I Elocomu je rok mjesec dana od otvaranja!Citiraj:
Achan prvotno napisa
Evo sam kruste jutros namazala Betrionom, navečer ću Aflodermom, koliko dana treba tako, budući je Betrion atb?
Printable View
I Elocomu je rok mjesec dana od otvaranja!Citiraj:
Achan prvotno napisa
Evo sam kruste jutros namazala Betrionom, navečer ću Aflodermom, koliko dana treba tako, budući je Betrion atb?
Meni je ped rekla da je elokomu rok 3 mjeseca samo da ga stalno držim u frižideru.
Ma i oni su svi ludi. Ako je samo mjesec dana šta nam daju onu kutju veličine lanolinske kreme za guzu i onda ti kažu koristiti što manje. Živio HZZO i rasipnost.
Inače internet je malo puknuo pa se onaj prijašnji post poslao 3 puta.
Koji je onda rok pravljenim razrjeđenim elocomima iz ljakarni? Možda mi oni zato više ne djeluju, ako im je istekao rok trajanja :?
znam da nam je za Alfodermu u belobazi bio rok 6 mjeseci i pisao je na kutiji!
Nakon malo dužeg ne javljanja, evo da se malo javim dok Vanja spava. Bili smo ove subote i nedjelje na moru. Prije odlaska ujutro je raščešao (razorio) pregib ruke iznad lakta i vanjsku stranu iza koljena na nozi. Nadala sam se potrajat će bolje stanje, jer nam je belobaza s maslinovim uljem sanirala lice, vrat i gornji dio leđa, te ruke i jednu nogu. Uz to mi se činilo da nam je mnogo bolje i od eucerin losiona sa 3% uree. Ali eto opet sve ponovo počelo, pa sam se tješila sanirati će to more. Prvi dan voda prljava, sav se upalio nakon kupanja, no sanirala mu se i noga i ruka nakon tuširanja običnom vodom i mazanja belobazom... A onda u nedjelju se upiškio u krevetu dok je spavao i sav se iščešao i nije mi jasno kako ja to nisam primjetila jer sam spavala s njim. Uglavnom taj dan smo probali ući u vodu ali je toliko vrištao da ja nisam imala srca da ga tjeram. Mazali smo ga i vratili se kući. Jedna žena na plaži mi je rekla kupajte ga u čaju od kadulje (žalije) i tako smo radili kad smo se vratili, dok me nije uhvatila potpuna panika kad je ponovo razorio noge... Odlučila sam za kortikosteroid, ali najblaži... Stavili smo advantan blago na noge i ruke samo. Prvo noge, onda i ruke. Ali ujutro je raščešao kao nikad do tada noge... Užas pravi. I onda sam ionako neodlučna odlučila prestat s advantanom, te probati utapkivati blagi rastvor hipermangana i kad se to osuši kapati par kapi propolisa za bebe propolbaby. Moram priznati bilo je grozno danas, jer ga je užasno peklo od propolisa. Srce mi se kidalo, ali napredak se vidi. Rane se pretvaraju u kraste lagano... Ne curi sada ništa. Ne češe ga... Kupila sam i zagrebački melem, kupku soli Mrtvog mora, deterđent za alergičare u DM-u, pa se nadam naći ćemo izlaz bez kortikosteroida. Do sada smo imali pod kontrolom neurodermitis, a sada smo u najgoroj fazi od kako nam se pojavio prije dvije godine.
Za mast iz Nove TOPOLE kod B. Gradiške sam čula ali još nisam našla način da dođem do nje.
Javimo se opet
Savjet - ako ga nisi dugo /često mazala kortikosteroidima, i jako mu je loše, namaži ga da mu prođe, a onda probaj održavati prirodnim metodama!!
Mi probali pa da kažem i ostalima. Mast iz nove topole dobra je za suhu kožu.Ali ni slučajno na crveno, upaljeno ili cureće. Probala sam samo malo na jednoj flekici, i uspjela je biti još crvenija, još jače upaljena i napravili su se novi plikovi.
