Mala Ma ja sam radi sebe vadila muževu krvnu grupu iako je nisu tražili,eto kad imam sve nalaze pa da imam još i krvnu grupu.
Printable View
Mala Ma ja sam radi sebe vadila muževu krvnu grupu iako je nisu tražili,eto kad imam sve nalaze pa da imam još i krvnu grupu.
Katka draga kava bi bila super., ali ti se još javim moram vidjeti kako radim pa da nešto iskombiniram
Drage moje,
bila sam sad kod liječnice po uputnice. Morala sam joj kopirati popis pretraga. Kaže da im rade probleme, jer su to skupe pretrage pa za sve što izdaje mora imati pokriće. Za nešto su je već pošpotali. Sve se nešto postrožuje u našem zdravstvu.
eto ja danas zvala gore da se naručim i ostala sam paf,kaže mi sestra zovi krajem mjeseca da me naruči na prve konsultacije za 3 ili 4 mjesec ,a kad sam je pitala kad bi mogla računati pošto imam sve potrebne dokumente i pretrage na postupak,poražavajuči odgovor tako da izgleda da ču i odavde odustati,rekla mi je da još ima mjesta kod neke doktorice,prvi puta sam čula to ime nešto kao todorović ispravite me ako sam u krivo,pa eto neka netko nešto napiše o toj dokorici ,kakvu ima praksu i kavka su vaša iskustva s njom,ako nečete javno može na pp, hvala
Ja sam kao kod dr B ali nekada mi preglede radi doktorica T, čak mi je ona i radila transfer. Dakle za UZV / folikulometrije oni dvoje rade kao tim a za punkcije i transfer nisam sigurna, možda ovisi o njihovim drugim obavezama na drugim odjelima
čitala sam unazad 7 str. i nigdje nepiše ništa konkretno,pa eto ako ima nekoga da išta zna jer meni je od dr. zaista preko glave,tolike godine na mene su se izmjenile svakakih od specilajista do neukih koji imaju diplomu sam na zidu zato i pitam jer,a ovo kod dr.b ako i dočekam taj termin i dobijem termin za postupak a nemaju ljekove dali ja mogu si sama kupiti ljekove i dali u tom slučaju dolazim prije na red,oprostite na ovakoj otvorenosti ali mene pritišču godine i zaista nemam vremena na pretek,išla sam kod dr.l na privatno ako nešto neuspijen na sv.duhu morat ču opet u kredite ..
jo1974, naravno da možeš sama kupiti lijekove, tako da ne čekaš. Meni se isto više ne čeka.
Ja sam bila na konzultacijama u 11 mj. 2010 (doktor me stavio na listu za lijekove 02/2011). tada sam dogovorila s dotorom da ću uzimati klomifen+par menopura (to je valjda prirodni ili polustimulirani) Imala sam sve nalaze i neke sam ponovila, ako ovoga puta ne upali da imam za sljedeći postupak, a ne da opet gubim vrijeme na nalazima
Kupila sam sama lijekove, samo kaj sam u 12 mj imala produženi ciklus (dobila sam 14.12.), nisam ni krenula jer je ekipa imala godišnji - opet čekanje
Ovaj petak imam punkciju, imamo 2 vodeće folikule :)
Palcicazg, sretno u petak na punkciji!
Ja sam danas izvadila hormone,nalazi za dva tjedna....valjda budu ok,uvijek su bili.
Jo1974 ja sam ti probala odgovoriti gore nekoliko postova. Koliko znam i dr T ja stručnjak, nekoliko godina ima manje od dr B ili dr L.
I mene zanima to da si sami kupimo lijekove, jer na listu stavljaju tek nakon što ispucam 3 mjeseca po 3 zamrznute js, pa onda još 3 mjeseca čekanja na lijekove. MM i ja mislili da nakon što to ispucamo kupimo sami lijekove, pa kasnije vratimo kada ih dobijemo preko bolnice ii ostavimo za sljedeći put.
A to sa godinama, eto mi u 39+ (od danas i muž, 3 tjedna sam starija), jebada teška
Danas gore nije bila gužva, jedno 10 folikulometrija,, 1 inseminacija i nekoliko muževa sa ženama, a to može biti i punkcija i transfer ali i eto ko mi sutra, samo mužev dio posla
I još jedan info: kada se ide u postupak s odmrznutim js na uputnici mora pisati : BOLNIČKO LIJEČENJE, SEKUNDARNI ICSI
Curke, nemojte mi zamjeriti što Vam upadam na Vaš pdf, ali htjela bi samo poželiti svu sreću mojoj Palčici u petak na punkciji i nek iz ova 2 folikula izrastu 2 velike, sretne i zdrave bebice.
