trenutno imam samo kapi koje koriste moje cure pa cu veceras to
Printable View
trenutno imam samo kapi koje koriste moje cure pa cu veceras to
Ovo nije samo prehlada. Bol na lijevoj strani lica je simptom upale lijevog paranazalnog sinusa, a to nije za igrati se. Od antibiotika nema štete u trudnoći, postoje oni koji se smiju. Manja šteta od antibiotika nego od upale u kostima. Stvarno ti savjetujem da se javiš svome liječniku.
Ginger za bolji efekat prvo iscisti nos obicnom fizioloskom otopinom, ili ukapaj da malo razmeksa, pa nakon 15 min uzmi Operil. Za kapi bitno da ne sadrze epinefrin, i sto rece Sara obloge spolje stavlja...spolja ti je najbolja krema Timo, koju namazes i na grudni kos i predio iznad obrva...
Inace, od iglica bora prave se i etericna ulja koja su provjereno stetna, a sa druge strane supozitoriji od ekstrakta borovih iglica se daju djeci...tako da j.lud zbunjenog.
Ono za sta sam ja prilicno sigurna jeste ulje od crnog kumina...ukapati u svaku nozdrvu po dve kapi i usmrknuti prilicno jako. Ima antibakterijsko,antiviralno i fungicidno dejstvo. Isto pomaze kod otitisa,upale spoljasnjeg i srednjeg uha.
Ja sam na pocetku trudnoce bila prrhladena i koristila baby kapi za nos...isla u ljekarnu po jos i kad sam teti sto tamo radi regla da sam trudna i da trebam kapi, ima li sto bolje od djecijih-ona mi ocitala bukvicu da se ne zafrkavam jer se to ne smije korisyit u trudnoci. 2 tj prije termina sam isto fasovala gadnu prehladu, s temperaturom i rekose mi da je bolje da uzmem antibiotik nego kapi za nos.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Cula sam se ja sa svojom doktoricom jucer, ona mi je i rekla da inhaliram kaduljom i kamilicom, kapam korjenom bijelog sljeza i uzimam povremeno lupocet
Zvat cu je opet sutra da je ne gnjavim nedjeljom
Ginger ne mogu se više sjetiti točnog objašnjenja i meni je ova dr. opće prakse rekla inhalaciju dok ova specijalistica nije preporučila to nego ispiranje malkom prokuhanom vodom i aqua maris praškom, također mi je dala i antibiotik ali ga na kraju nisam pila pošto me tad bilo strah zbog drugih stvari a ipak mi je bilo bolje samo s ispiranjem nakon jedno tjedan dana, a ti svakako odi na pregled, amoksicilin kažu da nije opasan u trudnoći (ja ga pila poslije zbog BHSB) pa ako procijene da treba popij kuru i bit će ti bolje
Ja se ipak inhaliram i kapam slijez
Budem jos nazvala doktoricu da vidim kaj ce reci
Ma znam da ima atb koji se bez straha koriste u trudnoci, al taman sam se rjesila gljivica...
Iako, gljivice su mila majka u odnosu na ovo
Evo, cula se ja s doktoricom
Veli da antibiotici ne, jer nemam temperaturu
Kaze inhalirati, al ne sa pretoplim-malo se odmaknuti od pare, jer ako je pretoplo moze isprovocirati jos jacu bol
Spricati aquamarisom i sljezom, drzati nos prohodnim, lupocet za bol
Piti puno tekucine, tj.caja
I da se pripremim da ce potrajati kojih 7-10 dana :cry:
Pa ja mogu i rodit u medjuvremenu :facepalm:
Veli ona: mozda ni ne osjetis trudove od ovoga :lol: ak je tak-potpisujem odmah
Uglavnom, ako se pogorsa ili dobim temperaturu da odmah dodjem...
I sori na uzurpiranja topica...
ej cure bok...
ja sam malo bolje, temp više nije rasla, ali sam se informirala vezano za kašalj i taj nos koji je začepljen
lupocet ili lekadol je dozovoljeno u što manjim i količinama i samo kada temp raste iznad 38. navodno se temp može sniziti i oblogom od pola sirovog krumpira koji se omotaju oko tabana i na ruke...nisam probala jer sam prekasno saznala.
onaj sirup od borovih iglica je odličan, međutim nije za trudnice. za kašalj je preporučljivo nos redovito ispirati onim slanim vodama iz ljekarne ili iz kućne radinosti da se ne slijeva i ne nadražuje kašalj još više i piti čaj od korijena bijelog slijeza.
curke moje ja sam upravo navalila na argeta kokošju paštetu?! ne znam više što jesti za večeru :( tas nije neka napravljena kod kuće pa nije valjda da i to treba izbjegavati?
Vecina ce ti reci da izbjegava pastete zbog sastava i jer su im fuj i slicno. Ja ih obozavam, pogotovo cajnu. Misli da ju jedem jednom na tjedan ili 2 tjedna.
Nemoj toliko brinuti oko hrane i svega, izludit ces se...
Ma least, ne zivis samo na pasteti, zar ne?
Ak ti se jede-jedi
Bitno da nije pokvarena :-)
Mislim, ja ne volim pastetu, al da mi dodje zelja pojela bih ju bez problema
Nanimira, nemam temperaturu, srecom
Samo me jako boli i zastopan mi je nos
hej least, ja tri mjeseca ne jedem suhomesnato ali paštetu baš tu argetinu pojedem, nemogu samo sira i mliječno.. na uši mi izlazi., sad sam 13 tjednu, jel stalno moramo paziti na to šta jedemo? salatu od kupusa sam jela, zelenu salatu,.,
ne treba baš toliko paziti što jedeš,bitno da nije ništa sirovo ili polupečeno i da jedeš raznovrsno.....ja recimo volim voće i mliječno,a sve što ima kvasac sam smanjila jer me ubija žgaravica
Ej curke pasteticu prije nikad nism ekstra volila, sad mi nekad zamirisi.. Ma jednom na tjedan, dva :)
Nego kolike su vam normalne trudnicke temperature?
