hvala anddu!!!
svima saljem milion AltGr+1 za sto god vam treba!!!! :D
Printable View
hvala anddu!!!
svima saljem milion AltGr+1 za sto god vam treba!!!! :D
fina je kavica
za bubek~~~~~~~~~~za Bab~~~~~~~~~~~~
za sve na čekanju~~~~~~~~~~~~~~~
Ja imam pitanje opet... Naime mene stvarno muci jako blizanicka trudnoca, trojke se i doktor slozio da zbog konstitucije ne bi uspijela iznijeti pa je rekao da ce transferirati dva... Ali...ali.... Sto vise citam, to vise saznajem da ako je prepreka u zatrudnjivanju samo muski faktor, da su sanse da dodje do implantacije oko 65% s time da su blizanci 50% nakon toga...
Ja i mm smo dugo pricali o tome, i sve nam je losija ta ideja za blizance... Ne toliko zbog trudnoce nego eto onoga poslje, uzaso me strah imati blizance... Iz miljon razloga...
Mozda zvuci sebicno, jer idemo na IVF i trebali bi biti sretni sto uopce imamo tu mogucnost, ali eto... Ja ne gledam to tako... Recite mi sto bi vi napravile? Da trazim transfer samo jednog embrija ili idem na dva pa drzim fige? Stvarno nisam pametna... U svijetu se sada ide na SET sve cesce upravo zbog toga, ali to su vijek blastice, a ovdje treci dan ide po defaultu, pa se i prema tome smanjuje sansa za blizance...
Nadam se da ne ispadam sebicna, nisu menikada morili ti problemi jer nema blizanaca ni s moje ni s njegove strane, pa sam bila uvjerena da nece ni nama biti, a ako kojim slucajem budu da je tako trebalo biti...a sada imam osjecaj kao da izazivam srecu s time... U jednu ruku jer se igram ako transferiram samo jednoga sa smanjenim sansama za mp,antaciju, a u drugu ruku da cu dobiti blizance jer kod mene navodno nema problema...
Joooooj.. Valjda sambila jasna, bilo kakvo misljenje s vase strane bi mi pomoglo, tek toliko da vidim i druge poglede, jer sam mozda skroz zabrijala... Hvala...
anddu thnx za kavicu, bas mi treba :-)
obavila sam pregled, folikula je jako puno i veliki su, veceras decapeptyli u petak punkcija.
saljem svima ~~~~~~, a mare41 jedan poseban :kiss:
bubek, jel ti rekao da puno piješ?
nije, ali ja uvijek puno pijem, tako da s tim nema problema... rekao je da bi cemo uspjesno to sanirat nedavanjem hcg-a, vidjet cemo kako cu se osjecat nakon punkcije. bar sam im potrosila malo lijekova :lol:
Dobro jutro svima..čekalicama bete, pikalicama......J&D čekamo tvoju betu s nestrpljenjem :-)
Jutro curke
Evo 1 dpt polako prolazi, jos samo 13 he he, samo
Kavica se pije i fino mirisi
j&D javi se, kakva je beta, mislim na tebe
Any u potpunosti razumijem tvoje dvojbe....:love2: ja sam sitne građe i u prvoj IVF trudnoći sam imala komplikacije, strogo mirovanje i dogurali do 37 tjedna, pa se stalno pitam kako li bi moja maternica izdržala u slučaju višeplodnosti
Any nisi sebična i apsolutno imaš pravo tražiti transfer jednog embrija ako ti i tm to želite. Ja sam 3 puta imala transfer 2 blastociste. Jednom se primio jedan, drugi put niti jedan a treći put oboje tako da nema pravila. Pošto imamo već dvoje djece dugo smo razmišljalali vratiti jednu ili dvije blastice. Odlučili smo se za dvije i sad sam presretna zbog te odluke iako znam da mi neće biti lako.
Mi smo skoro sigurni da ako transfer bude 5. Dan da cemo traziti samo jednu blasticu pa makar zog toga propustila priliku za trudnocu u ovom ciklusu, ali nisam sigurna sta da radimo ako se bude islo na 3. dan... Najvjerojatnije onda dva embrija, pa gristi nokte duplo - da bude T i da ne budu blizanci... He he...
Mislim navikla bi se ja na ideju blizanaca, ali ono pre pre strasno mi je to sada u ovom trenutku... Nezamislivo..
J&D~~~~~~~~ za veliku betu!Imam odavno osjecaj da je kod tebe trudnoca sa velikim T
milasova cuvaj mrvice
Jo jako mi je zao....
Any imas prava na svoje misljenje...reci ga doktoru...razgovarajte o tome...ali sve se u zivotu bas ne moze isplanirati....ima nesto jace od nase zelje da stvari drzimo pod kontrolom...
Iskreno ,i ja sam bila uplasena od te mogucnosti prvi put,mm jos vise ali sjecam se dana kada sam cekala rezultate prve bete...skakala bih do neba i da su rekli da ih je 5...Moja kuma je rodila 3-ke ,naravno iz MPO....sitna je da ne moze biti sitnija...Rodila ih u 38 nedelji,prave ,zdrave...Prije toga su imali 14 MPO postupaka...skoro 10 godina su pokusavali...I da i kod njih je samo muski faktor bio problem....ona je bez dijagnoze....Ali morale su da se poklope mnoge kockice da bio oni bili roditelji..
