Ja slicno kao Lili, osim sto sam za sebe osobno znala da cu se odmah cijepit. Iako bih sad radije da sam koji mjesec kasnije, a ne vec u svibnju i lipnju.
Printable View
Sad se moramo svrstati u redove uklesanih u kamen i neuklesanih? :lool:
Rekla bih da je, u kontekstu pandemije, fleksibilno misljenje potencijalno vrlo opasna pojava. Najvise zbog raznoraznih izvora informacija i opcenite sklonosti ljudi da vjeruju onome sto dobro zvuci ili im kaze Fekbuk profil u koji su se ugledali.
Upravo na TV gledam velike guzve za cijepljenje na Velesajmu.
Lijepo je vidjeti da se velik broj ljudi odlučio na cijepljenje.
Beti sta stvarno?? Ajde aleluja mozda nesto i bude od svega.
Pa ima jos puno ljudi koji kazu da je virus prenapuhan, cjepivo je zlo, i tako od početka
Moji roditelji se cijepili protiv gripe, i rekla im sestra da neka ipak pricekaju 3tj do 3.doze Pfizera. Tako su i planirali, krajem studenog
Moj svekar se jos nije cijepio. Dr mu stalno govori da nek ne žuri, da bude kasnije.
A svekar ima probleme sa tlakom, secerom i sl.
I sad bi takvi doktori trebali zvati pacijente na cijepljenje. Da ziher
Mogao bi svekar otici na punkt i to odraditi,ne znam zasto sluša tog tipa
Jel se tko primio 3.dozu?
Ja si sve mislim otici ovih dana.
Proslo mi je 9 mjeseci od 2.
Ja sam primila 3.dozu, 8 mjeseci od 2. Na 3. sam imala generalnu bol u misicima- kao neka izrazajnija upala misica. Dakle puno bolje od druge- kada sam imala vrucicu i opcu slabost plus oteknuce aksilarnih cvorova. Pfizer je u pitanju. Takodjer se cijepio sin, 14 godina, koji je prebolio kovid prije nesto manje od godinu dana. Pfizer- bol na mjestu uboda i nista drugo. Prva doza.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sve ove gužve zadnjih dana su uglavnom zbog 3. doze. Može je primiti svatko komu je prošlo 6 mj. od druge doze.
Malo perspektive jučerašnjih Velesajamskih "gužvi":
Evo 203 novocijepljenih. Ovim tempom brzo će to, već za koju godinu...Citiraj:
Tijekom jučerašnjeg dana na punktu Velesajam cijepljene su 1.283 osobe. Na javni poziv za prvu dozu odazvale su se 203 osobe.
PS - ne da mi se tražiti ali sigurna sam da je onih dana kad smo imali 3-4 cijepna punkta se dnevno cijepilo preko 5000 građana. Trebalo bi pretražiti vijesti...
Na koronavirus.hr svaki dan objavljuju koliko je ljudi cijepljeno, jučer je dano oko14000 doza, od toga 6000 prvih doza.
Tang, sta kazu vasi kako im je bilo u Slo? Jesu ih za sve trazili pass ili su mogli pojest i popit bez passa?
Ovako sam ja govorila kad bi me pitali zašto uz dojenje ne dajem vodu i slični savjeti
Rekla bi im da mi je pedijatrica tako savjetovala, pa bi me prestali ispitivati
Možda se i tvoj svekar ne želi cijepiti, pa govori da mu je liječnik rekao ovo ili ono. Tako je lakše nego da iznosi svoje argumente.
Meni ce 6 mjeseci isteci u prosincu pa planiram ici na trecu u prosincu ili sijecnju.
Sin mi puni 12 iduci mjesec i nakon dugog razmisljanja planiram ga cijepiti za par mjeseci, kad se oporavi od operacije.
Negdje u peaku smo imali i 20.000 doza dnevno, ali ok ni 14.000 nije loše. 203 prvih doza je brojka iz zg izvještaja. Iako, začudilo me da se ipak približavamo brojci od 2.000.000 cijepljenih bar jednom dozom.
Inače, htjela sam pogledati dnevni izvještaj za 15.6. kad je po ourworld bilo najviše cijepljenih da vidim koliko je to ali niti jedan link oko tog datuma koji sam probala na službenoj stranici ne radi :roll:
Kod mene brdo ljudi, razne kombinacije cjepiva. Svima je nakon trece doze bilo bolje nego nakon druge (osim frendice koja je primila Pfizer nakon Johnsona, kojeg je primila nakon preboljene korone. Ona je odmarala jedno 3 cijela dana.).