Mislim da je istina da su za AD bolji preparati na osnovi mineralnih ulja od onih na bazi životinjskih masti.
pozdrav..
bubica, maži ga s betrionom jedno 5 dana, kaj ja znam..buš vidla kad bude prošlo..ali, 5 dana daj minimalno jer ako je slučajno bakterija da se ona do kraja sanira, inače zabadava mažeš..
mi imamo 20% elokom u expl skoro uvijek jedno 3 mj, čisti afloderm jedno 5mj, a čisti elokom skoro pa cijelu godinu..sad i ja malo razmišljam o tom roku trajanja..
jučer mi je blago pocrvenio po čelu i vratu, oko kapka....danas se već to po malo širi..ništ mi ne preostaje nego ga namazati s aflodermom, da mu to za dan dva prođe..nisam ga mazala jedno tjedan dana po licu , pa bi mogla..jer sam ga prošli put mazala prije tjedan dana 2 dana..tak da smijem..u biti moram, jer će se tako proširiti, bude nemiran i nervozan i živčani, možda si i koju ranicu napravi pa dobi još i bakteriju..i onda ga ionako na kraju moram namazati i to još plus veću površinu i jači kortić..tak da bolje da ja sad namažem 2 dana najblaži afloderm..tak ja razmišljam..jer jučer sam prvo probala s neutralnim, pa ništ koristi..
Evo nas od dermatologa.Dojmovi su da je doktorica ok(pogotovo u njen odnos s djecon),al da smo netipičan slučaj,recimo da imamo diagnozu AD.
A šta nam preporuča:da nastavimo još sa Aeriusom (mi ga pili samo par dana dok se jako češala),Geokorton (jer imamo par točkica), ...pa čak i da se pazimo od uboda kumaraca,na jesen alergotest,a u sl.polgoršanja bris nosa i stolicu za Candidu(valjda je to iz Jelićevih nalaza)...
Mislim da nećemo ništa dok nam je ok,a ako zagusti :joggler: ćemo kremicama.Ili?
Eto nas,
od nedelje je mažem elokomom.
Lice joj je potpuno prošlo u dva dana, ali danas već ima sitne prištiće što znači da će u roku nekoliko dana opet biti semaforić, barem je inače tako bilo.
Nogice su kao bile skoro prošle, a noćas se opet počela češati i danas vidim da se lagano cjede, a nismo ni stali mazati.
Mislim da joj treba antibiotska krema za te nogice, samo što betrion ne daju bez recepta pa ću probati sa geokortonom a ako ne pomogne u srijedu smo kod ped.
Jesi sigurna da ne daju bez recepta? Pitam jer sam ja već par puta (ne za AD) u ljekarni bez problema kupila betrion. Nikada me nisu tražili receptCitiraj:
Achan prvotno napisa
U ljekarni koja mi je najbliža ne daju. Ali kad mi kažeš ići ću sutra u još koju u gradu. Thnx
kod nas daju Betrion platim i kažem da ću u roku ... dana donesrti recept.
Ak ga donesem dobijem novce, ak ne oni naplate iz pologa.
mi uvijek donesemo recept
Nikin lijevi obraz i dalje crven, nekoliko točkica na desnom. Ovako loše je zadnji put bilo prije točno mjesec dana. Vratić je pak super, pregibi isto, jedino iza jednog uha i dalje lagano vlaži.
I nama je opet lošije. Obrazi polako ali sigurno idu prema kriznoj točci. Čekam dan prije krize pa opet na elokom. A nogice mažem Betrionom (thnx još jednom, već slijedeća ljekarna nam ga je prodala, a u srijedu ću pričati sa ped) i iako su i dalje crvene i upaljene čini mi se da upala lagano splašnjava, a onda idu pod elokom.
Mom je malenom svake godine more ocistilo svo crvenilo i u Zg. bi se vracali s pravom baby kozom iz reklama. Ove mu pak godine more, tj. slana voda uopce nije odgovarala. Bili smo najprije na ljetovanju u Mallorci i podlaktice su mu bile toliko crvene da ih mi nismo mogli gledati, a on nije moga prestati svrbiti i raditi rane. Naravno, od krema sam ponijela samo Mustelu, misleci kako mu nista ne treba jer ce mu more sve izlijeciti. Pa smo morali do doktora koji nam je dao kortic - kremu Vaspit, za koju kaze da ne ispusta hormone u organizam (yeah, right) - no nismo imali izbora. Proslo mu je od nje, pa smo prestali mazati nakon 3 dana. No, opet se pojavilo, ali sporije - taman da izdrzimo do Zagreba. Tu smo poceli mazati opet Stibium homeopatskom kremom (gore sam ju negdje nahvalila) i proslo mu je za dan (s tim da smo ga u tom danu debelo mazali barem 5 puta). Onda smo opet do naseg mora i skuzili da mu smeta kupanje na javnim plazama, jer bi mu ruke odmah pocrvenile po izlasku iz vode. Tako da smo odlazili na plaze gdje nema nikoga i crvenilo je ostalo isto, sto je nakon svega, uspjeh. Jos uvijek su mu crvene rukice, al odrzavamo Stibiumom. Fakat smo jako zadovoljni s tom kremom. A za lice smo potrosili Mustelu, s kojom smo postajali sve manje zadovoljni, pa sam u ljekarni zatrazila za misljenje, da bi mi farmaceutkinja rekla da bi se kreme trebale mijenjati s vremena na vrijeme jer se postigne rezistencija na njihova svojstva nakon odredjenog vremena. Uzeli smo Avene, koju sada samo na lice stavljamo, jer su ruke preupaljene za obicnu hidratantnu kremu.
