Ja mislim isto tako. Plaćat ću 400 kn i ni lipe više dok skupština ne odluči drugačije.
Uplatnica može doći na kolko hoće, ne priznajem.
Printable View
Ja mislim isto tako. Plaćat ću 400 kn i ni lipe više dok skupština ne odluči drugačije.
Uplatnica može doći na kolko hoće, ne priznajem.
lukab ne zna, vjerovatno pretpostavlja. Lupa na pamet. Kupuje glasove. Radi osobni PR.
Ljudi i dalje puše njegovu spiku. A i da ne puše, boli ga briga.
Svi zajedno su kreteni!
Pa kako ih nije sram tako se prepucavat. Na zadnji dan nekog navodnog roka ne zna se ko pije ko placa.
Vrticarci su zreliji od njih.
Nema tu nikakve socijalne osjetljivosti, to je samo skupljanje politickih bodova jer je sve ovo zapravo cisto politicko prepucavanje debila.
Uh...sad bi jos svasta napisala, ali moram bit pristojna....
Apropo neplaćanja većeg iznosa od 400kn, razmišljam naglas.... zar vrtić nema pravo ispisati me radi duga (lupam napamet - oni potražuju 2000kn, ja plaćam 400kn i nakon pola godine sam dužna skoro 10.000kn)?
OK, mogu ih tužiti što su mi otkazali ugovor no dok proces okonča dijete će već kretati u srednju školu - a gdje ću s njime u međuvremenu?
:paranoik i pesimist:
takvih koji uopće na plaćaju ima na stotine.
Ja baš sad malo razmišljam o ustavnim pravima i baš sam inspirirana......nisam iščitala sve stranice ove teme ali nek mi netko ponovi ili odgovori - što ako ipak NEĆEMO plaćati po ovom "Bandićevom cenzusu"? Imaju li roditelji pravo "Tužit nekog i koga" (ili se samo uzrujavat) zbog činjenice da su informacije o svojim prihodima lijepo stavili na tanjur, javno....
Zar vas ne smeta što smo ko "koze" svi žurili po papire i lijepo ih davali svima na uvid? (ja ne - ponavljam MM ne da da itko kopa po negovom žiro..)
mi smo odlučili ne predati papire uopće, nisam ih niti skupljala.
A ako slučajno stigne koja uplatnica na 2000 kn, proslijedit ću je T. Holjevac i M. Mrsiću koji su rekli da ih ne plaćamo ako stignu.
Potpuno ignoriram ovu farsu...
Papire nismo predali.
Potpisujem m.a.r.t.y.
Nego, imam jedno za mene trenutno goruće pitanje...
Pod uvjetom da ova Bandićeva suludoća nedobog zaživi, kako su, tako socijalno osjetljivi kakvi već jesu, zamislili pomoći onim bijednicima koji su prošle godine bili zaposleni, a sad su, eto, dobili otkaz i ostali bez tih svojih vrtoglavih primanja?
Naime, upravo sam nakon 10 godina rada u firmi dobila otkaz (zajedno s još 12 ljudi), a radimo u takvoj branši gdje u svim sličnim firmama isključivo pljušte otkazi, pa su šanse za skorašnje zapošljavanje realno jednake nuli.
Jel' trebam nositi kakve dopunske papire kad mi istekne otkazni rok, da mi korigiraju izračun?
Majkuimlopovsku...
ja bi im prilozila kopiju radni knjizice.
Znaci, ako ovo zazivi, u 12mj opet papirologija :/
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...rticima_311993
može li on stvarno biti smijenjen?
Kako se može čuti, Bandić riskira svoju smjenu, jer prema zakonu Skupština može tražiti smjenu gradonačelnika ako on opetovano krši zakon.
Nama su u poreznoj u primitak uračunali i povrat poreza koji smo dobili u 2010. (na temelju olakšica koje su ukinute i više ih ne bude u 2011 tako da su nam primanja po članu obitelji još i veća nego što sam mislila da će biti. :-(
Po banditosu, mi smo pravi bogataši, nek nam uzmu još ako vide da nešta ostane, sve viška šta imamo moramo dat njemu pa da on podijeli kom misli da treba podijeliti. On najbolje zna kolko nam treba, da se od viška ne razmazimo. Ali njega se ne smije pitati o njegovoj imovini.
Ja ga nemam živaca ni vidit ni čut na tv.
