Dobrodošla Zenii!
Ja osjetim bebicu ima već par dana...sinoć je baš bila malo učestala. Baš kao leptirići ili balončići..:zaljubljen:
Printable View
Dobrodošla Zenii!
Ja osjetim bebicu ima već par dana...sinoć je baš bila malo učestala. Baš kao leptirići ili balončići..:zaljubljen:
Zenii, čestitaaam! :heart:
Vučica, :zaljubljen: To mi je bilo preslatko u prvoj trudnoći. Ležala sam s dlanom na donjem trbuhu i čekala.
Karanfilčić, :zaljubljen:
I mene moj već lupa; kad "veliki" brat doji i leži preko trbuha zna biti i pomalo neugodno. Već su se počeli mlatiti. :mrgreen:
Dominik, super za kile. Dojiš, zar ne?
Radoznalica, nije nikakav problem ako je još ne osjetiš. Teže je osjetiti bebu u prvoj trudnoći, teže je ako imaš koji kilogram viška i sl.
Bitno je da je beba ok i da se miče na uzv-u. To što je osjetiš ili ne osjetiš je subjektivno.
Debljanje koje spominješ provjeri s doktorom, neka te pošalje na pretrage (ogtt) da budeš na miru i ako treba na dijetu, da kreneš.
Vitamine ne pijem jer ih smatram nepotrebnima, moguće i štetnima. Trudim se zdravije jesti (baš danas kupila bučino ulje, mljac).
Neto je spominjao b vitamine. Ne debljaju oni nego otvaraju apetit, ergo više jedeš, ergo debljaš se.
Galicia, bas tako...kad dodje vecer, legnem i umirim se i onda krene malo po malo. :-)
Tina prvi dan sam mislila da su crijeva, al kako sam nastavila osluskivat sljedecih veceri shvatila sam da je to to...;-)
Galicija dojim da, zapravo se izdajam al dođeš na isto.. Vjerojatno su zatoi kile brzo išle..
Lady javi se malo.. Jel sve ok, kako si?
Definitivno, dojenje pomaže vraćanju tjelesne težine prije porođaja.
Ustraj s izdajanjem, iako znam da nije nimalo lako, za dobrobit bebača (a i svoju). Nisam u tijeku s tim kako ti ide, ali držim fige da uspijete prijeći na dojenje (između ostalog, da ti bude lakše). Rode puno mogu pomoći, meni su pomogle nekoliko puta.
Probala sam sinoc bas slatko mi ne godi al nesto sam osjetila al ne znam je li to ispod pupka malo nize kao da me nesto "strocnulo" lagano i to sam 2x osjetila al u razmacima, danas opet nista ne osjetim. Jedva cekam srijedu samo da vidim je li sve ok. A svakkako cu vidjeti i s doktoricom za ove vitamine bas puno povracam non stop sam umorna cesto i dehidrirano izgledam a kile rastu.
Radoznalice, pa uzmi bilo kakav prenatal vitamin. Ja ih pijem od prije prve trudnoce. Bila sam prestala na kratko nakon rodjenja prvog djeteta i pozalila u roku od par tjedana. Hranimo se zdravo, ali svejedno mi treba jos nesto dodatno.
Pijem vec prenatal mjesec i po od njih i dabrostona se mozda i debljam jer ne jedem puno a i kad jedem vecinu povratim valjda ce mi doktorica konkretno nesto reci.
Znam da je ludo a je neko od vas pokusao osluskivati trbuh :) za slusalicama koje koriste dok za slusanje i mjerenje pritiska, ja sam cisto iz radoznalosti vcs probala i kao da se cuje pomjeranje, da se krece tako mi je zvucalo sad ne znam je li to moguce il nije mjerodavno :) ludost nema granica.
