Hvala na odgovoru.
Jel cena ovako kako sam čula - preko 1000 evra?
Printable View
Naravno, to su dobre vesti...
Imate sigurno sanse da nekoliko puta probate...
Sigurno bi bilo bolje da iz prve uspe ali nema veze, kad god je dobro...
Ja sam shvatila da se svi prvo nadamo da se nadje ista...
Pa onda zaboravimo da treba jos i da se oplodi...
Pa jos da uspe transfer...
Ali za pocetak je odlicno
Uh mene svasta interesuje...
Prvo sam mislila da radim kao i jedna devojka sa foruma paralelno stimulaciju (to je ipak nasa odluka ne mora tako). U smislu mozda se sve zavrsi o jednom trosku i putu (optimisticno).
Medjutim sad kad vidim koliko to kosta plus su hormoni u pitanju mozda ipak ne treba zuriti dok se ne vidi da li ce se muskarcu nesto naci...
Nisam pametna uopste, moracu sama da donesem tu odluku, jos pravim neku racunicu...
Reci mi da li si osteli veliki uticaj tih hormona za stimulaciju u smilsu raspolozenja i promena u fizickom izgeldu (pogotovo kg).
Nas je u Istanbulu kostalo oko 7500e, operacija, stimulacija, hormonske analize, smestaj i prevoz. Naravno plus terapija za muza 8 meseci. Sto se tice hormonskog uticaja, prvi mesec pre menstruacije sam imala mnogo bolne grudi. Kilaza se nije promenila (vodim racuna o ishrani). Ostalo nikakve promene nisam imala.
Cao, ja ću ti odgovoriti iz svog iskustva. Kod Emrea je microTESE 1500e a vantelesna je 2500e sa sve lekovima(ali to podrazumeva da budete duži period u Istanbulu tj sve vreme od prvog dana stimulacije do aspiracije ili evntualno transfera). Mi smo odlučili da ovde počnem sa stimulacijom pa smo tamo otišli 9.dan ako se ne varam, a moja aspiracija je bila npr 16.dan ciklusa tako da smo tamo ostali sve ukupno 15dana i to smo imali avion jutro posle tranfera. Injekcije sam ovde isto platila oko 1000e, ali mi nismo radili microTESE na kraju tako da smo platili samo vantelesnu. Znam da moraš da razmišljaš i o opciji da Vam je potrebna operacija, ali postoji velika šansa da nećete imati taj trošak.
Što se tiče reakcije na stimulaciju mene su ista pitanja mučila, mnogo me je zanimalo kako ću se osećati,da li ću oticati, ugojiti se -možda nekome nije bitno ali ja ne volim osećaj da nemam kontrolu nad svojim telom. Takođe, doktor mi je dao dozu od 300IU Gonala za koju je doktorka koja me je ovde pratila rekla da je bas jaka za moju konstituciju pa sam se dodatno uplasila i mogucnosti od hiperstimulacije. Meni medjutim cela stimulacija i ceo proces uopšte nije teško pao, ja sam prvih dana normalno radila, posle kad smo otisli tamo ja sam sve ocekivala nesto da se desi ali stvarno nista specijalno nisam imala. Zaista sam se pridrzavala proteinske ishrane, unosa vecih kolicina vode, setnje...ali niti sam se ugojila niti se išta specijalno desilo. Ja sam imala 26 jajnih ćelija, ali nisam imala ništa od nekih ozbiljnijih simptoma, osim blagu bol pri šetnji ta prva 2 dana posle aspiracije. Ako te još nešto zanima slobodno mi pošalji i privatnu poruku.
Hvala ti, poslala sam i pp ali zahvaljujem se i ovde.
Cekamo odgovor, malo me brine sto ga nema vec neko vreme ali nema veze.
Bice super :)
Mene zanima od cega zavisi broj jajnih celija, ja sam imala 9. Imam osecaj da nesto nije bilo u redu sa terapijom. Da napomenem da je kod mene sve u redu, nemam ciste, hormoni su u granicama normale. Mlada sam imam 27 god, nesto mislim da nisu odradili kako treba ( doktor koji je dao terapiju za stimulaciju je otisao na odmor, kontrole je radio drugi doktor, ovaj prvi se samo pojavio kad je bila zakazana aspiracija).
