I ja sam za to da se ide negdje drugdje u situaciji kakva je ali dok čekamo Maribor idućih godinu dana mislim da neću izdržati a da nešto ne probam ovdje znam da nema puno šanse ali tko će to dočekatiCitiraj:
ina33 prvotno napisa
Printable View
I ja sam za to da se ide negdje drugdje u situaciji kakva je ali dok čekamo Maribor idućih godinu dana mislim da neću izdržati a da nešto ne probam ovdje znam da nema puno šanse ali tko će to dočekatiCitiraj:
ina33 prvotno napisa
[
jo1974 kad ti trebaš ići gore? možda budemo zajedno na postupku :)[/quote]
naručena sam 24.09 možads se i sretnemo i ja sam kod dr.l :oops:[/quote]
zašto ovaj rozi smajlic na dr L? pa, on je ok
eto meni je doktor alebic rekao vidimo se u 9 mj pa cemo probat s klomifenskim, sad nema ni druge, al da sam trebala u stimulirani ne bi ni isla, osobno, ne dam da me se sopa gonalima i da mi se smrzavaju js, cije su sanse 1 posto da budu ok nakon odmrzavanja, tako da cu ja samo i iskljucivo u te plustimulirane, iliti klomifenske, dok ne docekam maribor. zato gabi, posve si u pravu i nisi babaroga :mrgreen:
cure oprostite što upadam ovako- trebam vašu pomoć- zanima me dr. Jukić koje je prije radio na VV- da li je to onaj doktor što trenutno radi u Varaždinu na ginekologiji i porodima? Dr. Aleksandar Jukić?
Hvala svima na odgovorima :)
Gabi25, dr Jukić ne radi više nigdje. U mirovini je, a prestao je raditi jer je imao, mislim ,moždani udar
Aha, onda to nije taj...
Hvala puno :love:
Petar Jukić se zove taj naš dr koji je radio na VV
drage moje suborke(posebno marta26,amyx,dim,bab..) pozdravljam, suosjećam, čekam i nadam se s vama. :love:
dr.A mi je rekao da dođem 8-9 dc.od koliko sati su sestre gore ili kad je najbolje zvati?
capkic, jel ti ides po smrzlice? ja ne znam dal da dodjem 20dc ili 8 kak je tebi rekao?ak ces ti po smrzlice onda je drukcije. ma ne znam sad, pomagajte cure koje trebate u postupak :?
naručena sam 24.09 možads se i sretnemo i ja sam kod dr.l :oops:[/quote]Citiraj:
franka76 prvotno napisa
zašto ovaj rozi smajlic na dr L? pa, on je ok[/quote]
pogrešan smajlić :lol:
dr.l je odličan uvijek se ja i on ispričamo ko dvije babe a posebno ja :lol:
rekla mi je sestra da dođem oko 9-10 h. ako sam tamo nemožeš me fulati malo debelo a pričljivo :D
Inače su od 7. Kad je gužva, ja ih zovem iz 13, ali sad nema gužve pa mislim da sve ovisi od sreći kad će podići slušalicu.Citiraj:
capka prvotno napisa
Sretno svima :love:
Ovaj tjedan su samo odd 8-10 gore, provjereno bila sam ja, idući tjedan rade normalno.Citiraj:
Bebel prvotno napisa
jo1974 ja sam naručena za 18.09., uzela sam malo ranije termin jer mi menga zna šetati pa za svaki slučaj.
Ja sam zvala između 14-15 kao i inače dok je bila gužva i javila se sestra nakon kaj sma par puta pokušala.Citiraj:
Lamona prvotno napisa
[/quote]Ja sam zvala između 14-15 kao i inače dok je bila gužva i javila se sestra nakon kaj sma par puta pokušala.[/quote]
Kaj ovaj tjedan? Ma ne znam onda, meni ona jučer rekla da su samo onda gore jer nema nikog, ali valjda su skužile da se ljudi trebaju naručiti jer su trebali počet radit ovaj tjedan pa ostaju raditi duže.
