Pa da, luda je totalno. Ako nemaš, možda ti spakiraju za ponijeti. :lool:
Printable View
Lili, T je i dalje isto.. a za posjete ne vrijedi negativan pcr, imam ga ja, ali ne mogu kod nje kad ona leži na covid odjelu i kisik prima.
Ajme Riri.
Držite se.
Nek se drži
I mi pobrali cure, klinac sutra ide na test
Kosjenka :heart:
Ajme jelena, sretno!
da, upravo tako, ovi 65+ necijepljeni, oni od 25 do 65 još u fazi propitkivanja (bi li se cijepili ili uzdali u lijekove registrirane za životinje), umire po jedan školski razred dnevno... ne zna čovjek više što bi rekao
kada pročitam neke komentare ispod tekstova na portalima, zaključujem da nismo drugo ni zaslužili
možda nam obrazovanje ni ne treba, budući da su škole glavna žarišta, a google je izvor svih potrebnih znanja
Naši su 5.razred i cijelo vrijeme nose maske. Razrednica je baš stroga po tom pitanju. A evo kapaju jedan po jedan. Maloprije još jedna mama javlja, to je sad već 7.
Riri držite se :heart:, nadam se da će uskoro ma bolje
Ja koliko čujem, Zagreb je pzn korone. Od početka pandemije nisam znala toliko pozitivnih u istom trenutku.
Riri, jelena.o grliiim :hugs:
Moram priznat najvise mi zao male T.jer tako mala u bolnici a sama cijelo vrijeme :-(
Riri~~~~~~~~~~~za T. i da cim prije dodje doma
Ostali pozitivni da prodje cim lakse i brze
Hvala cure :heart:
Joj nemoj Lili :(
Ništa tu ne mogu promijeniti, mogu samo postati još očajnija, a onda sam tek sve zasrala...
Riri, nadam se da ce T sto prije doci doma. <3
Drzte se svi s kovidom!
Je, dječji odjel.
Ima djece i u lakšem i u težem stanju. Mislim, koliko lakše može biti kad su već u bolnici. Ali danas kad smo se čuli sa doktoricom kaže da je neki maleni četverogodišnjak pred respirator... Grozno.
Čitam danas i da su kod nas dvije bebe na respiratoru. Jedino donekle utješno od današnjih vijesti mi je bilo da je dosad oko 800.000 Beograđana cijepljeno.
Gdje kupiti najjeftiniji kućni test?
Riri, nadam se da ce brzo bit bolje :heart:
Riri, zagrljaj vama i hrabroj curici, drzim tisucu figa za sto brzi oporavak
Kod nas u skoli (6. razred) je jos situacija iznenadjujuce ok (kuc kuc), nije jos bilo pozitivnih ni SI
Nebulozno mi je da su prosle godine maske bile obvezne u razredu a sad nisu vec je opcionalno
Moj nosi, kaze da su otprilike pola-pola
Ista stvar je u busu.
Srednjoškolci su svi redom bez maski i još provokativno gledaju onako u čoporu i samo čekaju da im netko nešto kaže.
Ja izbora nemam jer moram ući u taj prokleti bus.
Nabavila sam onu ffgtturbo masku i stojim na vratima.
Cijepljena jesam. I muž je, ali je on nažalost izašao iz remisije i u velikom je pogoršanju bolesti i sigurno mu ne želim donijeti koronu jer bi ga to sigurno dotuklo.
Kako da se zaštitimo?
Meni nije jasno zašto nisu uvedene kazne za nenošenje maski?
Naše ljude jedino kad lupiš po džepu možeš naučiti pameti.
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.npr.org/sections/health-...s-ages-5-to-11
!!!!
Ajme, kvragu, gdje mi je smiley koji plese!
Da proslavimo uz injekcije. :mrgreen:
Bas me zanima koliko ce im trebati da zapravo organiziraju cijepljenje na lokalnoj razini. Prijateljica je vec danas pisala onkologu i pitala je li ok da sin primi prvu dozu par dana prije zadnje kemoterapije (mada nisam sigurna da ce cjepivo biti dostupno u praksi bas tako brzo).
