Bas? Nisam ni ja znala :)
Printable View
Bas? Nisam ni ja znala :)
Da, da...
https://www.meindm.at/ernaehrung/sho...0015767.action
Ja sam ju samo jednom napravila do sad... ali kao popečke... ne kao kuglice.
kako se radi pomfri iz pecnice?
a da bude pomfri, ne pečeni krumpir
mi danas mahune varivo, telece snicle na naglo
za desert palacinke sa sladoledom od vanilije i preljevom od malina
Narezes krumpir na pomfri oblik i stavis u posudu, prelijes preko toga bjelanjak i promjesas. Bjelanjak daje hrskavost.
Poslozis na pek papir, ja ne dodajem ulje no mozes prelit s malo ulja. Ja posipam bosiljkom i pecem pola sata
Ovo za pomfrit i za pohano iz pećnice se i ja pitam - ali sad mi ne pada na pamet probavati, dok temperature ne padnu za bar nekoliko stupnjeva.
Mi danas curry piletinu (bijelo pileće meso na naglo, da je jaaaako brzo gotovo), rižu s lećom i hrrrrpu salate. Nemam pojma kakva će biti salata - to moja djeca imaju zadatak, da naprave kakvu žele.
varivo od mahuna u expresu
Poriluk i fasiranci, za desert griz strudlu sa sirom.
Dva dana za redom prefine salate - šarena pašta iz Lidla, tuna, kockice feta sira, rajčice, krastavca, zelene i crne masline, maslinovo ulje. Sve iz friza, gladnije i spasonosno. Djetetu pašta i losos. Sladoled iz kućne radionosti od banana i kikirikija.
Prosvijetlite me - što je.... falafel?
Meni po ovim vrućinama nema gladi, jedem upravo za ručak nektarine i šljive i - presavršeno je :-)
Ne treba ti falafel po ovoj vrućini - to su okruglice od slanutka i sezama, prže se u dubokom ulju. Evo, ovaj recept sam prvi našla: http://www.coolinarika.com/recept/814065/
Drž' se šljiva i nektarina! I ja ću tako.... eventualno još i jogurt.
Moji klinci imaju iskoštene pileće zabatke na naglo + ciklu + mahune na salatu (oboje skuhano sinoć, kad sam već grijala kuhinju, skuhala odmah sve, a sada samo izvlačimo iz frižžidera).
Carbonara i fini domaci paradajz. Za najmladjeg juhica.
Eh lako se meni držati voća, ovi moji su najviše gladni upravo kad svi dođemo doma. Danas ću napraviti rižu s komadima svinjetine, ubacit ću još jednu sjeckanu tikvicu i papriku da zamiriši bolje. Pravilo je sada biti što manje za štednjakom...
Falafel se ne mora peći u dubokom ulju (ja tako ništa ne pečem, a obožavam ga). Kuglice se mogu ispeći i na masnom papiru, kokosovom ulju u tavi - kako tko voli. Dovoljno je sočan, a i fin hladan u kombinaciji s povrćem i umacima - humusom i jogurt+menta kombinacijom.
ja nikad nisam uspjela napravit falafel a da mi nije ispao jako suh
praktički nejestiv bez jogurta odnosno tzatzikija
Pa da. Ali zato kad sve dodaš i zapakiraš u tortilju bude prefin spoj. :)
Za crunchy pomfri iz pečnice,ja ga radim s batatom,valjda je isti princip i sa patatama...
Narežem na što tanje štapiće (bitno da ih je što više iste veličine), uronim u ledenu vodu na koji minut pa onda posve osušim i stavim u saket, u njega ulijem malo ulja + začine po želji i onda ga zatvorim i dobro protresem. Istresem sve na rešetku prekrivenu papirom za pečenje i pazim da dobro raširim (da nema puno komada jedan preko drugog) i pečem na 220° C 25-30 min.
ja sam već 2dn na nekim salatama (unutra ima svega i svačeg)...a sad me pre pre slatka dinja u frižideru tako mami....
ili još bolje kuhani slanutak sa nekim sirom, povrćem i bučinim uljem :mrgreen:
ričet
sutra brudet od tune i palenta
jučer sam pohala tikvice u sezamu
užas
uzas su ti tikvice ili sto si pohala na onoj vrucini?
tikvice su užas
nije bilo kod mene tako vruće, pala je kiša...
mahune na salatu za mene vec 2 dana, jer sam dobila punu vrecu domacih
kako jos da ih napravim (vec su skuhane, i u frizideru)
cuspajz ne dolazi u obzir
pa ako nećeš dinstat, jedino da im dodaš kuhana jaja,pomadore i luk...
ili da skuhaš i patata...
a ako je nekog mesa ostalo za narezat na komadiće pa uvalit i to bilo bi dobro....
vrtim tu varijantu kuhano jaje, sitno nasjeckani luk, paradajz
ima ono nesto sa prezlama, pa preko mahuna?