Ja sam zvala u 7.15 i dobila.Pitala sam da li se nešto zna ,ali veli da još ništa
nitko mi ne zna reci koji dc ide, kad se krece u novi postupak? 8 ili 20??
meni je isto dr A rekao 8.dc u 9.mj. al to je vec gotova prica. ja cu doci sljedeci tjedan da vidim da li isto vrijedi za 10.mj. nadam se da ce poceti s postupcima do tada... ali bolje doci prije da provjeris - tak su meni rekli :)
Bok svima! Velika pusa mojim suborkama iz 5.mj :love: (Capka, Marta26, dim..), nadam se da se uskoro vidimo i da se nećemo preedugo družiti na VV-u. Marta26 mislim da ti je bolje doći gore 20. dan jer tako možeš sa dr. dogovoriti protokol za sljedeći ciklus. Ja ću doći 8. dan jer idem po smrzliće (nadam se :roll: )...što pada negdje krajem 9.mj.Malo mi se ciklus pošemerio od stimulacije pa ne znam točno..
Marta, ja ti mogu odgovoriti iz svog iskustva - kad sam išla u postupak (stimulirani) došla sam na UZV 21 dc prethodnog ciklusa. Za FET sam pak došla na UZV 8 dc u tom ciklusu u kojem je FET i rađen. Sretno!
hvala vam curke, eto kaduna ipak nisu tako cudna pitanja i ne trebas mi slati pp zbog takvih stvari, jer niti jedno pitanje nije niti cudno niti glupo, zato smo i tu zar ne!
hvala vam curke, eto kaduna ipak nisu tako cudna pitanja i ne trebas mi slati pp zbog takvih stvari, jer niti jedno pitanje nije niti cudno niti glupo, zato smo i tu zar ne! mislim da cu doci kako sam i planirala 20 dc, zuzu draga, sretno sa smrzlicima, meni vjerovatno pada krajem 9 mj posjet dr pa se mozda i sretnemo i popijemo kaficu :*
zasto sam ja onda narucena 8.dc a ovo nam je prvi?
ne brini ja sam bila 8.dc pa 21.dc pa 3.dc novog ciklusa pa svaki drugi danCitiraj:
Citiraj:
frka prvotno napisa
8dc je najbolji period za napraviti ultrazvuk. Tijelo je na početku ciklusa i jasno su vidljive eventualne ciste ili polipi. Prije svakog postupka dr. mora provjeriti da je organizam spreman na eventualnu stimulaciju i da nema dodatnih faktora (kao npr.polip kod mene u 1.mj) koji ju mogu ometati. Vjerujem da ćeš u postupak tek naredni ciklus.Citiraj:
frka prvotno napisa
:D hvala!! :*
jos nesto :oops: meni ciste nastaju negdje u sredini ciklusa.. i to ciste zutog tijela... zasad je svaka pukla kod sljedece M. je l imao netko takvo iskustvo i kako je to sve skupa izgledalo s ivf-om, stimulacijom...?
Kavica, svakako!!Ovo naručivanje kod sestara je sada obavezno, zar ne!? Pitam se što se događa kada nema mjesta tvoj 8. dan ciklusa, a trebaš se onda javiti dr.-u!? :shock:Citiraj:
marta26 prvotno napisa
koliko ja znam nije se jos dogodilo da bi te odbili, jedino te doc moze prebaciti u sljedeci mjesec, ako mu je preprebukirano, ali sestre uvijek upisu za pregled.
Evo i mene sa VV. Danas mi je 3. dan ciklusa pa sam izvadila krv da provjerim hormonski status. Uglavnom, baš je bilo čudno, nigdje žive duše na desnoj strani hodnika, a lijevo ja i još jedna cura za vađenje krvi, te 3,4 muškarca koji su čekali za neku doktoricu. Uglavnom sestra koja je danas bila gore rekla mi je da se nikakvi postupci neće raditi i to vjerojatno do kraja ovog mjeseca :( . Jedino je sigurno da ET smrznutih embrija ide po starom. Mojim "cimericama" iz IVF sale (zuzu, capka, marta...) pozdrav :* .
