Sumsko, sasvim je normalno vadit betu 12-i dan transfera, vidim da cesto tako bude u ZG. Ako si trudan bit ce beta i sve sto treba ponovit ju jos jednom za dva ili 4 dana da se vidi da se pravilno dupla ili potvrdi biokemijska, a ako je beta negativna bit ce negativna i 12 dnt i 20 i 22. Svaka tebi cast sto si toliko cekala i super sto ti se ujedno i poklopila trudnoca, ali nema te sile koja bi me sprijecila da vadim vec 12 dan betu kako bih se cim prije skinula sa suvisnih utrica ili gela i pustila tijelu da odradi sto mora. To sto u rijeci salju tek na 20-i dan je vise stvar prakticnosti i ustede, jer onda zena ne ide dvaput vadit krv i ne dosadjuje im prerano, nego lijepo vadi krv kad je vec i vrijeme da se vidi i gestacijska vrecica pa se sve poklopi u isti dan. Ekonomiziranje.
Dakle, cure koje zelite znati cim prije sto se desava slobodno beta na 12 dnt (cesto sam procitala da vade i na 9-i dan, ali smatram da je to ipak prerano) i ustedite si citav tjedan nedoumica i neizvjesnosti, bez obzira sto vam je receno 2o i kusur dan. Uputnicu ginekolog uglavnom pusta bez datuma, bas zbog toga da same mozete odluciti, barem moj ginekolog. Osim toga, imati spotting 10 dnt. + - dan-dva (sto je vrlo vrlo cesto) i pitati se je li neka kasna implantacija u pitanju ili najava prtistizuce mjesecnice je apsurdna, izvadis betu i znas sto je i prestanes s progesteronom da tijelo cim prije dodje k sebi.