Tvoj je bar na sigurnom i radi nema praznog hoda
Moj buraz u zemlji u kojoj je ima određeno boravište koje ne može nikako ne može produžiti ili će možda mu ipak izaći u susret ko zna treba još vremena dok bi se mogao uopće vratiti
Printable View
Ja sam jutros osvijestila da je neminovno da ćemo se svi zaraziti, jedino je pitanje tempa i težine. Pa sad, kako bi Tanči rekla, kako kome padne grah.
( A jako sam zamjerila Merkel kad je rekla da će se zaraziti 80% Nijemaca, mislila sam da nepotrebno diže paniku.)
Inače, sin i ja smo doma i zbilja ne izlazimo nikamo, radim online, ali muž radi u firmi i priroda posla mu je takva da svaki dan dolazi u kontakt s dosta ljudi.
Ostaje nam jedino pridržavati se uputa stožera i nada da neće biti najgori scenarij, što drugo.
Nećemo se neminovno svi zaraziti, 40-70%, a uz pridržavanje mjera virus se može prestati širiti, kako se to pokazalo u Wuhanu. Ubrzano se radi na cjepivu, ispituju se lijekovi, tako da se svaki dan saznaje nešto novo.
Kreveti u Areni i šatori u Dubravi su nužna mjera opreza, da izbjegnemo scenarij koii se dogodio u Italiji.
I bolje da je tak
Neki ozbiljno ne shvaćaju predloge
Prestao javni prijevoz.
U Rijeci taksisti objavili da besplatno voze medicinare na posao, objavili su svoje brojeve moba.
Čujem mnoštvo motora koji prolaze magistralom silnom brzinom, vrrrrruuuuummmm, pročitala sam komentar da valjda ne žele dočekati koronu.
Ljudi se na razne načine bore protiv tjeskobe, neki motoristi brzinom.
Izgubila sam volju za jelom, nimalo svojstveno meni.
Glavno da i dalje imam volju za vrt. Spas je mogućnost rada na otvorenom, sama.
I da, parking besplatan u cijeloj Rijeci. Ne treba mi, ali lijepo bar to.
Nemrem mami na njen 70. rođendan. :(
Samo medicinare ili sve koji rade po bolnicama? Ima puno čistačica drugog osoblja koja rade po bolnicama a daleko su od medicinara
Recimo imsm takve u obitelji radno vrijeme prije šest ujutro,udaljenost samo više od 15 kn, bez mogućnosti dolaska privatno autom,s i nekih iz drugog grada udaljenog više od 50 km
https://www.koronavirus.hr/najnovije...m-mjestima/260
I zatvorilo nas... dobila sam i video iz centra grada kako policija iz auta kroz megafon govori prolaznicima da se upute kućama...
Drži se cure proći će to,pa ćemo dr posjećivati, slaviti.ssmo nek se čim prije i bezbolnije za sve riješi
Oni u Srbiji imaju sup a ne MUP, a da su malko discipliniraniji od nas jesu
Da, citala sam krive informacije
Jel to Zrinjevac?
Meni se cini da je.
Beti, pokusaj sad naci utjehu u svom vrtu, sad mi bas fali ta mogucnost, mamji ce ti bit osjecaj zatvorenosti nego u nekom stanu, na x-tom katu.
Ja sam širila na MM prije tjedan dana najavljivao zombi apokalipsu. Sad vidim da je bio u pravu. Broj zaraženih je sigurno par puta viši od broja potvrđenih. Mi smo se dosta izolirani, ali nismo u potpunoj karanteni, idemo šetati uz more i po nasilnicima. Pobjegli iz grada na otok. Nego su i puno drugih došli na istu ideju. Masu vikendica puno , ne samo naš svit nego i stranci. Sad su nam zato ograničili trajekta. Valjda dostava neće platit.
Norvežani zabranili interne migracije
Ne mogu male sredine i male bolnice podnijeti velik broj mogućih bolesnika
I svi ti koji su sad pohitali na otoke donijet će lokalnom, mahom starijim osobama, smrt
Stojte kući i ne šećite sad po otocima.
Kad se razbukta, neće hitna dolaziti po stare i bolesne na otoke...
Isto je kao i kod vas. Ko je odgovoran, odgovoran je, ko nije, nije :/. Neko iz neznanja, neko iz gluposti, neko iz bahatosti. Puno je dezinformacija. Ljudi su neobrazovani. Neko se plaši svega. Neko se ne plaši ničega. Uostalom, kafići su do juče radili preko celog dana, niko nije proveravao razmak među ljudima. Sva dijaspora se vratila kućama i ne drže se svi samoizolacije, ni blizu. Što dobrim delom poništava efekat donetih mera.
Mi smo u mjestu velicine Dubrovnika, samo sto imamo manje stambenih zgrada i vise prostora. Za sad izgleda da se ljudi prilicno drze preporuka, ali svodi se sve na ovo sto kaze pulinka - tko je odgovoran, odgovoran je (neovisno o tome je li zdrav, bolestan, testiran...), a tko je neodgovoran, bit ce takav sve dok ga ne pokosi do te mjere da je hospitaliziran.
Kod nas je grozno trenutno to sto je bas hladno i ne mozemo biti vani dulje od 15-ak minuta. Drugo je sve, zapravo, izuzetno dobro, od socijalnih mjera nadalje.
Kod nas do sada 67 umrlih, blizu 3000 zarazenih, preko 1000 u bolnicama. Svi koji imaju blage simptome se ne testiraju, nego samo upucuju ljude da se izoliraju i ostanu doma. Tako da vjerujem da je broj zarazenih puno veci. Prijateljica ima neke od simptoma, rekli su joj da prati stanje i ne napusta kucu.
Policija tjera ljude dronovima iz parkova jer je dosta onih koji su izolaciju shvatili lezerno. Izbacene su kosarice iz ducana jer se kolicima odrzava veci razmak, na ulazu u ducan zastitar daje alkohol za pranje ruku, u ducanima koji su otvoreni (apoteke i hrana) prodavaci su odvojeni pleksiglasom, u nekim vecim supermarketima su odvojili posebno sat vremena kad kupuju samo oni 65+, u ducanu mozemo ostati max 30 min...
Nego, jeste li znali da nakon odredjenih letova iz Bruxellesa za Zagreb nema obavezne karantene? Pitam se zasto...
Da pola mog Sektora je uredno dolazilo direkt letom iz Bxl nama u ured :rolleyes:
ja taman cekam ukrcaj na let za Amsterdam. Sutra bi trebala stici u Zg ako bude islo sve po planu I onda u samoizolaciju...sretno svima, posebno Kosjenki I njenom mm
Once is a mistake, twice is a pattern, three times is... Wuhan Ben, treci put zakljucan. :-)
https://www.youtube.com/watch?v=U1QzZvWrsGc
I povrh svega još i potres u ZG
5.3 magnituda
Kako ste?