Milasova, divnooo!
Printable View
Milasova, divnooo!
Milasova sretno!
Sretno
Superfact bi trebao potisnuti hormone zene kad je u stimulaciji kako bi jajnici odregirali na one koji se dobivaju putem danog protokola.
Carrot, neke imaju indikacije za aspirin, nije to crno-bijelo i pravilo za sve. A sto se tiče lijekova, bolje je paracetamol. Meni su u proslom rekli jedino njega.
Carrot, nije ti trebao onda. Mislim da cure s PCOS-om imaju to u protokolu. Ne brini. Je li ti to prvi stimulirani?
Curke...molim savjet... mm ima gripu vec 4.dan. ja sam danas 6dc, prekosutra prva folikulom. Ima li smisla ici u IVF (prir.ciklus) s obzirom da je imao temp i do 39?
Uzorak koji daje ne bi trebao imati sad veze s ovom temp, ali za tri mj bi se trebalo odraziti (s obzirom na ona tri mj zivota). Da ih nazoves i pitas, ili kad budes na folikulometriji provjeri.
Carrot, s prvim uvijek ima najvise pitanja i nedoumica. Ne poznas svoje tijelo, u smislu kako ce reagirati na stimulaciju. Sve su to predvidjanja na temelju islustava, ali treba ga odraditi jer moze te iznenaditi, posebice stoga sto je tijelo neoptereceno prijasnjim stimulacijama. Nemoj se zamarati sada s tudjim protokolima jer ave smo drugacije, drugacije reagiramo, druge dijagnoze nosimo.
Fitnessgirl, nadam se najboljem ishodu.
Iva86, pozeljno je kao i kod svih lijeko da drzis optimalan razmak s tolerancijom pola sata. Ali, najbolje ti je provjeriti s dr.
Dobrodoslica svima u postupcima!
Sretno vam bilo!
Mi obavili transfer..docekala nas samo jedna blastica..opet nista za FET..nikako docekati smrzlice..
Vjerujemo u ovu mrvu i nadamo se lijepoj beti za desetak dana..
Vjeruj,sretno :*
milasova držimo palčeve za blasticu :fige:
Drage moje..
Vezano za superfact uzimala sam ga tocno na svakih 8 sati, 6-14-22 sata.. ovaj u 14 sam znala malo kasnije uzeti, al ne više od pola sata, jer sam u to vrijeme na poslu,pa kad bi uhvaitla priliku da nitko ne vidi u uredu (privatna tvrtka i nitko nezna da sam u postupku)..
Ovo mi je peti posupak, prvi u poliklinici Repromed i prvi sa superfactom i imam odlične rezultate, sklonija sam to prepisati stručnosti tima poliklinike Repromd nego spreju..
Izvađeno mi je 10 jajnih stanica, 7 zrelih i SVE oplođene, jucer na 3 dan imamo još uvjek 7 embria.. Sutra imam et pa ću znati koliko ih je doguralo do 5 dana vjerujem da ćemo imati nešto i za FET)
U dosadašnjim postupcima sam uvijek od 7-10 folikula dobivala 2-3 stanice (oplodila bi se jedna ili nijedna) i imala samo dva et po 1 zametak..
Sretno svima!
Iva86 sretno!
nama je Repromed donio sreću iz prve :)
Iva,odlican rezultat!! Da vam ostane sto vise embrija!
Repromed je za mene klinika broj 1 iako jos nismo bili kod njih u postupku..
Predivnoooo cure skacemooo!!!
Meni danas 7dc i nekako lijena proizvodnja :12, 10, 11,10 i jos nekoliko po 4mm a na drugom 6.5 i 6.8 i 2 po 4mm...endom. je 8.9
U srijedu opet UZV i na dalje stimulacija...sto vi mislite kad bi to moglo biti spremno za put ;))?
