Hvala Zenii, a jesu ti odvojene blastice zamrznute? Meni su bile u jednoj slamčici pa su ih zajedno odmrzavali i transferirali...
Printable View
Hvala Zenii, a jesu ti odvojene blastice zamrznute? Meni su bile u jednoj slamčici pa su ih zajedno odmrzavali i transferirali...
maca sretno!!! :klap:
Daj mi pliz samo reci ako nije bed, vidim u potpisu da ti muž ima OAT, koliko ima spermija u ejakulatu? Ako se ne varam šetao je od crypto do OAT?
Tako isto je i kod MM (od crypto do OAT, ali s par spermija u ejakulatu, teške patologije)
Iskreno nemam pojma koliko ih je bilo u ovim zadnjih postupcima kod dr.Škvorca...uglavnom uvijek dovoljno da oplode sve moje js i nije niti jednom bila crypto, niti su morali raditi centrifugu da nađu spermije...ali kao što nam je jučer rekao biolog Patrik, očito je neka velika genetska greška u njima čim je postotak oplodnje js tako mali, a još manji onih koje dođu do stadija blastice i u konačnici ne dođe do implantacije :(
Ovo nam je zadnji postupak, što bude-bude...ne opterećujem se previše, imam jedno zdravo dijete i što sam dulje u tim postupcima/cijeloj priči vidim kakvo je to čudo :heart:
I ja bih tako na tvom mjestu...meni su bile zajedno zamrznute jer je jedna bila morula, da su obje blastice bile bi odvojene.
Da, bojim se da ni meni nije došlo do impl. blastica radi genetike ... MM ima oštećenje y kromosoma i očito je to prevelika genetska greška kad se nije dalje razvijalo ...
Pokušavamo opet, jer i ćorava kokoš jednom nabode zrno ;-) a ako ne upali, onda će na biopsiju pa možda unutra bude boljih spermija.
Uglavnom, sretno ti sad u ovom pokušaju!
Hvala Frixie ;)
Jeste razmišljali ići van negdje u kliniku gdje rade PGD?
Nama bi to definitivno bio sljedeći korak/opcija...ali s obzirom da nam je ovo definitivno zadnji postupak i da imamo jedno dijete ništa od toga.
Razmišljala sam i PGD-u u SLO, al ne znam ... nisam pametna. Probali bi prvo vidjeti biopsijom ako sad ne uspijemo ima li kaj unutra.
To ćeš privatno ili na uputnicu? Imaš li još pravo na postupke preko HZZO-a?
Moj savjet ti je da, ako nemaš više pravo na besplatne, ideš ravno u SLO ili Češku...bzvz. je ovdje plaćati skoro istu lovu kada nemamo dovoljno dobre uvjete/opremu kao vani...
Odradili smo 1 stim., spremamo se u drugi stim. Ako ne uspije taj drugi onda bi na biopsiju testisa i ako se nađe puno više malaca unutra onda mi preostaje još 2 stim. i 2 prirodnjaka (bumo lovili js).
Nakon ispucavanja svega preko HZZO (osim AIHa jer nema smisla kod nas) išli bi put Maribora, radi PGD-a.
Al, evo iskreno da ti priznam, nadam se da će sad drugi put biti više sreće, da ćemo uspjeti i da muž neće morati ići pod nož. Vidjeti ćemo kako će sad sve ispasti. Koračamo dan po dan.
Bok svima moze li mi netko preporucit neku bolnicu ili polikliniku za mpo posto sam nova u tome po zg nemam pojma moze i privatno samo da se ne ceka dugo
bebosan od privatnika preko HZZO ti rade Betaplus i Škvorc. Ostali privatnici u ZG su Šimunić IVF, Lučinger IVF centar, Podobnik, Radončić (Repromed) ...
Od bolnica koje imaju MPO odjel u ZG su VG, VV i Sv. Duh.
