Drzi se! :ghug:
I ja svasta sanjam... al to nista ne znaci.
Printable View
Super Tina..znači obje smo u iščekivanju...:bouncing:
Mene bas panika uzima inace me uvijek ujutro budi beba rano a danas nista od juce nikakvog javljanja , govorim mm a on nista samo govori da sam histericna i panicarim djaba da ce se javiti...je li normalno to da se 24h ne javi mi a inace sam 23+5t...pocinjem da ludim i svako malo placem od straha
Da, normalno je da povremeno ne osjetiš. Ja se isto tak brinula pa sve bilo ok.
Obje da,ajme mislila sam da nikad necu docekati ovaj dan,da napokon osjetim kako je to biti trudna i osjetiti to malo cudo kako lupka i javlja se,oduvjek me je to fasciniralo,sad nekako lakse docekujem uzv preglede,kad ga osjetim da se javlja,znam da je dobro,da i kad se ne javi spava . :zaljubljen:
evo i nas s pregleda, u samom finišu smo i guramo 36tj..baba je super sve je super još samo da se ja posložim u glavi i spremim na sve što slijedi :)
Evo da se javim s novim strepnjama... stalno me nešto oko maternice žica, bocka, zeteže... Pa sam sva u strahu. Jel to normalno?
Danas sam tek u 7 tj.
Inače nemam nikakvih posebnih tegoba osim pospanosti. Čak mi ni mučnine još nisu počele, a u prvoj trudnoći su počele prije nego sam saznala da sam trudna. Kad obično počinju mučnine?
U prvoj trudnoći nisam imala nikakve strahove i strepnje, a sad sam luda jer ipak mi je 38 godina.
Kupusic, kad ti je pregled?
Meni to ne zvuci nenormalno, pod uvjetom da nije nesto jako bolno.
Mozda se ovaj put izvuces od mucnina! Ja nisam, cak su mi pocele i nesto ranije nego u prvoj trudnoci (al cini se da je i beba ranije zaceta). Al su ipak bile nesto manje nego u prvoj trudnoci, koliko-toliko sam mogla funkcionirat s njima. Sad sam 13 tjedana i lagano se smiruju.
Inace, danas sam bila na kombiniranom probiru, uzv ok :), a nalazi krvi u ponedjeljak. Al to me sad manje brine kad je uzv dobar. Bebica narasla na 7 cm :)
Jutros sam trebala odnijeti urin u dom zdravlja. Ustala sam se oko pola sata, počela naveliko pjevati Bohemian Rhapsody, sva zanesena ljepotom svog glasa popišala se u školjku umjesto u epruvetu. Jbg.
Zutaminuta, vidjela sam na drugoj temi da si opet trudna. Čestitam ti!
Svim trudnicama sretno, a pogotovo ovima u samom finišu!
Menu je isto ok. Dosad sam bila dva puta.
Imam napade panike da ja to necu moci jos jednom. Osobito porod. Ovo iscekivanje me ubija, mucnine po noci, nespavanje, zatezanje maternice. Pozelim da me nema, kao da sam u losem filmu.
Ayan moći ćeš kao i prvi put!:uteg:
Treba to izdrzati i ostati normalan.
Tina ma bas je slabo osjetim nema vise jaki udaraca ono da me trzne, zar ne bi trebali da kako trudnoca napreduje da budu jaci udarci, rijetko bas ovi fana da osjetim da nesto u stomaku se pomakne a inace stomak mi je bas buknu da izgledam kao da sam pred porod, neke trudnuce u mojoj okolini su bas ispred mene u trudnoci a ni u pola stomak kao kod mene..postaje mi biti svejedno za sve samo da beba hoce biti ok..non stop u blizini cujem neke lose price i gubitcima da bukvalno samo strahujem da mi se isto ne desi :(
Čitala sam negdje da ih se osjeti više ono na početku, 18. tjedan kada imaju prostora bacakati, plivati, što već rade unutra. Onda kako rastu stisnu ih stijenke maternice pa se više ne mogu toliko kretati, i mi ih manje osjetimo u tom razdoblju. Pred sam kraj toliko su stinusti da ih se ne može ne osjetiti.
Zato, chill.
Nego, muči još nekog kihanje?
Radoznalice, mozda bi bilo dobro da se javis gin-u i pitas ga. Pa i da odes na pregled. Cisto da se smiris.
Mene muci neka prehlada od koje mi se cijelu noc slijeva slina u zeludac... a ujutro muka... fuj!