Samo da pohvali i ovdje tim poliklinike Repromed, danas su mi vračene 2 blasociste i još 4 smrznute na tri nosača (2+1+1) i napokon selim na nakon tranvera a nadam se uskoro i na trugnički forum :-D:-D:-D:fige::bouncing:
auuuuuuuuuuu dvije pozitivne bete pa čestitam i sretno za dalje sljkokicaa i kaji ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Iva86 pre pre dobre vijesti!!! Sigurno je olaksanje znati da imate smrzlica ❤❤❤ Sad ce sve biti malo lakse :)
Gdje si ti ono u postupku? Meni se to isto desilo zadnji put i bas me razocaralo. Veliko je olaksanje (bar meni) ici u postupak znajuci da imas embrije za FET. Ja u sljedecem postupku sve moram ispocetka i to je bas teret.
A vama zelim da ovaj mali junak ostane s vama do kraja!
Fantastican rezultat u usporedbi s prijasnjim postupcima. Sretno!
Hvala Vam cure..
ja još uvjek nemogu vjerovati da sam od 7 zrelih stanica dobila 6 blastocista... a u dosadašnjim postupcima po jednu ili nijednu oplođenu stanicu..
sada prvi put imam za fet..
Katka kad ideš ponovno?
Katka, u Petrovoj smo..
I stvarno im statistika ne ide u korist sudeci po rezultatima parova koji su bili u postupku kada i mi..
Katka,i meni se tako desilo u prvom postupku,nista za smrznuti a i blastocista i morula nisu bile neke kvalitete.I ja sam bila razocarana ali kad sam isla malo vise proucavati shvatila sam da sve ovisi o terapiji,pogodjenom ciklusu i sl.I da od oplodjenih 40-70% prezive do 5 dana.Tako nekako,nisam bas sigurna.S obzirom da su meni i jajne stanice bile lose morfologije ja sam pocela piti razne suplemente,promjenili smo terapiju i od 4 oplodjenih dobili 4 blastociste i to odlicne po rijecima biologice.E,sad..sta je utjecalo na bolji rezultat.. ne znam.Iskreno,s obzirom na godine sumnjam da cu ikad vise imati takav uspjeh jer meni je to bio uspjeh.
Iva ima fantastican rezultat.I vjerujem da ce jedna od ovih blastica biti dobitna :) Sretno!
Planiramo ponovo u 5. mjesecu. Ako uspijemo skupiti sve ciste nalaze, naravno. Sve cu morat ponavljat, briseve, hormone, amh, muz mikrobiologiju sjemena...krecem vec sa sljedecim ciklusom da imamo vremena cisitit bude li trebalo...
Ne znam. Mislim...prihvacam da godine cine svoje, shvacam da se ne moze oploditi 100% js a kamoli prezivjeti do 5. dana (iako je bilo i takvih primjera). U svakom slucaju, puno sam slucajeva citala kod cura na Petrovoj sa scenarijem slicnim nasim. Malo me to brine...
Sve znam...godine, godine, godine... S mojih skoro 37 naravno da ne ocekujem reakciju kao sa 27. Ali, ali...ja sam sad imala 14 js, 12 zrelih, 9 blastica i na dan transfera samo 2. Izvrsnu i vrlo dobru. Razmisljam sto je razlog tome... zaista samo kvaliteta js? I moje godine? Ili ipak moze biti i nesto drugo? Ja sam sad imala jaku terapiju, nije u “sparanju” stvar. Ne znam... ne mogu zamisliti da idem u npr. 3 ful stimulirana postupka u jednoj godini i da uz odlicnu reakciju i blastice svaki postupak ni jednom nemam za fet (takva je situacija bila 6 godina mladjoj curi koja je sad bila sa mnom). Eto, o tome ja najvise razmisljam. Iako pijem i suplemente i svasta nesto...i recimo da se spremam i na scratching. Dajem sve od sebe da poboljsam sanse za uspjeh u sljedecem pokusaju.
