milivoj doktorica mi nije htjela napisati hitno za betu...kada onda nalazi budu gotovi?...nije valjda da ću čekati do ponedjeljka...jeste vi isto išli vaditi u osječku bolnicu
Printable View
milivoj doktorica mi nije htjela napisati hitno za betu...kada onda nalazi budu gotovi?...nije valjda da ću čekati do ponedjeljka...jeste vi isto išli vaditi u osječku bolnicu
romanice sretno nam bilo, i ja sam u istoj situaciji, imam 5 zamrznutih stanica. A i dijagnoza nam je ista:love2: I isto uskoro krećem.
Sretno!! Trebat će nam sreće, to sigurno...
Romanice jesi li pitala možda da li ti se to broji kao jedan od besplatnih pokušaja baš me zanima?
Milivoj hvala ti za odgovor..
Jo1974 mi je napisala da su to zamjenski i prema tome ok..
jer se ionako piju 5 dana..
želim Vam puunnooo sreće
Molim pomoć!!!
Tko daje uputnice ta pravno psihološko savjetovanje?
dr. opće prakse ili soc.ginekolog i jel moramo MM i ja svatko imati svoju?
Upunicu za psihološko savjetovanje daje ti soc. ginekolog. Za pravno savijetovanje ne daju nikakve uputnice no na VV ti je dovoljna i ova jedna.
Ne treba svatko imati svoju uputnicu, tvoja je dovoljna za oboje!
ne odnosi se na VV (iako je topic od VV), ali info za uputnice u Vinogradskoj
trebaju dvije, i za muza i zenu za psihološko savjetovanje, a za pravno kopija vjenčanog lista (može i stari, prastari). Moj ginekolog je rekao da uputnicu da je dr.opće prakse, a ova je njurgala da je to on trebao dati (za muza daje dr.opce prakse).
Meni kad sam zvala sestra nije niš rekla za te uputnice,samo za uputnicu za FET.
MM i ja nismo oženjeni,kaj trebamo kakvu potvrdu ili to ne važi za nas koji smo već bili u postupku?
Htjela bih vam reći zašto ne idete u obiteljski cantar po pravno i psih. savjetovanje u svom gradu sve je besplatno i netreba nikakva uputnica.Ja sve tamo obavila i dobila potvrde bez problema,sad sam u postupku klomifeni i menopuri pa ćemo vidjeti dali će biti šta od toga.sutra idem na uzv.
evo cure na vv u 3 mj opet obustava radova
Mogli smo to i ocekivati, ali otkud ti info?
moj prijateljica je trebala sad za 3 dana ić gore i čula je tu informaciju pa je nazvala dr L koji je informaciju i potvrdio
i da mi je samo znati koji je "official" razlog
nema lijekova
istina moja prijateljica je danas bila gore(3 dan ciklusa) i dr. je vratio doma jer nema ljekova
sto bi onda znacilo da klomifenske i prirodnjake rade ili?
Prestrasno :evil:
ajme ovo je prestrašno...
romanice kad tebi pada 9dc?? ja očekujem svoje odmrzavanje negdje krajem tjedna...
Prije koji dan sam ukazivala u to..... ovo je bilo za očekivati, cure pročitajte si članak
Nedovoljno novca za umjetnu oplodnju
Vlada odlučila štedjeti na pacijentima koji se liječe od neplodnosti
http://www.novilist.hr/Vijesti/Novos...-na-pacij.aspx
i to je naša istina. 30 mil Kuna je predviđeno za troškove medicinske oplodnje godišnje. Zna se da jedan ful stimulirani IVF/ICSI postupak košta 15.500,00 HRK, jedan blago stimulirani 9.500,00 HRK, ostale cijene i troškove možete vidjeti ovdje na 3. str. dokumenta:
http://www.hzzo-net.hr/dload/upravno...ugovaranju.pdf
pa si izračunajte.... Doći do stimuliranog, ionako drugorazrednog IVF/ICSI postupka bit će teško, 1x možda u 1 do 1,5 g. :-(
Pozdrav našem VELEministru
Cure ja sam danas bila gore (3. dc) i dobila sam Gonale. Istina čudno mi je bilo što su me i sestra i doktor L. (koji je mijenjao dr. A.) pitali imam li ljekove, ali nakon što sam rekla da nemam, da mi je dr. A rekao da ću ih dobiti ovdije rekli su OK.
Joj cure držim fige da sve nije tako crno, a ja znam da bi poludila da su me vratili kući s razlogom da nema ljekova :evil:
mislim da je opet na dijelu "managiranje" i "cudne" odluke tko da u postupak tko ne.
