Bok cure..da li je netko probao Megamin puder?
Printable View
Bok cure..da li je netko probao Megamin puder?
Maya,povereno je dobro davati alergen da se ne stvori potpuna itolerancija na hranu koja se kasnije manifestira u respiratolnim područjima(anafilaktički šok isl...)...nemoj mozgat puno,slijedi svoje :heart:
stela2 Kada samo shvatila da T ima atopični dermatitis tražila sam po internetu informacije i na nekim talijanskim stranicama našla sam da ako je djete alergično na KM onda ne bi smijelo jesti niti teletinu obzirom da se tele hrani s KM. Tamo je pisalo da čak ni mama ako doji ne smije jesti teletinu.Tada sam si pomislila "A da i šta još!?" Ali kad vidim što pišeš mislim si da možda ima istine u tome.
Mi smo inače kao na klackalici. Taman budemo razumno ružičasti i onda, kao danas, odemo kod family i vratimo se svi crveni. Vjerojatno zbog omekšivača na odjeći. Otkrili smo da joj izgleda i jaje smeta.
Htjela sam nešto pitati, da li i vi dobijete onako tvrdu i debelu kožu, ja kažem da je ko oklop od kornjače? Koliko god je mažem elocomom, smanji joj se crvenilo, ne svrbi je više, sve OK, ali ta koža joj ostaje tako zadebljana. Da li to nekekako uspijevate smekšati i smanjiti?
evo da jam i ja javim stanje-sad je sve ok! tu i tam dobije max 5 prištića na licu a to namažem s antiseptikom i sve 5!sve se bojim kraja ljeta :( .
istu sam info i ja bila dobila, a stvarno sam neko vrijeme dosta jela teletinu i bivalo mu je sve gore i gore...Citiraj:
Achan prvotno napisa
da, i moj nakon elocoma i mazanja neutr. kremama i dalje nekad zna imati zadebljanu kožu na nekim mjestima, ne nekima ostane kao smežurana (to se zacrveni kad se počne crvenit) samo mazanje kremicama donekle pomogne "unormaliti" tu kožu...
mi smo sad u ok fazi... i mene strah kraja ljeta...
dianamax., i ja nekako mislim da bi to moglo imati smisla obzirom da hiposenzibilizacija i jest dio prevencije astme, jel' tako?
tako je :D
Dakle ok je teletina iako ima km,da ne bi bilo kasnije još gore?
Ja bi probala jedan dan i s jogurtom,al ne znam koji bi bio bolji?
Obični čvrsti ili bioaktiv?
Tko je spominjao da na Riječkoj tržnici ima kozji?
Može na pp,možda uspijem doći do njega.
Nama ne dođe tvrda koža jer se išćeše do krvi...sad nam je stanje tako-tako.Bilo je i boljih dana,al nije baš strašno.
Sad smo koristili kupovno kozje,pa možda i u njemu ima "smetala".Raduijem se jer smo opet našli domaće,stiže veza ovih dana. :mrgreen:
Da li je razlika u laktozi u km i kozjem?
Da li vašim mališama smeta voda za kupanje?
Koliko pitanja...
Pls napiši s kojim antiseptikom, možda bi i nama pomoglo...Citiraj:
tocekica prvotno napisa
Evo ja! Na početku 8. mjeseca na reklami na radiju sam čula da se prodaje u paviljonu na Riječkoj tržnici. E, sad koji paviljon ne znam, ali nema ih puno, nije problem potražiti.Citiraj:
bimba iaia prvotno napisa
Mi inače isto uzimamo domaće kozje mlijeko.
Ja sada normalno jedem margarin, jela sam i paštu, čokoladu i vidim da nema reakcije. Ali se bojim njemu dati, ne znam šta bih mu mogla dati da ima malo KM u sebi, čisto da isprobam ima li reakcije...