Abšmalcane mahune?
Ima dva načina - za ove vruće dane ne bih preporučila klasiku koju radi moja mama (mahune se skuhaju, ali moraju ostati "al dente", ocijede se, frknu u nauljenu kaserolu, preko njih se prelije vrhnje i dodaju se 2 žlice prezla prethodno preprženih na malo ulja, da dobiju boju). To se zapeče da se poveže.
Dok je ovako vruće, ja preskačem vrhnje i pećnicu i samo na skuhane mahune frknem prezle (prepržim na ulju da postanu zlatnožuti). Po potrebi malo dosoliti i dodati svježe mljeveni papar. Moj stariji si na ovo nasipava češnjak u granulama, ali meni to bolje paše u salatu.
joj dinstane sa velikim komadima ljubičastog luka ili srebrenca i kockicama slanine obožavam to s kruhom i paradajzom
Danas ostaci sa maštom :) Sama se sebi divim, pa pišem.
Jučer, nedjelja, pečena teletina i puretina, krumpir, kupus salata i goveđa juha, naravno.
Ostalo mesa. Puretinu, komadić cca petnaestak deka narežem na male kockice, prepržim na ulju i zalijem vindijinim vrhnjem. Za punjene palačinke. Kad već radim palačinke, napravim prvih 12 slanih, dodam šećer i napravim 20ak slatkih. U ove slatke napravim nadjev od svježeg sira, vrhnja, jaja i šećera, zarolam i prelijem karamelom ( pržim šećer i na kraju stavim kockicu putra) pa u pećnicu. Slane napunim i složim svaku na pravokutnik.
Na ulju prepržim mladi luk, ubacim ostatke telećeg pečenja, zalijem pelatima i evo saft. Skuham paštu. Skuham donji dio od onog kupusa koji je bio jučer salata, a sada je kupus na četvrtine, i prelijem sa pancetom na kockice pofriganom na ulju.
Zelena salata i krastavci. I još sam skuhala juhu iz vrećice ( nek se nađe)
Umorna. Sad samo da svi dođu, a ja laganini tipkam i opuštam se.
jučer home made hamburgeri s krekerima
salata od pečenog luka i graha
brza povrtna juha s razmućenim jajem
danas sataraš
Zahladilo jeeeeeee......
Ispekla sam jučer piceka u pećnici (što je prethodnih dana bilo nezamislivo). Skuhat ću još bezglutensku tjesteninu i na to baciti malo dinstanih tikvica i ribanog sira.
Još narežemo paradajz i ručak dovršen u 20 minuta.
Salatiram i dalje.
Kockice odreska tune naglo pečene u kobinaciji s rigom, rajčicom, krastavcima, feta sirom, maslinama, maslinovim uljem sjedinjene u veliku i mirisnu salatu. Mogla bih tako do kraja ljeta. Desert raw sladoled. Danas u kornetu, od jagoda i šumskog voća.
pači, daš recept za sladoled?
Ne može biti jednostavnije. Uvijek u frizu imam kolutiće smrznute banane u vrećici. Na jedno 4 banane stavim šaku jagoda (ili kakaa, nekog drugog voća) i to je to.
Izblendam i odmah poslužim. Bude kremasto, slatko i fino. Ili dio smoothija ulijem (rižino mlijeko+banana+jagode) djetetu u kalupiće za sladoled. Kakav kupovni rumenko.
Nedavno isproban i omiljen - banana+maslac od kikirikija (1 velika žlica maslaca na 4 banane)+grubo mljeven kikiriki po sladoledu
ja sam radila sa smrznutom bananom i maslacom od kikirikija ali meni to nije dovoljno slatko
i još mi smeta taj neki "kristaličasti" osjećaj u ustima, nije onako fino kremasto...
a obožavam sladoled i moram pod hitno naći neki home made jer ove kupovne vise ne želim...
Ne smije biti prezaleđeno. Da kolutić možeš prerezati nožem. Meni ispadne baš kremasto i slatko (doduše, ja godinama ne jedem šećer). Stavi žlicu meda.
Ovdje imaš zgodne recepte za malo klasičnije verzije sladoleda http://www.sensaklub.hr/clanci/u-sez...smokava-i-sira - čekam naše smokve za ovaj
danas kuham po zeljama
spageti bolognese
i torta od sira i sumskog voca, za jedan 17. rodjendan :heart:
filana paprika, pire krumpir i palačinke sa domaćim pekmezom od šljiva
Također punjene paprike koje sama nikad ne pravim. Udomljene od majke na godišnjem. :-)
palči super!
hvala