Idemo sutra doktoru ,osip jos nema.
Drugi mu je dan temp. do 38 i jake grlobolje.
Prosli puta mu je osip izbio treci dan bolesti a prvi uzimanja silapena.
Bris mu nije radila ni pred mjesec dana.
Printable View
Idemo sutra doktoru ,osip jos nema.
Drugi mu je dan temp. do 38 i jake grlobolje.
Prosli puta mu je osip izbio treci dan bolesti a prvi uzimanja silapena.
Bris mu nije radila ni pred mjesec dana.
Budemo vidjeli sutra...samo da mi mlada ne pokupi prosli puta nije.
Ne znam kako bi njoj dala 4×na dan atb. kad nece nikakve sirupe.
Što je to kifoza torakolumbalno?
Zakrivljenost na određenom mjestu. Da je torakalno - to bi značilo u prsnom dijelu. Da je samo lumbalno, to bi značilo u slabinskom dijelu. Ovo obuhvaća oba dijela (teško mi je reći da li se odnosi na samu granicu ili je iskrivljen veći dio).
Da bi se to znalo točnije, treba imati podatke koji kralješci su u pitanju.
Hvala Peterlin.
Da vas pitam, s obzirom da moja ped.bas ne reagira na to a meme brine..
Malac 21mj, tu i tamo mu se pojavi acetonski miris u zadahu (ketoni) , ks nije nikad pokazala povisen secer a i nije to stalno stanje, tu i tamo se javi na dan dva i nestane.. sad zadnji put kad sam ga skuzila da mirisi kao da je cijelu bocicu acetona popio testirala sam urin i naravno nesto sitno ketona ima i u urinu, kako je nestao zadah nema ih ni u urinu.
Sto i kako? Imam namjeru izmjerit mu secer iduci put kad ujutro ulovim taj zadah jer se bojim dijabetesa s obzirom da ga imamo u obiteljskoj anamnezi.. savjeti?
Ketoni u uronu su nebitni ako nema secera u urinu.
Tijelo pod normalno ulazi u fiziolosku ketozu kod pojacanog metabolizma . Pojacano gladovanje kod bolesti, temperature , intenzivne fizicke aktivnosti.
Hocu reci , ketoza nije isto sto i ketoacidoza .
Kod ketoze tijelo trosi vlastite masnoce jer nema dovoljno ugljikohidrata zbog pojjacanih potreba i /ili smanjenog unosa.
U ketoacidozi ima secera u krvi, ali on ne moze uci u stanice.
Glukoza u urinu je negativna na testovima. Kupila sam onaj urignost.. nesto mrvica su proteini promjenili boju al neznatno i specificna tezina urina je jako promjenila boju.
E sad, ne mogu to povezat striktno s gladovanjem jer mali zaista jede, nekad vise nekad manje ali zaista pazim da nije gladan. Bolestan nije bio osim ako izbijanje 4 zuba odjednom moze bit povezano s iscrpljivanjem organizma?
Ima li smisla tj je li potrebno onda da mu mjerim secer na taste?
Hvala ti Sirius puno, stvarno me panika vec lagano lovila.
Ne znam gdje da postavim pitanje,gdje se vadi homocistein na uputnicu, a da se nije potrebno naruciti za vadjenje krvi?
u zagrebu na vuku vrhovcu, ne znam naručuje li se, mislim da ne
Može li mi netko reći je li snižen Kreatinin (51, ref. interval je 63 - 107) razlog da se ide liječniku i učine dodatne pretrage?
Dolazim s OGTT-a. Ovaj put sam držala ruke ispružene, ali valjda nisam dovoljno čvrsto stisnula venu. Krv je ispunila vatu, a na mjestu uboda se onako ispupčila koža. Zato sam sestru tražila da me druga dva puta pikne u desnu. Duže sam čvrsto držala. Svejedno mi je na obje ruke masnica. Ne znam koji mi se vrag dešava s venama. Prije nisu bile tak osjetljive.
Može li sestra uopće naći žilu ako su mi na obje ruke masnice tamo gdje se bode?
Proslo ljeto sam mjesec dana hodala sa ogromnim masnicama na obje ruke.
Meni jako teško nađu žilu. Ubodu, vrte, izvade, opet obodu. Pa se prebace na drugu ruku, čak i na šake.
