Zrinkica, izvadi si uputnicu za N97 pregled i scan pošalji na mail; predbiljezbe.cef.gin@kbc-zagreb.hr za daljnji dogovor oko novog postupka ako nemaš krio više..
Printable View
Zrinkica, izvadi si uputnicu za N97 pregled i scan pošalji na mail; predbiljezbe.cef.gin@kbc-zagreb.hr za daljnji dogovor oko novog postupka ako nemaš krio više..
Imam D1 uputnicu. Samo se sestrama moram javiti i to je to. Ma znam proceduru. Ljuti me što su tolko spori i samo zavlače. Dvije godine smo izgubili na inseminacije. Onda kad smo konačno za ivf se dogovorili su već svi nalazi stari bili. Pa onda to sve ispočetka. Pa je onda 12 mj bio pa nisu radili. Tek u 2 mj smo onda krenuli. Da bi na kraju u hiperu završila. I sad ovaj fet, totalno razočaranje.
Čula sam da su danas odrađeni transferi na način da se leži na trbuhu nakon transfera pola sata, prvi puta tu metodu čujem pa me interesira jel se nekom primilo sa ležanjem na tu foru?
I da vam se ja pridružim,nova na forumu i nova u svemu ovome,pa nemojte zamjeriti ako pitam nešto ponovno,mada sam dosta toga pročitala već.
Krenuli od jeseni,do sad prošli dvije AIH , sad čekamo IVF postupak . Jučer dobila mailom termin,da dođem po lijekove . Bila kod doktora prvo da mi napiše za lijekove, otišla podići lijekove. Lijekova nema :( dođite početkom 6 mjeseca ,prije menstruacije . Baš sam razočarana,nije da sam baš blizu i da mi je svejedno otići sa posla .
Kroz ljeto ima postupaka ? Kakva je praksa, mojeg liječnika nema od polovice 6 do polovice 7 , čula sam da u 8 ne rade ? istina...?
Puno sreće svima :ghug:
Hadasa,zao mi je..ja sam izgleda bila prije tebe i dobila sam lijekove,jer dragi mi je rekao da dok sam ja bila kod sestre da je dosla jedna cura i da su joj to rekli,pretpostavljam da si to ti,srijeda je bila..Mene je iznenadilo isto sto je dr zvao pitati kakve lijekove imaju da mi da protokol.
A sad pitanje za cure koje su vec isle(jer i meni je ovo prvi IVF) sestra mi je rekla prilikom preuzimanja lijekova da prvi dan menstruacije posaljem mail,jel se treba nesto posebno naznaciti u mailu ili samo kod kojeg sam doktora? Nisam se ni sjetila pitati detalje..
Aska- Ja sam samo bila poslala mail da mi je prvi dan menstruacije i da sutra idem kod njih da mi oni daju injekcije(prve dvije su me oni pikali). Ako ti vec doma imas lijekove onda tako i napisi a njima je to samo info da si počela postupak. Tako sam bar ja to shvatila. Oni po imenu znaju kod koga si ali mozes napisati.
Hadasa - nisam znala da se u Petrovoj to događa, bas mi je zao, ako iduci ciklus nema tvog doktora traži zamjenu ako ti to odgovara, mislim ni moje nije bilo pola puta kad sam dolazila...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala na informaciji MonaLi :)
Hadasa, ajme bas koma..
Ali nadam se da budete krenuli sa iducim ciklusom..
Nego,nitko mi se u labu ne javlja..
Trebam li se naruciti za spolne hormone ili?
Mi startamo krajem iduceg mjeseca..nadam se da ce biti lijekova
Za spolne hormone se naručuje na 01/4604-755 od 12-14h
Hvala..
Ali dobit ih je nemoguca misija
Hvala cure...menstruacije mi je oko 5.06 ...rekla mi je sestra da dođemo po lijekove prvog ili drugoga. Pošto mi je sestra trebala i objasniti kako si davati lijekovima i kad početi jer do sad nisam to prolazila,nadam se da ovaj ciklus budemo ipak bude nešto . Počinjem se s lijekovima prvi dan menstruacije ili sam ja nešto krivo shvatila.Idem kod doktora Strelca ,a on je malo škrt na objašnjavanju . Trenutno sam optimistična pa se nadam najboljemu,ali baš su me neugodno iznenadili
:-(
Ma kakvi, nitko se ne javlja..
