NINA30 meni su sestre rekle da ako u petak popodne dobijem da svakako dodem u subotu tako da bi ja otisla...jedino ne znam jel cete odmah u postupak, ali odite ako imete uputnicu, nista vas ne košta :) osim puta do tamo :)
Printable View
NINA30 meni su sestre rekle da ako u petak popodne dobijem da svakako dodem u subotu tako da bi ja otisla...jedino ne znam jel cete odmah u postupak, ali odite ako imete uputnicu, nista vas ne košta :) osim puta do tamo :)
Evo mene, zvala sam čak danas gore da provjerm svoj transfer oko pol 12, i da, tako je. Dakle, eto nam noviteta.
Tnx andream! :)
Ma jooj sve mi je nešto zbrkano,papa i brisevi su mi iz 10mj/2013. moja gin. je na bolovanju od 8mj. a zamjena neće da radi papu a i briseve samo ako isključivo dr.traži u ovom slučaju specijalista. Ovo vjerojatno ima samo kod nas bw ja sam iz Osijeka.
Da li u toj izjavi i potpisujemo koliko embrija da se vrati 1ili 2?
E da i mene zanimaju te na tetraborat vaginalete, ja ih isto moram pripremiti, našla sam negdje na forumu da ih imaju samo u ljekarni na VV (a vidim da ih imaju i na Dolcu), koja je svrha tih vaginaleta s obzirom da ih samo VV koristi i od kojeg do kojeg dc se koriste?
Nina30 - potpisujem bubekicu i sladju, ja sam isto 2-3 puta došla nenajavljena i to u 7 sati, sestre me upisale i došla bi na red tek oko 11 sati (jedan put sam bila gotova tek u 13 sati). Jednom sam dobila u petak poslije 18 sati i u subotu sam došla na pregled i odmah počela sa klomifenima.
sestre uvijek kazu ako dobijete u petak dođite u subotu -nenajavljeno, a ako dobijete u subotu ili nedjelju onda dođite u ponedjeljak -nenajavljeno.
Nina30 zamoli zamjenu svoje gin. da ti napravi papu i briseve reci da kreces u postupak i da ti to treba. Nesmije te odbiti!
Venera tetraborat vag. sluze za dezinfekciju rodnice.
sretno cureee
Pozdrav cure! Nova sam na forumu, vec duze citam vase postove i nadam se da cete mi moci pomoci. Muz i ja lijecimo neplodnost. On je bio na svim pregledima kod androloga i zavrsio s njim, ugl. Dg. oligoasthenospermia. Androlog mu je rekao da kada budem 1. dan ciklusa da se javim sestri na telefon. O cemu se radi? Da li mi treba neka uputnica? Da li idem k njemu ili nekom ginekologu?
Cure .. :-D ... sutra imam kontrolu u srijedu najvjerovatnije punkcija ... jel smijemo danas imati keks :-D mislim .. možda se primi i ovak dok sam pod stimulacijom ...hihihi
Venera, vaginalete se koriste do punkcije.
Kleopatra, ovisi o spermiogramu, mi moramo apstinirati 6-7 dana prije punkcije... Normalna apstinencija za punkciju je 2-5 dana.
Sultania, dobrodosla? Muz je obradu kod androloga obavio na vv? 1dc zoves sestre i narucujes se kod dr (ginekologa) na pregled (najcesce bude 8dc), treba ti uputnica za prvi pregled, ako se ne varam to je a1.
Bubekice tnx,
Sultania dobrodošla i sretno, kao sto ti je i Bubekice napisala treba ti uputnica, ali mislim da je za pregled uputnica A2,a za vadit hormone A3, to će ti tvoj gin tocno znati.
cure da li itko zna od vas kad se može ponovo u postupak? inače ja sam rodila u 5 mj 2013, još uvijek jedno dojim
Mirelaj mislim da mozes odmah ako ste spremni, jedino nisam sigurna jel trebas prestati dojiti zbg stimulacije? Odi na konzultacije pa sve direkno pitaj dr., ionako vam trebaju friski nalazi.