Tek sam 18+4 tt, a već par dana povremeno osjetim Braxton Hicksove kontrakcije. Ne da mi se to baš. :roll:
Radoznalica, jesi li oper osjetila svoju curu? :-)
Osjetim nesto valjda je to to, ujutro i pretezno navece po par puta osjetim nesto, i cesto cujem da nesto "krcka" u stomaku a ne osjetim da su crijeva msm nije glad. A kakve su to kontrakcije heh prvi put cujem :)
Lažni trudovi koje osjetiš kao stezanje uterusa, kao da se trbuh ili neki njegov dio stvrdne. Nisu nešto opasne, ali znaju biti neugodne. To uterus "vježba" za porođaj.
Drago mi je da osjetiš bebicu, nadam se da si mirnija sad. :-)
Pozdrav drage moje,kako ste mi? Galicija samo uzivaj,nadam se te nece puno muciti te kontrakcije,ja isto osjetim bebu,vecinom navecer se javi par puta :zaljubljen:
Mirnija sam sad jos da mi prestane povracanje pa da krenem malo i u razgledanje stvarcica za bebu, jos uvijek nisam kupila bas nista :) Heh ja necu znati mozda ni raspoznati udarac bebe i te kontrakcije, ja podrazumjevam sta god da se osjeti u podrucju stomaka da je beba.
Zeni čekamo ...?
Ljube ti si na redu!
Dominikslatki, danas smo 38+1 i krenuli smo odbrojavati dane.... Nadamo se da to bude prije termina.... Otvoreni smo 2,5cm.... Mala ima 3180g.... Vec jedva cekamo...
Ljube555, pa ti mozes svaki tren...nas je mališa iznenadio na 38+3, sretno!
Hvala Zenii , i tebi sretno od srca!!!!!
Zeni joj zao mi je, ali nista jos nije izgubljeno tako da samo hrabro .. Sjecam se sebe sa skoro 8 tjedana bez otkucaja i cap odjednom srčeko tako da.. Luuuuda sam bila tamo od 5-8 tjedna..
Ljube ja sam na 38+4 tako da evo čekamo te sa vijestima! I naravno sretno!
Dominikslatki, hvala draga!!!!! Odmah javljam ce bude nesto novo!!!!!
Drage moje,sretan nam Dan Zena,da do iducega drzimo svoje malene bebe u rukama! :ghug:
Ljube ocekujemo te sa lijepim vijestima :)
Zeni nije sve izgubljeno i kod mene je na pocetku tako bilo cak mi doktor rekao ako ne bude za 4,5 dana da cu na ciscenje, ali hvala Bogu uz mnogo muka i uz vjeru Boziju na kraju je dobro bar za sad :)
Cure gdje nam je Vucica,nista se ne javlja?
Tu sam Tina, pratim vas..samo nisam pisala...cekala sam svoj pregled danas..sve je u redu, beba je dobro..raste..kaze dr da je decko, al jos nije sto posto siguran..da cemo za 4tj potvrdit jer mi je tad novi pregled.
Kako si ti?
Super...ja isto osjetim nekad jace, nekad slabije bebu, al javlja se redovno...sad sam 17+2, a ti?
Ja ti draga moja vise nista ne kuzim sa svojim tjednima trudnoce,23.2 na pregledu ja mislila da sam u 15tt,kad ono 14+3,po tome sam sada 16+2,a tranfer sam imala 26.11.2015 :unsure:tako da sam sva zbunjena,na zadnjim pregledima na slicici od uzv je pisao termin 16.8. a sad je 20.8,tako da ja to vise nista ne kuzim,al dobro najbitije mi je da je sve ok,sad idem 23.3 tada kako je rekao da ce biti 18tt.
Eto me opet k vama. Sve sada znam što me čeka, sindrom nemirnih nogu, žgaravice, zatvori, i penjanje uzbrdo do doktora. Netko tko ne bi trebao imati ni jedno dijete imat će dva, a ljudi koji se pate godinama po MPO jedva dobiju jedno.
Dobro nam dosla zutaminuta :-)
Hvala Tina.
A možda ti ova trudnoća bude potpuno drugačija od prve, kao i beba sama. :-)
Čestitam na trudnoći, a ponajviše čestitam što ste svojoj djevojčici odlučili pokloniti najveći dar u životu. :heart:
A da će ti biti veselo, bit će! (pogledaj moj potpis)
Ali sve to brzo prolazi...
