Našeg dezurnog cirkusanta :mrgreen:
Printable View
Naravno da ima pozitivnih cijepljenih, cjepivo nije čak ni za vuhanski soj garantiralo 100% zaštitu od obolijevanja, a kamoli sad za deltu. Osobito ako je cijepljenje bilo davno.
Nemam ti pojma, otkuda bih znala. :-)
Samo znam da MM još nisam rekla da su zaraženi jer ako bude i njihova kćerka (a vjerojatno hoće) ona sjedi do moje u razredu. :mrgreen: Doduše sad se nisu vidjele od petka i sjede u mono klupama s razmakom.
Kako se to računa za izolaciju drugih - 48h od prvih simptoma ili poz.testa ? Ona simptome do juče nije ni imala (ta srednja kćer). Ne znam kako je danas.
Meni je to bezvezno i već sma rekla da ne testiraju sve članove obitelji ako ima pozitivnih članova obitelji. Sad bi možda moja kćer trebala bit doma,al eto svi su u razredu.
Nemam ti pojma, otkuda bih znala. :-)
Samo znam da MM još nisam rekla da su zaraženi jer ako bude i njihova kćerka (a vjerojatno hoće) ona sjedi do moje u razredu. :mrgreen: Doduše sad se nisu vidjele od petka i sjede u mono klupama s razmakom.
Kako se to računa za izolaciju drugih - 48h od prvih simptoma ili poz.testa ? Ona simptome do juče nije ni imala (ta srednja kćer). Ne znam kako je danas.
Meni je to bezvezno (već sam to rekla i prije) da ne testiraju sve članove obitelji (i ove bez simptoma), ako ima pozitivnih članova obitelji. Od njih 5, 4 je pozitivno. Na kućnom testu još je negativna ta jedna kćerka, a Bogapitaj jel to tako. Sad bi možda moja kćer trebala bit doma,al eto svi su u razredu.
Po tome nećemo ni znati da netko ima ili nema
Vrci cijena lijeka od Merca je 700$.
Hoce li biti na listi ne znam.
A uvest će ga naši ako bude radio... pa će ga u bolnici davati ili već nekaj. Opet jeftinije nego držati ljude na respiratoru ili na intenzvinoj, kaj ne?
Nisam pratila, je li to antiviralni lijek, ono kao Tamiflu?
Apsolutno mi je normalno u liftu i haustoru s maskom, kao i u autu s ljudima za koje ne znam jesu li cijepljeni i cudom se cudim sto se ti cudom cudis. Ono...fakat mi nije jasno. Bez maske mozes ic u lift samo ako sto posto znas da su svi procijepljeni. Ti se vozis s taksistom bez maske? Kod vas u firmi nisu jasno ustaknuta pavila za lifove? ako jesu, a ti se i dalhe cudom cudis...a ono, ti si ekstrem za mene, a ne tvoj bidni tm :). Jer to nema nikakve logike.
Par tisuca ljudi u mojoj firmi koji to sve postuju (a dobar dio procijepljeno) su onda ekstremisti, paralizirani od straha? Da, dolazimo do toga da svatko tko postuje mjere je ekstremist, blagi nam se.
Evo je ekstremist Kaic danas rrkao da se boji korone i novih valova.
Gdje ti, Lili, zamisljas da je osao aerosol koji je izdahnula osoba a u liftu, u koji je nakon par sec usla osoba b i vozi se sama? Bas me zanima.
Moje dijete studira u zemlji s visokom procijepljenošću, na faksu studenti više ne moraju nositi maske.
Gledam onaj graf koji je netko stavio - imaju malu smrtnost.
Misliš da bi tad prestali testirati i cijepljene? Jer vidim da sad sve više cijepljenih ispada pozitivno, dosta se o tome piše.
Iako im 90% nije ništa ozbiljno, opet idu u brojke i rast panike o koroni i smanjenje povjerenja u cjepivo
Ja sam i dalje u fazi da sam polako već umorna od svega. Od brige, od brojeva, od mjera, od valova, cjepiva, testiranja
Svi smo umorni od toga svega. Ali, ništa ne možemo, nego i dalje isto.