I svima ostalima naravno želim puno sreće i uspjeha na Vašem putu do bebica.
Katka draga može kavica u ponedjeljak........radim popodne....... javim ti se na pp s brojem moba pa se vidimo u ponedjeljak.......jedva čekam kavicu :-D
Ej, super, baš mi je drago. Na pp ću ti poslat broj moba...
Ja sam u ponediljak već ranije u Zd. Ić ću kod ginekologa napravit briseve i papu, a u OC smo naručeni u 11.- Tako da se nadam da ću imat slobodno od cca 10-11h. Super, baš mi je drago da ću nekog uživo upoznati...i razmijenit malo info...moje su već poprilično zastarile...
Jedino ne znam di ću s mužem...u OC moramo doć skupa, a sumnjam da će moć ić sa mnom odma od 7 ujutro...
Dogovorit ćemo sve...
Cure,
jel se hormoni na SD-u vade dolje gdje i ostale pretrage krvi? Jel procedura ista kao i za druge krvne pretrage ili ne?
MalaMa da hormoni se vade u onom laboratoriju u podrumu ali se moraš naručiti za vađenje krvi. Ako ih trebaš vaditi u određene dc i ako znaš točno kad onda te zapišu za taj dan. Ako ti taj dan nebude dan kad su te zapidali nema frke, dođeš onaj dan kad trebaš i kažeš na šalteru dan kad si bila zapisana i sve ok. Ja sam ih išla vaditi 31.1. a bila sam zapisana 24.1. i sve je prošlo ok. Al se naručuje za većinu pretraga.
MalaMa, nalazi se čekaju 1-2 tjedna ovisi koje hormone vadiš. Nek ti m ponese tvoju uputnicu, zdravstvenu i dopunsko ako je imaš.
Hvala tanjam!:-)
Evo Linalena odgovora na tvoj zaključak iz prve ruke. Pitala ja dr B. dali se može doći na red prije ako si kupim sama lijekove za stimulaciju. Rekao mi je da nema šanse jer je onda njima (bolnici) to problem jer ih onda pritišće HZZO jer ti pravno možeš tražiti povrat novca te im je zbog toga takav način rada zabranjen. I meni je to glupo ali tako je kako je. Sve u ovoj državi ne štima pa ni to. Mi smo zadnja rupa na svirali i naši problemi nikoga s ne tiču jer to nije njihov problem a ni problem države. Koga zanimaju neki pacjenti koji ne mogu imati djecu? Kosoricu???? Milinovića??? Šeksa??? Bebića??? Moš mislit!!! J_ _ _ se njima za nas i naše probleme. Drže oni svoje gaće i stolice da ne iskliznu iz njh a njihovi poznanici, prijatelji i familija neke stvari obavljaju bez pol muke i čekanja odmah preko reda. Pa naravno da onda nitko u državi ne čeka na redove i grize nokte od jada kada oni znaju samo za slučajeve koji se obavljaju odmah. Mamicu im.:evil::evil::evil::evil:Citiraj:
I mene zanima to da si sami kupimo lijekove, jer na listu stavljaju tek nakon što ispucam 3 mjeseca po 3 zamrznute js, pa onda još 3 mjeseca čekanja na lijekove. MM i ja mislili da nakon što to ispucamo kupimo sami lijekove, pa kasnije vratimo kada ih dobijemo preko bolnice ii ostavimo za sljedeći put.
Evo još jedne primjedbe na naš sustav zdravstva. Drage moje suborke što mislite kolike šanse mi imamo ovdje da ostanemo trudne ili da se izliječimo od nekih bolesti tipa kroničnih i malignih??? A čisti dokaz kakvo nam je zdravstvo je bio kad je tadašnji ministar zdravstva ("gospodin ne istina") Hebrang otišao na liječenje karcinoma prostate u Švicarsku. Ili kada je tadašnji premijer gospodin Račan otišao u njemačku na liječenje. Mogla bi nabrajati do sutra takve slučajeve. Pa si vi mislite!!!
Mi smo najobičnije pokusne štakorice ovog novog zakona a naši liječnici pioniri u otkrivanju novih metoda u MPO.
Živila sonjeČka :-)
Danas me je suprug naručio za vađenje hormona na SD-u. Za TSH (mislim da je to štitnjača) me naručio tek za 23.5. Znate li hoće li mi priznati nalaz ako ga privatno napravim? Znate li možda jel se može u vinogradskoj to obaviti prije? Ovo nikako ne želim čekati.