Poslala sam im mail..nadam se da je ispravan..
Ocekujem da me naruce za 2 tjedna..
Točan mail je:
predbiljezbe.lab@kbc-zagreb.hr
Hadasa,zar nisi dobila onaj papir s objasnjenjem kako pocinjes i kad? Ja sam dobila,plus mi je dr Strelec sve objasnio a i sestra na odjelu.Meni je dr rekao da s pikanjem pocinjem 2.dan ciklusa a 8.dan uzv prvi.Isto tako napisane su mi i doze kad i koliko koji dan.
Cure,
Prikljucujem se vama.
Za tjedan dana moram na uzv, i ako je sve ok, dobivam lijekove i pocinjem s IVF postupkom.
Dali su mi onaj papir sa potrebnim stvarima.koje treba donijeti.
Da li.spermiogram moze biti stariji, mislim star cca 7 mjeseci??
Koliko se cekaju nalazi u Petrovoj 3 za markere?
Kakva je to potvda o zajednickoj adresi?? Nismo prijavljeni na istoj, nego na dvije razlicite a zivimo vec vise godina zajedno.
Da li mozda netko zna, da li dijagnosticka histero na pocetku tog ciklusa ugrozava nesto u cijelom tom postupku?
Naime, bila sam T 3 puta, imala 3 spontana, 4 kiretaze i od tih kiretazi dobila priraslice, maternica mi.jr bila.sljepljena i vec sam.isla na dvije histero gdje je radjena rekonstrukcija kavuma.
I dokt.priv.kod kojeg sam radila histero je rekao da samo.dodjem na kontrolnu hsc da se vidi da se priralice nisu vratile.
Ne zelim gubiti ciklus,.jer postoji mogicnost da.me tek onda na postupak idem na jesen,.a.izluditi cu psihicki do tada.
Ovo mi je prvi postupak, prirodno sam bila ostala sva tri puta.
Ali radi toga, sto je jedan jajovod ostao blokiran priraslicama i radi spontanih,.dokt.je.odlucila sa IVF.
Hvala puno na odgovorima
Mono spermiogram može biti do 2 godine.
Nalazi za markere u Petrovoj 3 se cekaju tjedan dana.
Mono, ukoliko ste u vanbracnoj zajednici dovoljno je da ovjerite izjavu kod javnog biljeznika..
Tako smo mi..
Doduse , prije postupka sam se ja prijavila na njegovu adresu..
Ali mislim da je ta izjava dovoljna.
Za markere se ne treba narucivati ili?
Mono i mi smo isto ovjerili kod biljeznika izjavu ali sam se i ja prebacila na njegovu adresu..ja nisam bila za to,ali dragi je inzistirao jer nije zelio da bude ikakvih problema i u policiji su mi izdali uvjerenje o prebivalistu i to je to. Kad sam papire predala nitko ih nije ni pogledao,npr na uputnici mi stoji stara adresa ali rekose mi u HZZO da to nije bitno da je bitan samo MBO.
Cure,
Hvala na odgovorima. Znaci traze samo to sto pise na tom papiru?? Ne traze spolne hormone i.ostalo???
Da ne bi ispalo da i to treba...
Ici cemo vaditi markere sutra,.a u sri bi trebala na uzv i po lijekove.
Nece mi dati lijekove bez markera jelda?? A markeri bi nam onda bili gotovi tek u petak.
To su sve injekcije koje cu dobiti??
Jesi bila na konzultacijama?
Mene je dr.trazio spolne hormone,hormone stitnjace, AMH ,papu i briseve..
Zakonski trebamo markere..
Trenutno sam u prikupljanju nalaza da pocetkom 7 mj.krenem u postupak..
Vec sam.dugo u Petrovoj, vodim se na humanoj, jos sam prije sve radila i prilozila, i sve je ok.
Da li netko zna kada su oni na godisnjem? Tj.kada ne rade postupke?? Kad je pauza??