I Monka drzali mi fige ili ne - MO u Hrvata jest crnjak - teski crnjak i ne mogu drugo do stavit debeli X na Kadaunin post. Dezela - cekaj me - stizem
ja sam sokirana...toliko sam se potrudila nabaviti sve papire (psiholosko i imam dogovoreno za drugo misljenje) trenutno sam na kontracepciji i trebam se javiti 21 dan ciklusa pada mi 10.03 i sad neznam sto da ocekujem kad pisete da je tako losa situacija gore...ajme pa sto se to desava kod nas????!!! ej kako smo jadne to nije normalno:-(:-(:-(
ajme, bit ćemo gori nego Grčka...u toj državi barem ima djece i pomlatka a nama ne daju...
ja sam na klomifenima još jedan mjesec i zato mi je dr. L. rekao da mu se javim kroz 15tak dana i da idem dalje...a po glasu sam mu skužila da je nervozan, jadan samo uzdiše...pa tamo će biti 4 čovjeka u cijeloj čekaoni...gotovi smo:-x:-x:-x:-(:-(
Ne mogu vjerovati kaj čitam! Pa koja je to gamad! E baš me zanima kaj će meni reći! Ja sam već tjedan dana na utrogestanima( s kojima završavam sutra) i na suprefact spreju, pa neće mi sada valjda reći da tu stajemo... Ovo više nije normalno kaj nam rade...
ta nasa vlada nije za drugo nego za strpati u top i poslati na mars!!!!
ma šteta marsa, i njega bi upropastili... Njih treba poslati da prođu sve ovo šta mi moramo prolaziti pa da vidimo kaj će onda reći
dobro, jel moguće nekako reagirati, jel možemo uputiti nekom sudu EU neku tužbu, sad lupetam naglas, ali što sada a da ne sjedimo i šutimo??
Bojim se da je sada za to prekasno. Cijelo ljeto se pozivalo na raznorazne akcije, od prosvjeda, peticija, dijeljenja letaka, pisanja mailova saborskim zastupnicima do istupanja u medijima. Nažalost, odaziv je bio, rekla bih, sramotan. Bilo je previše onih koji su iz prikrajka gledali kako se drugi bore za njihova prava, a samo šačica ljudi je bila spremna podmetnuti svoja leđa.
Sad ovisimo o odluci Ustavnog suda u koji ne polažem niti najmanje nade. Jedina šansa nam je promjena vlasti, ali poznavajući mentalitet ovog naroda i tu sam jako skeptična.
Tužna sam kad čitam kakva je trenutna situacija na VV, klinici s koje sam se kući vraćala puna optimizma.
Ne znam jesam li vam napisala da mi je dr.A u šali rekao da ću ak se napravi lista za ljekove doći na red za stimulirani postupak 2013. godine.
U utorak mi je rekao da mi ništ ne može obećati, da ne želi davati lažna obećanja i lagati.. mislim da je znao da su lijekovi pred kraj i da nema pojma kad će ih opet dobiti..
ja sam danas prvi dan na spreju i vagin. i antib.
uto. idem gore jer mi je 3 d.c. ..
pa neću valjda doživjeti to razočaranje i otići doma bez gonala?
hvala Bogu pa će bit smak svijeta 2012.
ha,ha,dobro si se sjetila
Ministar i premijerka se besramno igraju sa našom sudbinom :evil::evil:
Da, sretni su svi oni koji su sad u postupku, ali što ako na žaloste nemaju sreće pa moraju ići u novi...čekat će par godina na novi!!!!!!!!!!!!!!!!! UŽAS
Njima se može npr. reći: vi ste u ovoj godini iskoristili vaš termin...i na žalost na listu mogu doći oni parovi koji nisu iskoristili postupak u 2010. Nije nemoguć scenarij.
U tom slučaju...pravac Slovenija.
Kad sa samo sjetim besramnih misnistrovih izjava i izjava onog koji se naziva doktorom (Šimunić) kao HR pacijenti nemaju potrebe ići u Sloveniju...:evil:
Od :heart: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve one koji su u postupku da im budu dobitni.
cure moje drage,čitam i nemogu vjerovati da se to stvarno događa.
Ja sam jedna od onih sretnica koja je uspijela ostati prirodno trudna,nakod sveg i svačeg,ali ovo kaj se događa,strašno.
23.3 sam trebala biti ponovno na VV,ali evo dogodilo se čudo,pa sam izbjegla sva ta s...a.
svima~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za daljnju borbu.:kiss:
Uh, puno je gorčine oko ove naše borbe. Istina je da kada treba istupiti imenom i prezimenom, nitko neće. A čak niti anonimno. A promjene se ne događaju nečijom dobrom voljom, nego naprotiv, žrtvom. Ljude je teško natjerati na bilo koju žrtvu, čak i kada se radi o njihovoj sudbini. Lakše je čekati da se "nešto desi"..vrlo ljudska karakteristika.
Ja sam odlučila pisati uredu predsjednika, vidjela sam da forumašice već pišu naveliko. Vladi RH bih i pisala samo zato da vidim što će odgovoriti na upit, naime, na službene upite se dobiva odgovor. Ne gajim nikakve iluzije da će jedno pismo doći do nečijih ušiju, ali znam da se stotine pisama ne može ignorirati. Neke stvari se događaju tek kumulativno, potrebno je vremena i ljudi. I akcija, bilo kakvih.
Jedino što je vrijeme u našem slučaju neprijatelj.