Ma vidi ti njih. Preslatki su.
Printable View
Hvala:heart:
Morala sam se i ja ubaciti - peseki su kao s neke lijepe nostalgične razglednice,predivni su. Mogu zamisliti i bebicu negdje između njih i od srca ti Vala želim da uskoro bude tako.
Hvala andream, to su sve tri tako mile curice, ja mislim da će se sve brinuti za bebicu i čuvati je kao da je njihova, uh što će je razmaziti...
Andream, presladak ti je avatar! :heart:
Cure ja vam imam 6 pasa- 5 malih i jednog velikog. Ako vam netko pomaze da se smirite i opustite to su oni.
Ovaj najveci (nj.ovcar) je shvatio da se samnom nesto dogadja, da sam drugacija. Poceo se drugacije maziti samnom nego s muzem ali on u svojoj velicini nije stvjestan koliko jako me "gladi" pa se moram osloniti da me ne srusi.
Iskreno, MORATE nabaviti psa kad krenete ma MPO, oni vas jedini razuiju kako vam je :) inase posandrcate
Kolko ovdje ima ljubitelja pasa....ja imam 6 pasa. Meni oni puno pomažu kod MPO , na neki poseban način. Zanimljiva je ova tema i ima nas jako puno s psima ovdje, skoro da je i takvu temu otvoriti:-)
Cannisa, zavidim ti na broju psa-moj je jedan, ali vrijedan! Iz azila za pse, naravno. Takvi su posebno dobri i zahvalni.
Cure koje ste došle s VV, koje ste papire dobile? Ne znam da li mi se isplati ići po papire, nemam ništ posebno, mm-ov spermiogram, ali je iz 2008.god (vrijeme je za novi), podatke o postupcima kak sam čula ne daju, pravno i psihološko savjetovanje nismo obavljali, nikad nisam vadila hormone, nalaze laparoskopije imam kod sebe, krvne grupe imam kod sebe,...
Pozdrav svima...
Inače sam pacijentica sa VV još od 2003. god., imam sinčića iz IVF/Icsi, i nakon svaakakvih komplikacija, odlučili smo se promijeniti bolnicu, jer bi željeli pokušati dobiti drugu bebu...:)
O dr. Baumanu sam dobila masu pozitivnih info, i nekako naginjemo pokušati ići kod njega za sljedeći postupak...E sad...
zanima me kakva je procedura, kakva je situacija u bolnici, jesu li ogromne gužve kao na VV, smrzavaju li oni tamo js...ajme, previše toga me zanima...Kroz zadnjih mjesec dana sam pokušavala dobit dr. B., ali nažalost bezuspješno, koje je najbolje vrijeme za zvati...
Bit ću vam svima zahvalna na info, bilo kakve su dobrodošle...
Svima vam želim puno sreće u vašim postupcima i neka vam se želje što prije ostvare...
katka, imas privatnu poruku!
Evo me s UZV, ufff bila jutros gužva, čak su jedno vrijeme radile 3 svlačione, i onda je u 8 doktor zgiljo a nas 5 ostalo čekat, ajd jedva pol sata. Endo mi je 9mm a desno folikul 15mm
Ja još u srijedu kontrola, u četvrtak muž daje doprinos a moje se stanice tope , nadam se od miline što ih čeka. Pa pretpostavljam da će u pon biti transfer.
Danas je bilo puno muževa pa pretpostavljam i punkcija, jedno 8, a koliko sam čula doktora unutra samo 1 transfer.
E sada, ja htjela naručiti frendicu koja je isto sa VVa i kaže sestra (a pitala sam obje) da se ne može naručiti sada nego da se treba zvati negdje krajem drugog početkom trećeg mjeseca jer je kod njega velika gužva. Neće nikako da sada zapiše termin konzultacija, nikako. Nisam pitala dal je manja gužva kod droktorice T
E da i pitala doktora dal vade svježu stanicu, rekao je NE
linalena,sretno...znaš kaj ti želim...;-)
Hvala Kiara, jesi dobila lijekove???