Prije svakog poroda više vremena je otišlo na traženje vene i stavljanje braunile nego što je sam porod trajao (hvala Bogu):-)
Moze. Nije zila nestala.
za zutu.
Ovo nam je već treća viroza. Njega i mene umlati na tri-četiri dana. Curenje nosa, glavobolja, klasika. Mala prođe s laganim šmrcanjem koje traje jedan dan. Znam, dojenje i antitijela. Samo, ovako, njega je viroza uhvatila prije četiri dana, mala je šmrcala slj. dan. Mene je viroza uhvatila jučer navečer. Kako su antitijela mogla dospijeti u mlijeko ako je kod mene tek trajala inkubacija virusa? Ili su već zadnja 3-4 dana ipak u optjecaju, iako simptoma nije bilo, a moj organizam je odolijevao i popustio tek četvrti dan? Pretpostavljam da je i on imao virus par dana prije nego su krenuli simptomi. Ili sam totalno nešto pomiješala. Uglavnom, misterija mi je da maloj u sva tri slučaja do sada viroza traje otprilike jedan dan, a kod nas odraslih četiri. Zar ne bi mi trebali imati jači imunitet?
koliko je zarazan svrab?
Pa zarazan je. Ako koristis rukavice , odjecu koja je zarazena. Gdje si nasla svrab?
Svrab uzrokuje nametnik, koliko mi je znano, pa je toliko i zarazan.
sad mi je prijateljica rekla da ima svrab, mislila je da je alergija, a ja jutros pila sa njom kavu.
A kako ona to pouzdano zna?
Jesi li je dirala?
Čini mi se da svrab nije neka tragedija u 21. st. Dobiješ kremu i bok.
bila je nakon toga kod dermatologa, jer je mislila da je alergija. e pa ne sjecam se dal sam ju dirala. provele smo par sati zajedno.
Dali se euthyrox i duphaston smije piti zajedno??
Euthyrox ujutro nataste a duphaston kasnije kroz dan.
Da, ne vidim zašto ne.
Da i ja sam mislila tako al izgleda da duphaston puno ometa apsorpciju euthyroxa. Izgleda da je najbolja opcija koristiti crinone gel.
Ja sam u mpo bila na oba lijeka i nikad mi niti jedan doktor nije rekao da to ne smijem skupa piti (moja gin, moja mpo niti endokrinologica)
Nece niti reci da se nesmije. Svi mi to uzimamo. Netko duphaston netko utrice a netko crinone.
Duphaston je sintetski oblik hormnona a i euthyrox je pa zato.
Iz tog razloga se i tsh povisi pa reguliraju terapiju.
Moj tsh je uvijek bio isti, tj.nije trebala promjena terapije. I prije mpo sam pila Euthyrox 50, i u postupku kad sam uzimala utriće, duphiće... i u trudnoći. Cijelu trudnoću štoviše sam imala istu terapiju, tsh se držao.
Očito na svakog drugačije djeluje
Izgleda da je tako.
imam pitanje. Mali je danas pao i nabio se u zeljeznu ogradu i ogulio fest isla krv. E sad muz je rekao da bi mozda trebao primiti tetanus jer je ograda bila hrdava. Pa eto vas pitam jel trebao ili je on cjepljen protiv toga
Mislim da to ide po rasporedu cijepljenja. Pogledaj u knjižicu što piše.
Pitaj dr ujutro ako nitko ne odgovori na temi u međuvremenu.
ako je redovno cijepljen po kalendaru cijepljenja onda je zaštićen
kolko aleks, 10 godina iza zadnjeg tetanusa?
Meni su rekli 5god i picijepili me u srednjoj.
A kum.koji se vise puta ozlijedio svaki put dobi.....
a cijepljenje je s 18, pa tek onda s 60 ( mislim da nema između), 5 godina mi je malo
Dr. mi preko sestre poručila da mi šalje recept za željezo i da obavezno uzimam c vitamin uz to, nisam se sjetila odmah pitati kakav vitamin c da uzmem, nemam baš iskustva s tim, imate neke preporuke.Nekada davno sam, čini mi se, uzimala one male tabletice Plivit c, jel to ok ili... ? (Da me ne ožene u ljekarni...)