Jedno pitanje - svi su nam na moru preporucivali da mu mazem kantarionovim uljem. Naravno da nisam jer ono isusuje kozu, a i koza mu je bas upaljena da se sada igram s isprobavanjem, ali me zanima jel netko od vas isto cuo.
Mony,da li je to ova krema?
Uzimaš i mercurius ?
Ja sam joj probala mazati kant.uljem još dok je to bio samo suhi lišaj na nozi,al nije baš nešto strašno pomoglo... :/
Sad kad nam je bolje...izjeli nas komarci :x
A ne volim je špricati još i tim kemijama...
Da, to je ta krema.
Mercurius nam homeopatica nije nikada dala.
Lijecila je necim drugim i konstitucijskim, a za smanjenje osjecaja svrbezi nam je preporucila Rhus Tox.
http://www.answers.com/topic/rhus-toxicodendron
Citiraj:
bimba iaia prvotno napisa
Mi smo koristili Stibium, ali kako smo Jeliću testiranje je ispalo da joj ne paše Stibium, ali homeopatski lijekovi su bili OK.
Nama je Mercurius kak konstitucijski lijek ( jako voli vodu, ...). Uzimali smo na početku Sumpor i Nox vonicom za čišćenje , pa onda homeopatske lijekove za imunitet, pa Merciurius, pa smo sad opet na imunitetskih lijekvima.
Mi uzimamo kaplijice jer je ona alergična na KM , pa sam molila nekaj kaj nema laktoze ( za svaki slučaj da nije i na laktozu). Kože je čista već nekih mjesec- mjesec i pol. Ne svrbi se više, mažem je navečer kod kupanja s maslinovim uljem , i ponekad s 12% Eucerin omega masnom kiselinom ( krema).
Ona je alergična i na ambroziju bar po testovima, ali ja baš nikad nisam vidjela nešto jako izraženost, ali je homeo. rekla da za svaki slučaj sad uzimamo stvari za imunitet.
Eto jedna mala novost, počeli smo se mazati onom masti iz Nove Topole. Kao što sam bila rekla, nije dobra kada su ranice i/ili se cijedi, ali za suhu kožu je stvarno izvrsna. Ona ima fleke užasno suhe i hrapave kože, sad nakon tri dana mazanja koža je puno mekša i čini mi se da će se potpuno oporaviti (kuc kuc).
bimba iaia za komarce možeš u bio šopovima kupiti onu narukvicu ili nanožnicu, na prirodnoj su bazi i stvarno su djelotvorne. A ako te gnjave i kod kuće a ne želiš stavljati one smrdljive tablete možeš u ljekarni naći aparatić na ultrazvukove protiv komaraca. Mi ga koristimo i djeluje, jedino što mu je opseg rada 3 metra pa moraš paziti di ga staviš.
Nisam nikad čula za tu narukvicu...pogledat ću,hvala.
Da,jučer ju je i osa spičila...šta se tiče ad je ok,al nas u zadnje vrijeme prati neka iela nera-skoro je srupila staklo od regala,razbila je staklo od stolića,ubola ju osa... :/
Nadam se da je svima bolje. :love:
dali te narukvice pomažu i kod alergija na pelud????
Ne, ne, narukvice su za komarce, eventualno tjeraju i druge leteće insekte.
biamba iaia kažu da nesreće dolaze u nizovima od tri, tako da je odradila svoje :mrgreen:
pozdrav..
evo, mi smo sad bolje..jer nismo bili baš prošli tjedan..imal je 3 dana malu temp do 37,5 i prehladu..sigurno je to bio neki virus i odmah se osipal.ali, sad je već bolje..jedino su mu trbuh i leđa malo hrapava i suha, ali to mi je najmanji problem..s neutralnim kremama se to da riješiti..
jedino 3 prsteka na rukici ga jako svrbe, pa ima tu flasteriće..
i tako..ništ posebno i novo..
Ja prijavljujem samo obraz, ekcem veličine kovanice od 5 kn.....Taman malo prođe i evo ga natrag.... :evil: Ostalo super, vratić kako je veća sve bolje.
A šta mislite o onim zaštitama s magnetima za madrace i sl. od full pointa ili 2.?
