Mislim da tijelo počinje lučiti Hcg tek nakon implatacije .. ne znam, možda griješim :zbunj:
Zlatta, gdje si taj podatak našla?? ... ako je to zbilja tako onda Hcg injekcija nakon punkcije ili nakon transfera ima velikog smisla!
Sretno u postupku!
Printable View
molim vas za pomoć....čitam vaše postove već par mjeseci al evo javljm se tek kad sam naišla na problem (trebalo je vremena da da dođemo do dijagnoze da nam ostaje samo IVF)...naime bili smo na prvom razgovoru u vinogradskoj za postupak IVF i dr. K nam je dao popis pretraga koje moramo obavit. I ponovio se moj problem s papa testom od prije 4 mj. CIN II i HPV kada sam bila na kolposkopiji se se ustvrdilo da se radi o tipu I i dobila antibiotik al izgleda da nije pomoglo. Sada sam ponovno dobila uputnicu za kolposkopiju. No zanima me mogu li s takvim nalazom pape ići na IVF postupak? brisevi su mi u redu...
evo cure da javim moja beta je 0
Slatkice, žao mi je.
http://forum.roda.hr/threads/images/icons/icon1.png Popis ljudi za medije - važno!
Dragi naši forumaši i forumašice!
Trebamo vašu pomoć. Kako bismo se i dalje mogli boriti protiv nepravde koja nam je nanešena ovim zakonom, ali i kako bismo mogli educirati javnost o neplodnosti, ukazivati na probleme s kojima se susrećemo - moramo snaći snage i izaći u medije.
Kako se takav angažman obično u kratkom vremenskom periodu, često je teško naći nekoga tko bi bio voljan reći par riječi o svom mpo stažu.
ZATO: Molim sve vas koji ste u mogućnosti i želite na bilo koji način progovoriti o tome da mi pošaljete svoje podatke na pp.
Nije bitno koliko imate godina, postupaka iza sebe, nije bitna ni dijagnoza ni vrsta postupka, jeste li uspjeli ili ne - bitna je samo dobra volja!
Možete naglasiti da u obzir dolaze samo anonimne izjave, novinski članci ili ste spremni izaći pred kamere i snimiti prilog ili čak doći u live emisiju.
Napravit ćemo popis ljudi za medije - samo tako ćemo moći na vrijeme reagirati na upite novinara.
Svaki vaš glas nam je iznimno važan
Beskrajno vam hvala za odaziv!
Moja ß je opet nula
ivka, žao mi je.
ivka, žao mi je...
javi što si dogovorila za dalje.
Ivka:love2:
:-(:love2:Ivka
Hvala vam cure...
Andream, nisam danas zvala gore, zvat ću slijedeći tjedan pa ću se dogovorit za dalje i ovaj put se upisat za stimulirani (vjerojatno u rujnu) i do tada probat možda još dva prirodnjaka.
Sad mi se jedino nakon ova dva postupka, a s obzirom da je uvijek bilo ET, postavlja pitanje da li je zametak bio loše kvalitete ili ja (moja maternica) na neki način odbija zametke???
hcg-obavezno 36h prije aspiracije kako bi js sazrele, a nakon ET-a praksa je razlicita od gin.do gin. i to od 1000 - 5000 ij . Da li stvarno pomaze? Hm,mislim ne bas. Jedan je poznati ginekolog rekao jednom"trudnocu nemozes sprijeciti". Ponekad sasvim neugledni rani embriji rezultiraju plodom, a isto tako super blastocyste iznevjere sva ocekivanja.
I, pls, ako mi netko može objasnit ovu situaciju (ako postoji objašnjenje, ali moram to podijelit s vama):
Dan prije vađenja bete sam radila doma testić (intim plus) koji je pokazao plus. Doduše, bio je to tanki plus i uputama piše da plus može biti bljeđi, ali da crta mora biti iste debljine kao i u kontrolnom prozorčiću. Crta nije bila iste debljine, ali je plus bio poprilično vidljiv. Jel ima objašnjenja???
Biokemijska trudnoća? Sličan je slučaj imala Pirica, ali je kod nje beta bila nešto malo iznad nule.
Beta je bila čista nula. Pa ne bi valjda u tako kratkom roku (ni punih 24 sata) pala na totalnu nulu da je biokemijska???
ivka možda ti je onda bila evaporacijska crta
Gonala nemaju, bar nisu imali do nedavno.
