Nikako, nikad ne bih mogla tako živjeti. I tužno mi je pročitati da je netko primoran tako živjeti, ili, još gore, da tako želi.
Printable View
Meni je to isto bio fantastičan intervju.
Iz njega bih izdvojila jednostavnu rečenicu:
"Život je u pravu, a ne mi."
Ni ja se ne slazem s citatom.Tako je tuzno samo procitat ga.Nikad tako ne bih mogla ni htjela zivjeti.
Inace minej Torre bio simpa zbog svojih stavova da se psihoterapijom moze postoc puno vise nego se prakticira, a puno brze i lakse sa pribjegava farmi, cemu se on protivio i time izazvao ogorcenje kolega i medju njima bio omrazen.
Ajme...
..mi je..
..postić...
Nisam pročitala naputak
Ako osoba koja je cjepljana pred 3+ mjeseci s drugom dozom,ima pozitivan test iz ljekarne,kako bi se trebala ponaša osoba,kako cjepljeni ukućani,kako necjepljeni?
Kad je intervju izašao, puno sam o njemu razmišljala. Pogodio me kao kamen u glavu i prva reakcija mi je bila - Bože, koje crnilo, koji luzer!
Ali nakon višekratnog čitanja, shvatila sam da je potpuno u pravu i da su sreća i životno zadovoljstvo koje osjećamo zapravo prihvaćanje karata koje nam je život podijelio ma što drugi o njima mislili. A je li tu život bio široke ruke ili nije, potpuno je sporedno.
Upravo mi je iskocio i ovaj njegov citat na fejsu odjednom (fakat nas "prisluskuju"hahaha)
"A do životne sreće jedino je roditi se zdrav i ne oboljeti od kakve gadne boleštine do tridesete... Sve ostalo u životu valja primiti kao milost i dar... I da vidiš kako je odmah život lijep."
I ovaj, uzivati u sitnicama koje zivot znace :heart:
"Kome je ono što je dovoljno premalo, nije mu nikada dovoljno. Tako da nije siromašan onaj tko ima malo nego onaj tko želi više. A kome je to malo, i kome malo nije dosta, ništa mu nije dosta. Tko nije zadovoljan malim, nije ničim. Jer nema do male sreće. Tko ne može uživati u jednostavnosti male sreće ne može uživati uopće. Obogatiti se ima visoku cijenu, toliku da ti na kraju i prisjedne bogatstvo."
Meni uopce nije niti tuzan niti crnjak, nasuprot.
Mislim sa bi za puno ljudi bilo oslobadjajuce prestati se valjati u samosazaljenju
i konstantnim htijenjima za necim sto nije, nego biti tu i prozivljavati svoj zivot takav kakav je, ja ga tako citam.
Neki novinar/ka ga je vec povezala s niceanskim amor fati, pa evo meni jedan predivan nietzscheov citat koji je na tom tragu:
I want to learn more and more to see as beautiful what is necessary in things; then I shall be one of those who make things beautiful. Amor fati: let that be my love henceforth! I do not want to wage war against what is ugly. I do not want to accuse; I do not even want to accuse those who accuse. Looking away shall be my only negation. And all in all and on the whole: some day I wish to be only a Yes-sayer.
Javiti se dr, pa na pcr. Cijepljeni ne trebaju u izolaciju tj. ako su među ljudima moraju nositi maku, a cijepljeni idu u samoizolaciju. To sve ako je pcr pozitivan
Evo jednog super intervjua. Na fb stranici cijepljenje i vakcinacija izaso je post mohmka koji je primio booster u nekoj od procijepljenih zemalja, oni zive puno normalnije od nas, pri za mene to znaci prihvatiti realnost i u njoj odgovarajuce reagirati i prilagoditi se. Trenutno su bez mjera, s ogromnom procijepljenoscu i bez djece na respiratorima.
Evo intervju music milanovic:
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...-djeci-1135536
Prema deaths per 1m population u zadnjih 7 dana, crvene se bih (sto ce se uskoro prelit i na nas), srbija je narancasta, majdarska i mislim bugarska crne. Ostale zemlje se zelene. Tako da od rozih ocala i sta nas to snadje i dostaaa vise, a bez primjerenih aktivnosti (koje ne ukljucuju bijeg na samotni otok, po meni) ja ne vidim benefita. Samo od prihvacanja i prilagodbe.
Da, ina, jer tako gledaš na svijet. No, ne gledamo svi isto.
Tako i treba biti.
Ti ne bi bila sretna na svjetionika.
Ja bih. I to ne samo sada u koroni. Oduvijek volim samoću.
Prihvaćanje i prilagodba nisu donijeli nikakav napredak čovječanstvu. Gdje bismo bili da se ljudi u povijesti nisu bunili.
I ja bi na svjetionik ili na Velebit čuvar ovce
Je, i meni je bio depresivan kad sam ga citala prvi put.
Ali onda shvatila sto zapravo pise.
"Okolnosti su nista, stav je sve"
I suprotni onoj koja meni ide na zivce " Zasto bas ja? Zasto bas meni?"
Meni je bliza :" ZAsto NE ja?" Nije da sam bas tako posebna da me moze skroz zaobici negativna statistila.
A
Beti, citav zivot je prilagodba, i darwin to govori, za neke stvari se ima smisla bunit, ovo meni nije ta.