Placicamala kod kog ti dr ideš - Emre ili Tansel
Zavisi od terapije koju su ti dali i reakcije tvog organizma. Zato se ide na kontrole tokom stimulacije, da bi pratili kako rastu folikuli. Ja sam npr isla kod mas na stimulaciju. Nije mi se u Istanbulu svidelo sto samo rade uz, a hormone niko ne prati. Moja dr u Bg je pored pregleda modifikovala terapiju i na osnovu vrednosti hormona u odredjenom trenutku. Ja sam bila na gonalu f, prvo su mi iz Istanbula rekli 300ij svaki dan, ali je moja dr smanjila treci dan na 225ij, onda ki je na osnovu vrednosti lh uvela cetrotide, da bi sprecila ovulaciju a da bi flikuli sa jajnim celijama nastavili da rastu. Ja imam 37 godina, amh i hormoni su mi ok, imala sam 19 jajnih celija od kojih je 18 bilo zrelo i koglo da se koristi za icsi.
Kakva je tebi bila terapija? Jesu ti radili hirmone ili su samo pratili folikule?
Ja sam imala vrlo slicnu terapiju kao ti, samo je Gonal F pen bio 300IU, 6.dan sam pocela Cetrotide onda su mi uveli umesto Gonala Merional a za stop 2 inekcije Gonapeptila. Ja mislim da broj zavisi od odgovora tela na terapiju, ali tvoj broj uopste nije los. Citala sam sta se vama desilo, da li ste vi dobili objasnjenje zasto nije doslo do oplodnje jajnih celija?
Obicno oplodnja zavisi od kvaliteta spermatozoida, a kasnije napredovanje i deoba embriona zavisi od kavaliteta jajne celije. Jesu Vam rekli nesto kakvi su bili spermatzoidi koje su nasli prilikom operacije? Mozda je zbog toga?
Onda obavezno proveri u kojoj fazi se deoba embriona zaustavila. I pre sledece stimulacije uzmi da pijes inofolic, folnu kiselinu i neki od komplexa vitamina tipa femibion ili elevit. Femibion bas svi hvale, jedino sto u sebi ima jod pa tu povedi racuna...ja npr. nisam smela da pijem posto imam tsh 0,7, a kada sam ostala trudna spao mi je na 0,2!
Pozdrav, novi sam na forumu, čitao sam dao ste Vi bili kod dr. Tureka. Možete li mi molim Vas reci kolika je cena kod njega? Hvala unapred
Pozdrav. Novi sam na forum,ustanovljena mi je azoospermija prošle godine. Posle uradjena 2 spermiograma, gđe je oba puta pokazana 0,u dogovoru sa mojim urologom koji je preporučio UNI Klinik Freiburg,radjena mi je TESE operacija 27.10.2020,na kojoj ništa nije pronađeno nažalost. Ali čitajući komentare na ovoj stranici, ja ne gubim nadu. Odlučio sam se na odlazak u Tursku da mi se radi mTESE. Sad jedino se dvoumim dal dr. Emre ili dr. Tansel Kaplancan
Moji nalazi su dosta loši nažalost
LH 12,3 mlU/ml
FSH 34,2 mlU/ml
Testosteron 12,39 nmol/l
Cao, dobrodosao :-)... Ja sam čitala za dr.Tureka ali ne znam nikog ko je tamo bio,pa se nadam da će ti se javiti neko ako je išao. Mi smo bili kod dr.Emrea, moja najtoplija preporuka. Koliko vidim tebi je radjena klasična TESE, pa sam sigurna da ima nade jer je microTESE mnogo detaljnija. Moj ti je predlog da svakome za koga si zainteresovan pošalješ mail sa analizama i objašnjenjem pa da vidiš šta ti ko od njih predlaže.
