Ima netko iskustva s ovim tavama https://www.lonciipoklopci.hr/gus-i-...s-tave/gid/323
Printable View
Ima netko iskustva s ovim tavama https://www.lonciipoklopci.hr/gus-i-...s-tave/gid/323
Je li tko radio juhu od kestena sa onom kockom od kesten pirea iz škrinje?
Nisam, prvi put čujem za tako nešto, ali ovo mi pada na pamet (radila kesten šnitu sad nedavno): Ledo kesten pire je zaslađen. To vjerojatno nije najsretnija kombinacija za juhu.
Mislim (ali nisam sigurna) da Lidlov kesten pire nije zaslađen. Svakako je manje sladak nego Ledo. Probala sam Ledo kesten pire prije stavljanja šećera u prahu, jedva da ga je trebalo dodavati, a u originalnom receptu ide 180g šećera ako radiš kesten pire od kuhanih kestena.
http://www.ledo.hr/hr/proizvodi/slad...en/kesten-blok
Dakle, samo pripazi na to. Uzmi kocku kesten pirea - ako je sladak, pojedite ga sa šlagom, a ako nije - možeš napraviti juhu.
Ja sam jučer dobila od svekrve kilu kestena, kuhat ću ih danas. Naravno, u ekspres loncu. Ako moji ne pojedu sve, možda bude i za kesten pire.
Tnx.
Eh, ostao mi je gore krivi link - to je blok kesten pirea sa šlagom, a kocka je onaj koji izgleda kao maslac. Ali i u njemu je šećer. Ne znam... Meni se to ne bi sviđalo.
Moji su jučer pojeli kilu kuhanih i kilu i pol pečeni kestena. Mi ne radimo kesten pire
Trebalo je pisati OKO mene...
Da.
A ako ne ide, posipam sol na još toplo. Mora biti kamena jer ona ima sitnije kristaliće. Zadnje sam uspjela upropastiti tavu kad sam pokušavala zapeći palentu našnitanu na kocke. Katastrofa... Tu je samo sol pomogla donekle. Došla sam u napast i jedva se okanila ideje da zašpricam s nekim jačim sredstvom (s tim inače čistim samo donje strane tava, ne i unutrašnost).
Našla sam špek bez nitratnih soli. Sad me još jedino muči što ima 7g obične soli na 100 g špeka. Mislite li da se to može izbaciti ako špek narežem tanko i kratko iskuham prije prženja?
A zašto bi to radila?
Ja izbalansiram tu sol tako da ne dodam u jaja ili što god da mislim kombinirati sa prženim špekom.
A sirovi jedemo sa neposoljenim paradajzom, svježim kravljim sirom, krastavcima ili mladim neslanim sirom...
Previše je to soli, 7g.
Mora biti da se ne pokvari.
Ili 7 g obične soli ili manje ali nitritne :kbell:
LOL žuta, pa koja je poanta uzet pancetu i onda ispirat sol da bude gluvo? bi tako i sa pršuta?
ako ti je previše, iskombiniraj kako cure kažu sa više neslane hrane, ili jednostavno nemoj još davat pancetu
Apricot je svojedobno pisala da postoji panceta nesoljena, odnosno slanina ili kako se onda već zove. Ja tada prvi put čula za tako nešto.
Da to nije ono što se još na kontinentu zove hamburger? Izgleda kao već kuhani špek.
usput kolko dugo smije biti hamburger u frižideru , onaj o kom priča munkica
Vidiš sama kad se počne kiselit.
Koja je razlika između rum arome i baš ruma?
Rum aroma nema alkohola i pakiranje se u puno manje flašice
Kak nema? Pisalo na bočici etilni alkohol.
Ali očito ima premalo da se na pije. Mislila sam nema pravog ruma. A kaj si mislila s time, ne valjda za djecu nekaj
Ne za djecu. Stavljala sam i šećera fest. Bile su to šljive u lisnatom, ali ima fuj okus jer rum nema okus kao rum nego kao zamjena za rum. Ne znam.
Pa da daje miris ruma, ak je za tebe slobodno si mogla stavit pravo a ne zamjenu za zamjenu. Usput kaj nisi složila bez ičega pa samo popravila s kojim gucom
To bi mi bilo preveć.
Jedan guc?
Sjećam se 88 kad je buraz bio u vojsci došli Sister i ja u posjetu, a on bolestan i ne smije van, onda nas je neki njegov kolega odpeljal u lokalnu birtiji na kolače i rum s cajem:mrgreen: jug srbije
Ne volim rum, osim u kolačima.
Zar ne ide obratno, čaj s rumom? :)
Ide ali u Srbiji je očito obrnuto, sjećam se da se smijali kad je naručival, a i bio je dvadeset deveti i snijeg u Srbiji i makedoniji
Pekla sam kesten u rerni i gumast je!
Ma kako?
Ja sam ih zarezala, smočila i u pećnicu. Bili su predobri...
Imate li kakve recepte/ideje sa sušenim rakjčicama? Nabavila sam rpefine (već sam ih i potrošila), pa nisam znala baš točno kako da ih pripremim - malo sam ih prodinstala na maslinovom ulju i češnjaku i dodala tjesteninu i ricottu, ali mislimd a bi moglo i bolje (premda je bilo fino) ..
Preskočila sam močenje. Koliko dugo trebaju biti namočeni?
Ne treba moćiti neg staviti malo vode
Ja sam ih isprala u vodi, "oprala", ocijedila i to je to
Može li se ovo nekako spasiti? Da sad nakon pečenja stavim kuhati? :škartoc:
Probaj, a jesi li zarezala kostamje prije pečenja?
Jesam.
Ok onda ih na pol skuhaj, pa skini korice, tad će to bit lako, i s rimom kupajući do kraja za pire.
Rum je alkohol. Aroma ruma je samo miris - čista kemija, garantirano bez prirodnih sastojaka, hehehe... Inače, ja godinama koristim uljne arome iz Lidla, ove:
https://images-popusti.njuskalo.hr/d...idl-262543.jpg Evo i sastava: https://www.codecheck.info/essen/bac...Backaromen.pro
Najmilije su mi naranča, limun i rum. Ostale manje koristim (ima gorki badem i butter vanille). Treba svega par kapi da se osjeti (recimo, jedna ampula mi je dovoljna za tri čokoladne glazure - ne pretjerujem), pa me baš i nije briga kakav je sastav.
* * *
Ont. ako se bojiš alkohola zbog djece - taj u termičkoj obradi ispari (kad radiš čokoladnu glazuru, griješ čokoladu s masnoćom i rumom dok se ne izjednači, pa ti alkohol ode) ali ako radiš štajaznam kokos kuglice koje ne traže termičku obradu, bolje zaobiđi pravi rum, da se klinci ne domognu alkohola.