Riri, brz oporavak tvojoj devojcici!
Jucer sam testirala kucnim frendicu od E. i opet je negativna ( prvi put sam ju testirala kad je E.bila pozitivna) Zezam ju da ne moze ni covid pokupiti.
Inace u ovoj rundi razred za sad broji 7 pozitivnih
Ucenika je 22 . Mislim da su 2 bila pozitivna u ranijim valovima, a E.prosli mjesec.
tako da nam je razredna imunost skoro 50%:uteg:
Vec jako dugo nisam nista pisala na ovoj temi iako redovito pratim.
Riri, mislim na malenu i vas!
Virus je ocito mutirao na nacin da djeca vise ne prolaze asimptomatski cemu svjedocim svaki dan u skoli: neki dan ih se u razmaku par sati troje javilo iz istog razreda da im je naglo postalo lose, uzasan proljev i trbuhobolja, zvali roditelje da dođu po njih i ispostavilo se da su pozitivni. I cijeli razred poslan u samoizolaciju i na online-nastavu.
(Od SI izuzeto par preboljelih, a cijepljenih nema niti jedan?!, srednja skola je u pitanju, decki 16-17 godina. Ili "ne vjeruju u koronu" ili im ne daju roditelji.)
Dvojica mojih ucenika su prije mjesec dana razvila temp preko 39, toliko lose i malaksali su bili da im je hitna dolazila kuci. Jedan je izgubio svijest u kupaonici.
Toga nije bilo u prijasnjim valovima.
Kod moje ih je s mojom tek četvrtina (mislila sam trećina ali krivo). Ali možda roditelji nisu testirali na blage simptome. Od prijateljice kcer isla na neke pretrage pred bolnicu pa joj izvadila i antitijela - i preko 400...
Ali slažem se da se cini ovaj put na tinejdzerima uočljiviji i jači simptomi, vec se pisalo to za alfu a za deltu pogotovo (u UK gdje pratim povremeno kako njima ide, oni su uvijek "ispred" nas u epidemiji). Iako možda je i do jesensko/zimske sezone. Mislim simptomi, zaraznost manje.
U našem razredu je sad od ovih 7 pozitivan i učenik koji je bio pozitivan u 12.mj.
Mene malo čudi da su toliko osnovnoškolci stradali u odnosu na srednjoškolce. Oni se u puno manjem postotku voze javnim prijevozom, ne izlaze po kafićima, u našoj školi nose maske na nastavi cijelo vrijeme.
Osnovnoškolci skinu maske pod svakim odmorom i čoporativno se zagledaju u mobitele glavom uz glavu. Uglavnom nose platnene maske koje ne služe ničemu.
Možda su srednjoškolci prokuženi u većem broju
U razredu kod moje velike ima ih 5-6 cijepljenih.
Naši viši razredi nose pod odmorom,pod nastavom ne
Sad vidim da računate imunitet razreda,kaj s onima koji su preboljeli odmah na početku pred godinu i pol, kud ste njih svrstali ili koji kojeficijent stavili?
A joj Riri! Brz oporavak malenoj, da što prije budete skupa :heart:
Nisam upratila, možda si pisala, zašto ne daju pratnju? Kod nas je bilo da moramo naći pozitivnu žensku osobu koja bi bila pratnja kad je K. bila u bolnici, inače bi i ona morala biti sama. Sreća nisam bila za bolničko liječenje pa sam mogla biti s njom.
Držite se :heart:
Koliko ste kućnih testova napravili? Ima li kakve simptome?
Moj mlađi je u subotu navečer uganuo nogu, i iste večer je dobio temperaturu. Odonda je kući, zbog noge. Temperaturu je imao još u nedjelju. Radili smo 2 testa, u nedjelju i ponedjeljak, oba negativna. Mislite li da trebamo još šta poduzimati?
Ne znamo da je bio u kontaktu. Stariji sin je bio u kontaktu, ali on je cijepljen pa nastavlja kao da nije. Moguće je da je i muž bio - isti slučaj kao sin.
Još malo pa smo na 5 tisuća
https://www.24sata.hr/news/nesluzben...ucajeva-792762