Sad kak sam bila bolesna, malo to pratim. Danas sam na 36,7...jel trudnicka mora biti 37?
ne mora biti 37, može biti i niža ako te to muči
ta povišena temp oko 37 je samo u onih prvih par tjedana
Potpis na rahelu
Meni varira od 36,8-37,1
mene je kopkalo i mučilo što sam pročitala ovdje o kupus salati i listeriozi, nekako mi je nelogično da se ta životinjica uzročnik listerioze može zavuć skroz među listove, listovi kupusa rastu iz sredine i omotani su dosta čvrsto vanjskima koji se skinu.. raspitivala sam se malo i kod nekih biologa, doktora.. ali nisam dobila jednoznačan odgovor :)
U svakom slučaju, može se i kupus salata oprati :) kad se nariba, prije začinjanja, može se oprati u cjediljci pod mlazom vode, pa i sa malo sode bikarbone. Tako da ja je se ne odričem, jako je zdrava
ja sam zahvaljujuci njoj u proj trudnoci prezivjela zatvor :D
mene muci jako sto mi se jako grče šake i llist na desnoj nozi, dok se ujutro probudm ne mogu izravanti prste , sva sam naotecena i sveme boli. Pijem mafnetij kupila , đavolje kanđe gel i nista ne pomaze, da li je tko imao tko slicnu situaciju da mi veli kaj da napravim.
jednu tabletu na dan, ali ne sumecu nego bas tabletu, pijem i donat.
curke, prijatelj farmaceut mi je ovo preporučio što se tiče grčeva i rekao je da trudnice dosta to uzimaju. ja nemam problema s time, ali neka se nađe kome treba
http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/189/
Ja sam imala stalno grčeve u listovima, bez obzira na magnezij (Twinlabov 400 mg), nije mi osobito pomogao ni za grčeve ni za kontrakcije.
Što se listerije tiče, bez obzira na to što sam pazila što jedem, u drugom sam tromjesečju dobila pozitivan nalaz (radila TORCH pa usput napravila i pretragu na listeriozu, nije mi to trebalo). Nakon prvog šoka (čitajući što sve listerija može napraviti već sam vidjela najcrnje scenarije) obavila sam razgovor s dva infektologa i zaključak je bio da je to zastarjela metoda pretrage u nas i da taj pozitivan nalaz sam po sebi ništa ne znači, tj. ako nemam simptoma infekcije (povraćanje, proljev, temperatura i dr.) ne mogu niti dijete inficirati. Dječak je rođen zdrav, u terminu. Eto, možda nekom pomogne (inače cijelu trudnoću sam to imala u podsvijesti sumnjajući u mišljenje infektologa, no što sam mogla, sigurno ne samu sebe liječiti penicilinima ili čim li se već listerioza liječi).
Sretno, cure!
P.S. Ginger, brzo ozdravi da budeš u punoj formi za porod :heart:
Tangrina u tome i jest stvar, jer se taj svjezi kupus u 99% slucajeva ne pere
Operi ga i papaj
A bakterije mogu dospjeti svugdje pa i izmedju listova
snupi, meni ginicka rekla da slobodno uzmem dva - tj.dozinod 600-700 mg
Nasla sam negdje na kritiku te biolectre jer sadrzi aspartam. Ocito nista nije idealno
Ja sam uzimala i taj i dosta drugih. Najbolji mi je dietpharmov sumeci,najfiniji
kada se dobiva uputnica za torch i listeriju? To su vije osvojene uputnice
Ja sam dobila samo na hepatitise i toksoplazmu
Dobijes ako dr daje. Recimo moj ne salje ni na listeriju,ni torch ni toxo. Pricala sam s njim o svemu
dal se kome dešavalo da se počne kočiti,mislim imam osječaj kao da će me išijas primiti,baš mi to sada treba i tako već par dana,odem napravit veći krug po kvartu i onda malo popusti
Vrci ti si kod dr R?
Meni ginekolog nije htio dati ni jednu ni drugu, TORCH sam na kraju užicala jer imam dvije mace, a za listeriju je rekao da je to tako rijetko da nema šanse da je imam (pa sam sama platila).
Least,nisam. Kod dr. L iz te klinike od kud je bebac :)
Curke, rahela i ginger su mi rekle za tempicu, a kako je ostalima. MOja danas cijeli dan 36,6?! dosada 37 o ove prehlade pa sam zbunjena. svagdje na netu piše da se treba vrtiti oko 37
Vi se baš volite brinuti oko nepotrebnih stvari ha? :lool: Pa daj se opustite, kakva listerija, kakve bolesti, kakvo mjerenje temperature? :lol:
Hranite se zdravo, ne samo sada u trudnoći nego i inače dobro operite voće i povrće, izbjegavajte nedovoljno pečeno meso i to je sve! Temperatura u trudnoći je problem samo ako te uhvati gripa pa se penje iznad 38,39.. inače je sve normalno..
( Jedva sam čekala da se napokon maknem sa ove teme, tu sam vjerojatno najviše postova istipkala, na kraju sam trudnoće i sad se smijem ja malo pravit pametna :mrgreen: )