Uspjela sam se danas naručiti i to tek za 22.9. :mrgreen:
i to će mi biti 18dc .. :roll: :roll: :roll: trebala sam doći 8dc..
valjda se dr. A neće ljutiti.. :mrgreen:
šiškice pa zašto tek 22.9.?Citiraj:
Šiškica prvotno napisa
ja čekam M(trebala bi kroz par dana) i trebam doći 8dc,ici cu na ET ako sve bude ok pa me isto brine što ako nema mjesta za naručiti,zvat ću odmah sutra..
Meni se kosa digne na glavi kad vidim te njihove floskule...one bitne za građane najčešće nisu dovoljno jasno istaknute ili uočene :evil: :evil:Citiraj:
Lamona prvotno napisa
- Da nigdje ne govore o tome koliku su štednju nametnuli klinikama.
- Da nigdje ne govore o tome koliko će sad klinike koštati pojedini postupak.
- Da nigdje ne govore o tome da klinike neće moći na prirodnjake primiti dosadašnji broj pacijenata.
- Da nigdje ne govore o tome kako ćemo sad svi uglavnom morati usluge privatnika.
- Da nigdje ne govore o tome koliko su ovim zakonom opterećeni kapaciteti labosa.
...
Sve je postalo jakoooo jakoooo komplicirano i na žalost prevalili su to na naša leđa i leđa doktora koji će nas zbog kapaciteta odbijati u postupcima.
Jesen i zima, na žalost neće biti niti malo ružičasti i što prije to shvatimo to bolje po nas i naše živce.
Bebel potpisujem te u cjelosti!
Evo info, ovdje spominju baš W:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...esec-dana.html
Pozdrav svima!
naručena sam na razgovor.. tj. moram donijeti nalaze i dogovoriti terapiju za dalje.. ako uopće bude kakav polustimulirani IVF..ili prirodni :?Citiraj:
capka prvotno napisa
ja sam se narucila danas za 29.9. do tada ce se valjda i neke stvari iskristaliziriati, i hope so :/ sestrica veli naravno da se jos nis ne zna kaj bu bilo
A ja sam baš malo gledala jer su i druge cure stavile odgovore od Lažljive... pa to je sve isto :evil: , što god da pitaš ona odgovara isto, vjerojatno samo nakelji ovaj tekstić i pošalje, bez konkretnog odgovora :evil: , stvarno mi se gadeCitiraj:
Bebel prvotno napisa
Znam da je nekim curama doktor punktirao i cistu prilikom punkcije folikula, ali ne bih se sad jos oko toga zabrinjavala jer pitanje je kada će uopće početi sa postupcima...Citiraj:
frka prvotno napisa
Ja se sad naručila za 23.9. jer idem u Zg pa onda da obavim nekakav pregled i da vidimo ako se ista bude moglo planirati za dalje... a to ce mi biti 23 dan ciklusa, ali mislim da to nema veze jer ionako ovaj ciklus necemo sigurno ici u postupak
Da, da,...Citiraj:
Lamona prvotno napisa
Na žalost ne žalim nikoga obeshrabriti jer sam u istoj situaciji, ali u narednih par mjeseci ovaj zakon će značajno ugroziti naš san.
Svi ćemo se mi naručiti na pregled, ali želje će biti jedno, a mogućnosti drugo. S punim povjerenjem vjerujem doktorima kad kažu da će učiniti sve u našu korist, ali na žalost, malo toga će uopće moći učiniti. Gnjev svih nas ministarstvo će prebaciti na doktore, a oni su u ovom trenutku nemoćni kao i mi.
Jedino mi se čini da su za sad izgledni FET-ovi i «pravi» prirodnjaci (postupak sa našom stanicom koju treba na vrijeme uloviti :( ), a sve ostalo je uputno.
Nisam glasnik loših vijesti, ali evo po današnjem članku obistinilo se ono što sam ranije pisala :(
a prema pravilima svi koji su vec u postupku bili, vode se kao neplodni i imaju iza sebe jedan ili vise postupaka trebali bi se tretirati po starom zakonu, ali ocito nista i od toga. sanse su mi ne nula, nego minus 10 s muzevim naalzom. skupljam pare za mb
Možda će se i tratirati samo u dijelu papirologije, a za sve ostalo od starta je definirano da se tratiraju po novom zakonu.Citiraj:
marta26 prvotno napisa