najlonke od 70 dena (dok nije vruće vani) i ne trebaš depilirati noge
Printable View
Nema meni pomoci.
Dan ciklusa: 34.
Kile: 100g u plusu. Povrh pocetne tezine, naravno.
Ni kriva, ni duzna
No dobro. 100 g je nista. Mozda si zadrzala vise mokrace, crijeva se slabije ispraznila, mjesec je u 7. kuci, podzemne vode su utjecale na vagu...
ja tih 100 g ne bih ni racunala. Stvarno.
Mislim da si prestroga prema sebi.
stvar je u tome što je kaae već mjesec dana na IF, a rezultat ne da nije gubitak nego je i dobitak
ali kaae, ako bi dosad do 34. dana ciklusa dobila par kila, onda ipak možeš reći da djeluje
ja sam na tri tjedna i vrlo skromnom gubitku, prva dva tjedna 0 grama, sad treći ajd pola kila
tako da vjerojatno za neki značajniji pomak bih trebala napravit značajnije promjene, jer vidim ja šta ja radim, onu istu večeru koju bih inače pojela u 8-9 ja pojedem u 7
jedino što sam primijetila da mi zaista tijelu godi da ne jedem navečer, kad jedem kasnije ujutro se probudim s onom vučjom gladi, a ako ne jedem poslije 7-7ipo, ujutro uopće nisam gladna
tako da mi je to ok kao nekakav svakodnevni ritam, ali za redukciju ipak nema do omraženih mjera
Kaae, dobila si i one kile sto si izgubila + jos ovih 100 g?
Kaae, kli_kli hvala na obrazloženju. :heart::heart:
Kaae, tebi fali sna i odmora. Pored pravilne ishrane i vježbanja, dovoljno sna je neophodno za gubitak kg.
Znam da imaš puno obaveza, i da san i odmor ne možeš lako uganjati. Zato nemoj biti stroga prema sebi. Kad ti se poklope zvijezde krenut će.
Ma kuzim taj dio, ali dok se to sve poslozi, ono, raspast cu se. :)
Ne bih rekla da Kaae ima neki gadan endokrinoloski problem. Ovo je kortizol jer je tijelo pod stalnim stresom, a lijek je smanjenje stresa, što naravno da sad nije moguće.
Svaki endokrinoloski problem vuče još simptoma, pored nemogućnosti gubljenja kg.
Hocu reci, mozda ti je sav taj stres pokrenuo neke promjene u organizmu (stitnjaca, nadbubrezne zlijezde, gusteraca) pa ti je mozda potrebna i medikamentozna pomoc (koliko shvacam, iz trenutne situacije iskociti ne mozes i priustiti si dnevni odmor u dovoljnoj kolicini - cak i da mozes, neki procesi kad se trigeriraju, vise odmor ne pomaze bez terapije).
Ne kazem da kod tebe to je slucaj, ali provjeri, ako nista, duzna si to sama sebi.
:love:
Edit: j-la, pisale smo u isto vrijeme :)
vec sam prije rekla Kaae, nema tu nista od odokativne procjene kalorijskog unosa. Treba upisivati nekoliko dana sve, bas bas SVE. I onda se pravljati. Naravno da nece nama podastirati unos, ali mora znati tocno
Ma magriz, kuzim ja to, radila sam tako, ali sad ne mogu. Jednostavno nemam vremena za pripremanje obroka u kojima ce stimati svaki makronutrijent, dok pripremam obroke koji su primjereni i ostatku obitelji (a i opcenito dok zivim ovako kako zivimo sad). Kalorijski unos je poznat - 1400-1600. Sigurno postoji plus i minus, ali prilicno statisticki zanemariv. Stvarno imam dovoljno pozitivnog iskustva s ovim, a uz to nemam nikakvih razloga za muljanje prvenstveno sebe (jos manje vas).
Ne znam koliko puta sam napisala da ne ocekujem ludjacki gubitak kila, ako ikakav. Ono sto bi trebalo prestati je dobitak, totalno nelogican i zajeban. To je sve sto zelim. Nije mi cilj biti sportasica, a nemam trenutno ni vremena za to. Fizicka aktivnost je minimalna za nekoga tko se bavi sportom profesionalno, a i revno-rekreacijski. Ali ne moze mi nitko reci da sedam dana u tjednu, 24h na dan lezim ili spavam.
No dosadilo mi je vise ponavljati isto. Debela sam, zderem, sjedim i lezim cijeli dan, lazem vas i sebe, a pisem jer mi je zabavno citati i pisati lazi. :neznam:
Idem na pregled za par tjedana; javit cu jesmo li sto nasli, odnosno jesam li se uopce kvalificirala za kakvu obradu. Mozda dodje menga, mozda ode ovaj visak, a mozda cu dobiti jos koju kilu. Tko ce znati.
Sretno! :ghug:
Optimist, imala sam jako jako veliki visak kilograma prije 10 godina, zbog loseg nacina zivota. Onda je doslo u okvire viska, nekakvog nazovimo to razumnog. Sad je opet velik, a nisam se vratila na onaj prijasnji nacin zivota. Ne cudim se visku opcenito, samo zelim da prestane mjesecni dobitak od X kila, ovisno o tome kako padne grah. To bi se sigurno trebalo moci uz iskustvo s prehranom koje imam jer poblesavila sigurno nisam pa da odjednom pileci snicl koji je oduvijek imao oko 130 grama sad ima 450. Karikiram, ali to je poanta.