Ne znam da li u laktozi ima razlike ali, (sad me nemojte držati za riječ jer se ovo temelji samo na puno iščitavanja na sve strane), ono što alergičarima u KM smeta jesu bjelančevine kravljeg mlijeka. Laktoza je mliječni šećer pa pretpostavljam da to nije to, ali to su samo moja moždana previranja :mrgreen:
Shireen obzirom na to što pišeš pretpostavljam da više ne dojiš, ali ako sam točno računala tvoj mali ima 8 mjeseci. Ili sam krivo shvatila? Ako ima toliko onda ni po tablicama dohrane ne bi smio jesti kravlje mlijeko. Kad mu bude vrijeme najbolje bi bilo probati sa malo jogurta, znam da i kod intolerancije na KM preporučaju probati sa jogurtom.
Maya_78 da baš je identično, kao smežurano i prvo se zacrveni, i što je najgore nikako da prođe do kraja uvijek joj tako malo zadebljano ostane.
Kad pomislim da si mala od iaie bimbe to do krvi izgrebe, srce me boli. Moja je još mala pa je uspijem spriječiti, ako ništa drugo navučem joj visoke čarapice[/b]
on se isčeše pa dobije žute ljuskice koje vlaže pa onda ili namažem dermaliburom(cink oksid ...) ili bepanten plus(antiseptik) jer mi baš imamo problema da se prištići inficiraju. kad je vrlo gusto onda betrionom(antibiotik)Citiraj:
Točkica prvotno napisa
Dojim još, ali sam uvela i dohranu, 2 obroka dnevno - doručak i ručak. Znači - jogurt. Probat ću mu dati jednu žličicu. čisto da vidim hoće li biti reakcije.Citiraj:
Achan prvotno napisa
Hvala :* :love:
moj niti ne jede teletinu, junetinu baš iz tih razloga..nisam ga testirala na to meso,jer i da pokaže da nije alergični, reagiral bi sigurno radi mlijeka..junica koji doji, miris po mlijeku, a za teletinu da niti ne govorim..to još nije niti probal..mada sam mu znala par puta skuhati juneću juhu i zacrvenio se po obrazima..sad dali je od toga ili bi se svejedno, tko će znati..ali, junetina i sve od krave i što je povezano s mlijekom nam je veliki storno..
a, sad je tu i pitanje piletine..zbog jaja..ali, to mu dajem s vremena na vrijeme,..na jaje opet nije tak jaaako alergični kak na mlijeko..ali, pa mora nešto jesti..ne mogu mu sad sve izbaciti..mada na piletinu je imao na testovima, 0,65..onda nismo konzumirali piletinu 8 mj, pa je alerg.rekel da mu slobodno malo dajem, da s obzirom na taj mali postotak od 0,65, i pošto mu nisam davala 8 mj, da mu je to već i prošlo..tko zna..ali, nisam primjetila sad nešto da poslije pieltine on jače reagira..mada, on može na tu piletinu tek izregirati i nakon dva dana..a, pošto ne jede jaja i kravlje mlijeko rekli su da mora dnevno pojesti puno mesa..cijeli jedan veliki šnicl..a, bogami i pojede..voli meso..konačno smo dogurali do 14 kg.ja presretna..sad će imati za 3 mj 3 godine..
koristim sojino mlijeko..ne želi ga piti..smao ga koristim u hrani..što je dosta malo..dajem mu šumeći kalcij..samo u tom šumećem kalciju ima i puno glupih dodataka, čini mi se da čim to popije, dobi malo crvenila..koji bi mi vi preporučili kalcij, možda skupa s d vitminom za dijete? ima tko takvih iskustva?
inače, sad smo koliko toliko ok..ima par krugića hrapavih, prsti su malo crvenkasti..ali, to je meni ok..glavno da nije zhavaćena velika površina..ali, mi se držimo svoje terapije..bez toga bi bio u gadnom svrbežu i bolovima, a to ne bi poželjela niti najgorem neprijtelju, a kamoli malom djetetu..
pto se tiče debele hrapave kože, to bi se trebalo odljuštiti, tj.stanjiti do one ispod zrave kože..pa ako se i maže s elokomom, ne prestati čim porđe crvenilo..nego na to još dna, dva mazati da se to stanji, tj,.odljušti ..i on je znal imati na šakama smežuranu neku kožu..izgledala je ko staračka koža..ali, sad nema više tako..to se sve povuče..
pozdrav..
