hvala vam <3
mi smo mogli bit bez pelena pa sam ga uvijek mogla vidit kak piša al je bilo ljeto,sad ga visim samo kad piša sjedečki u wc-u ,jedino kaj opće nezmam koliko bi mu se i dal mu se uvijek mora 'dignut' dok piški?
Printable View
hvala vam <3
mi smo mogli bit bez pelena pa sam ga uvijek mogla vidit kak piša al je bilo ljeto,sad ga visim samo kad piša sjedečki u wc-u ,jedino kaj opće nezmam koliko bi mu se i dal mu se uvijek mora 'dignut' dok piški?
Evo i nas. Imali smo problema sa mokrenjem, peklo ga je jako par dana, bili smo jučer na kontroli, doktor je pročistio kanalić pa bi sada trebalo biti sve ok..
Prošlo nam je evo 2 mjeseca od operacije. Bili smo na pregledu kod Dr. Djinovića prije mjesec dana. On je onda sve pogledao i rekao da je sve super. Provjerio je veličinu i prohodnost kanalića i kaže da je sve 5. Nema nikakvih vidljivih fistula. Kod nas je bila hypospadia glandis pa ja mislim da se i fistula ne može desiti negdje ispod prvobitne rupice, a nama je prva rupica bila skoro pa na pravom mjestu samo malo nagnuta prema dole.Mene samo brine jel mlaz lepezast ili dobar. To je ono šta nikako da vidimo...
Inače, nakon operacije nam je doktor rekao da je malac imao zakrivljenje (ja to uopče nisam primjetila). Zakrivljenje je bilo dole u korjenu piše tako da mu je u erekciji išao ravno naprijed a ne prema gore. Sad u erekciji stoji prema gore.
I jako me brine to šta nikako da ga uhvatimo kako piški... :( Još nismo uspjeli.
ma nama sve ok izgleda, i jučer je doktor provjerio kanalić al njega svejedno još malo peče, možda od straha sad...neznam. a ta fistula se opće ne vidi, ništa se ne vidi ,opće neznam točno od kuda to kapa. on stalno sjedi pa mi je teško vidjeti. a erekciju još nisam primjetila, jel možda rano, nekih 5 tj. od operacije?
Ja sam jučer ujutro prvi put nakon operacije (6 tjedana) vidjela erekciju i ok je, Đinović je opet pogledao slike i video i kaže da je sve odlično i da počnemo mazati Bivacyn mašću tjedan dana i Contractubexom 2-3 mjeseca, a na kontrole i dalje kod pulskog urologa. Stvarno ne znam što je normalno, a što nije kad je erekcija u pitanju...
kako znaš da je fistula ako je ne vidiš? možda mu se to malo mokraće podlijeva kad počme piškit i kad završava. Evo mi smo jučer prvi put vidjeli malenoga kako piški. Meni se sve čini ok iako bi on trebao piškiti barem minutu da bi ja to sve mogla proučiti sa 100% sigurnosti.
šta se erekcije tiče, može biti da ga jednostavno još nisi uspjela uhvatiti.
tako je i nama bilo dase prvo slabo kužilo,samo sam skužila kad je pišal stoječki i kad je bil jaki pritisak npr nakon spavanja kad nije dugo piškil.i onda sam skužila da kroz končić ide..dr je reko da će 99 posto se stisnut.al nije :(,nakon kaj jekonac otpao ostala je gistula koja se baš proširila iako dr veli da je novi kanal dosta širok
evo i nas nakon dugo vremena...prošlo je godina i četiri mjeseca od operacije kod dr.Đinovića......na kontrole nismo išli jer nam je daleko, a i nije bilo potrebe jer je sve u redu..Čuli smo se telefonski s doktorom i slali mail.....Dječak piški od prvog dana normalnim mlazom ima normalne erekcije.....sve je iza nas.....nadam se da će svi imati sreće poput nas i našega dječaka........
Za par dana idemo na prvi pregled urologu u Klaićevu, molim one koji imaju dobro i loše iskustvo da mi napišu, može i na PP. Isto tako što trebam pitati na prvom pregledu, na što obratiti pažnju, baš sam u strahu.
ma baš se vidi da kapa cijelo vrijeme , valjda pored nekog končića, neznam nemogu vidit baš točno. vidit ćemo. inače mene stalno brine i dal je taj mlaz ok, mada mu je doktor već par puta provjeravao kanalić sa onom cjevćicom. pa si mislim valjda je onda dovoljno širok, mada se meni čini tanji od nekih drugih dečkića koje sam gledala.