Moja mama misli da je to pomoglo mom bratu... :roll:
Bimba iaia
Osobno baš ne vjerujem u to, ali bio je netko napisao da je pokušao bioenergijom i da je uspjelo. Sad, idi ga znat.
Iskreno, odlučila sam biti strpljiva obzirom da stvarno kod najvećeg broja slučajeva AD prođe sam s godinama. Osim što sve to puno košta (ko da nam kreme već nisu preskupe) još mi je gore razočaranje kad ne djeluje.
Nama je jedan tip jako preporučio neku doktoricu koja sve zna o alergijama i intolerancijama na hranu, "malo je skupa ali isplati se". A tip je pun love, onda mogu misliti koliko je skupa. Malo smo istraživali i otkrili, ženska je fizioterapeut i na crno je otvorila neku nazovi ordinaciju gdje ne znam na osnovu čega djeli ljudima terapije i savjete o alergijama i intolerancijama na hranu. Naravno da mi nismo otišli. Sa bebom ići nekome bez diplome, bez dokaza o kompetenciji i još na crno!!? Ma manco fossi scema
Mi bili danas na opterećenju s kozjim mlijekom ( u bolnici ) i nismo prošli. Dobila je trenutno crvenilo i prisštiće, nagrizajuću usnicu , ali je sve na sreću i brzo prošlo. Tak da još uvijek sanja sir od koze!
i moj se jaaako zacrvenio kad sam popila dcl kozjeg (domaćeg) mlijeka...
škola za drugi put!
nego, stariji AD-ovci, da li vam "prolaze" nutritivne alergije? nama svi kažu da će naše (KM, jaja, brašno...) proći ili s navršenih godinu ili 3... da li vi radite često testove pa "znate" ili idete metodom pokušaja/pogreške?
ped. nam je rekla da prije onog cijepljenja koji sadrži neke tvari na bazi jaja pokušamo dati tjesteninu s jajima pa, ako nema reakcije, može se i cijepiti... da li tako svi rade?
Imate li kakav savjet čime da mažem ekcem na licu.....? Luda sam, pomogne jedino elocom ali to ne želim...
Imamo jedno čudno iskustvo s ekcemom i anticelulitnim blatom u kojem je ethyl nicotinate (to je ono štogrije i ima specifičan miris): otišao je. Da stvar bude bolja, otišao je munjevito.
Nisam baš nigdje našao nikakvu referencu o tretiranju ekcema bilo kakvim nikotinatom tako da ovo slobodno uzmite s velikom rezervom.
Glavno svojstvo različitih nikotinata u kozmetici je grijanje, odnosno povećavanje prokrvljenosti.
U tibetanskoj medicini se ekcem povezuje s nakupljenom hladnoćom.
:lol: mi bi trebali onda svi u blato, šta zbog ad , šta zbog celulita... :mrgreen:
Mi imamo 3 i pol godine polako prolaze alergije ( klopa) , radimo testove svako 6 mjeseci. Ovo smo bili u bolnici jer je dokt htjela pokušati, pošto je kozje manje agresivno od KM. sad nam je mlijako ( 1.33 proje 3 god bilo 28), neke stvari tipa limuna i još nekih stvari koje oupće ne konzumira raste pa raste, oupće neznam od kud. Rastu nam i vanjske alergije ( i to već godinu dana). Sad smo status sque, koža je Ok, ne češe se ne koristimo više Pregomin ( možda je i on nešto dolio vatre, koristili smo ga od 14 mjeseci). Što se tiće cjeplajena MoPaRu mi smo se cijepili s 18 mjeseci, naša je doktorica nije htjela cijepiti ( mada je već tada normalno jela jaja cca 7 mjeseci, ali se bojala) i poslala nas je u bolnicu, tamo nas je alergologica pregledala i cijepila bili smo još tam kojih 1-1.5 sat i poslije otišli doma. ( Znam priču o jednom dečku koji je stanovao bliz nas imao je dosta veliku alergiju na jaja, cijepio se u bolnici i ostao je tamo cijelu noć). tak da je sve to relativno.Citiraj:
Maya_78 prvotno napisa
moram priznati da sam i prvo dijete i drugo cijepila puno kasnije nego se preporučuje . Kod prvog zgog mane srca i mozga, a kod druge zbog dermatitisa!
točkica, da li si probala parfenac ili jomax kremu? one nisu kortići, a nekima su jako pomogle..one su protuupalne..probaj pantexol mast..na debelo namaži da se vidi...mojemu nekad od toga prođe..u biti ovisi kakav je ekcem..ili cinkovu kremu, čisto ulje noćurke, gavezovu mast..možda kaj pomogne..