Stela a da mu daš malo rižinog mlijeka ( to pije molja mala), ILI Zzobeno ( to pije klinac od frenda koji nije HTIO nikakvo mlijeko- nije alergičan , nek tak hoće)
da li je netko (preko neta ili u Austriji, Italiji..) nabavljao Dermasilk proizvode (robica za klince s ADom)?
http://www.dermasilk.co.uk/
uf, baš sam ga urekla s mojom izjavom od neki dan da je sve ok. opet buknul. ja nepaznjom pojela nekaj s jajetom :cry:
drage mame, tate i bebe,
evo i nas.. imamo 4 mjeseca, od 2. se mučimo s AD-om iako nam je trebalo dobrih mjesec dana i nekoliko pedijatara/privatnih dermatologa da to dijagnosticiramo. sad, nakon dosta potrošenih novaca, živaca i noći držanja ručica radi čohanja, napokon imamo i tu dijagnozu koju bi i čorav vidio.
naša nam socijalna pedica, žena od svojih 50-ak godina pa valjda i nekog iskustva, još dan danas savjetuje da 'malog dva-tri puta dnevno okupamo, da se malo rashladi, i da mu luftamo upaljena mjesta'. okeeeee...
kao i vi svi, stvari smo morali uzeti u svoje ruke jer niti luftanje, niti čekanje do dobi od tri godine 'do kad to uglavnom samo prođe' za nas nije prihvatljivo rješenje.
prošli smo cijeli put koji vam je nažalost dobro poznat - prvo neutralne kreme a-derma, mustela itd, pa bepanthen plus, dr. theiss noćurak, parfenac itd. i na kraju moja stroga eliminacijska dijeta (jer dojim).
moram puno jesti jer moram proizvoditi hranjivo mlijeko, a niš ne smijem jesti (mlijeko, jaja, orašaste plodove, agrume, rajčicu, brašno, ribu, itd.). dakle, mission impossible. mučim se, a problem nismo kvalitetno riješili,..
naš slijedeći korak je homeopatija, u koju osobno vjerujem na temelju prijašnjih pozitivnih iskustava. držim fige.
i na kraju cijele ove balade (sorry, malo sam frustrirana pa sam si olakšala tu gdje me razumijete :love: , jer mi svi u okolini govore da pretjerujem i da će proći, a samo ja znam kako moja bubica vriska i pati noću zbog groznog svrbeža) ispričavam se jer zbog kroničnog pomanjkanja vremena jednostavno ne stignem prečešljati cijeli topic nego sam ga ispreskakala kako sam stigla.. dakle, napokon, PITANJE:
doc nas je uputio na vađenje krvi i slanje uzorka u Njemačku, gdje se može napraviti kvalitetan i obuhvatan alergo-test na 270 potencijalnih alergena. to je jedini način da te stvari izbacim iz svoje a kasnije i njegove prehrane, ova moja dijeta je tapkanje u mraku. košta 300€ - malo puno, al opet ništa ako riješi problem!
ŠTO VI MISLITE O TOME?
Nemam neko posebno mišljenje jer nemam iskustva, niti mi je itko tako nešto nudio. Ali da meni ponude, pitala bih liječnika u koju to bolnicu šalje, kojem liječniku itd. što više podataka. Zatim bih sama kontaktirala bolnicu da se raspitam, možda imaju i internet stranice gdje možeš pročitati nešto o tome. Meni su uvijek govorili da je premala za alergo test. Pedica je rekla da je problem u tome što bi mogla pokazati da je alergična na stvari na koje uopće nije, a da zatim za neko vrijeme pokaže alergije koje prije kao nije ni imala. Mislim da su neke mame već i imale takvih iskustava.
Probaj vidjeti direktno sa bolnicom di bi on to slao. Pa nam se javi, pročešljala bih i ja malo
saznala sam da se zove igG4, idem guglat. ak netko dođe do neke korisne info (dal su bebe za to premale, dal se rezultati privremeni npr. do razvitka imuno-sistema, dal to može eliminirat AD ak se pridržava prehrane, ..) nek javi plz. :love:
Mi smo probali najprije s brt alergotestom na 256 alergena iz kapljice krvi...ni 300kn,a kamoli 300E. :roll:
Mislim da je nažalost pogodio.Ok,ona nije beba, ali i čudno je dobit alergiju i ad s 3 g.kad drugima prolaze.