Ljudi, žao mi je, ovo je stvarno fuj, preodvratno. Borite se. Sjećam Vas se (barem pretpostavljam da ste to vi) s one tribine kad ste upozorili na svoj problem, ali eto neupućena osoba, naravno nije mogla dati nikakav odgovor.
Jedina populacija kojoj bih ja dala bezuvjetno povlastice ste vi, osobe s invaliditetom, jer ja sam imala priliku birati da li ću na faks ili neću da li ću raditi koliko puta po puno više od 8 sati. Ja u konačnici, ako ostanem bez prihoda i plaće, mogu ići čistiti haustore za svoje dijete, a vi ne možete. Vi svoj invaliditet niste izabrali i ako trebam plaćati za nekog drugog prvo želim pomoći vama jer razlika između vas i mene je samo u tome što sam ja za razliku od vas imala puno više sreće.
Nisam sinoć mogla odgovoriti, krepao mi internet, ali do sad si sve čula. Od svega do sad, ovo s podacima tvog djeteta mi je najstrašnije! I ne, ne lupa on bez veze kako je netko spomenuo. On je tražio podatke iz gradskog ureda gdje ide dijete od one iz rode i koje aktivnosti plaća te koliki su joj prihodi. Pa je lijepo rekao: Vidite kako sam ja dobar, ja joj dam jeftiniji vrtić, a ona i za engleski ima i još se buni.
I zašto, do vraga nitko od ovih koji zazivaju bandićev model, ne uvidi da će po prijedlogu skupštine svi oni imati besplatni vrtić? Svi koji imaju dječji doplatak, svi s troje djece ... dugačka je lista
Sinoć sam se opet išla malo baviti brojevima i njegovim šugavim proračunom.
U 2010 roditelji su uplatili 100 mil kn, a za 2011 je planirano 170 mil kn. To znači da smo za prvih 6 mj ove godine uplatili 50 mil kn. Bandić tvrdi da će za 50 % biti besplatno, 25% isto i za 25% skuplje. Ako smo uplatili 50 mil kn to znači da u drugih 6 mj moramo uplatiti još 120 mil kn. Pola neće uplatiti ništa, 25% će uplatiti isto, što je za 6 mj cca 12,5 mil kn, znači da ovih preostalih 25 % koji skuplje plaća mora platiti 107,5 mil kn.
107.500.000:8000 djece(25% onih koji plaćaju više):6mj=2.240 kn prosječno po djetetu koje plaća više nego do sad, a najveća cijena je 2.000. Ovdje nisu uopće uzeta u obzir druga djeca koja imaju 50% popusta.Matematičari ispravite me ako griješim.
i ode proračun u .....( dovršite sami, ovdje mi ne daju da psujem, a ja kočijaš, čak su mi i gada točkicama prekrili)
Bijesna sam pa ću imati 10 postova za redom, sorry ljudi.
Kaže on sinoć da kad je predložio proračun, da je skupština dala amandmane na taj isti proračun, da bi ga on povukao i evo izbora. Kako se lako igrati s izborima kad nije on u pitanju. I kaže da će opet predložiti isti proračun, samo malo dorađeniji. Na ovaj način skupštini je onemogućeno njeno zakonsko pravo na određivanje cijena vrtića.
Nemojte me svi napasti, ali ja razumijem zašto je skupština izglasala proračun. Naravno da oni vole svoje fotelje, ali nakon raspuštanja skupštine, idu novi izbori koji koštaju, ljudi bi bili bijesni, a mediji bi bili prepuni naslova da na izbore idemo radi 10.000 bogatih obitelji. Zamislite njegov smješak.
i ja sam se malo bavila brojkama i ispalo mi je prema njegovim postocima da se maksimalno može skupiti do 90 milijuna kuna u preostalih 6 mjeseci...a nabrijala sam kalkulacije ...ma proračun mu pada...kuži on to..
Pozdrav!
Na ovom linku dolje nalazi se dopis Gradske skupštine ravnateljicama dječjih vrtića (dopis je stigao mailom prije sat vremena)
https://docs.google.com/viewer?a=v&p...thkey=CJvTnb4O
a ja ću vas još pitat - zar mislite ,tj zar ON misli da će svi kojima je određeno 2000 kn za plaćanje tu cijenu zaista platit? dal će možda zbog cijene odlučit ispisat dijete?
i dalje mi je zlo ..