Ups sutra je operacija...puno sreće želim!!!!Pozdrav!!!
Evo i nas.
Obavili smo danas drugu op. Za sada je sve ok, Doktor je zadovoljan, za dalje ćemo vidjeti nakon skidanja katetera.
Dugo smo jutros čekali, onaj sirup za omamljivanje je odavno ishlapio dok je malecki došao na red.
Od 7.15 do 11.30 smo čekali OP, a nakon toga od 11.30 do 16.30.....ali prošlo je...
Ekipa Bel medica standardno na nivou i sve ukupno za 5, naravno za sada...
Pozdrav i sretno svima
Puno pozdrava kremenko! Mislimo na vas!
Pozdrav svima! Evo mi danas odradili kontrolu, sve 5 i kontrola za 6 mj! Konačno smo odahnuli!
kremenko1975 Sretno!
Pozdrav,
Jutros su maleckog previli i otpustili, sve super izgleda.
Sada slijede kontrole, previjanja i naravno oporavak.
Bolova nema nikakvih, malecki uglavnom leži i za sada bi to bilo to
Hvala svima na dobrim željama, također puno sreće želimo onima kojima zahvati slijede i koji se oporavljaju!
Pozdrav
kremenko super :),brzo će se oporaviti ,jako mi je drago zbog Vas.Nego kak je sad tamo,ima li kakvih netrepeljivosti zbog situacije s generalima?
Hm... na to sam pitanje i ja tražio odgovor kada smo kretali.
Na sreću, putovanje je prošlo kao gotovo nikada do sada, lijepo vrijeme, bez gužve i apsolutno nikakvih pitanja na granici itd.
Mi smo došli u ponedjeljak navečer oko 19 i parkirali se na čuvano (nadam se) parkiralište hotela M i auto će tamo biti za cijelo vrijeme boravka.
Do bolnice smo inače išli pješke, ima 15 ak minuta, sada idemo taxijem.
Na sreću, nismo imali prilike osjetiti nikakvu netrpeljivost, uvijek ima izuzetaka, kako kod nas, tako i kod njih.
Pa baš nekoliko dana prije nego smo kretali na put, bila je ona baklja u Zagrebu bačena u automobil... i nije nam bilo svejedno to nepotrebno dizanje tenzija.
Uglavom sve 5, nadam se da tako bude ostatak boravka i povratak.
Pozdrav
Pozdrav,
Imam pitanje:
Jeste li stavljali gaćice djeci dok je pišo još bio zamotan i dok je u njemu bila ona cjevčica.
Ona cjevčica viri nekih 0.5 centimetra pa nas je strah da mu ne smeta, za sada je još miran u krevetu sa crtićima, ali po prijašnjim iskustvima danas ili
sutra bi ga trebalo biti posvuda, pa bi ipak voljeli mu staviti neke gaćice, ali malo nas je strah.
Možda da se kupe neki brojevi za veću djecu?
Drago mi je da vam je operacija dobro uspjela i da sve ide kako treba!Nama je skoro tri godine od zadnje operacije i sve je dobro!
Ja sam svom sinu oblačila neke široke bokserice!
Pozdrav kremenko, upoznali smo se u Bg ispred bolnice 27.11. .Baš mi je drago da je sve prošlo u redu i da je mali dobro.Bit će sve u redu samo puno strpljenja.
Pozdrav svima.Redovito pratim forum ali nikako da se uključim.Moj mali se rodio sa epispadijom.Odmah smo doznali za dr Savu Perović i odlučili da idemo u Bg.Dijete se rodilo u Puli i tamo su bili svi ok i susretljivi htjeli su da idemo na kantridu da vidimo i njihovo mišljenje ali tamo bezobrazni kirurg koji mi kaže da radi 17 godina i da nikad to još nije vidio ali da se to može sasvim solidno operirat kod nas,hvala lijepa doktore ali na mom djetetu se nećete učiti.Uglavnom mali je prvi put operiran sa 9 mjeseci drugi put sa dvije godine.Operacije su prošle u redu zadovoljni smo i ne želin razmišljat šta bi bilo da nismo na vrijeme doznali za Bg,jer tu kod nas bi ga bili operirali kad navrši 4 godine u 3-4 zahvata.Redovito idemo na kontrole kod dr.Đinovića i sve pohvale doktoru i cijelom osoblju.Na cijelom forumu nisam našla da netko ima epispadiju pa ako netko ima volila bi da se javi.