NINA30 jeste uspjeli obaviti pregled u subotu?
I kako se bliži 1.10. a ja ovih dana moram dobiti i ici gore 3DC jel ima nekih novosti po pitanju Alebića ili je to to, on odlazi pa se ne zna šta će biti?
Pozdrav cure svima...
Bubekica, vidim da se ti stvarno razumiješ i možemo se osloniti na tebe :) , hvala
Htjedoh te pitati... imam nalaz s VV, progesteron 21. dan 11 (prošle godine nalaz je 2 puta znao bit i više od 30), referentne su 12-49 u toj fazi MC... Znači li to da nije bilo ovulacije ili , što bih ja rekla jer osjećam, da je ovulacija nastupila kasnije pa je automatski i razina prog. možda niža taj dan... Hm... ne žalim da me to muči, a muči me.
Hvala :-)
Zenica, razina progesterona niza od ref vrijednosti znaci da ovulacije jos nije bilo, tj buduci je kod tebe malo ispod ref razine, moguce da je o bila kasnije pa se jos nije do kraja oblikovalo zuto tijelo (koje luci progesteron). Zapravo je tako kako si napisala :kiss:
Metlama isprika na offtopicu.
[QUOTE=bubekica;2671103]Zenica, razina progesterona niza od ref vrijednosti znaci da ovulacije jos nije bilo, tj buduci je kod tebe malo ispod ref razine, moguce da je o bila kasnije pa se jos nije do kraja oblikovalo zuto tijelo (koje luci progesteron). Zapravo je tako kako si napisala :kiss:
Baš ti hvala... uvijek nađem neku pozitivu, ali iskreno sam pomislila pa šta je sad, prije mi je to bilo ok, jer od 1. mj ove godine sam dobila Euthyrox za snižavanje TSH, sad sam na 50 mg i sad je on kažu optimalan za zaćeće, ukoliko naravno joj 101 stvar štima.
Idem idući tj. na VV na kontrolu, pa Vam javim jel' još Alebić ili sam kod dr. :ghug:
bila sam danas na inseminaciji
test mi je 7.10. i doktor mi rekao da ne javljam rezultat njemu jer ga više neće biti
pitala sam ga jeli dolazi drugi doktor, rekao mi da se još ne zna ali za početak neka doktorici javim rezultat testa
Mala28 sretno, nek ovaj AIH bude uspješan!!
Ako VV brzo ne zaposli drugog subspecijalista humane reprodukcije morat će smanjiti broj mpo postupaka koje provodi godišnje.
Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji
Uvjeti za rad
Članak 39.
(1) Odobrenje iz članka 38. ovoga Zakona ministar daje rješenjem kojim se utvrđuje da zdravstvena ustanova ispunjava uvjete za provođenje pojedinog postupka medicinske pomognute oplodnje iz članka 38. stavka 2. ovoga Zakona s obzirom na prostor, radnike, medicinsko-tehničku opremu, sustav kvalitete i druge uvjete.
(2) Odobrenje iz stavka 1. ovoga članka ministar daje na rok od pet godina na temelju prethodnog mišljenja Nacionalnog povjerenstva za medicinski pomognutu oplodnju.
(3) Protiv rješenja iz stavka 1. ovoga članka nije dopuštena žalba, ali se može pokrenuti upravni spor.
