pozicija pećnice u odnosu na hladnjak, pa pozicija instalacija...
Postoji li klizni ormar dubine 35- Max 45 cm, duljine do 200 cm ,visine do 250cm, ne nužno Ikea?
Po tvojim kriterijima ima ovo:
https://www.ikea.com/hr/hr/cat/pax-k...%7CDEPTH_40_60
Na ovoj stranici kad se spustiš dolje
možeš potražiti preko filtera točno što ti treba
https://www.ikea.com/hr/hr/cat/pax-sustav-19086/
Jel recimo kod Ikea ormara se mogu recimo ako su predviđene ladice ispod sredine ormara staviti na neku drugu razinu, recimo u sredinu ili još višlje?