Evo i tu o tom čega su se dosjetili:
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...ijedlog_312009
Jel ga možete tu zalijepit da ga svi vidimo?
ocr-iram, sad će
"Pravo na olakšice u plaćanju redovitog programa utvrđuju predškolske ustanove na temelju dokumentacije koju dostavljaju roditelji uz zahtjev za upis djeteta odnosno u roku od 15 dana od nastanka promjene koja utječe na ostvarivanje prava na olakšice."
Ovo je dio one famozne odluke o "olakšicama".
Dakle ako je došlo do neke promjene, u ovom slučaju dobivanja otkaza, dokaz o tome obavezno što prije dostavi u vrtić (rok od 15).
Ako ti ne uvaže, pismeno se žali sa argumentom da si ti ispunila svoju obvezu i javila promjenu do koje je došlo.
REPUBLIKA HRVATSKA
GRAD ZAGREB GRADSKA SKUPŠTINA
Potpredsjednica
KLASA: 02105-1101-164
URBROJ: 251-01-01-11-17
Zagreb, 30. lipnja 2011.
Ravnateljicama dječjih vrtića
svima -
Poštovane,
Nakon učestalih poziva roditelja, zbog vašeg traženja dokumentacije za upis djece u vašu predškolsku ustanovu, čiji je osnivač Grad Zagreb, pozivamo vas da postupite prema važećoj Odluci Gradske skupštine o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja - korisnika usluga (Službeni glasnik Grada Zagreba 6/2011).
Upozoravamo vas da za prikupljanje dokumentacije prema Programu javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi Grada Zagreba za 2011. godinu, ne postoji pravna osnova, obzirom da je čl. 25. Odluke Gradske skupštine stavljen izvan snage Program javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi Grada Zagreba za 2011. godinu u dijelu koji je u suprotnosti s odredbama Odluke Gradske skupštine.
S poštovanjem,
POTPREDSJEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE
Mr. sc. Tatjana Holjevac
O tome obavijestiti:
predsjednicima i članovima Upravnih vijeća dječjih vrtića - svima
Genijalno. I to dolazi u vrtice u zadnim minutama zadnjeg dana roka za prikupljanje papira.
A ja papire (ipak) predala danas (sto cu, kukavica sam), iako i mene muci sto s npr. zastitom podataka. Na mjestima gdje se takvi dokumenti skupljaju mora biti osoba odgovorna za zastitu tajnosti tih podataka. Mi u firmi, recimo, imamo takvu osobu (pravnik ovlasten od uprave) jer povremeno prikupljamo nekakve ne bas javne podatke.
Nazalost, deda je izmanevrirao skupljanje i odnosenje papira pa nisam mogla galamiti u vrticu...
Hvala ti, krojachica.
Izbezumljena sam zbog cijele situacije s otkazom pa nemam želudac sama više izučavati te njihove nakaradne napise.
Jedino mi još nije jasno KADA im se ja trebam javiti s dokazima o promjeni - sada odmah ili tek kada mi istekne otkazni rok (dakle, u trenutku kada formalno više ne budem u radnom odnosu, što je u mom slučaju nakon 2 mjeseca otkaznog roka). Hmmm...
super, hvala!
evo odmah se oglasila Danira:
Bitno da Bandoleros smije "zaobilaziti proceduru i gradska upravna tijela"Citiraj:
Na pitanje kako komentira poziv skupštinske većine ravnateljima vrtića da ne prikupljaju dokumentaciju, Danira Bilić je kazala kako Skupština ne smije pozivati na nepoštivanje odluka. Dodala je kako se ne smije zaobilaziti proceduru i gradska upravna tijela
Probala sam sad zvati vrtic ali je of kors, zauzeto...
to ne bi trebali uvažiti
jer, mogla si raditi par mjeseci u ovoj godini i zaraditi milijun kuna, a sada biti nezaposlena
ako se vrtić plaća po prihodu od prošle godine, onda se plaća po prihodu od prošle godine, bez obzira na ovu godinu
a ovo o promjenama se odnosi na druge stvari, npr. ako se rodi dijete, ili se roditelji rastanu ili tako nešto (tako su mi barem objasnili ovi iz grada kad sam ih pitala)
eto zvala, pojma nemaju, i dalje prikupljaju...