Cure molim pomoć, više neznam gdje da zovem i kog da pitam. MM urolog-androlog traži da napravi pretragu INHIBIN B. Da li su kojeg vašeg m to tražili i ako jesu gdje je to obavio. Hvala na pomoći.
tanjam, moram priznati da nisam čula za to, no kako je mm radio sve razno razne pretrage na VV, tamo je odmah i vadio krv... Možda je najbolje da nazove tog androloga i pita ga kuda da to ide obaviti
Mi nismo to radili, bar ja mislim. Odite kod opće prakse po uputnicu pa valjda oni znaju gdje se može na uputnicu ili ja nekako mislim da većina privatnih labosa to radi
Hvala ValaMala na odgovoru to je i meni palo napamet i zvala sam ga al mi je pompozno odgovorio da mu ljudi donose taj nalaz i da se on radi, pa sam ga zamolila da mi kaže od kud ih nose pa mi je odgovorio da on ne gleda od kud su nalazi a da drugi u bolnicama bi mogli malo više čitat i educirati se. Naime zvala sam bolnice-VV,SD,Rebro,Nova bolnica. Niš drugo pa zvati privatne laboratorije.
tanjam inhibin B za žene (pa valjda onda i za muškarce) se vadi u Vinogradskoj i koliko ja znam jedino tamo, pa probaj nazvati ili poslati mail njihovom endokrinološkom labu.
pozdrav svima,
evo da vas izvjestim da sam bila danas na SD i dobila cijeli spisak svih pretraga koje moramo napraviti pa onda dalje u nove pobjede :)
MalaMa, je li to bio tvoj prvi posjet SD? Ako je, možeš li mi reći koje te točno pretrage traže? I ja se spremam, pa da si skratim jedan put... :)
tanjam imaš pp!
Katka draga ja sam došla gore s svim nalazima koje sam imala i s obzirom na moju dijagnozu (odstranjena oba jajovoda ) doktor mij e rekao da sam se super pripremila i da imam sve nalaze koji mi trebaju i da mogu odmah slijedeči mjesec u posstupak... e sad od nalaza sam imala: hormone 3dc, hormon štitnjače, briseve na klamidiju, ureoplazmu i mikroplazmu,krvnu grupu( svoju i muževu) nalaze na HIV i hepatitis( svoje i muževo) mužev spermiogram( ikako ti oni rade i svoj) nalaze od HSG-a......
Matahari, ako nisam dobro poslala pp onda ovako-neizmjerno ti hvala. Sutra odmah zovem.
Charlie, ValaMala hvala i vama.
Potpisujem. Inhibin B možete napraviti u endokrinološkom labu u Vinogradskoj, ali imajte na umu da se plaća, nekih 270 kn (ne pokriva ga HZZO, dakle nije potrebna ni uputnica). I, s obzirom da se plaća, ne treba se naručiti, već samo dođete tamo jedno jutro kad vam odgovara.
Savjet je da prije toga ipak nazovete lab da vidite da li imaju reagensa.
Nalaz se poslije čeka ovisno o reagensima, ja sam ga čekala mjesec i pol, ali baš zato što je ponestalo reagensa pa su čekali nove.
Hvala draga....
znači, bilo bi poželjno doć i sa spermiogramom... hvala najljepša...aha, tek sad vidim da oni rade svoj, znači, da ne ponavljamo, radimo ga tamo :)
Vidim da si iz Zd, ( ja sam iz Benkovca :), možda se možemo i vidjet...?) pa me zanima gdje si izvadila one Milinovićeve potvrde?
Hvala cure super ste, by the way ja imam 2 peseka jedna je 10 g stara mješanka labradora i nečega (70%-30%) Klea i njena beba 5 godina stara mješanka nje i nekoga Saba. Klea mirna, mazna za mirne i tužne dane, a Saba zvrk i vrag za dane kad imam žutu minutu kad mi dođe sve prek glave pa u šumu na ludiranje s njom.
