Super, vidiš da sve ide kako treba. Sutra sam gore pa ću ti i u živo poželjeti sreću. Valjda ću te skužiti.
Printable View
klomifen je 125 kn dolje u ljekarni.
ja sam počela piti u nedjelju, u petak je prva folikulometrija.
Sutra transfer ako se malena nastavila lijepo dijeliti, a ja sam sad naravno u hrpi glupavih pitanja. Naime, nakon samog transfera se odhoda odmah do stola blizu i tamo se leži s malo podignutom guzom kakvih 10-15-ak minuta, a onda se ide doma. Ima li veze to hodanje itd... ne bi li bilo bolje da se duže leži... kako to utječe na j. stanicu, nije li cerviks ipak još malo otvoren zbog katetera... ma sva sam si smiješna s toliko nade, straha...
evo još jedne stare na odlasku...
meni nekako dođe grč u želucu kad se sjetim VV-a...hodnika, sestara, nekadašnje atmosfere...10 godina...i meni će faliti
ali što je tu je...vrijeme je za ići dalje...naravno po mojoj procjeni i za mene...
nego htjela sam vas pitati...kad ste podizale papire, niste mogli dobiti nalaze koji su rađeni na VV-u (npr VV-ove spermiograme, protokole i sl), samo vanjske ili?
No sigurna sam da ti sestre daju sve da iskopiraš ako želiš
Trebali bi vam dati sve papire, pa to su vaše povijesti bolesti. Mi u Vinogradskoj dobijemo sve papire kad su nalazi gotovi, doktor ih samo prepiše na povijest bolesti, a klinika ništa ne zadržava.
Ja sam si to još lani iskopirala jer mi je trebalo za Maribor
ja sam dobila i nalaze ( spermiogram itd) -zapravo sve osim papira od
protokola
i ja sam dobila sve papire, par je ostalo tamo, ali mi je sestra kopirala i dal mi kopiju
Curke evo me kratko, jer sam danas u horizontali. Uglavnom, vratili su mi jednu mrvicu i to dvostaničnu. Dr. Alebić i dr. Kniewald su oba rekli da mi je ne bi ni vraćali da misle da nema šanse i da neke stanice jednostavno imaju sporiji tempo i uspiju, a druge se jako brzo podijele, a onda stanu ili jednostavno ne uspiju. Također je dr. rekao da je imao dosta trudnoća iz tako malenih stanica i neka ništa ne brinem. Sljedeća 2 tjedna mirovanje, u nedjelju decapeptyl injekcija, a beta je 11.2. Dugo, dugo...
Inače, od nas 6 koje smo imale transfer prekjučer, sve su imale dosta stanica i tražile da im se oplode po tri. Jednoj curi se ništa nije oplodilo i bila je toliko jadna, srce mi se slamalo kad sam gledala nju i muža. Dvijema su se oplodile sve 3 stanice i one su danas sa mnom imale transfer. Jednoj, koja iz prvog ivf-a ima bebicu, oplodile su se 2 stanice, no išla je razgovarati s biologom i odbila transfer. Tražila je da se pričeka još dan, dva, da se vidi kako se dijele. A zadnjoj curi su rekli neka dođe opet sutra. Izgleda da se ne dijele stanice, što li, ali ih žele pustiti još malo. I ona je bila sva slomljena...
Moj cerviks je opet radio probleme, a dr. Alebić se šalio da mora biti Ivica Kostelić, koji je to slalom da se dođe do moje maternice kroz njega. Na koncu je ipak to majstorski uspio i mrvica je došla mami.
Danas je prije nas bilo 5 punkcija, nas tri na transferu i ni jedna inseminacija. To je bilo super za nas, jer su nas pustili ležati koliko god smo htjele... :-)))
E da, pozdrav evi133 i drugoj curki (sori, zaboravila sam koji nick imaš ovdje, a baš da ne pišem pravo ime, hehe). Bilo mi je baš drago što smo se upoznale gore i puno puno sreće dalje!