Novo normalno. Nema nam druge.
Možda je negdje ipak normalnije, kaj ja znam.
Ja jako teško podnosim nošenje maske, tak da u javni prijevoz ne ulazim. Dućan obavim brzinski, na poslu u svojoj sobi masku ne nosim, znači samo na hodniku, sastancima i sl.
Vijesti ne gledam/slušam/čitam
Mitovski hvala :heart:
Francesca,ina33 kao da pricamo o kruskama i jabukama :-)
Ja o voznji auta solo, ina o voznji auta s drugim ljudima. No nema veze.
U nasoj zgradi nitko ne nosi masku ni u haustoru,ni u liftu apsolutno nitko, ni u drugim zgradama u kojima sam bila.
Na poslu lifta nemamo, maske nosimo po hodniku i wc-u.
Cak sam na tragu onog sto je netko gore spomenuo da dok je relativno svjeze cjepljen covjek da treba malo i boostat imunitet.
Cjepivo nas ocito stiti samo od tezeg pobolijevanja.
Meni se iks puta desilo da iz pekare izađem s maskom, a kako mi je zgrada blizu, ne sjetim se skinuti za tih 100 metara. I možda onda netko misli da sam malo skrenula, a Bože moj.
Ne brini i meni ostane 100m i vise ako odnekud izadjem, pogotovo ako je vani hladno.
Nema potrebe za banaliziranjem.
To uopce nije usporedivo sa setanjem psa nocu solo kad nema zive duse. A sa psom si vrlo vjerojatno izasao direkt iz svog stana da ga proseces,osim ako nisi zaboravio skinut masku jos od posla i ureda :mrgreen: jer eto zaboravljivost
Osim ako ideš liftom zar ne
Btw. kad sam nosila masku dok sam šetala psa to je bilo zato što sam mislila da MM ima koronu.
E da, ni u lift ne ulazim. što zbog korone, što zbog potresa.
Izasao iz haustora, pretpostavljam, gdje zive drugi ljudi i gdje postoji lift.
Mozda osoba nije pomahnitala, vec je u njihovoj zgradi dogovoreno pravilo da ce svi tako, nositi maske u zajednickim prostorijama. As they should. (Ali ja sam pomahnitala takodjer jer je nosim gdje nije obavezno, ako ocijenim da treba, a pogotovo ako vlasnik kaze da preporuca ili bi volio.)
Kolika može bit vjerojatnost zaraze u praznom liftu uslijed aerosolnih čestica koje su možebitno u njemu ostale, opstale i zarazile idućeg korisnika lifta?
Minimalna, skoro nikakva. Vrijeme će pokazat.
Već se pisalo da je zarazu potreban direktni kontakt sa zaraženim u trajanju minimalno 15ak minuta u zatvorenom prostoru. Svaki dna nešto novo pišu, imaju nova saznanja.
Vjerujem da ćemo se smijati jednoga dana pri spomenu kada smo robu, hranu iz dućana dovlačili umjesto u stanove na balkone, stavljali na sunce, pa onda pod vodu ili dezificijens za svu vrstu namirnica koje taj postupak mogu podnijeti :lool:
jelena.o pod svježe cjepljen sam mislila unutar par mjeseci od druge doze, ne odmah nakon 2. doze :-)
Evo, moja prijateljica smatra da se zarazila u liftu svoje zgrade u prosincu prošle godine, s obzirom da u to vrijeme nije nikog viđala niti išla, osim u dućan, naravno s maskom. Mene čudi da sada viđam više mlađih ili ljudi srednjih godina da hodaju po cesti s maskom. Zaključila sam da bi to bili cijepljeni kontakti, koji umjesto samoizolacije trebaju nositi masku.
Pa da, i meni je strano iscudjavanje i etiketiranje neceg sto, u trenutnoj situaciji, zapravo uopce ne odskace od "normalnog".
Evo upravo dosla iz WC-a na poslu i skužila da sam smetnula stavit masku od ureda do tamo cca 30m. Događa mi se i to i da je zaboravim skinut. Kod mene svega :-)