Možda menopur/klomifen ili femara, jel netko imao tu kombinaciju, i mene zanima?
Ja sam imala dva puta kombinaciju klomifen-menopur.
Radije bih probala još s takvom kombinacijom jer na sam klomifen nisam imala neku reakciju (2f i 1js), a puni stimulirani mi se ne sviđa zbog našeg zakona, jednostavno mi nema smisla. Pitat ću slijedeći tjedan doktora jel prakticiraju takve kombinacije pa makar i sama morala kupit injekcije
Ivka13,ne vjerujem da će te odbiti sa takvom kombinacijom.Ja sam takav polustimulirani zadnji imala u 9.mj.2010.
Pogotovo ako se dogovoriš da ćeš sama isfinancirat lijekove,ne vidim zapreke!
U svakom slučaju sretno!
Mia, da li se sjećaš koliko si potrošila menopura, zanima me kolko bi ta priča koštala, ja imam pravo na lijekove još jedan put, i onda sama plaćam, a i imam nešto menopura i klomifena doma, i dobri reagiram i na jedno i drugo, samo kada sam na klomifenu solo, nisam došla do jajne stanice iako sam imala nekoliko folikula, možda bi u kombinaciji sa menopurom bilo ok
drage moje, da prijavim da je moj prirodnjak završio 0,00 :(
Brigitta,prvi puta sam potrošila 5 Menopura-svaki dan po jedan,a drugi puta sam odmah dobila po dva dnevno-tada sam ih potrošila 10.
Onaj prvi polustimulirani-sa 5 Menopura mi je bio i najuspiješniji-tj.tada sam imala transfer+vratili su mi 2 8-st.zametka 3dan.
Inače,na čistom klomifenu sam imala 1 js,ali je bila nezrela..
U svakom slučaju,sretno!!
zlatta, žao mi je, ali eto sad bar ideš mirna u stimulirani postupak.
sretno nam objema!
što je zamro ovaj topic? zar u Vinogradskoj nema akcije?
Evo ja sam jučer bila na konzultacijama. Još jedan klomifenski krajem 05.mj. i onda odmaramo do stimuliranog u rujnu.
Andream, kada krećeš s pikicama? Ovaj mjesec, jel?
Ivka, krajem idućeg tjedna idem po protokol i po lijekove. Startam ubrzo nakon toga.
A kako to da ćeš imati klomifenski tek u svibnju, odmaraš do tada?
Nisam pitala, ali mi odgovara tako zbog drugih obaveza. Dr je samo istaknuo da poslije ovog klomifenskog u 05.mj. ne smijem ići u postupak do stimuliranog, ni čisti prirodni, jer se jajnici moraju odmarati.
Ivka13, malo mi ta teorija ne pije vodu, jer ako je kod tebe sve ok jajnici ti se svakako neće odmarati, jer ćeš imati ovulacije (osim ako ti dr. nije rekao da će te staviti na kontracepicju kroz to vrijeme?). U drugim klinikama se normalno vrte prirodnjaci između stimuliranih postupaka. Da nije u pitanju nekakva redukcija postupaka u VG?
To što ti je doktor rekao, usudila bih se reći, nema veze pretjerane s tvojim jajnicima, nego vjerojatno sa uštedama...
Šteta za VG da tako olako odustaju od prirodnjaka, kad imaju liječnika koji je tata mata prirodnjaka! Ali srećom VV se oporavlja, tamo se u postupke uskače brzo, ekipa se uhodava...
pohvale timu VG, evo meni su donijeli srecu, danas beta 137,5. cure, svima sretno u novim postupcima!
andream:-)
Čini mi se da to ovisi od doktora do doktora. Zadnji put me dr.K "strpao" u prirodnjak da se nisam ni snašla, a sad je bio dr.T koji inače baš nije rječit (oprostite ako ne dijelite moje mišljenje, ovo je čisto subjektivno). Ali vrlo lako da to miriši na neku redukciju. Nisam ni razmišljala u tom smjeru jer mi se ovakav plan poklapa s ostalim obvezama pa nisam razbijala glavu mogućim razlozima.
Da, bila bi prava šteta da se smanji broj prirodnjaka. Prema tome, šanse za trudnoću dobivamo 2x godišnje, u stimuliranom postupku. Ja sam Vinogradsku baš simpatizirala jer su bili fleksibilni, dalo se dogovorit, išlo se probat. Ne bih voljela da promijene način rada.