Viki, bit će to sve super, samo pozitivno
Printable View
Viki, bit će to sve super, samo pozitivno
Znam :))))
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cure jel tko zna sto nam je s kiarom79? Nije se odavno javila a mislim da joj je termin bio u veljaci.
Hmm Ribica sad kad kažeš i meni je palo na pamet..
možda nam je promaknulo?
Bmaric nadam se da se necu totalno izobliciti, vecina trudnica se proljepsa u trudnoci a ja uzas, kipim na sve strane u licu se izoblicila bas sam izgubila samopouzdanje jos mi govore svi kako sam u licu "proruznjala" a odjeca mi sva utegnuta...ne mogu dugo da trpim glad bas se brinem da ne budem ogromna vec sam dobila 12kg :(
Da stvarno, kiara79 je sigurno vec rodila, bila je malo iza mene, e sad u svoj strci nisam skužila se javila..
Lady pa ti jos 2u1, jos ces proc termin!
radoznalica, a koliko si trudna? meni ce sutra biti punih 15 tt, a na pregledu sa 12 tt dobila sam 2 kg. za 10 dana mi je sljedeći pregled i sve me strah stati na vagu. sva sam naduta, osjećam se ogromno, imam već sada loptu ispred sebe (uvijek sam imala ravan trbuh)... ajme kolika li ću tek biti do kraja trudnoće :lol:, iako ne jedem puno više nego prije. prije sam jela 1-2 "dobra" obroka dnevno, sada sam to raspodjelila na 4 manja obroka dnevno + 2 x voće kao međuobrok.
a što se tiče tih drugih promjena (osim dlakavog trbuha), čitala sam kako se trudnice proljepšaju u smislu da im koža bude čišća, da kožne alergije nestanu... ma vraga! ja imama neurodermitis, meni je sada još gore, lice mi je suho i peruta se... ma užas!
ali sve ćemo mi to izdraži, samo nek sve prođe dobro... o kilaži ću razmišljati nakon poroda.
Bmaric ja sam 15 + 4 dana i do sad sam dobila 7-8 kila :o Al tako mi bilo i u prvoj trudnoci (dobila 20-ak kila) pa nakon poroda sve otislo dosta brzo, u godinu dana recimo. Definitivno moram u shopping po robu u koju stanem.
Jel osjecas bebicu vec? Ja sam je jucer prvi put osjetila onako da sam bas sigurna da je to beba. Moj klinac se igrao s rodjacima, svi su skakali, pjevali i veselili se, i beba je odjednom pocela lupkati ko luda :heart: zapravo, bas kao neki leptiric u trbuhu.
Jadranka, ja sam danas 14+6 - znači rodit ćemo u par dana :-)
Do prije 2 tjedna sam sve mogla obući, sada stanem samo u tajice, a majice me stežu :lol:. Moj shopping je planiran za kraj sljedećeg tjedna.
Ne, bebu još je osjećam, a jedva čekam. Meni je ovo prva trudnoća i kažu da prvorotkinje bebu osjete kasnije, tamo oko 18 tt, tako da se još ne nadam da ću je osjetiti.
Znaš li spol? Ja se nadam da ću saznati na sljedećem pregledu za 10ak dana.
Bmaric ja sam 26+3t i ja sam prvi 4 i po mjeseca samo povracalw tako da sam bila i smrsala 5kg al evo sad za kratak period ne samo da sam vratila kile cec dobila jos novih puno..svi mi govore kako sam bas puno se udebljala naglo...do prije 2 mjeseca mi nisu vjerovali da sam trudna jer nigdje stomacica a sad svi govore jesam li pred porod. Naravno najbitnije je da prodje sve dobro i da beba bude ok ali bas me bace u depresiju komentari takvi, najradije nigdje ne bi isla i zatvorilq se u kucu.
Ja sam 24+5 i na +10 kg sam..samo cice i trbuh..
Ja sam u utorak na pregledu i jedva cekam..moj bebo i dalje zeza jucer lupkao i lupkao danas jedva jednom osjetila..bas me to ljuti :)
Meni lice na pocetku puno akni poslije se ocistilo i sad zadnja dva tj opet izbijaju :-/
Moje se očistilo. Čisto je samo u trudnoći. Ali je zato koža suha. Ako je odmah ne namažem počne svrbiti i trusiti se.
radoznalica, meni je moj bivši, otac mog djeteta, neki dan rekao da sam ogromna, jer nije navikao da imam stomak. niti me je to dirnulo, a niti me diraju komentari bilo koga i ne obazirem se na njih... pa trudne smo, ne možemo biti manekenke.
ja se samo nadam da me dr jednog dana neće staviti na dijetu, jer ću umriti od gladi.