@kaae to vise nije za zezanciju. Pretrage ti trebaju biti prioritet. Ne vjerujem da se budis po noci i nesvjesno jedes iako i to je moguce pod stresom pogotovo tolikim :)
Kortizol moze napraviti velike probleme, i obicno jest vezan za nekontrolirano debljanje.
U odnosu na ranije, unosim manje kalorija i pojačala sam kretanje. Ni u jednom trenu nisam pomislila da ova formula kod mene neće djelovati. Samo je bilo pitanje kada i koliko. Nisam očekivala da će se topiti moj trbuh i da ću već prvi mjesec imati tanje bedre, ali evo, ide. Padaju i kg i cm. Bog će znati, valjda takav organizam. Skužila sam da se nešto događa onog trena kada sam morala prekidati šetnju zbog odlaska na wc, kada sam čula da mi želudac radi.... to su mi bili signali da se kreće. Zadovoljna sam.
Moram priznati da meni nikad nitko nije vadio kortizon
Samo ti sto prije na pretrage, kada vidis kakvo je stanje, znat ces s cime se nosis pa ces znati i sto poduzeti.
Nista ne vrijedi kada je nesto bas krivo u organizmu. Mozes se doslovno od vode debljati. Ja bih ti bas preporucila keto upravo radi tvog ludog rasporeda. Jer doista se moze biti dugo bez hrane a da se ne rusis. I nije to toliko komplicirano u kuhanju kako ti se cini.
Kaae, čitam te ovdje, znam da s tolikim iskustvom u promjenama prehrane sto posto znaš kako se treba jesti za debljanje, a kako za mršavljenje i sigurno da bi znala da nešto drastično krivo radiš. Želim ti sreću s pretragama i da napokon saznaš gdje je pošlo po krivu.
Kaae, nisam medicinske struke, niti imam strucna znanja iz nutricionizma, ali slazem se sa svima da unos hrane koji si navela i tvoje aktivnosti ne bi trebale dovesti do novih kila. Jedna polupoznata pjevacica iz mog grada je nedavno objavila da pati od inzulinske rezistencije, radi cega se nekontrolisano debljala iako je pazila na prehranu i vjezbala. Nakon dijagnoze zivot joj se promijenio i zaista je bas dosta smrsala. Ne znam da li si i ovo kontrolisala, mozda ti otkrivam toplu vodu, ali vrijedi probati.
Provjerila sam, nemam problema s inzulinom.
Javljam da je moj eksperiment sa IF zavrsio.
Rezime: nakon par dana preživjela sam jutarnji osjecaj gladi. Ubila sam ga u kavi (koju očito mogu piti i bez mlijeka) i čaju.
Glavni benefit je izbacivanje cijelodnevnog grickanja, tek sam sad shvatila koliki dio mog hranjenja je mindless eating.
Kila i nesto sitno u 2ipol tjedna..
Međutim, ono što sam već rekla.. očito mi gubitak na težini nije dovoljno važan jer previse mi fali ono sto sam jela za doručak. Dakle, ne obrok ujutro sam po sebi, nego jogurt, sir, kikiriki maslac, jaja.. sve ono sto vise nisam stigla jesti :)
Nadam se da cu se bar uspjeti svesti u 3 obroka, bez grickanja, jedenja tuđih ostataka na tanjuru...
Cubana :lool: na ono što nisi stigla jesti.
I bravo za gubitak :klap:
Ne mozes to jesti u neko drugo vrijeme, umjesto nekog drugog obroka? Tako sam ja prebacila neke stvari koje su mi bitne (odnosno spadaju u kvalitetnu hranu same po sebi) na veceru ili rucak, kako mi dodje.
Sto se tice IF meni nista ne fali. Zapravo mi je dosta oslobadajuce da ne razmisljam o dorucku.
Sad je cc 20 dana , mslim da sam 3 ili 4 dana od toga jela dorucak ( dva puta prije trke, dva puta jer mi se jelo) , ali ostatak vremena sam skroz ok. Sto se tice mozda sam smrsavila kilu. Cekam.da prode puni mjesec pa da izvucem zakljucak.
Izmedju ostalog, preskakanje dorucka mi je oslobodilo nekoliko minuta u jutarnjem rasporedu pa stizemo u skolu na vrijeme, bez da pokusavam letjeti umjesto da vozim. :lool:
Ja isto se sjetim maslaca i mojih finih pekmeza što ih radim - ali onda se sjetim i tih kila koje sam vukla sa sobom jer to povlači i određenu količinu kruha - i odmah se oslobodim žudnje za doručkom.
Nekoliko puta sam doručak jela za večeru :lol:
meni isto fali dorucak...
ali, ja se ne drzim if-a strogo
nema sanse da s mm ne popijem casu crnog kasno navecer, jer postim
al opet, ja nemam nesto prekomjernih kila pa me to ni ne zdere