Draga,ako mislis da nesto nije u redu,otidi na hitnu ako ne mozes kod gin,da pregledaju za svaki slucaj,a te price pusti sa strane,to ti bas kao trudnici nebi trebali niti pricati i ovako si dovoljno pod stresom i brigom,bebica je sigurno dobro,samo je vise spavalica nego vrsilica ;) ali kazem,ako mislis da nesto nije ok otidi na hitnu,sogorica kad nije osjetila bebu isto se prepala i otisla na hitnu,bilo je sve u redu,samo je malecka spavala,i eto rodila je i sve bez problema a isto ju nije osjetila stalno i bila u panici bespotrebno ponekad.
Mda, obrnuto je.:-P
Na početku ih se osjeti slabije baš zato jer imaju puno mjesta, a kasnije osjetiš sve, pomak koljena, lakta, izbacivanje guzice. Ništa njih ne sputava, nije maternica oklop, lijepo ju rastežu na sve strane.
I smirivanje bebe pred porod je bapska priča, niti jedna trudnica (a na patologiji i u rodilištu sam ih dosta upoznala) nije to doživjela. Moj se umirio kada sam bila prehlađena u 38tt i prepala se baš zbog takvih priča koje uopće ne drže vodu.
Meni je pukao vodenjak, a on se unutra bacakao kao riba na suhom.:mrgreen:
I ja velim neka ode doktoru. Tako je jedna cura došla jer cijeli dan nije osjetila bebu, ostavili su je na promatranju dva-tri dana u bolnici. I sve je bilo u redu.
Puno ovisi i gdje ti je posteljica. Meni je bila naprijed i za pravo sam osjetila bebu od 30tt. Sve prije su bili slabi i neredoviti udarci.
Danas sam išla po nalaze, vratila se s teškom glavoboljom i mučninom. Morala odspavati, i još nakon toga osjećam težinu i pritisak.
Žuta tako i meni bilo jucer.
Sinusi ,glava, nos sve boli.
Prehlada na maximum
Danas kao nesto bolje
Isla sam doktorici imala sam citavu noc jak bol u prsima i otezano disanje da su me na kraji internisti uputili s bebom je sve ok hvala Bogu mada je slabo osjetim. Bas su me samo izmorili s pretragama i na kraju nista njihovv zakljucak je da sam panicar i da ti bolovi u prsima mogu kao biti nuspojava dabrostona koji trosim od pocetka trudnoce jos su mi i rekli da uzrok tome moze biti sto su mi se naglo grudi toliko razvile kao tezina pa vrsi pritisak na kosr il zivac itd nista konkretno, bas nigdje veze.
meni moja dr sam kaze sve je ok nikad mi ne objasnjava kakvo je sto itd kad je pitam grlic, posteljica u kohem su stanju, kaze sve super normalno i et nemam inf ni da googlam.
Bitno draga da je sve dobro,ipak su oni doktori nesto znaju,smiri se samo,ja kad ne cekam pokret javi se,kad stjepim nad trbuhom nece,danas je valjda jako aktivan,buba me na sve strane,samo se smiri,opusti se koliko god da je tesko,mazi trbusic i misli pozitivno,sto se tice tih blova u prsima meni je tako bilo kad sam zavrsila na hitnoj kad sam imala napad panike nakon obiteljskih problema,isto su mi rekli da se smirim i kasnije mi je bilo ok.
Ne dobiješ povijest bolesti u startu kod ginice?
Radoznalica, nek je sve ok sada i da beba brcka ma da se slabije javlja. Tako je meni bilo u prosloj t. Ima tu postova na pocetku, sad cemo vidjeti kako ce ova beba.
Sinoc je bila bas aktivna nisam mogla spavat citavu noc i bolila ne krsta ali ne zalim samo nek ni se javlja da znam da je ok. Od jutros opet osjetim kao otezano disanje moguce je da od nervoze i stresa..bas ne znam kako da covjek se opusti i ne dozvoli drugima da ga nerviraju i petljaju mu se i svaku sitnicu...bas sam umorna psihicki od svega
Ne znam u kojem si mjesecu, ali kako se bliži porod, a plod je sve veći tako jače pritišće pluća, smanjuje se kapacitet za duboki udah i eto, bit će sve teže i teže disati. Ali ne brini se. Brzo se vrati na svoje nakon poroda.
Nemoj dat emocionalnim vampirima da ti crpe energiju. Pobogu ženska glavo. Udri kontru.
Desi li vam se katkad da vas kod vrata ko neka struja pecne? Kažu da se to živac ukliještio. Kako to mrzim. Aaa.
ja sam sad u 36tj i evo napokon osjećam lagano olakšanje što se tiče samog pritiska na dijafragmu i pluća..ali još uvijek imam groznu žgaravicu a najgore mi je po noći :/
ima tko kakav dobar savjet za žgaravicu iz svog iskustva?
Sladoled. Tone sladoleda.
Pazi samo ako imaš gestacijski dijabetes. Onda zaboravi i pokušaj s jabukom.