Ja bi rađe probala s jeftinijom varjanton,pa uvijek ti ostane i Njemačka.
Javi kako je prošlo.
Sretno i s homeopatijom. :love:
tx! kakav je to test i gdje se može napraviti?
ohooo pročitaš ovih 35 str i dr.si alergologije i dermatologije :mrgreen:
Mi smo bili kod dr.Jelića u RI,a ima i u Slo i u Selcu (Crikvenica).
Pretražnik će ti reći sve.Ugooglaj i Udrugu Zdravnica ako ideš za RI. ;)
Mi nismo bili na terapijama tom biorezonancom već smo samo na dijeti.
Ima iskusnijih koji će ti se javiti.
Velika jabuka, mi smo slali krv kod Jeleića u rijeku, dosta se poklapa s onim koji smo radili u bolnici ( tj. zadnji test u bolnici smo radili na osnovi BRT od Jelića). Mi smo u bolnici prvi put radili testove kad je bila sztara 6 mjeseci, i to nakon izbacivanja svega alergenog ( nakon 2 mjeseca).
Ako si u Zagrebu može se rqditi i u njemu, malo je skuplje nego u Rijeci ( jer tam imaš popust ako se učlaniš u Zdravicu)
Inače prošlo ljeto smo bili na homeopatiji , i nije bilo baš bolje. Ali ove godine smo bili kod jedne homeopatice u Zagrebu i bolje nam je ( djete nije spavalo 3.5 godina) više se i ne vidi gdje se stalno čohala, a bilo je grozno
Pozdrav!
Stvarno nemam vremena čitati svih 35 stranica i nadam se da će mi netko možda moći odgovoriti na par mojih pitanja.
Mali uskoro puni 3 godine (imaju li godine godine veze s pojavom/prestankom/učestalošću dermatitisa?)
Preko ljeta je sve super, al evo, već s ovim prvim malo hladnijim danima (koji i nisu baš toliko hladni:) počeo dobivati crvene, hrapave flekova po licu - po obrazima i oko usta. Po ostatku tijela ih nigdje nema. Ne svrbe ga. Tako je bilo i prošle zime. Pedijatrica je samo rekla da je to dermatitis i neka ga mažem kakvom neutralnom boljom kremom tipa A-derma, Mustela ili Uriage. Probali smo s Mustelom i A dermom, ali ne pomažu!
Kakav je to dermatitis? Malo sam čitala tu - ako je atopijski onda bi ga svrbilo? Je li to onda seboreični?. Koja je zapravo razlika?
Koje još kreme da probam?
Smijem probati sa Sudocremom (tamo ima cinka, a vidjeh tu da se cink preporuča).
Zna li netko kakav homeopatski pripravak?
evo i nas u klubu.
mala vila ima 4 mjeseca i AD dijagnozicu.
pedica mi je savjetovala da izbjegavam hranu koja sadrži histamin (rajčica, patliđan, čokolada, marelice, bla, bla, dug je popis, našla na netu) i uspijeva nam.
čim pojedem nešto od toga, evo joj na licu. jučer u gostima pojela par bombona koje inače nikada ne jedem i danas lice ne da je koma već strahota.
prošli smo tjedan bile na konstitucijskom kod naše pedice homeopatice i sutra idemo po 'rezultate' i lijek.
kaj ste dobili kao konstituciju i u kojem obliku???
javim ti.Citiraj:
the enchantress prvotno napisa
Kako izgleda taj konstitucijski, o čemu se sve razgovara, kakva su pitanja? Je l to traje sat i pol :?Citiraj:
Ajd stavi nam popis ili mi pošalji na pp :love:Citiraj:
Je l to ovo:
Hrana koja sadrži histamin
Osoba koja je intolerantna na histamin Tvar koju otpuštaju neke stanice kao odgovor na alergene povezano s razvojem simptoma alergije uključujući svrbež očiju, kihanje Snažan nagli i nevoljni izdisaj kao posljedica podraživanja nosne sluznice.i začepljen nosa.sljedeće namirnice smije konzumirati samo u malim količinama:
•alkoholna pića: crveno vino, bijelo vino, šampanjac, pivo
•sirevi: tvrdi sirevi, sirevi s plijesnima, sirevi za mazanje
•riba: tunjevina, sardine, srdele, skuše, haringe; osobito su opasni dimljeni ili konzervirani proizvodi, ali svježu ribu ne treba izbjegavati
•salame: parizer, šunkerica, jeger, pršut, sušeno meso, trajne salame (zimska i sl.)