Evo novosti o boosterima od danas - nece nas jos pripustat boosteru (ako nismo preko 65 ili med. djelatnici), tj trebali bismo mi ostali navodit razloge. Vjer. ce se to onda poklopiti s istekom putovnica, pa ce nas pripustat nakon njihovog isteka (ne u roku od 6 mjeseci nego god dana), vidjet cemo.
Booster i gripa ce se smjet primat istovremeno.
E meni je sad zanimljivo citat postove i filozofirat o (ne)prilagodbi, svjetioniku, al ne znam koliko ima smisla tu. Osobno mi je to jako zanimljiva tema.
Eh da Beti3 ne daj se bedirat kako rece tang, nisu bas tako dramaticne brojke.
Daleko od korone DA, daleko od ljudi NE. Nikad.
Volim ljude, druzenja, iako volim i biti sama sa sobom. Meni zivot bez ljudi, obitelji, prijatelja nije zivot u svoj svojoj punini.
Sirius, jako lijepo si napisala.
I slazem se da, okolnosti mogu biti svakakve, no stav je sve, nacin na koji promatramo svijet, ljude oko sebe.
Lili ja nisam napisala da brojke nisu dramatične nego da nije neki veliki porast ovih dana u odnosu na zadnjih mjesec dana, to može značiti i da su već mjesec dana dramatične
Tang upravo na to sam i mislila da nije dramatican porast da sad padne u depru zbog toga.
Jadro, i ja bi na tjedan dana al ne na par mjeseci :-)
Za pocetak bi preko granice da udahnem malo zraka "izvana"
Ulala, ne biti na svjetioniku, evo lijek na vidiku :):
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...odine-20211016
Jedan interesantan intervju koji je Torre dao vezano uz koronu, prošle godine:
https://www.glasistre.hr/hrvatska/ro...bolesti-680026
Meni je upravo to najstrašnije vezano uz ovu pandemiju, taj strah i osjećaj ugroženosti od drugih ljudi. A žalosno mi je i to što znam da je današnja paradigma takva, da sam ja neodgovorna zato što se ne želim plašiti. Ja se čudim kako se neki čude što starci žele izlaziti i družiti se s prijateljima i članovima svoje obitelji bez maske; nekima je moje čuđenje izraz neodgovornosti.Citiraj:
Toliko ljudi strahuju za sebe i takozvane svoje živote, iako ne mogu baš položiti račune čemu oni žive i na čemu se temelji svrha tih života, ali svejedno bi htjeli živjeti što duže, pa i na štetu drugih. A ako ih ne mogu disciplinirati tim 'šamponom za pranje mozga', onda ih discipliniraju time da moraju brinuti za zdravlje svoje djece. Ako i kroz to prođu, onda im se nameće briga za zdravlje drugih. Stalno im se zavrće ruka i disciplinira ih se s platforme koja se prezentira kao zdravstvena, a u stvari je moralna i obezvrijeđujuća po ljude; diskreditira ih i isključuje kao sugovornike. Naravno da onda postoje čak i osjećaji projekcije zla u druge i drugo, u smislu da drugi više nije meni bližnji i drag, moj subrat, nego je on nositelj smrti, nositelj korone, nositelj zaraze.
Marija,
Onda sam i ja neodgovorna jer se ne zelim i ne dam plasiti :mrgreen:
Moj odabir je ne zivjet u strahu bilo koje vrste.
Ovo sto je Torre napisao za pandemiju je fantastican prikaz cijele situacije i trenutnih okolnosti.
Koja katastrofalna izjava. Što ovo uopće znači : Toliko ljudi strahuju za sebe i takozvane svoje živote, iako ne mogu baš položiti račune čemu oni žive i na čemu se temelji svrha tih života
Tko to živi na štetu drugih? Je li ičiji život na štetu drugih?
I tko je taj koji odlučuje da je nečiji život na štetu drugih?
Valjda živjeti na štetu drugih znači očekivati da se taj drugi ponaša odgovorno i recimo stavi masku u epidemiji zarazne bolesti.
Ja to nisam tako shvatila, već da strah paralizira i da ubija kvalitetu i smisao života.
Masku nosim gdje je obavezna
Priznajem, malo sam u šoku od ove izjave, ali dozvoljavam da sam nešto možda krivo shvatila.
Na trenutak sam pomislila da misli na starce/bolesne "koje smo štitili na štetu mladih", ali se nadam da sam krivo shvatila.
Mi živimo u epidemiji zarazne bolesti, i što god tko rekao ljudi jesu izvor zaraze jedni za druge. Znači moj bližnji dragi brat me može zaraziti, to je činjenica, Valjda je ljudski ponašati se tako da ne štetiš drugome. Nevjerojatno je kako se neprestano što se kaže okreće pila naopako, pa je sad neljudski očekivati nekakvo suvislo normalno ljudsko ponašanje jer na tako živiš na štetu drugih. Na nesreću sam u nekim grupama na Facebooku (koji je zlo i deinstalirat ću ga čim završi korona, ovako ne mogu jer moram pratiti pandemijski realizam) - uglavnom, svako malo u tim grupama pročitam neke nesretnice i nesretnike koji se hvale time što ne nose maske u dućanu. Ima li jadnijeg ponašanja od takve potpune bezobzirnosti prema ljudima koji cijeli dan rade u tom prostoru i sreću se s gomilom ljudi? Ili nek se pozdrave sa svojim takozvanim životom.