ValaMala vidjela sam te danas gore, ali bilo vas je puno pa mi je bio bed javljat se, ja sam bila samo po pikicu
Evo i mene cure. Danas sam bila gore. Treći dan mi je. Sve je super prošlo. Na klomifenima sam po dva dnevno. U ponedjeljak prva folikulometrija. Baš mi je pao kamen sa srca. Opet sam u postupku. Bila je gužva danas. Trebala sam doći u 10 i 15, na kraju sam došla na red malo prije 12. Ali neka. Upoznala sam dvije forumske prijateljice Valumalu i Elu. Valamala drži se i odmaraj. Vidiš tako je malo potrebno da budemo sretni zato pozitivno razmišljaj.
Ela pusa i budi strpljiva.Brzo će taj 12. dan.
ne znam moja sretna, na raznim stranama, nažalost...pokušati pa vidjeti...slati papire, vidjeti termine...i dalje skupljati lovu za bar jedan postupak negdje gdje mogu dobiti najbolju uslugu...
meni je dr. L. bio drag, ali moj odlazak nema veze s tim što mi VV nije isti bez njega
ja bih ostala kad bih smatrala da se na VV kompetentno može rješavati moj problem
trenutno svježi i neiskusni tim na VV-u, koji će sigurno steći iskustvo i dovoljno znanje nakon određenog vremenskog perioda - sada, u ovom času, ne može rješavati moj problem...jednostavno ne smatram mladu doktoricu, a pogotovo lab. za sada kompetentnim da bi im u svojim godinama i sa svojom dijagnozom poklonila vrijeme za treniranje...
...koliko god bili simpatični i koliko god je meni npr. bila knedla u grlu kad sam se opraštala sa dragim sestrama nakon 10 god.
VV koji je mogao rješavati i koji je rješio 1. put moj problem...prvi u hrvatskoj po rezultatima...zato sam ga i izabrala još prije 10 godina...krenuvši još s dr. Cvitkovićem kao vrhunskim andrologom, pa dr. Jukićem i Pavlom Romcem u labu...pa prešavši na dr. L. i Lanu...takve kvalitete ovog trenutka nema, a to se vidi i po rezultatima u zadnja 3 mjeseca - ne volim pisati jer će naše nove cure opet reći da smo negativne...sorite cure, neću više
netko je pitao zašto vam ne pišemo - eto zbog toga...
vi ste nova genaracija VV-ovki koja ima svoje sisteme i VV ima svoj način rada sada koji vi otkrivate...i dok ste god zadovoljne tamo to je u redu za vas,
ali ako ste nešto stariji i nemate više puno vremena rasti s VV-om...moj bi savjet (molim da se ne naljutite) bio da ipak barem preispitate druge opcije
uz jednu ogradu, da ja mislim da trenutno klinike u hrvatskoj, posebice državne, niti jedna ne pružaju ono najbolje...no i to je naša stvarnost s kojom se moramo nositi, posebno mi koji nemamo neograničene financijske mogućnosti za odlazak van ili privatno...zato, da se opet vratim mojoj dragoj sretnoj35, draga, i ne znam točno kuda ću...
OT-BHany, ja ću još jednom zamoliti da se ne piše o neograničenim financijskim mogućnostima nas koji idemo vani, ne želim opet tipkati kako i koliko šparamo i dižemo kredite..
oprosti, ja doista nisam vidjela tvoju molbu, evo ja osobno neću više nikada, ali ne mogu garantirati da netko drugi neće
Bhany, hvala:heart: (za druge ćemo lako:-))
Mislim da se tim koji vodi dr. Kniewald ne može ni u kojem slučaju nazvati nekompetentnim. On je svjetski vodeći stručnjak i pionir na području reprodukcijske biologije. Ne samo to, nego je i čovjek, a to može posvjedočiti svatko tko je i minutu razgovarao s njime. Na ovakvom biologu može pozavidjeti svaka bolnica i centar, ne samo ovdje i mislim da se Lana itd. doista ne mogu uspoređivati s njime...
Imam pitanje. 3dc dobila sam (upripremi za aih) terapiju klomifene 6 dana i tablete Siofor 2x1. zanima me dal će se možda već u ovom postupku vidjeti kakve promjene(pozitivne). kakva su iskustva s tim tabletama?