•povrće: kiselo zelje, špinat, pasta i kečap od rajčice, gljive, ukiseljeno povrće.
Što se smije jesti...
•dnevno jedan do dva slabo masna mliječna produkta (jogurt, svježi sir, mlijeko)
•salata i svježe povrće u neograničenim količinama
•dnevno nekoliko puta svježe voće
•dnevno najmanje tri puta hranu koja sadrži žitarice (kruh, pahuljice, tjestenina, krumpir, riža)
•jednom tjedno svježu ribu te lagano i kuhano meso (piletina, teletina, kuhana šunka u malim količinama)
•popiti dvije litre nekalorične tekućine na dan (voda, mineralna voda, razrijeđeni sokovi)
kaj se tiče tog popisa baš me zanima ovo kieselo zelje, jer nam je gastrička već s manje od godinu dana dala da to jede. Štos je bio u tome da nije htjela kupovno, već samo domaće!!!!
Evo i nas.
S Larom imam staž od 5,5 godina. Njoj se sad pojavljuje samo na pregibima ruku i nogu kad pojede npr. čokoladu, ili popije kravlje mlijeko.
Nažalost je i Lovri dijagnosticiran AD. :(
Hjela sam samo napisati da nam ulje noćurka koje se stavi u kadicu kod kupanja iz DM-a (njihova linija Gesunde plus) jako pomaže :D , plus balzam od noćurka od dr. Theisa.
A seka mi je iz Austrije donijela kremu Sensicutan koja ne sadrži kortizon, Koristim ju za Laru i stvarno pomaže. :) Ne znam da li netko ima iskustva s tom kremicom?
bili smo kod dr. Jelića, čekamo rezultate u pon.. tx!Citiraj:
bimba iaia prvotno napisa
jabuka imali kaj novog
ima! dobili smo BRT rezultate, koji su pokazali da smo alergični na jaja i mlijeko.. kako ja to ne jedem već tri tjedna, poklopilo se da se bubici stanje poprilčno popravilo.. nadam se da to nije nešto privremeno nego da smo na tragu rješenja! koristimo i homeopatiju, pa možda nešto od svega toga upali, kuc kuc, kuc.
:love:
Jabuka, Kaj ste dobili za homeopatiju, jel kod naše?????
ne, hvala na kontaktu! :love: ona nam je slijedeća na popisu pokušaja!
već smo od našeg homeopata (dr. Soltyšik) dobili pripravke, pa smo odlučili pokušat prvo s tim.. dobili smo upute da kapi s alkoholom, koje su mene jako brinule, otopimo u žličici tople vode i da ih 15-ak minuta miješamo tako da alkohol (koji je sredstvo za konzerviranje) ispari. ja ih još dodatno, nakon te procedure, pustim da odstoje tri sata. to mi se stvarno čini prihvatljivo, bar za jedno kratko vrijeme da vidimo dal će bit pomaka.
gle, zaboravila sam napisati kaj smo dobili! dakle, kapi Neythymun, globulice Calcium quercus i Bellis N olligoplex tablete. trošimo i VIP premium probiotik za djecu Panda.
nadam se da će uspjeti, ja sam tražila otoopine jer e bojim mlijeka, mi samio malo promućkamo par kapi s malo vode i ona to popije. Da li ti je rekla da ne diraš s metalom???
oprostite, otišli smo na more tako da se nisam javila.
ipak ćemo tek u četvrtak dobiliti lijekiće. dr nas je željela imati na oku, a zbog odlaska na more to ne bi bilo moguće. tako da ćemo sve znati tada.
što se tiče onog spiska namirnica, to je to.