Završila simpatičan chick-lit "Moj prijatelj samac" Jane Costello. Slatko i duhovito
Printable View
Završila simpatičan chick-lit "Moj prijatelj samac" Jane Costello. Slatko i duhovito
Kad sam prije mjesec dva otkrila ovaj topic, napisala sam si listu knjiga koje su ovdje preporucene i onda sam ih narucila na Amazonu. Konacno su mi knjige stigle i za sada sam procitala Life of Pi. Ako i sve druge knjige s liste budu ovako dobre kao Pi, castim vas s kavom (makar samo virtualnom).
Bas sam uzivala. Pogotovo mi drago jer sam citala u prigodno vrijeme bas kad je moj cetverogodisnjak po prvi pita poceo postavljati pitanja na temu religije. Pi je primjer i zvjezda vodilja religijske tolerancije. Barem sam ga ja tako dozivjela.
Veceras pocinjem sa Ian McEwanovom Subotom, a istovremeno polako citam (i nastojim primjeniti u praksi) Windows to our Children od Violet Oaklander. Posebna hvala za tu preporuku. Knjiga je prvi puta printana prije 30 godina ali koliko mi se cini iz ovog dijela kojeg sam do sada procitala, aktualna je i vrlo primjenjiva i danas.
Trovačicu trenutno
Sloboda od Franzena, izvrsna, sve preporuke
Je li netko čitao "Prijelaz"? 850 stranica, do 50 još nisam uspjela uloviti na koji način će doći do onog što se najavljuje na koricama.
čitam "Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu". Došla sam do 45% (čitam na kindle) i dobra mi je. Prije nje sam čitala Murakamija koji se isto bavi pomaknutim svjetovima, tako da sam nastavila u revialnom tonu.
citala. radnji treba dosta da se razvije. meni je knjiga ok, dobar zanrovski primjerak, dapace, odlican.
cekam da Dvanaestorica, drugi dio trilogije dode u knjiznicu.
inace citam, Starman, biografiju D. Bowiea Paula Trynke. nezaobilazno stivo za stovatelje tog glazbenika.
duplic
Peterlin, trazeci po arhivi moje biblioteke da si zabiljezim ovu knjigu na wish listu, naisla sam na jos nekoliko knjiga ove autorice o zenskim povijesnim likovima, pa sam pomislila da bi te mogle i one zanimati: Kraljice-ratnice, Ljubavi Kralja Sunca (Louis XIV i zene), Sest zena Henrika VIII, Mary Stuart: tragedija jedne kraljice (slobodni prijevod, nasla sam ih na talijanskom i nema navedenih naslova u originalu, ali okvirno, to je to).
Ja pak zavrsavam Martina, A Clash of Kings (2. knjiga - u Italiji je to 4. po redu). I dalje me drzi, vec imam na lageru trecu, A Storm of Swords (ta je, pak, ovdje, podijeljena u 3 knjige :roll: ).
Počela prije 2 dana "priče iz grada udovica i kronike iz zemlje muškaraca" James Canon.
Ide sporo. Možda zato što sam preumorna pa uveče odmah zaspim čim legnem. Ali recenzije su sasvim OK pa ću nastaviti
Elly, i ja se kanim početi s Martinom, ali sve nešto odgađam. Znači brzo se čita?
Ja sam pišući o Atlasu oblaka zaboravila napisati da bih, kad bih sad birala svoj nick, izabrala ime Yoona.
(A onda sam shvatila da mi ni sadašnji nick nije daleko od toga.)
a ja sam, nakon što sam pročitala Moj Michael, poželjela promijeniti nick u Yvonne Azulai.
Yoona mi je divna, slatka, super lik.
Vidis, ovo nisam citala. Oz mi je jako drag, pokusat cu naci ovu knjigu.
Ja sam zadnje procitala Paula Austera, Covjek u tami. Odlicna.
Sad citam prvi dio Newyorske trilogije, Stakleni grad.
Zaposjedanje mi nije islo :sramise: no, priznala sam sve laumi pa smijem i javno :mrgreen:
a ja nisam uspjela pročitati Newjoršku trilogiju :mrgreen:
u svoju obranu mogu reći da sam pokušala davno, prije više od 10 godina
u međuvremenu sam evoluirala pa je planiram pročitati
jednom
Eto, zavrsila sam drugu od vasih preporuka Ian Mc Ewan "Subota". Radi toga sto se sve dogadja u samo jednom danu me podjsetila na V., Woolf To the lighthouse. Sva slicnost ovdje i prestaje. Lighthouse bih opet citala, Subotu ne bih. Vjerojatno zato sto nisam bas nesto zainteresirana za medicinu i bolesnicka stanja, ne igram squash pa mi i taj dio bio malo razvucen ali sam ipak sve procitala.
Ja sinoć počela "Igre gladi". Sviđa mi se do sad
završila strip Maus, A. Spiegelmana. zavrijedio je svaku dobru kritiku i nagradu koju je dobio.
moj dojam nakon što sam pročitala taj biografski crtani roman je da su ljudi u svojoj srži zli. zato su se genocidi događali i nakon jednog od najmonstruoznijih zločina protiv čovjeka - holokausta.
srećom, u nekim ljudima ima dobra, a zahvaljujući takvima i nakon mračnih razdoblja bude preživjelih koji svjedoče.
Hertha Müller "Remen, prozor, orah i uže"
nakon početnog šoka i prilagođavanja, super mi je. Teška je i tematika i stil, nije lako štivo, ali ne mogu je ispustiti iz ruke.
evo malo više o autorici i knjizi
http://www.radiosarajevo.ba/content/view/12517/
I, kakvi su dojmovi? Mene knjige s teskom tematikom u isto vrijeme plase i privlace, no procitam. Valjda je ta strana jaca :mrgreen:
Procitala sam Amsterdam Iana McEwana. Dobar je, ali ima i boljih njegovih.
Sad citam Jonathana Safrana Boera, Sve je osvijetljeno. Zasad mi se svidja.
Radi se o tome da jedan americki Zidov dolazi u Ukrajinu pronaci neku djevojku koja je spasila njegovog djeda od nacista. E, sad tu nalazi prevoditelja :lol: i vozaca, djeda ovog drugog koji je btw. slijep :mrgreen:
Jel netko citao?
Taj lik je napisao onu Jako glasno i nevjerojatno blizu. I muz je Nicole Krauss :mrgreen:
Čitala sam Sve je osvijetljeno. Svidjela mi se. Na tragu magijskog realizma, to me odmah kupi. Nekih detalja se sjećam, npr. da Kijevljani ne razumiju čisti ukrajinski jer govore mješavinom ruskog i ukrajinskog.
Nisam znala da je muž NIkole Krauss :mrgreen:
Pričitala Molitvu moje majke, Nafisa haji - i baš mi se svidjela. priča mlade indijke rođene u Americi, njeno odnos s majkom i dosta velikom širom obitelji
Ja sam pročitala zadnje strip Persopolis, koji je isto tu netko preporučio, i predivan je, al je jako težak (ne bi uopće rekla da strip može bit težak) i baš sam u nekom lošem raspoloženju zadnjih par dana kako sam ga pročitala, i stalno mi se vrti po glavi. A čitala bi i ovaj što ga anamar preporučuje, al biće taj još i teži... treba mi nešto vedro i krasno i lagano.
Amelie Nothomb, "Oblik života"
nije loša, malo mi je dala misliti o pretilim osobama.
Procitala sam Sve je osvijetljeno.
Dosta je dobra, preporucujem.
Stil mu je super, likovi su dobro opisani, lagano puknuti :mrgreen:
Sad sam pocela citati Siri Hustvedt, Sto sam volio. Tek sam na pocetku, no obecava :)
Inace, ona je supeuga, partnerica, stovec :mrgreen: Paula Austera.
Jako bitna cinjenica :mrgreen: :glorija:
Prije sam punoooo citala, gutala knjige ko blesava! Onda sam stala. Sad bih opet,pa dajte mi preporucite nesto, neko ljetno stivo,nesto opiceno I lagano. Moran napomenuti da ne volim trilere niti neke teske drame. :)
hvalim jos jedan strip - Habibi, C. Thompsona. donosi pricu o ropstvu, slobodi, ljubavi i pripovjedanju. vrlo je slojevit, ima u njemu ekologije, rodne teorije, cak i religije. crtez je crno bijeli.