mi smo npr..jako alergični na mlijeko prvo smo imali samo 6,5, znači razred 3..i bili smo na hipoalergenom mlijeku. mlijeko nije uzimao niti u tragovima..strogo smo pazili na to..i sad mu je naraslo na najveću moguću alergiju preko 100, razred 6. moguće da bude doživotni alergičar na mlijeko..jaje ima na pol manje, to kažu da bi moglo proći do 7.godine
na brašno, soju, prašinu nema.bar nije imao..čista 0..
ali, kaj se atopičarima događa..da im alergija prođe, ali se pojavi nekad druga..prerastu alergije na hranu, ali dobe aeroalergene..tipa grinje, peludi itd..pa si mislim da je bolje biti alergični na hranu nego na to..jer hranu ne jedeš, a aeroalergena se ne možeš 100% riješiti oko sebe..
i ako se dobije jaka alergija na te aeroalergene, dobi se i astma ( ne uvijek većinom)ili jako jaki ekcemi..
mi se nismo cjepili s onim cjepivom koji sadrže jaja, nego s nekim pročišćenima..ali, poslije svakog cjepiva se jače osipa..
a, dobro nije sve to tak crno, oni koji imaju male alergije, slabi dermatitis, sve može proći i povući se bez ikakvih problema..mi smo mali teži slučaj, s jačim alergijama..ali, nadam se da će s vremenom ipak biti bolje..
Parfenac krema se ne KORISTI u doba velike sunčeve sjvetlisti. napose ne na otvorenim dijelolima tijela. Mi smo je koristili samo u zimskim mjesecima , i prestali cca u 4 mjesecu dok još nisu jake sunčeve zrake. OPREZ!
Nama je eto sve otišlo, čak i iza uha više ne vlaži, pregibi super, ali taj ekcem na licu je neuništiv, čak je i na drugom obrazu odnedavno crvena točka....Ovo ljeto imali smo 12 potpuno čistih dana, kako sam bila sretna....
zanima me da li je možda onda bolje mic po mic davati alergen u tragovima da se senzibiliziraju na njega? moj je ma KM isto razred 3 (oko 5 ima IgE), na jaja cca 11, na brašno 17... uhhhCitiraj:
stela2 prvotno napisa
maya, nisam sigurna ali mislim da je bolje ne davati namirnice na koje je alergični, prije bude prošlo..čitala sam da senzibilizacija kod alergije na hranu baš ne funkcionira, strogo se ne uzima ta hrana..
nama su rekli da smo mu mi sigurno negdje davali kravlje mlijeko u tragovima čim je to toliko poraslo..a, ja nemam pojma gdje..jer stvarno pazimo..čak mu i kruh doma pečem..kupljeno ništ skoro niti ne jede..tak da..ne znam..nisam pametna..onda mi je alergolog kod kojeg hodamo ( dr.Richter) rekao da mu se moglo povećati i od mirisa mlijeka, prašine od mlijeka..a,ono na kaj ja već dugo sumnjam da mu možda smeta meso od životinje koja je jela mlijeko ( npr.napoji)..pitala sam to alergologa , ni sam nije znao šta bi mi odgovorio..a, derm. je rekla da nema šanse da bi to kaj smetalo..
a, ja nebi tak rekla...gledala sam baš na tv-u emisiju gdje je ženska rekla da ne smije čak niti jesti piletinu ako se picek hranil s nečim na kaj je ona alergična..a, po testovima nije na piletinu alergična, ali reagira ako se pile hrani s hranom na kaj je..(ne mislim tu na pencilin, koji mnogi povezuju)..
sad ti budi pametan..mali mi voli i piletinu i svinjetinu..da se tu ne krije kakvi problem?
uskoro ću i ja posjetiti rogašku slatinu..baš me zanima što će oni tamo reći...nemam kaj izgubiti..
pozdrav..
Evo i nas!
Dugo nas nije bilo, ali smo se sada vratili sa crvenilom po cijelom tijelu :(
Imao je onu 3-dnevnu vručicu i doktorica je rekla da će uslijediti osip kao znak da je najgore prošlo, ali meni se čini da je nama tek došlo! Jučer se sav osipao, i nije mi se činilo strašno do jutros... Sav crven, češka ga glavica i strašno je nervozan... Zvala sam doktoricu i rekla je da u pravilu taj osip ne smeta bebama, ali s obzirom na B-ovu dijagnozu, on bi ga ipak mogao smetati. Danas smo ga već 3 puta kupali, i vidim da mu jako odgovara jer se baš umiri nakon toga. Nisam ga s ničim namazala jer se osip više ne crveni jako, vidjet ću kako će se situacija razvijati...