Ti si imala jacu terapiju od mene,da.A i mladja si.Ne puno,ali ipak jesi.Slazem se da ima malo zena sa smrzlicima.I sama sam isto zakljucila kad god sam isla na punkciju i transfer,zato i kazem da sam se jako iznenadila kad mi se sad desilo da sve oplodjene dodju do blastocisti.Mladje zene su imale losije rezultate.Ali,ja sam primjetila na nekima i sparanje.Znam za jedan takav slucaj,mlada zena,sva sreca pa je zatrudnila odmah iz prvog postupka.A to za godine...to nam kazu i lijecnici.Meni je cak receno da ne ocekujem cudo promjenom terapije,pa eto desilo se poboljsanje.Ako odes na net pa citas clanke i razna istrazivanja opet ces naici na godine.I zato ja iskreno i nisam previse optimisticna.Svjesna sam da nisam mlada vise,barem ne u reproduktivnom smislu.Ali i da necu odustajati dok god mogu i imam mogucnosti.Na tvom mjestu ja bih probala i scratching,sto da ne.Meni ga nitko nije ni predlozio,da mi ga predloze i da imam mogucnosti mislim da bih probala i isla.Daj sve od sebe.Barem ces znati da si probala ;)
Cure sretno svima, vidim da su se zaredale pozitivne bete~~~~~~~~~ neka bude trudnoće budu mirne i uspješne :heart::heart:
Draga, sada si imala vrhunskog embriologa, dr. P. Stanića. Uloga embriologa jako rijetko se ističe, puno se priča i piše o liječnicima, a embriolozi imaju jednak značaj, u nekim slučajevima još i veći od liječnika.
Ovaj embriolog vam nije radio oplodnju u dosadašnjim postupcima kad ste imali po 1 ili nijednu oplođenu jajnu stanicu, ili griješim?
U jednom od postupaka kod dr. Škvorca mi je bio emriolog P. Stanić (12/2016), tada sam imala 3stanice, jedna nezrela dvije oplođene, jedna se prestala razvijati a druga mi je vraćena, uvijek je rađen ICSI...
Nisam bila nezadovoljna tretmanom u poliklinici Škvorc, doktor je stvarno korektan, nije štedio na ljekovima, uvijek sam u punim stimulacijama dobivala oko 200 do 225 iu puregona ili gonala, i nije mi žao što sam postupke preko hzzo-a iskoristila kod njega. Kako sam u radnom odnosu gdje nitko nezna da sam u postupku za mene državna bolnica nije opcija.. Još mi je ostao jedan stimulirani i dva priroda preko hzzo-a za koje se nadam a mi neće trebati jer će se barem jedna od ovih 6 blastocista primiti..
Nije čak ni bila takva razlika u stimulaciji u dosadašnjim postupcima i ovom u Repromedu, najveća razlika je u tome da sam sad koristila superfact sprej od 24 dana cikusa, štopericu brevactide 1000 iu i punkcija je bila na 15 dan, dosada uvijek na 13 ili 14 dan..
Kako imam sad 31godinu i AMH 14,2 dobiti dvje stanice i nije neki uspjeh uz stimulaciju od 200 do 225 iu gonala ili puregona, al mislila sam da ja jednostavno loše reagiram na stimulaciju, takvu razliku u postupku sa najvše sklona pripisati stručnosti tima poliklinike Repromed..
Ljudi, dr Stanic je divan!
Bila sam kod njega dok je radio u Petrovoj i privatno smo jos isli na konzultacije i spermiogram kod njega. Svaka preporuka. Samo mi moramo dalje zbog Azoo....Prag
Sa debljom većom iglom mješaš, tekućinu u prah i kad se otopi postane prozirna povučeš natrag u špricu, istisneš zrak staviš tanju iglu sa kojom se pikneš.
ja sam se brevctidom piknukla u trbuh, tako mi je doktor rekao..