LilyOfTheValley prvotno napisa
Snekica, to jest prava anestezija, ono sto nije prava anestezija je sedacija, mouda mislis na to? Oboje se dobiva u venu. Smatram odgovornim i potrebnim da ljudi posjete anesteziologa prije toga. Mene je tako uputila moja dr. nakon prve folikulometrije. Imala sam mjesec dana staru krvnu sliku koju je anestezilog uvazi ali je bez obzira na kratkotrajnost te anestezije zatrazio da odem jos i na EKG. Sve je bilo uredno i nadam se da me nece ponovo slati na to buduci je proslo tek par mjeseci od tih nalaza. Ipak krvnu sliku cu ponviti. Naravno da treba obaviti razgovor a anestezilogom, ja bih ih svih smatrala neodgovornima da me nisu tako uputili. Tamo te izmedju ostalog pitaju i za masu kako bi odredili kolicinu, jer nije isto da li se uspavljuje neka sitna zenica od 5o kg. ili neka koja ima 8o. Isto niej isto da li ces imati uredan nalaz krvi, bez povisenih masnoca, izbalansirane elektrolite itd. ili ce ti sve bit zbrskano, takodjer te moarju pitati kako inace reagiras na anestetike, upozoriti da ne konzumiras nista noc i jutro prije postupka, pitati za alergije i neka druga patoloska stanja. Mislim, kako vi to mislite ic na opcu anesteziju bez prethodnih konzultacija? U dobroj vjeri da ste super zdrave i da su doktori vidoviti? Mislim onoo....