a splitska banka???
Printable View
a splitska banka???
Sjele komplilkacije i u Međimurskoj banci.....
sjela i splitska:-D
pozdrav curke. ja sam od prošlog mjeseca na komplikacijama pa me samo zanima kada od prilike sjedaju novci na račun. hvala unaprijed
procitaj si par postova iznad i pogledaj datume kada su postani ;)
Kod komplikacija se nikada nezna, ali svakako od 20. na dalje.
Thanks.
zbunila me sestra kad mi je davala doznake nekakvom teorijom ako predam do kraja mjeseca onda ovak, a ak početkom idućeg onda onak.
znači oko 20. super!
ja sam 8.mj. pola na komplikacijama, a pola na porodiljnom! kako bude u takvim slučajevima, jel sjednu novci kad je porodiljna naknada ili kad su komplikacije?
Dio porodiljne kada idu porodiljne, a komplikacije kada idu komplikacije :*
hvala ti puno, draga! :kiss:
molim vas malu pomoc!!!!
kako sam bila ( i jos jesam) nezaposlen dok sam ostala trudna, i nisam primala nikakvu naknadu tokom cile trudnoce, receno mi da cu kad rodim dobivati onaj minimalac od 1600 kn od drzave. e pa sad mi nije jasno, netko mi kaze da trebam skupit potrebnu papirologiju i odnijeti na HZZO 40 dana prije termina, netko da za to nije nikad cuo. bila sam jutros na HZZO a oni tamo nemaju pojma o cemu ja govorim. dali su mi samo papir na kojem je spisak potrebnih papira sta da donesam kad rodim i kad prijavim bebu. pa vas molim, dali ima itko sa slicnim iskustvima..kud??? sta??? kako????
burza?
ako se ovo odnosi na mene, da na burzi sam za nezaposlene i vec me danima vozaju s burze na zdravstveno, niko nista ne zna.....a ja i sve sta sam znala nista vise neznam koliko su me oni zbunili. znam samo d akad rodim da cu primati onu minimalnu naknadu,ali nitko mi sigurno ne zna rec kad sta d apredam, ne zelim okasniti pa da kasnije bude da sam zakasnila predat papire ...pa da na kraju ne primam nista
zna li netko kad ce nas drzava iznenaditi sa novcekima ovaj mjesec?
Ja tek sada ovo vidjela.
Dakle
Znaci, kada rodis nosis navedenu dokumentaciju u podrucni ured HZZO-a i oni ti otvaraju porodiljni s datumom rodjenja djeteta.Citiraj:
Nezaposlene žene u RH pravo na porodiljnu naknadu mogu koristiti ako su državljanke Hrvatske i/ili imaju stalno prebivalište u Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od najmanje 3 godine prije podnošenja zahtjeva, evidentirane su i osigurane u HZZO-u, vode se u evidenciji nezaposlenih najmanje godinu prije poroda ili su se, nakon završetka školovanja, na vrijeme u zakonskom roku prijavile na Zavod za zapošljavanje, te ako im radni odnos nije prestao njihovom odlukom.
Nezaposlenim majkama porodiljni dopust započinje na dan djetetovog rođenja i traje jednako kao i zaposlenim. To je izmjena u odnosu na ranije kad je nezaposlena majka imala pravo na porodiljni dopust samo do šestog mjeseca djetetovog života i za to je vrijeme primala naknadu. Sada također ima pravo do prve navršene godine djeteta, ili do tri ako je riječ, kao i kod zaposlene majke, o trećem ili svakom sljedećem djetetu u obitelji, te ako je rodila blizance, trojčeke ili više djece.
Nezaposlene majke kako bi ostvarile svoja prava zahtjev predaju područnom uredu HZZO-a donoseći sa sobom dokumetaciju koja se sastoji od: fotokopije djetetovog rodnog lista ili listova ako se radi o više djece, fotokopiju svoje domovnice, osobne iskaznice, potvrde o prebivalištu, potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s točno naznačenim vremenom od kada se vode kao nezaposlene, potvrdu tog zavoda o visini mjesečnih primanja ako ih dobivaju kao nezaposlene osobe te fotokopiju odluke o prestanku radnog odnosa. Na uvid se daju svi originalni dokumenti uz zdravstvenu iskaznicu, pa ih imajte pri ruci. Visina naknade za nezaposlene majke tijekom cijelog trajanja porodifjnog dopusta iznosi 1600 kn.
Ova potvrda sto se navodi s burze je zapravo uvjerenje i na njoj pise od kada si tocno na burzi i da li primas kakvu naknadu s nje.
Nije komplicirano, samo ova nasa birokracija to prezentira kompliciranim :roll:
:*
bas krasno kad sam ja isla na porodiljni dobila sam samo 6 mjeseci i istice mi 12.10. nema veze konacno su promijenili taj zakon...
hvala ti marsupilami! :-)
u ponedjeljak krece isplata doplatka za djecu nadam se porodiljnoj sutra.....
http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=2475
i drugi put...
RBA sjelo :-D
Erste sjeo :-)
i u pbz sjelo
zaba isto
I u zabi bila
to je bila porodiljna ili naknada za komplikacije?
:-D
nemogu vjierovati da je sijelo prije 18-og
:-D :-D :-D
Mene zanima kako sjeda naknada, za tekući ili prošli mjesec, tj. jel sad ide za 8. ili 9. mjesec?
meni komplikacije za 8. mjesec još nisu sjele - rba
ovo je bilo za osmi mjesec. meni je danas sjela rodiljna naknada (ono 45 dana prije termina). ne znam da li su i komplikacije.
Hady, thx
Ima li tko kakve informacije u svezi komplikacija jesu gdje sjeli novčeki?
koliko sam ja uspjela skužiti, jedan dan je poroidiljna naknada, sutradan dječji, prekosutra komplikacije. Danas je pisalo da se isplaćuje dječji doplatak, što bi odgovarlo jer je u petak sjela pordiljna, a sutra valjda komplikacije.
Ne znam da li je ikad bilo da su komplikacije i dječji sjeli isti dan
splitska još ništa :-x
niti danas ništa !?!? bar za sada !
halllllooooo čekamo lovu za kompikacije !!! čuje li nas netko !?!?
kakti su novčiči poslani,vidla na drugom forumu,eeee, a kad če na naše račune:roll:!?!
U pbz sjelo.
Splitska sigurno zadnja ko i uvijek,tj.,sutra:evil:
ZABA ništa :-(
rba sjelo