(4) Uvjeti iz stavka 1. ovoga članka odnose se na:
– minimalnu medicinsko-tehničku opremu i prostor za izvedbu svakog pojedinog postupka sukladno suvremenim medicinskim spoznajama,
– obvezu zapošljavanja u punom radnom vremenu najmanje: jednog specijalista ginekologije i opstetricije s užom specijalizacijom iz humane reprodukcije, jednog magistra biologije i jedne medicinske sestre – za izvođenje do 250 postupaka medicinski pomognute oplodnje godišnje,
– obvezu zapošljavanja u punom radnom vremenu najmanje: dva specijalista ginekologije i opstetricije s užom specijalizacijom iz humane reprodukcije, dva magistra biologije i jedne medicinske sestre – za izvođenje do 500 postupaka medicinski pomognute oplodnje godišnje,
– obvezu zapošljavanja u punom radnom vremenu najmanje: tri specijalista ginekologije i opstetricije s užom specijalizacijom iz humane reprodukcije, tri magistra biologije, dvije medicinske sestre i jednog laboratorijskog tehničara – za izvođenje više od 500 postupaka medicinski pomognute oplodnje godišnje.
(5) Zdravstvena ustanova iz stavka 1. ovoga članka obvezna je sklopiti ugovor sa zdravstvenom ustanovom iste djelatnosti za zamjensko liječenje za slučaj nastupa posebnih i nepredvidivih okolnosti.
(6) Magistar biologije iz stavka 4. podstavaka 2., 3. i 4. ovoga članka mora imati najmanje dvije godine radnog iskustva na poslovima postupaka medicinski pomognute oplodnje.
(7) Uvjete u pogledu prostora, medicinsko-tehničke opreme i sustava kvalitete iz stavka 1. ovoga članka, uz prethodno pribavljeno mišljenje Nacionalnog povjerenstva za medicinski pomognutu oplodnju i Hrvatskog društva za ginekološku endokrinologiju i humanu reprodukciju Hrvatskog liječničkog zbora, pravilnikom propisuje ministar.
bubekica, hvala na info. Inace, suprug je sve obavljao na VV. Sada njegov androlog salje mene na nekakve pretrage na koje se javljam 1.dc. Nadam se da nije nista strasno. :/
Znate li mozda da li se moze uzeti uputnica kod privatnog ginekologa jer imam jos jedan probl.
Ginekologica je iz DZ otisla privatno raditi i sada nemam socijalnog ginekologa. :(
Mozda nekoga za preporuciti za Zagreb? :|
Ako ce smanjivat broj postupaka onda ce imati viska biologa, iskreno - ne vjerujem da ce se to desiti. Ovaj scenarij je VV vec prosao s odlaskom lucingera, doci ce to na svoje. Trebat ce vremena, naravno.
je da, samo Alebić je tada već bio tamo
A sad je jukicka tamo.
Pozdrav,
iskreno ne znam kakvo je stanje s pacijentima u DZ Švarcova, tj. primaju li, ali definitivno bi ti preporučila ili svoju Dr. Anu Zovak ili preko puta ordinacija Danijel Šeba (frendice mi idu, pa vele da su jako zadovoljne).
Nazvati pa zamoliti sestru.
I ja sam tako molila prošle godine pa me ubacila Zovak.
Sretno! :)
Mah, da, brzopleto sam se izrazila...zapravo sam mislila da je Jukićka već bila tamo tj. došla dok je Lučinger bio na otkaznom roku. Ali nije, očito?
Je li i Luči je svojevremeno ostao sam kad se stari Jukić razbolio (BTW, je li on nešto u rodu ovoj Jukićki?) Ima li koja među vama da se već odlučila pratiti Aleta kod Podobnika?
Nemam pojma jel ale bio sam neko vrijeme kad je luci otisao, to je "prije mog vremena".
Za jukice nemam pojma, al njoj je to drugo prezime, valjda po muzu.
Argente eto ja cu za njim. Mi smo se vec dogovorili. U drugom mj sam kod njega na novoj adresi.
mislim da je dr D. P. J. kćer od dr P. J. koji je ranije radio na VV.
to zasigurno znaju naše maratonke.
ako drugi mpo liječnik odmah ne stupi na dužnost, jasno je da se pad odrađenih mpo postupaka ne može izbjeći. :-(
cure, ja sam prolazila postupke kad je lučinger otišao, i mislim da biologice nije obučavao dr. Škvorc nego dr. Kniewald, u svakom slučaju žao mi je što Alebić odlazi, trebat će vremena da se opet sve uhoda
Joj da Kniewlad - pomiješala sam ih jer je jedan radio kod drugog
Sorry :škartoc:
Cure ja sam danas bila na VV, idem u postupak - IVF, prebacili su me u doktorice. Doktor vise ne uzima u postupak.