Špelkica ni ja nisam ništa od papira uzela ni dobila sa VV, ali mislim da nebi bilo problema ak će ti nešto zatrebat da si ih fotokopiraš ak oni moraju imati originale. Mislim da sam ovdje na prijašnjim postovima pročitala da je jednu curu samo pitao koju stimulaciju je uzimala i na koju je najbolje reagirala i koji su bili rezultati tih stimulacija. Ponesi sve što imaš pa će vidjet što je ok a što ćete trebat ponoviti, tako ću i ja napraviti makar smo već u ovih par mjeseci mm i ja napravili dosta novih/ponovljenih pretraga tak da će mi faliti samo p&p savjetovanje ak će tražiti. Ja sam kod njega na prim konzultacijama 8.2. a čekala sam od 24.12.2010. Nadam se da sam pomogla.
Špelkica,ni ja nisam niš od papira uzela sa VV,a,one papire kaj sam imala dr nije ni gledao,samo ga je zanimalo koliko sam imala postupaka,kakve su bile stimulacije i koliko sam imala jajnih stanica.
Sad sam u skupljanju nalaza,jučer obavili pravno i psihološko savjetovanje..bilo je ok!
Sutra vadim hormone,drugi tjedan papu i briseve....
Linalena,sretno!
Hm...
Evo uspjela sam dobiti ordinaciju dr. B., i ljubazna sestra mi je rekla da će početkom 3. mj. početi naručivati za konzultacije...
Sad to zvuči straaašno daleko, ali kad bolje razmislim, imam taman vremena da napravim osnovne pretrage...
Još samo moram saznati gdje se u Zd rade te Milinovićeve potvrde ( psihološko savjetovanje :evil:), ujutro uzimamo uputnice i krećem...u nove pobjede...:klap:
Katka,provjeri ak,imate u Zd obiteljski centar..mi smo u obiteljskom centru isti dan obavili i pravno i psihološko i nismo trebali uputnice.
Još mi je jedna stvar pala na pamet: da li već na prvim konzultacijama me stavlja na listu za lijekove ili tek kad napravim sve pretrage? Ja bi i ranije napravila neke pretrage, ali neće mi dati uputnicu, tek kad budem imala crno na bijelo napisano kaj sve treba. U ovih pet godina borbe ni jednom mi nije htio dati uputnicu za hormone, na meni je štedio...
Špelkica,mene je dr na prvim konzultacijama odmah stavio na lijekove.
Od pretraga moramo napraviti,ja:papu i briseve i hormone,mm: spermiogram,bakteriološku analizu ejakulata i urinokulturu,a obadvoje:pravno i psihološko savjetovanje.
Dok čekaš da stignu lijekovi,taman stigneš skupit sve nalaze.
Katka draga imaš obiteljski cetnar u zadru na maloj pošti, to ti je ona zgrada do male pošte. evo ti i broj telefona pa ih nazovi 023/309-143
A da se nađemo na kavici e to bih stvarno bilo super:-D
Draga ako ti što treba samo pitaj.....
jeli mi može netko reči na koji br.tel. da zovem i od kolko sati se primaju naruđbe dali zovem cijeli dan ili imaju određeno kao na pr. na vv,hvala
Katka, corina ti je sve super napisala. Ja sam imala prvi dogovor i samo sam imala od supruga dva spermiograma. Jedan je iz 1. mj 2011. ali mora kod njih napraviti sad još jedan, s tim da on još mora dati ejakulat i urin na pregled na bakterije. Hormoni: FSH, LH, E2, PRL I TSH se mogu vaditi od 2 do 5 dana ciklusa.
Što se tiče psihološkog savjetovanja, meni ga je prekrižila i rekla da to ne moram, nego samo na pravno savjetovanje kod njihove pravnice u SD.
Krvnu grupu mi nisu dali da vadim. Ja svoju imam, ali suprug nema.
Corina,
krvna grupa mi nije na popisu. Ja imam svoju izvađenu, ali suprug nema. Danas idem njemu po uputnice pa ću tražiti i to.
jo, br. s DS je 3712-109, narudžbe su od 13 do 15 sati. Ambulanta radi pon-pet 8- 16.
[QUOTEA da se nađemo na kavici e to bih stvarno bilo super:-D
Draga ako ti što treba samo pitaj.....[/QUOTE]
Kavica - toooooo... :)
Naručila sam nas, imamo termin u OC u ponediljak u 11, tako da sam tada u Zd...ako ti paše...vidimo se...