Radoznalice ne obaziri se na takve komentare,ja ponosno pokazujem svoje kile,ponosna sam na svoju trudnocu nakon svega,suprug mi govori da sam ljepa,ostali isto kazu da sam se udebljala ali i proljepsala sa tim kilogramima jer sam inace dosta mrsava,tako da bas te briga sta tko kaze,bitno da je bebica dobro :)
Radoznalica, ženo, moraš očvrsnut. To je ništa kako će te maltretirati s glupostima kada se bebe rodi.
Ja mogu u jedne traperice, i to je to ;) Moram po tajice!
Jucer ni jednom nisam osjetila bebicu :( I sad me to naravno brine. Mada je vjerojatno to tako rano i normalno. Ne sjecam se tocno kad sam starijeg malog osjetila. Vjerojatno onako da sam bas kuzila da je beba negdje s 18 tjedana, kako i ti pises. I ranije nesto u sto nisam bila sigurna.
Ne znamo jos spol, mozda na iducem pregledu (s 19 tt), makar se mislim da mozda i ne pitam ;)
Ja sam danas 28tt i na +7kg, mislim da je to ok iskreno uopće se ne zamaram s tim, jedem kad sam gladna i to je to. Jedino u zadnje vrijeme mi se zna dogoditi da povraćam poslije obroka valjda mi beba pritišće želudac pa ako previše pojedem povratim. Moja beba je baš aktivna u zadnje vrijeme i to me jako veseli.
Jadranka ja sam isto ispočetka bebu znala osjetiti jedan dan pa onda po nekoliko dana ništa to ti je skroz normalno.
Mi smo spol saznali na 4D s 14tt, poslije su nam to samo potvrdili
Ja sam danas 23 tt, i u plusu 7kg...sve mi je u trbuhu, cicama i malo bedra..svi kazu da ne bi rekli da sam u tom tj i da se ne vidi da imam toliko kila..valjda se sve zasad rasporedilo. Moj bebac je aktivan najvise kroz jutro i navecer..a kad mu dodje zna i u toku dana.
Radoznalice ja bi natukla te u tvojoj okolini..:-p
Ja ne znam bili se trebala brinut, al ja sam tek na 9+5 a trbuščić se vidi.
Nisam se udebljala puno, al svejedno sam morala već kupiti neke hlaće sa laštikom jer su me stare počele žuljati.
Meni se počelo naslagivati nešto na trbuh prije prve trudnoće. Mater me pitala jesam li trudna prije nego sam bila. Nemam pojma. Valjda ishrana. Mlatila sam po žitaricama i mahunarkama, i pila dosta pive tada. Nemam pojma kako ovim manekenkama uspije vratiti liniju par mjeseci nakon poroda. Zapravo, mislim da i ne želim znati.
Mene pitaju brojim li sitno, a danas sam 30+4tt. Ugojila sam se 12kg, ali od toga sam 7kg dobila već do 18tt. Uglavnom grudi i stomak, ali dobila sam i u bokovima. Treba još dva meseca nositi ovaj stomak. Već je ogroman.
Kupusic, čemu se brinuti. Ja sam sve do 13tt imala skroz mali, tj. kao pred mengu, koji je tako stajao sve do prije 2-3 tjedna, a onda je buknuo. Sada sa 15+0 mi je stomak kao da sam progutala pola košarkaške lopte.
Cure, jeste li vi imale s vremena na vrijeme pritisak sa strane stomaka, negdje u predjelu jajnika - ako su tu uopće više jajnici... ja to imam bar jedan put tjedno i tada imam osjećaj kao da ću procuriti svaki tren. To mi traje dan-dva i onda bude sve ok.
Nisam. Zna me samo ko probost kada se naglo ustanem.
Bmaric imala sam ja takav pritisak..nekad kao da mi sjedi na jajniku..sve su to promjene.
vucica, e baš taj osjećaj... nije ništa previše, ali ipak lagani pritisak...