Dobila sam gonale - svaki dan po dva i MM će mi ih davati u rame. Danas mi je sestra dala injekciju, a sutra MM kreće u akciju. Da li se uz gonale dobije klomifen ili sto drugo, ja nisam ništa dobila.
Zanima me da li ste prebrisali područje vatom natopljenoj alkoholom?? kupila sam i na tetraborat vaginalete. Ako neko ima link kako se daju injekcije u rame neka mi pošalje? Tnx
Imas temu samodavanje injekcija, ima tamo videa.
Ja sam davala u trbuh, prebrisem alkoholom.
Ne treba ti klomifem uz gonale.
Bubekica, oprosti što gnjavim... ali AMH s VV 0-75,5 ref, kod mene 14, jel to ok ili...
Hvala ti! :naklon:
Bubekice tnx!
Prvo pikanje u rame dobro proslo, MM se uzivio, ma bila sam super pacijent, Haha, idemo dalje.....
Idem sljedeći tjedan na kontrolu i do tada sam dobila gonale, da li ću dobiti opet gonale (veću ili manju dozu, ovisno kako reagiram na to) ili se daje sto drugo?
Venera, dobit ces gonale do stoperice i vjerojatno za supresiju cetrotide. Super za pikanje, bravo muz!
Zenica, nisam sigurna, moj je uvijek preko 100 zbog pcos -a...
Ako ti je godište rođenja u nicku, a amh izražen u mjernoj jedinici pmol/l, onda je 14 pmol/l niska vrijednost za ženu od 29 godina. :-(
Referentne vrijednosti (enokrinološki laboratorij KBC Sestre Milosrdnice):
Anti-Müllerov hormon (AMH) pmol/L
0.0 – 2.2 -Vrlo niske koncentracije
2.2 – 15.7 -Smanjena plodnost
15.7 – 28.6- Zadovoljavajuća plodnost
28.6 – 48.5- Optimalna plodnost
> 48.5- Povećane koncentracije
Međutim, amh vrijednost sama po sebi nema neku osobitu prognostičku vrijednost, potrebno je amh promatrati zajedno sa drugim nalazima-brojem antralnih folikula, volumenom i izgledom jajnika, vrijednosti FSH, dobi žene, reakcijama na dosadašnje stimulacije.
Jesi već bila u stimuliranim postupcima? Koliko si lijekova primala i koliko si js dobila?
Povećane koncentracije
Joj, baš ti hvala na iscrpnim info.
Nisam nikad bila ni na čemu jer je sad cca 8 mj. pokušavanja...
Ne znam, vjerujem ti da je tako kako kažeš i mene je malo iznenadila brojka... Da, imat ću 30 godina u proljeće, a obzirom da mi je mama s 38 stupila u menopauzu, nadam se da nije to.
Bila prošli ciklus kod Alebića, 1. put općenito na Humanoj i rekao je da je UZV jajnika i procjena jajnih stanica dobra. Uvijek bi unazad par pregleda spominjali da vide domin. folikuk i antralne, Progesteron, FSH ok, M 30-32 redovito, Lh trakice redovito poz. prije ovulacije...
A, tko će znat više, idem do dr. na kontrolu idući tjedan. U međuvremenu još vadila inzulin, slobodni testosteron i ok je, muž na Sp. u pon.
Bubekica - merci :)
Pojavila mi se očekivana crvena točkica ;) prije sat vremena tako da sam u ponedjeljak nenajavljena na pregledu i nadam se da će me doktorica htjeti primiti jer imam dogovoren postupak i da se ovaj put kući vraćam sa pikicama ;)