Apdejt mojeg pokušavanja krenutanja u drugi postupak: zbog izolirane ureaplasme naravno ne mogu krenuti s kontrolnim UZV krajem ovog mjeseca, pa moram nazvati kad ću imati čiste nalaze. S tim da Škvorc dolazi s bolovanja baš krajem 10mj., a 11 mjesec već imaju dosta popunjen. :gaah: Ako će mi Svemir biti milostiv i ako se riješim beštije, lovim vlak za 12/2016 ...
Ranit ću se majkemi više ... Idem se ubit u Jaffi :gaah: :durise:
maca kako se držiš? Imaš kaj simptoma?
E hvala na odg. Idemo u 11mj na konzultacije u betu jel ima tko iskustva sa tom klinikom e da i cure koje niste iz zagreba kako putujete? HELP
Drage moje, ja 20. krećem kod dr. Škvorca, tad imam kontrolni prije postupka :)
Jeeeeeeeedva čekam :)
Jel ima tko iskustva sa poliklinikom beta plus?
Ima nas tu preko nekoliko. Što te zanima?
Ja sutra imam transfer u Beti. Ovo mi je 2.postupak kod njih. 1.sam ostala bez transfera a sad od 3js imamo samo jednu oplodenu. Klinika je pk, svi max ljubazni. Sta te tocno zanima?
Sretno s transferom :) Neka ti bude zadnji
Ja idem idući tjedan na uzv, ako je sve čisto i nema ciste onda krećemo po drugu bebu (opet)
E cure dali u betu idete preko hzzo ili privatno ?koliko se ceka na postupak preko hzzo?
Super sto se ne ceka hvala ti i svim curama zelim velike bete .
Ništa ni ovaj put...beta 0 (vadila ju jučer, 11 dnt).
Ovim neuspjehom definitivno završavamo našu MPO priču, žao mi je što ništa od drugog djeteta ali očito ima neki dobar razlog zašto je tako...
Sretno vam cure dalje u borbi, pratit ću vas nadalje samo kao promatrač i podrška!
maca Baš mi je žao draga :-(
Maca:love2:, žao mi je
Maca žao mi je ;(
Da li ima novosti kod Lucingera? Cula sam da mu dolazi jos jedsn doktor raditi i da ce imati anesteziju za punkciju. Da li neka ide sad kod njega pa ima provjerene info, pogotovo ovo da ima anesteziju???
Procitala sam info na drugom forumu da ima neki koktel koji smanjuje bolove,javila se zena koja je to koristila. I kaze da punkciju radi taj drugi dr,a L ako ga bas trazis
Dr Grbavac, radio je u Vinogradskoj
Pozdrav...početkom 11.mj idem na prvi IVF kod dr.Lučingera. Bila sam na konzultacijama i rekao mi je da postoji anestezija,injekcije u cerviks...znima me je li bolje uzeti anesteziju ili ici bez nje...svašta sam citala o punkciji pa me bas strah :?:
Bok cure, evo i mene nazad, nakon ljeta u planirani 2. potupak kod dr. Škvorca.
@Nina draga držim fige, javi se kako je prošlo, hvala još jednom na pp. Ja sam s dr. dogovorila početak 11.mj i kako je napisala gore Vrci mislim, adrenalin radi jače nego 1.put - čujemo se.
Bok cure, nova sam ovdje pa moram cekati da prođu poruke....bila sam na konzultacijama kod dr.Lučingera i čeka me prvi ivf početkom 11.mj. Spomenuo mi je nekkav koktel prije punkcije, injekcije u cerviks...zanima me je li bolje uzeti taj koktel ili bez njega...citala sam svasta o punkciji pa me strah...
Bok cure! Jel ima koja da je u postupku u Beti za listopad/studeni kod dr. Vlaisavljevica? Koju terapiju ste dobile?
da, u svom prvom stimuiranom ivf-u sam primila taj koktel, i da, osamuti te i olaksa, ali i dalje uzasno boli
u zadnjem ivf-u, koji je bio prirodnjak, sam primila tu injekciju i to mi je super pomoglo - bio je po jedan folikul na svakom jajniku i zapravo bi me tu najvise bolio ubod kroz vaginalni zid, a to nisam osjetila (da je bilo vise folikula, uzela bih opcu)