I još jedno pitanje cure... ja sam danas 15+0, jeli moguće da već počinjem osjećati pokrete bebe u obliku skroz nježnog treperenja? to od jučer osjetim po sredini. ali je skroz nježno, jedva primjetno. jučer sam osjetila dva puta i danas dva puta (i to kad sam skroz mirna)... ne znam da li je uopće to to ili su mi to možda crijeva...
s obzirom da mi je ovo prva trudnoća, nekako sumnjam da bi ih već mogla osjetiti, ali eto...
Oko 18. tj. obično, ali da, osjećaj je kao lepršanje leptirića.
Bmaric ja sam tek u 20t osjetila bas bebu al oko 17t su mi kao ti leptirici u stomaku osjetili..i ja sam imala te zigove u bolove jajnika i dr mi je rekla da je to normalno.
zutaminuta stvarno ljudi vole da bockajui bas mogu reci da je manje onih sto misle dobro...kroz par rijeci ucine covjrka da se osjeca nepozeljnim i ruznim..pogotov kad porede uvijek sa nekom svojom vitkom trudnicom i pricom da je to vise izgovor da se jede za dvoje...a vec mi pamet sole kako trebam s bebom itd.ispast ce borba za sebe ni muz mi nije neka podrska bas uvijek...nadam se da cu uspjeti ocvrsnuti...najradije bi nrkad sve poslala dovraga ali mora se covjek pretrpiti i zivjeti
Bmaric to je bebica da..ja sam pocela tako u 15 tj osjecati..ja sad vec vidim kako se trbuh mice kad udara..bas je smijesno.
Bmaric, i ja mislim da je to beba. I ja svoju vec neko vrijeme tako osjecam. A prekjucer sam je bas pravo osjetila. Samo odonda nista. Znam da je normalno tako rano malo osjecat, a malo ne osjecat. Al isto se brinem!
uh nadam se da neću..samo se sjetim Žužy kak se nije dala nikako..
Ovo s kilama u trudnoći je tako individualno..evo ja sam 39tj pa jedva na +9kg..imala sam prije cca 5kg viška pa se očito sve to nekak izbalansiralo..bitno je samo ne otići u neku krajnost tipa gestacijski i sl..drugo mislim da je sve ok..
Ja u ranoj trudnoći nikad nisam bila sigurna jesu li u pitanju crijeva ili beba. Osjetila jesam nešto, ali sam i danas uvjerena da su to bila crijeva. Bebu sam za pravo osjetila u nekom 22-23tt. Još mi je i posteljica bila sprijeda pa to i nije čudno.
Ćao curke...ja svoju mrvicu osjetim od 17 tt, sa 16 tt sam isto nešto osjetila ali nisam bila sigurna jel bebolina ili crijeva...
A sto se kilaže tiče...
Prva trudnoća mi je prošla sa +12 kg, tada su mi svi govorili kak sam slatka trudnica, nisi bucka bla,bla,bla...a vjerojatno bi komentirali kak sam se udebljala kad bi ja okrenula leđa...
A sad u drugoj imam gestacijski, usla u ovu trudnoću mršavija nego u prvu, sad sam 29 tt i udebljala se čitavu 1 kg, i sad mi svaki drugi čovjek kojeg sretnem kaže ...."a gdje si debela"...btw imam 67 kg....
Zato ne obazirite se na glupe komentare, ljudi su zavidni...
A gestacijski prema mom iskustvu nema veze s kilama, šećer mi skoci kad se nešto iznerviram, ili eventualno kad se najedem nekog kruha, na čokoladu npr.ne skače...
Pozz svima, puno Vas je pa mi treba vremena da sve polovim...
Curke, evo mene opet s pitanjem... od jutros me grlo i glava bole, osjećam se malaksalo, već sam par puta mjerila temp., ali hvala Bogu nemam. Ovi me moji tjeraju dr, a meni se neda ići, jer nije ništa alarmantno. Čitala sam negdje da se u trudnoći ne smije piti baš svaki čaj, pa možda vi znate koji smijem (ja to više ne mogu naći na netu). Ili možda znate što bi mi bilo dobro za ovu grlobolju.
Bmaric bas to i mene zanima jer sam u istoj situaciji od sinoc :/
Viki, zar ti danas nisi trebala na uzv?
Da idem u 14h ali cijelu noc nisam spavala od grlobolje i sinusa a sad cak mislim i da mi temp. raste :( a treba raditi cijelo popodne i noc
Citala sam sad na netu da se nebi smjeli piti crni, bijeli i zeleni caj radi taina ali kamilica menta sipak i sl se slobodno piju i sa limunom i medom
Moze naravno :)