E pa to je stav! Bravo! Zivio Aron! To sto nama zvuci ovako ili onako tko nas sljivi, tebi se svidja i vozdra svi!
Printable View
a moja je baba imala krave Jagodu, Biljanu, Biserku, Bojanu
meni su to sve jako lijepa ženska imena
pogotovo Biljana - odmah mi se melodija stvara -Biljana platno beleše
pa upravo to ti i kažem
ono što je nekome svemirsko, nekome je "kućno"
kad sam ja došla na forum i imala orku u potpisu, svi su se zgražali
čak se i po drugim forumima pisalo kako "na rodinom forumu ima neka luđakinja koja je dijete po kitu nazvala"
a pojma nisu imali odakle i zašto
tako da smo uvijek spremni opravdati svoje, a čuditi se tuđemu
Orka i inače postoji u tvojoj obitelji?
da, moja orka je 6. generacija :-)
onda znaš u koje stoljeće to zadire
i to ne na bečkome dvoru, nego u selu u bosni
Ajme, krasno! 6. generacija!
čak nije ni isključeno da će postojati ljudi koji će ih nastojati traumatizirati zbog imena.
ali, da nije ime... bio bi nos.
boja kose...
loš ten...
naočale...
prevelika stopala...
premale grudi...
na nama je da djeci usadimo stav, pa čak i kad je ime u pitanju.
a dobro će doći i za sve ostalo.
ne zna čovjek je li danas "lošije" dijete nazvati "ana" ili "violina"
i jednome i drugome se možeš rugati.
X
Istina, čovjek bi se mogao čuditi Pablu u Šibeniku, a može se i čuditi zašto su u razredu 4 Lucije i 3 Luke.
Ili u našoj generaciji - 4 Ane i 4 Ivane.
Zamaranje nebitnim stvarima. Zato i postoje različita, znali mi kozu, psa ili muflona s istim imenom. Nek su oni nama sretni.
Ja bi bila ljuta na moju mamu da me nazvala Traktorka, Svemirka ili Staljinka. A znam da postoje i ta imena. Za Svemirku znam i gdje stanuje iako se ne poznamo osobno. Takodjer, mislim da deckima koji su se zvali Jugoslav pocetkom 90-tih bas i nije bilo lijepo predstavljati se pogotovo u nekim dijelovima drzave.
Sad sam bas znatizeljna koje je to traumaticno ime od Palcice. :oops: jel nepristojno ako te pitam?
Ima čovjek imena Jugoslav Bura, skraćeno Jugo Bura.
Viktor....nasa mala mazulja...nasa ljubav.....
Izgubili smo bebu u 37. nedelji trudnoce...i posle njega....dosao je Viktor....iscekivano nase cedo....sjedi mi u krilu dok vam pisem....puseee
Relja
Nije bas ta kategorija al ne viri iza svakog ugla, Ivor
Mi ako budemo imali dečka ne znam što ćemo, meni nijedno muško ime nije lijepo 8-)
Prezime nam nema čćšđž pa tako da sus vi prijedlozi dobrodošli.
Odmah bih isključila imena na koja mi se riga a to su Marko i Luka
Bok svima, u dilemi sam ( smo). M.M. inzistira na starom hrvatskom imenu ( po mogućnosti kralja, kneza...), ja sam oduvijek bila za kratka moderna ( Vito , Roko, Jan no nije upalilo kod prvog sina..da vam ne iznosim argumente...). Mali je Mislav i sad mi je ime ok jer je on preslatki ( moj je, naravno da mi je preslatki). Curica ima kratko no i njemu lijepo ime. Prezime nam je duuuugo. I teško čitljivo. Tražim ime za malog...meni se sviđa ( od onih koja dolaze u obzir) Borna ali je tako rasprostranjeno! Njemu Zvonimir i Domagoj no prezime je zaista dugo i tko zna kako bi ih zvali...( lijepa su mi sad i Jakov, Juraj i Borjan, a super mi je i Juran no bojim se da ga ne bi klinci zvali puran, ha, ha). Pomozite ako možete...
egzotična, a Nikola?
To ime je svakodnevno ali ih nema puno. Meni osobno prvo na pamet padne Nikola Šubić Zrinski,a ne sv.Nikola :).
E da i Zrinko, kad smo već kod Zrinskih.
Stjepan
Pavle/Pavao
Kod mog sina u razredu ima Nikola, ali slažem se - nije prečesto. Ima susjeda Nikolu i Ivana. Čemu bježati od svakodnevnih lijepih imena?
Mislim da je sad Niko u trendu, ali meni je Nikola mrak. Ako mu se baš hoće s vremenom s vremenom ga se može zvati Niko, Nikša, Nik...
E da, a Grgur?
:lol:
uglavnom, vrti nam se po glavi Lovro, Jakov, Matija (mada nema R koje ja volim), Fabijan
ima još puno imena koja su mi super ali ih već imamo u obitelji ili ne pašu uz prezime ili MM neće, npr. Bartol, Roko, Erik, Robert, Karlo, David....
baš LOL
naše malo nesuđeno se trebalo zvati Mika
(i u muškoj i ženskoj varijanti)
Andrija?
bravo, Andrije se ne bih sjetila. pao mi je na pamet Andrej ali se teško izgovara uz prezime, ovako je opet lijepo ime a ne spleteš se dok izgovaraš
Anri
Nekidan sam opet čula Sibe (naglasak dugosilazni, mislim, nikad nisam sigurna s naglascima). Prije mi nije bilo lijepo, sad jest.
vidiš kako smo slične :-), sviđa mi se
baš ću reći MM kad dođe s posla, možda me iznenadi pa nam se ukusi podudare :fige:
ima li itko Sebastijana? To ime dugo nisam čula.
Andro mi je lijepo, a nedugo smo upoznali malog Ilana.
šogorica ima sebastijana, prvo mi je bilo predugo a sad smo se svi navikli i baš mi je lijepo!
jeste culi za kasijana? jako cesto u sukosanu kod zadra.
u istri sam cula za pelagija. ne bih ih dala djeci, ali su totalno neobicna imena.
nisam čula, malo su mi čudna
moja mama bi sad rekla kako nikoga ime nije poružnilo :-)
ima nešto i u tome, navikne se čovjek s vremenom
MM neće Andriju, a meni je tako lijepo.......