Ja cu uskoro po trecu Modernu, doslovno ne stizem otici jer - kaos.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...i/2315905.aspx
Što li će na to "pogodili smo mjerama mentalitet ljudi" Andrej? Ovo baš ne pogađa mentalitet... a i ne bi bilo fer prema Laucu da mu još jedno proročanstvo ne propadne.
mislim da je to jako individualno
mm i ja smo oboje prebolje koronu, taman s točno 6 mjeseci razmaka (tako je da je on morao u SI kada sam ju ja dobila)
cijepili smo se oboje u lipnju/srpnju
njemu prva doza ništa, baš nikakvu reakciju
meni snažna bol na mjestu uboda, oteknuće cijele nadlaktice, uz to izrazita ošamućenost
za drugu dozu je on dobio vrućicu u večernjim satima, do jutra je prošlo
meni druga doza baš ništa, ni bol na mjestu uboda
Danas blizu 7000 zaraženih kažu
Iskreno nisam mislila da će ovaj val biti s takvim brojevima
Po meni debelo kasne sa žešćom kontrolom kovid putovnica.
Možda je to imalo smisla prije ovog vala, odmah poslije ljeta, a sada je i puno cijepljenih zaraženo koliko čujem :|...
Evo nove odluke o kovid potvrda. Od 15.11.
Stvarno
od 15.11. ????
pa da je od ovog ponedjeljka kasno bi bilo.
BTW nisam vidjela da su teretane i ti kojekakvi centri za vježbanje na listi za potvrde. Da li mi je promaklo?
Za sada me koliko sam ja shvatila.
Koja je svrha potvrda ako se cijepljeni mogu zaraziti i prenositi zarazu?
Sto je vise cijepljenjih manje ce biti zarazenih.
Sto vise potvrda uvedu vise ce se ljudi ipak cijepiti na kraju.
Više cijepljenjih, manje u bolnicama i na respiratoru
Eto na, propade nama ipak kotizacija ako se uvedu promjene 4.1.
A šta sa čovjekom kojemu zbog reakcije na prvu dozu liječnici ne preporučuju drugu, nijednog proizvođača? Dosad se mogao slepati sa testiranjem, sad je doslovno u situaciji da ga nakon povratka sa bolovanja čeka vjerojatno otkaz. Za ovakve slučajeve su ipak trebali imat neke iznimke kad je pass u pitanju.
Rekli su da se onda samo mora pridrzavati epidemioloskih mjera.
Naravno ako ima papir od lijecnika da ne moze primiti niti jedno cjepivo.
Ima otpusno pismo na kojem piše da se ne preporučuje primanje druge doze. Međutim ako mu za radno mjesto uvedu covid pass ne znam kako će se to tretirati. Već je pitao može li ga dobiti na osnovu prve doze i mišljenja liječnika, rečeno je da ne. Ja sam osobno cijepljena, muž mi je cijepljen, ali onemogućiti ljudima da naprave osobnu iskaznicu, oprostite, meni je to ne malo, neku puno too much.
Na pressici je rečeno da postoje ljudi koji ne smiju nositi maske (a pretpostavljam i primiti cjepivo) pa će biti uz liječničku potvrdu izuzeti.
Trebalo bi ipak naći način za te ljude, nije to tako puno
za ovakve slučajeve morat će se predvidjeti pravila izuzeća, u to ne sumnjam. samo da se, napokon, uvedu neka opća pravila. imam kolegicu koja se, prema potvrdi svoje liječnice, ne smije cijepiti i ne vjerujem da će zbog toga dobiti zabranu dolaska na posao, odnosno otkaz.
meni je puno too much kada se ljudi odbijaju testirati a rade s ugroženim skupinama i pozivaju se da im je testiranje jako bolno (ne bi se cijepili, ne bi se testirali, ne bi ništa biljčice osjetljive, samo bi, kako neki kažu bili i dalje na državnoj sisi, brižni ljudi osjetljivih nosnica).
Neka se obrati epidemiolozima, mislim da ce ono sig. iznaci rjesenje. To je izuzetno mali broj ljudi koji se ne smiju cijepiti nijednim cjepivom i sigurno ce moci dobiti papir ako i epidemiolog potvrdi da ne smiju. Naime, imali smo raznih tumacenja da se ne smije itd, al epidemiolozi najbolje znaju. Primjerice, moja prijateljica je anafilakticarka i s njom su se loptali dok nije dosla u rockfellerovu i tamo se cijepila uz kanilu za potencijalnu reakciju. Sve je proslo ok. Ako je uistinu rizik od cijepljenja takav da ga ne mogu hendlati, moraju izdati nekakav papir.