Kupili smo lijepo veće gaćice i sada bi to trebalo biti ok :-)
Ciao Laris, drago mi je da smo se neki dan upoznali.
Kada sam bio počeo čitati ovaj forum, nekako u magli mi se čini da sam bio pročitao nešto o nekome sa epispadijom.
Sada sam pokušao to potražiti ali ne nalazi mi ništa...
Kako ste vi prošli neki dan, i vi ste se načekali....
Sve super a puno smo čekali da i njemu je već sirup za omamljivanje prestao djelovati i poslije smo čekali doktora da nas otpusti tako da smo krenuli doma oko 6 navečer.Jednom sam se javila na forum poslije više nisam tako da ako si pročitao onda se je to radilo o nama stvarno još nisam našla nikog sa epispadijom,zanima me kako je to u pubertetu.Nas još čeka jedna operacija radi estetike a šta se tiče mokrenja toplo se nadam da smo gotovi.Kako je vaš mali?
Što se tiče epispadie. Post broj 87 na temi se javila bila majka sa sinom koji ima epispadiu i ekstrofiju mjehura. Post je star 2 i pol godine. Pisala je bila o iskustvu nešto. Čini mi se da niste to vi jer ima više od jednog posta o tome.
link na post
Puno hvala anonimni.
Ono šta kaže Anonimi, Dalmatinka30 na stranici 2, poruka 87 i našli smo i jedan na stranici br. 12, poruka broj 570, korisnica Ans.
U pretraživač stavi nazive tih dviju korisnica pa če ti izvuči sve njihove poruke, vjerojatno će ti pomoći.
Ako ti se te se slučaj poklapa, pošalji im PP
Laris, kada nađeš poruku, samo pritisneš mišem na korsinika, i onda "pogledajte sve poruke"
Molim za još neka iskustva ako ih netko ima:
Danas je mali imao stolicu, nakon prve operacije je to bio najveći problem, a ovaj put je to jednostavno došlo samo od sebe, a kada je bio pri kraju, počeo se napinjati,
plakati i jako naprezati od bolova, a mokraća je lagano procurila kroz pišeta i rekao da ga jako boli pišo.
Mi smo ga odmah maknuli sa wc školjke,a malom je nakon toga bol potpuno nestala.
Kontaktirali smo doktora i rekao je da je to sve ok.
Ima li netko slična iskustva?
Mislim da je to normalno. Tako je i meni bilo jer su to isti mišići. Bar se meni čini da jesu. Kad "tiskate stolicu" vi isto tako tjerate mokraću. Ja sam to svaki put zaboravio pitat doktore, ali koliko god sam pokušavao nisam uspio obavit nuždu bez da imalo mokraće ne pustim.
Meni su oni isto rekli da bi za mene jer sam odrasli pacijent bilo dobro da jednom dnevno se pomokrim kroz penis. Zato isto mislim da nije neki problem to.
A da je stolicu nakon operacije teško obavit to mi je isto poznato. To isto nisam pitao doktore. Jedinu su me sestre pitale jesam li uspio obavit pa su rekle da ni drugi pacijenti, djeca i odrasli to ne uspiju.
Ali mislim da su mnogi roditelji isto rekli da su im djeca imala poteškoća. Vidim naravno da vi sada nemate tih problema, no samo da kažem =)
Kada smo ljetos bili na operaciji (kada su mu presađivali kožicu iz ustiju) uh....to je bio glavni problem, u zraku je inače bila velika nervoza radi vrućine, bili smo svi na okupu u maloj sobici itd.
Stolica je gurala, on je skakutao, ali nije nikako htio i tu smo se borili i ucjenjivali.
Ovog puta, nismo mu htjeli davati nikakve čepiće dok nismo vidjeli da je to krenulo samo od sebe i evo danas prije ručka mali najnormalnije reko da mu se kaka, stavili ga na školjku i to je obavio bez ikakvih problema, ali onda je ostao sjediti i tu je vjerojatno došlo do instintka puštanja i mokraće i tu je nastala ta bol, ipak je to još svježe.
Idući put, ćemo ipak malo pripaziti i ćim obavi stolicu, maknuti ga sa školjke, neka to ipak malo bolje zacjeli
Pozdrav kremenko.Mi nismo imali problem sa stolicom nakon operacije već sa kateterom (imao je u pišulinu i na trbuhu 45 dana i drenažu 8 dana) i to mu je stvaralo jake grčeve,dr je rekao da je to normalno.