U svakom slucaju navijam za tebe...i da ti se ostvari sve ono sto zelis..lagano,brzo...
Pipi73 sve cestitke i uzivaj u svojoj bebici
J&D cekamo te
Any napravite onako kako vi zelite, ali kad dodes transfer mislim da ce ti tek tada biti :iskušenje::iskušenje:( stavite oba dva)
Svima ostalima ~~~~~~~~~~~~~~za visoke bete
beta 2039,00 IU/L je beta od 2039?
ja sam u šoku pa ne mogu vjerovati nalazu.....
clover, čestitam!!!!!! 14. dan nakon transfera blastica, može biti tako visoka!
Eeeeeee clover trudnica! :mrgreen:
Čestitam!!!! :-D:-D
Koji je dnt?
Sad vidim post od mare - imaš veću ß od moje s blizancima! Trebamo li se duplo veseliti?! ;)
clover cestitam ! :-D
di si bubke da joj kažeš da se nm i mL krate:-)
hahaha..ok...sad mi je jasno....hvala...sad u nove pobjede....
nanomoli?
nmol/L (nanomol/litra) se koristi za npr. progesteron, mislim da ne za bhcg. uobicajena jedinica za bhcg je mIU/mL.
Clover sve cestitke :-D:bye::bye::klap::klap:
clover,čestitam na beti,zbilja je prekrasna!
Clover cestitke na super beti wow!!
A sto se mene tice, znam da sam najvj zaglavila u mislima, ima previse toga za razmisliti i odluciti i jednostavno covjek ne moze a da ne kalkulira, a opet kaze pipi dobro, sve je moguce i nista nije 100%... Vidjeti cemo... Ipak mije ovo prvi IVF nadam se i zadnji, a najvj nije, ali kad je tako sve novo i neistrazeno mozda cemo ipak na jedan ici, a onda kasnije na dva... Tri sumnjam jer ne idem u te kriterije i doktor se skroz tome protivio odmah u startu...
Evo me curke moje beta 14 dnt 735 moze neki komentari? Vov clover ova moja brojka izgleda mizerno spram tvoje! Cestitam od srca! Svim curkama hvala puuuno na brizi
Any sretno koju god odluku donesete!!!!!!
Mi smo imale sreću da nam nije bilo dano na biranje, nego je dr odlučio da kod mene, zbog sitne građe, dolazi u obzir transfer samo jedne po jedne blastice.....I to su nam rekli na sam dan transfera da je tako odlučeno.....mi bili spremni i na transfer dvije blastice, velika nam je želja imati dvoje djece pa nam ideja o blizancima nije bila strana, ali istina je da me bilo strah kako bih to iznijela i bi li s bebicama i sa mnom bilo sve ok.....Pa sam si jednostavno rekla, kako god dr preporuči.....I evo, čekamo našu curicu iz prve, a kako imamo još smrzlića, kroz koju godinu ćemo pokušati bracu ili seku :-)
čestitke na lijepim betama danas :-D :-D :-D
J&D odlicna brojkica!!! Cestitke :)
Super, danas izgleda samo lijepe vijesti !
Clover, J&D, cestitam od srca :) !
Konačno prekrasne vijesti! :-D :-D :-D
I peugeot iz Cita nam je trudnica, pa ću danas s velikim zadovoljstvom postati svoju zadnju listu prije nego štafetu predam milasovi.
Bravo curke!
BB molim te stavi i mene u pikalice
tnx
Ja sam u vg, a ovo je 7. pokušaj
J&D prekrasna beta! :-D Danas same divne vijesti!
Peugeot cestitam!
Big Blue, hvala za listu. Molim te prebaci me na 03.11.
No, kako je to subota razmisljam da li mozda radije 02.11. iako mi je to 13. dan nakon et ? Ili da cekam ponedjeljak ? Sta mislite ?
Idem zvati da vidim radi li sta subotom ....
Ako ste ti i suprug odlučili, i svjesni ste rizika višeplodne trudnoće - nema što tko drugi određivati koliko ćete embrija transferirati. To je vaš život i vaša odluka. Jednostavno odlučno kažeš da želiš transfer jednog embrija a drugi neka zamrznu. Doktori su tu da nam pomognu medicinskim postupkom, da nas educiraju i savjetuju, da nam daju podršku u našim odlukama ako su smislene. Nismo mi tu radi njih nego oni radi nas.
Ne zvuči sebično što radi svojih strahova, želja i u konačnici zdravlja - želiš jednoplodnu trudnoću. Ustrajte u svojim željama, i nedajte da Vas savjet i mišljenje liječnika pokoleba, jer vi ste ti koji ćete se cijeli život nositi s odlukom i posljedicama. Naročito jer vam je (ako sam dobro shvatila) prvi postupak. Uistinu nema smisla riskirati.
Želim da ti trudnoća uspije iz prve!
disclaimer: nemam ništa protiv višeplodnih trudnoća niti blizanaca (dapače :)), samo podržavam svakoga da javno izrazi svoje stavove, strahove i mišljenje, bez obzira o liječnikovom prijedlogu, i da učini onako kako mu nalaže srce i savjest
čeka te najdužih 13 dana u životu :)
:-D
Čestitke!
Komentar je da si trudna, čestitam ti! Uživaj u trudnoći! :)
Koji divan dan na forumu :-)
Clover i J&D čestitam od srca na super betama :-D
A nama ostalima želim da ubrzo krenemo vašim stopama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~