Nije naša odluka. Još jednom je bila metoda vadi van u kombinaciji s nekom glupošću na internetu koju sam pročitala da je žena sigurna dok doji. Ne mogu vjerovati koliko sam glupa. Sigurno je i ginica okretala očima kada sam izašla. Ali da, da će mala imati društvo, to je pozitivna stvar za sada. Samo se nadam da ćemo financijski moći pokriti da imaju sve što im treba. Imali smo planove za malu upisati je ovdje i ondje. Tako bi me žalostilo da joj to ne mogu priuštiti. Ali trebala sam misliti ranije.
Zuta, ako imate za nju biti ce i za drugo. Znam da ti to sada nije neka utjeha ali kako godine idu, kako ih upoznajes vecina tvojih planova pada u vodu. Svu opremu imate, ono kaj nemate da se nabaviti pogotovo tu na forumu. Glavu gore zeno, biti ces majka dvoje djece, prirodno je da te je strah.
Meni kada bi se sada desilo bila bi izbezumljena a stara sam iskusnjara ;)
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Zna li neko prirodan lijek neki krajnici me stegli jedva gutam pljuvacku, a ne ide mi se doktorima odmah ce mi neke antibiotike dati, pa bi samo glavu razbijala hoce li bebi naskoditi :(
Zuta Bog ima svoje razloge sto ti je poslao jos jednu bebicu, nije to ni slucajno jer dosta ljudi pokusava a ne moze...vjerujem da svako dijete ima svoju nafaku i da mi zene previse gledamo unaprijed i isplaniramo. Sama sam takva prvo sam se cuvala dok ne pocnem raditi jer sam se brinula necu moci bebi priustiti sve sto treba, i kad sam vidjela koliko ljudi pate koji imaju sve matetijalno ali potomstvo ne, odustala sam od svega i samo se trudila da ostanem trudna hvala Bogu nakon mjeseci placa sto nema napokon sam trudna i vjerujem da ce sve biti dobro...iako ne radim i zivim u zajednici vjerujem da ce biti neke nafake da cemo sve obezbjediti bebi i izgraditi svoj dom :) misli pozitivno znam da nekad svi imamo crne minute i cini nam se nemoguce ali treba vjerovati da poslije kise ce doci sunce :) puno pozz
KrisZg, hvala na podršci.Probaj s čajem, medom i limunom za drenažu. Čaj mora biti topao, ne vruć.
Ali bojim se da ćeš ipak morati jer ne želiš da ti se desi bakterijska angina.
Ma je radoznalica. Ne znaš me. Nisam trebala imati djece. Strašan sam introvert.
Hvala na podršci.
Žuta, voliš li ti biti introvert?
Jer, život ti očito ne dopušta da to budeš, pa bi ti sebi trebala dopustiti da to prestaneš biti :)
I opustiš se. I dišeš. I zavoliš sebe i postaneš blaža prema sebi.
Da nisi trebala imati djece, stvarno misliš da bi drugo sada bilo na putu?
Sretno, čestitam ti, nadam se da ćeš si dopustiti da procvateš :)
Nisam trebala, ali sam glupa i neodgovorna. Trebala sam misliti na zaštitu. Ali bila sam uvjerena da je netko od nas dvoje sterilan, jer smo šest godina prije toga bili bez ikakve metode, i još spontani, i moje uživanje u cigaretama i alkoholu. Totalno sam otpisala ideju da ću biti majka. I sada ovo.
Nemas sada nista od toga da se kritiziras niti samokaznjavas.
Apsu je u pravu, rodenoj kceri ne bih bolji savjet dala.
Dan za danom, imas vremena da se organiziras i pripremis. Nije smak svijeta. Svi smo mi jednom bili spontani i uzivali u svacemu ;)
Nema bolje skole od tvoje djece. Niti boljeg ogledala.
Niti boljeg okidaca za promjene koliko god teske bile.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk