Nema na čemu :love2:
Printable View
Nema na čemu :love2:
molim za pomoć...da li netko zna koji su nedostaci punkcije testisa?...za biopsiju sam čula da joj je nedostatak, ako se radi nekoliko puta, da prestane prizvodnja i to malo spermatozoida što ih ima u kanalićima...
jupi,jupi za Bahceci,napokon dobre vijesti,jedva cekam da pocmu s radom.hvala aboni76.
mrvica7.Biopsija se radi 3-puta jel je rizik velik zbog problema raznih i komplikacija.A punkcija se isto neradi cesto jel ima i ona svoje nedostatke,ipak ako postoje spermici unutra u testisima ,punkcija se radi dok ne dode do oplodnje(znam slucaj 3 puta)i onda je uspjelo.,lakse je s punkcijom ,jel je biopsija operacija,ali kad je to jedini nacin da se nesto nade ide se znaci do 3-puta biopsija.,preporuka je doktora kao 2 put maksimum + jedna micro-tese.pozz svima
zna li iko koliko treba proci vremena izmedju dve punkcije , tj zna li iko koliko muskarcu treba posle stimulacije i punkcije da napravi pauzu do novog postupka . jel malo 6 mjeseci?
Nema na čemu, da nema vas ne bih ni znala za Bahceci, niti imala nade...Ako mi se jave, kao što su obećali, javljam vam odmah...Pozzz svima :kiss:
Curke i decki koji ste radili test y-microdelecie na rebru ZG,imam pitanjce za uputnicu dali je dovoljno dopunsko ili treba navesti i sifru N97 (tako nesto nisam sigurna jeli to ta),trebam po uputnicu danas-sutra da to napokon napravimo pa da znam trazit od doktorice.pozz svima
Bok svima!
Ja sad zvala na VV za prvi pregled i sestra samo mene naručila i to za preksutra, a meni će biti 4.dan ciklusa!
A za muža mi samo rekla da sad on ništa, prvo mene rješavamo, a kod njega problem!
Nije me pustila ni da kažem išta o nama, uzela samo moje podatke, nije mi rekla ni šta trebam ponijet, ništa, neznam ni šta treba pisat na uputnicu...totalno sam izgubljena
Ja kad sam isla na prvi pregled ponjela svu ljecnicku dok.i moju i njegovu i uputnicu od soc.ginicke gdje je napisala prvi pregled sa sifrom N97
postoji nada, mikrodelecije se rade uz dijagnozu muške neplodnosti, pa je onda logično da ti uz tu dijagnozu na uputnici stoji i šifra N97 (ili koja već je za mušku neplodnost). U tom slučaju ne treba dopunsko.
Znači uputnicu vadim kod soc.ginićke? Sad sam bila kod dr opće prakse, ja došla, sretna jer nema nikoga odmah će me primiti, kad ono na vratima piše dda je na godišnjem od danas, mjenja ju neki dr i naravno samo 4 sata dnevno,već je otišao!I onda izađem i opere me pljusak do auta!Baš sam baksuz danas!!
Cuj 4 sata?! E to se zove posao..strasno..a dobro ,nebi nam bilo zanimljivo da nam se i takve stvari ne dogadaju..
Uputnicu kod soc.ginicke obavezno..sretno
Hvala, trebat će mi !
Sutra idem kod nje, sad mi je kasno! Šta mislite jel bi mi htjeli pomaknit termin s 9.05. na 10.05., starci mi u čet idu u ZG pa bi mogli zajedno..malo me strah ponovo zvati onu sestru, bila je nabrijana..
Evo zvala sam i pomaknula je, ovaj put je bila raspoložena, i sve mi je objasnila..
Hvala vam ,ma sto bih ja bez vas,imamo oboje dopunsko ali za svaki slucaj recu ja za tu sifru,jel sjecam se da smo prije par godina kad smo radili pretrage isto imali na uputnici sifru N97.,super hvala vam.U dobru i zlu nedaj se,bori se i samo naprijed:-)
Pozdrav svima, evo imam jedno pitanjce za vas sta se tice spermiokulture, mm je imao bakterije u ejakulatu, ali sad je to izljecioa, samo problem je u tome sta mu je stalno povecan broj leukocita u sk..
Evo ja sam prikupila sve nalaze i izvadila uputnicu, sad jedva čekam četvrtak!!
hedoniza, ja ti neznam..mm još nije radio spermiokulturu..
imam pitanje za argrh, ako mogu znati koliko dugo si radio na radaru? mm je nešto kratko pa si mislim jel može to utjecati ako nije dugo vremenski?
koja je situacija kod vas, jeste u postupku?
jos uvjek ima neku infekciju mozda nije ta izljecena bakterija vec neka druga al infekcija postoji koja se mora izlijeciti , tj treba naci nacin da ti leukociti nestanu jer oni stvaraju veliki problem jer vezuju kiseonik i stvaraju toksicna jedinjenja koja unistavaju dnk spermatozoida. tako su meni rekli jer i mi se borimo sa leukocitima a da pritom svi nalazi su sterilni. to moze biti i neka druga bakterija koja se ne dokazuje obicnom spermokulturom i brisevima. trebas uraditi dodatne testove na neke bakterije koje mogu napraviti takav problem, al sve u svemu bar su meni rekli da se mora naci uzrok pojave leukocita i rjesiti ga.
Boss hvala na odgovoru.. Samo vise nisam pametna di traziti, tu upalo, morat cu negdi privatno otici napraviti to sve... Jer ocito u drzavnim ustanovama sve aljkavo.. Samo otkad smo ljecili te bakterije nema vise azoo, i cak zadnji nalaz sg je bio sta se tice brojcano u normali, ali progresivno pokretnih je manje od 50%
mi smo isli na infektivnu kliniku, naravno na svoju ruku trazili i dr nam rekla da to moze biti neka sasvim deseta bakterija , npr brucella moze uzrokovati azoo i povisene leukocite a da ne da ni jedan drugi simptom jer nam je ona pricala da joj je nedavno dosao par kao sto smo mi s tim da je momak bio bas bas zdrav i otkrili mu da ima brucellu i da je ona uzrok neplodnosti, a ima jos par bakterija koji mogu tako nesto napraviti a to su sve bakterije koje se ne otkrivaju ovim obicnim brisovima i kulturama vec se ,moraju raditi krvni testovi. jedini je problem sto ti to reci bilo kojem urologu sve i jedan ce te cudno pogledati i reci ma kakav to ne moze biti uzrok. a sve u svemu dok postoje leukociti postoji i zariste i treba naci uzrok.
a koje bakterije ste imali
mi smo ti imali e.coll i enterococcus.. Potpuno se slazem sa tobom.. Sad se sjecam da kad smo u jednog urologa isli rekao nam je da moramo poc infektologu za sve to.. Da se nebi jos sta naslo.. Bas bi to mogli otici krajem 5mj da vidimo.. i koliko vremenski ti je trebalo za sve te nalaze da budu gotovi..
neznam koliko treba vremenski mi smo tek uzeli uputnice pa smo ove sedmice krenuli da dajemo krv, pa kontam da ce sledece sedmice biti nalazi gotovi, ma ja kontam da ne treba vise od 7 dana. al treba naci i pravog infektologa posto malo njih se razumije u to.
Ma nisam vise pametna, morat cu vidit di cu otic... Koliko vi dugo mucite muku sa tim??
sad se navrsila tacno godina dana od prvog spermiograma. i dijagnoze azoo i pyo spermija. i tek sad nakon lijecenja i propale vto odlucili da treba se rjesiti leukocita pod hitno.
Danas smo dobili nalaze kariograma i piše da su uredni,ali pošto nije bilo doktorice nije nam rečeno da li ima potrebe da radimo mikrodelecije ako je kariogram dobar. Kakva su vaša iskustva?
koliko znam, mikrodelecija i dalje treba,jer ona pokazuje da li su prisutni svi kraci y hromozoma, a jedan od tih kraka (a ,b ili c krak-sad nemam pojma) je zaduzen za proizvodnju spermija.dakle,ako tog kraka nema- i to je genetska greška.
bar sam to ja nekako tako skuzila,vise se detalja ni ne sjecam.
:)
"sos15",super što je kariogram uredan ali mislim da nije loše napraviti i mikrodelecije iz razloga koji navodi "tužna".Naša iskustva nisu mjerodavna jer jer prvo stigao nalaz mikrodelecija, uredan a zatim kariograma koji nije bio ok.sretno!
Tužna, medeni,
Hvala na brzom odgovoru. I ja bih voljela odraditi i mikroelecije,ali nadam se da će i doktorica u genetskom savjetovalištu djeliti moje mišljenje, jer u suprotnom bih morala ići u Beograd i sama platiti nalaz, a nije baš jeftin, za nas dvoje 180 EUR, a gdje su troškovi prevoza do Beograda. Zna li neko koliko košta ovaj nalaz u Zagrebu i gdje se radi privatno?
Medeni,
Vama se približio termin? Kako se osjećaš? Jedva čekamo vijesti o curici!!!
da, sos, iako nas je dr. pripremao na prijevremeni porod prije 20-ak dana ipak se bližimo terminu.Osjećaji pomiješani, iščekivanje, neizvjesnost..Svako malo lažni trudovi...Ali sve je to predivno i svima vam želim isto slatko iščekivanje od srca.Samo hrabro.
Danas sam stvarno pogubljena. Bar će se svi koji pročitaju moći nasmijati. Nema potrebe da ja radim mikrodelecije :lol:
Medeni :-D sjecam se kao da je juce bilo kad sam otvorila forum i procitala da cete postat roditelji ,ajme sto je brzo proslo,a sad vam se blize najbolji dani u zivotu,tako sam sretna zbog vas.Iz tebe je uvjek neka pozitivna energija zracila i ti si meni nada.Svu srecu na porodu ti zelim i jedva cekam da nam javis prekrasnu vijest i pokazes svoju princezu, ajme curica je predivno :klap: kiss.kiss
Sos super za kariogram :-D
vidi, ne kuzim zasto tebi treba mikrodelecija? :)
uglavnom,da bi nalaz odradili u BG,a kosta (mikrodelecija 90e) , treba ssamo kontaktirati Helix lab, i onda uzeti bukalni bris(stapicem za bris protrljas unutrasnjost obraza), spakujes to i obicnom,najobičnijom postom saljes za BG na njihovu adresu(ja ,poucena neugodnim iskustvom kad sam u posti pitala smijem li to slati postom, i maltretiranjem od pola sata, a kasnije proslo bez problema, iduci put, kad sam slala svoj bris za trombofilijske pretrage,jednostavno nisam ni spominjala sta je unutra -i ljudi u Helixu uredno dobili posiljku za par dana).
nakon toga uplatis potreban iznos na racun,posaljes dokaz da si platila i najkasnije 5 dana nakon uplate,dobijes gotov nalaz,.
salju mailom i/ili faxom,a obavezno i postom ,jer je to nalaz za cijeli zivot-vise ga ne trebas raditi,pa inzistiraju da salju original.
ako jos nesto trebas-tu sam! ;)
Pozdrav svima!
Možete mi reći koliko vremena treba da se obave sve pretrage tj. koliko je to trajalo kod vaših muževa? I da li je nekome u kratkom roku napravljena punkcija, bez da se pokušalo s horm.terapijom ili napravilo sve pretrage? Hvala