Moja današnja punkcija je prošla sa 3 folikule, ali prazne. Sad ću čekati slijedeći ciklus i lijekove.
Sad mi samo ostaje da dignem glavu gore i krenem dalje, opet u postupak
MalaMa probaj se naručiti u vinogradsku, ja sam im poslala na centralno naručivanje mail sa povijest bolesti i odmah su me ubacili.
Napisala sam im da idući mjesec idem u postupak i da mi treba za slijedeći postupak ukoliko ovaj ne uspije.
Uvijek mozes i privatno izvaditi hormone, ja sam ih bas vadila u laboratoriju Breyer, to ti je blizu SD, Ilica 191. Cifra ti je za TSH 70kn, nalaz dobis isti dan iz 14h na mail.
Nema razloga da ti dr hormone ne prizna ako ih negdje drugdje napravis (samo pazi na dane ciklusa i da ih sve izvadis u istom ciklusu), moji prijasnji su bili s Rebra.
Hvala bugaboo,
i mislila sam otići u laboratorij breyer. Bila sam već u poliklinici Vili pa znam gdje je to. Ako će mi taj nalaz bit ok uopće se neću gnjavit s bolnicama. Jel se i TSH mora vaditi od 2 do 5 dana ciklusa?
TSH mozes vaditi neovisno o danu ciklusa, a LH, FSH, E2, PRL od 2. do 5. DC, progesteron 21. DC.
cure, jel zna koja jel se može gore telefonski naručit za vađenje krvi i ako znate broj... kad sam išla prvi put, nisam se naručivala, samo sam došla, drugi put me naručivala, a sad se nisam stigla naručit jer sam još u šoku, da mi je m došla u subotu, a trebala je doći 10., pa sam van sebe od šoka...
ako se vadi samo TSH najbolje ja otići privatno i za 80 kn izvaditi odmah,jer se svugdje jako dugo čeka...
već sat vremena zovem gore,i stalno mi ponavlja da je linija u kvaru...
pa kaj su oni mijenjali broj ili kaj...?????
eto da javim da je moj prvi krio postupak neuspješno završio
Od 3 js 2 su se odmrznule ali se niti jedna nije oplodila, moram zvati da se dogovorimo za otpusno pismo i valjda mogu sljedeći mjesec ponovo probati, ali idemo mi dalje ili u Cito u Split ili u Ljubljanu, ne znam dali meni s toliko godina ima smisla čekatijoš 2 mjeseca da ovo potrošimo pa onda još 3-4mjeseca da dobijemo lijekove
linalena, šteta kaj se nisu oplodile.. Bilo bi bolje da si imala zamrznute zametke, ipak su oni jaći, al možemo vrlom ministru M. zahvaliti kaj više nema zamrzavanja
Linalena, zao mi je sto s kriom nije doslo do transfera, ali mislim s obzirom na godine da ti je pametnije ici u inozemstvo nego tu gubiti vrijeme.
Ah Linalena što da ti kažem. Prošla sam to prošli mjesec i isto kao ti odlučila potražit sreću u bijelom svijetu. Žao mi je. Volila bih reći, bit će bolje ali nekako više ne vjerujem u pozitivan ishod. Jedino što ti mogu reći da ti želim da se brzo oporaviš od ovog poraza, digneš glavu i kreneš dalje za svojim snovima. Sretno draga.:love2:
uspjela dobiti...i ne vjerujem...kaže sestra J.za 3 tjedna...ovo je preprestrašno...čekamo lijekove skoro 4 mjeseca...
linalela,curke su ti sve rekle i ja dijelim njihovo mišljenje...draga pakuj kofere i po male Janeze...
mi smo isto okrenuli novu stranicu,mislim nismo još odustali od MPO...ali nismo ni daleko od toga..
eto i tako bi mi trebali prvo ispucati još 2× krio pa tek onda na listu za lijekove to bi recimo bilo polovicom 4og mjeseca, pa onda čekati 4 mjeseca na lijekove i eto ti ga 8mj kada su godišnji i znači da bi nam sljedeća stimulacija bila tek u rujnu, zašto se ne vodi briga i onama sa više godina, ali onda opet zašto ne i o onima koji imaju već puno postupaka pa se rezerva smanjila, ili iz svakojakih razloiga
stvarno smo nazadovali, ma ne odustajem ja od SD ali dok čekamo taj postupak idemo ili u Split ili u Sloveniju