Aska-nisam dobila nikakav papirić, doktor je rekao da će sve mi sestra objasniti,a sestra mi je rekla da lijekova nema i to je to,da dođem početkom mjeseca . Možda netko zna fiksini broj sestre Jasne,imam onaj mobitel ali već mi se nitko dva dana ne javlja. Da nazovem i pitam da li ima lijekova za mene, da opet ne idem uzalud.
???? Cure, nisam pohvatala, nema lijekova u Petrovoj???? Sto to znaci????
Da ne mozemo na postupak???
Mono,ja sam lijekove dobila..Hadasa nije.
Aska, vidim u tvom potpisu priraslice???
Moze par detalja o tvom stanju???
Ja sam vec dva puta isla na histero.
Kao dijete 2 operacije:slijepo crijevo i ileus(od priraslica) S 29 godina operacija paraovarijske ciste i to laparotomijom jer radi priraslica u trbuhu nisu se usudili laparoskopiju,tad su mi i cistili priraslice u zdjelici.Operater rekao da su jajnik i jajovod bili slijepljeni i da su crijeva isto puna priraslica ali to nisu dirali,te da se priraslice u pravilu vracaju.S bivsim partnerom sam 3 god pokusavala i isla na Sv Duh na 3 inseminacije i nitko mi nije nikad radio Hsg.Doktor se sad zacudio da kako to da mi nikad nije provjeravana prohodnost jajovoda i rekao da su najvjerovatnije osteceni od operacija.Te s obzirom na godine nema smisla gubiti vrijeme i raditi Hsg vec da idem na IVF.Napominjem da bivsi partner ima dijete a ja sa sadasnjim evo 8 mjeseci nista. S obzirom na godine,nakon 6 mj me primarni ginekolog poslao reproduktivcu.Moj partner ima uredan nalaz.Eto,to je moje stanje.Nikad ostala trudna,3 operacije i nazalost posljedice toga-priraslice. Ispricavam se sto sam se razvezla ali nisam krace mogla objasniti.
Aska,
Jojjj, koje komplikacije.
Ja imam priraslice na maternici, pa sam zato isla vec na dvije histero, a kako sam vidjela u potpisu, odmah sam pomislila da i ti imas na maternici priraslice, ali srecom nemas !
Mono,ne..ja imam oko jajovoda i na crijevima ,u ovom slucaju jajovodi su moj problem.
Rade li se postupci u 7 mj?
I mene to zanima.
Dajte mi recite, ta soba u kojoj se daje uzorak prije punkcije ili kad vec, tj sto se dogodi i da li se nekome od vasih muzeva dogodilo da jednostavno nije mogao??dati uzorak??
Ovaj moj je rekao da sumnja da ce moci. Sto se u tom slucaju dogadja??
Osim sto znam da bi trebao to tamo obaviti???!!
Da li prvo rade punkciju j.s.ili se prvo uzorak mora dati??
Sto ako ne uspije???
Jooj,moj je u prvom postupku jedva jedvice uspio i to samo mrvicu..ajme sta smo se bojali da nece biti dovoljno..na kraju je bilo sasvim dosta i postupak bio uspjesan.
Nemojte razmisljat o tome,neka tvoj muz ne ide s tom presrasudom da nece moci,vec u startu si stvara barijeru pa ce mu biti jos i teze .
Nego danas sam cula da ne rade u 7 i 8 mj.postupke..a na konzultacijama mi je receno da startamo u iducem ciklusu a to ce biti kraj 6 mj.pocetak 7..
Pa me sad zanima jel rade ili ne
Ako stvarno smatrate da bi mogao biti problem oko davanja uzorka, dogovorite da donesete od kuce, u vecini klinika je to moguce.
Ne znam kako je sada,2012 nisu dali da nosimo uzorak od doma..
Ako se moze od doma mi cemo tako napraviti sigurno..
Hvala cure,
A s kim se to dogovaramo? S dokt.koja nas vodi??
Što se tiče rada preko ljeta, ovo je odgovor koji sam ja dobila putem maila u 4. mjesecu
POŠTOVANA, KOD NAS NE POSTOJI KOLEKTIVNI GODIŠNJI, ZA 7. MJESEC JOŠ NIŠTA NE ZNAMO , TO MOŽE OVISITI O NEKIM DRUGIM STVARIMA NA KOJE NE MOŽEMO UTJECATI. (DO SADA SMO RADILI PREKO LJETA)
LP