caos...mi smo bili kod dr Tureka, sve reci pohvale za njega...ja sam nekako prvi put kad sam se suocila sa ovim pronasla njega i odmah smo otisli tamo, prvi put pre 5 god i hvala Bogu dobili sina, drugi put prosle god operacija je bila uspesna pronadjeno je nesto malo spermatozoida dovoljno za oplodnju jajnih celija, uradjen transfer ali nazalost nije doslo do oplodnje...Zelim da kazem svima da je dr Turek odlican doktor ali mnogo znace u ovoj prici i embriolozi tj mislim da su mozda i najvazniji a ovi sto saradjuju sa dr Turekom su vrlo posveceni i detaljni, sve ostalo sto se tice VTO je isto kao i svuda...Nisam se puno raspitivala za doktore po Evropi, mozda da sam znala ne bih isla tako daleko ali naravno sad sam presrecna sto sam otisla jer imam sina...Druga stvar je sto je to sve tamo nenormalno skupo tako da mi jos nismo odustali od drugog deteta i vec smo bili kod dr Tansela koji ce nam nadam se uspeti opet pronaci dovoljno materijala...Bili smo i kod dr Emre isto divan doktor, al sam se odlucila za Tansela jer kod njih postoji i ROSI oplodnji sto daje bar malu sansu u slucaju da se ne nadju spermatozoidi...znate kako ja verujem da ako neko ima spermatozoide u tkivu svaki bolji doktor i sa vecim iskustvom u saradnji sa dobrim embriolozima ( a u ovakvim slucajevima oni moraju biti dobri) ce ih naci tako da svima zelim da ih pronadju
E pa bas tako...mada verujem da svaki dobar doktor i iskusan ima dobar tim koji saradjuje sa njim...Meni se na primer u Americi svidelo jako sto sam posle prve operacije stupila u kontakt sa jednom devojkom koja je pronasla spermatozoide prvi put i bile smo stalno u kontaktu, jako su fini, pristupacni...i sto je najbitnije jakoo posveceni u tome sto rade..kod njih microtese bude dan ranije pre aspiracije jajnih celija...pokusava sam da stupim u kontakt i sa embriolozima od dr Tansela ali jos nisam uspela
Je možeš da mi kažeš okvirnu cenu kod dr Tureka? Hvala
I kako najlakše da se dodje do vise
Ja imam hrvatske papire i trenutno živim u nemackoj
Vidim da otkad se spominje dr Tansel, vise ljudi se odlučilo za njega, ali nisam pametan
Još sam u šoku :(
Da klasična TESE mi je radjena, i kad sam pitao dr ovde u nemackoj za mTESE on kaže on je skeptičan da se to radi, kad on na TESE nije ništa našao :(
Evo da te malo ohrabrim...mi smo prvo isli na punkciju i nista, onda u Maribor na biopsiju i nista, posle toga na maping kod Tureka ( oko 6000 dolara je bilo tad) , on tek ako vidi da tu ima spermatozoida pristaje da radi microtese ako nema ne radi microtese... e sad posle svega ja licno smatram da je to nepotrebno jer je i to intervencija i bolje odmah ici na microtese nego raditi to...Sto se tice cene iskreno je preskupo mislim da ti je bolje da pokusas blize jer je sigurno 10 puta jeftinije...sama operacija kod njega je oko 12.000 dolara a vantelesna oko 15.000$ , plus lekovi za stimulaciju 5.000$, smestaj isto skup jako a moras biti min mesec dana plus hrana itd...Iskreno moj savet ti je da pokusas u Turskoj jer mislim da su vrlo dobri doktori sa velikim iskustvom mozda to duze rade od Tureka, a ucili su od coveka koji je izmislio taj zahvati Microtese ( dr Šlegela iz NY)
Probacu onda u Turskoj za početak, ali ako ne nadju ništa nije isključena ni Amerika. Koliko puta sve da se radi mTESE?
Hvala ti na informacijama
Ju nemoj mi se zahvaljivati tu smo da pomognemo jedni drugima...mi smo imali dve do sad, setim se uvek reci dr Tureka... posle svake operacije se proverava testosteron, posto je rizik operacije da on opadne i da ce se morati uzimati dodatno testosteron ceo zivot...tako da ako je on ok posle operacije min 6 meseci mora da prodje do sledece mada naravno najbolje bi bilo da se radi sto manje...kao i sve ostalo u zivotu