Još mi niš nisu odgovorili, ni iz PFC ni iz Pronatala
Printable View
Još mi niš nisu odgovorili, ni iz PFC ni iz Pronatala
nestrpljiva, šta ćeš
Di je Anđeo? Ništa ne javlja dalje...
M@t pa ti si nase forumsko musko?Super,treba nam netko da nam nadomijesti Milivoja koji sad naveliko presvlaci
pelene i ljubi trbuscic svoje kcerkice!!!Svidja mi se tvoj potpis i svidja mi se kad musko dodje na forum.Imas moje simpatije!
ajde ajde nek me netko malo odmjeni :)
sad smo ćera i ja poslali mamiku na frizuru (spontano je odabrala najbliži frizeraj 50 metara od kuće :) )
pa smo papali, nosali se , spavali...čitali rodu malo i tako...
e da malo su mi čudni dečki što su tako rijetki ovdje a ipak je tu vrelo informacija...
no dobro, možda sam ja čudan...
pozdrav od naše male čehinjice :)
neka nama naših dečkiju, bar vas mazimo i pazimo:-)
ja ću napisat da je zasad score 5 od 9 (kolovoz/rujan), a vi me zasad nemojte pitat za detalje:-)
Noru ne racunas?ili mene:roll:
Sela, jel onda 6 od 10? I dalje neću napisat koga sam zaboravila:-)
A je to.
opet ću ja-jel to onda 5 od 9 za pfc?
Sela hvala ti na lijepim riječima. Da muško sam... :-)
Dosta dugo aktivan na forum.hr na njihovoj temi vezanoj za istu tematiku i tamo su mi se isto jako čudili, čak sam bio i izložen kritikama kao da ne vjeruju da sam muško ovo ono... :oops:
Tamo mi je i supruga aktivna, a tu sam se registrirao eto samo ja za sad.... Uglavnom čitamo vas i pratimo oboje. Nadamo se da nećemo morati i mi svoju sreću tražiti u Pragu tj. da čemo uspijeti toliko željenu bebicu dobiti tu kod nas kakav god zakon bio nažalost. Pokušavamo već dvije godine i ništa za sad...
ali nedamo se mi...
sretno svima...
Eto da i mi dozivjesmo men talk na ceskom pdfu!!!!!!!
Pa eto,na ovom pdfu ti i Milivoj nacionale!!!!Znaci vi jos niste odlucili kud cete ili?Razmisljate o Pragu kao opciji?
Evo Milivoja,on je puno parova savjetovao,pomogao u mnogocemu..a i sam dobio praski bingo!
Ma odlučili smo Sela već. Mi smo kod dr. L. u IVF centru u Zgu, mada nismo iz Zagreba. Bili smo na aih-u kod njega i na par Klomifenskih ciklusa sa ciljanima, ali ništa iz svega toga pa smo prije godišnjih dogovorili da idemo na naš 1. Ivf isto kod njega samo sada treba nazvati i dogovoriti termin, a u međuvremenu se trudimo i samostalno... :-)
eto...
Tu na ovoj temi sam često jer čitam jako puno lijepih vijesti iz Praga pa ako nedaj Bože nečemo biti u mogućnosti ostvariti trudnoću tu kod nas Prag je prva sljedeća opcija.
S nama je kao sve u redu kao... (da moš mislit. :-P ) moj spermiogram noramalan, supruga bila na hssgu, to je isto prohodno. U biti dr. dok je vidio naše papire prvi put kad smo došli kod njega nas je upitao zašto još nismo trudni?? A to se pitamo i mi... Trudimo se iz mjeseca u mjesec ali ništa. Rekli smo da bi rađe imali nekakvu dijagnozu pa da znamo liječenje usmjeriti ka nečemu ali nažalost s nama je KAO sve u redu ali se ništa ne događa već gotovo dvije godine. :-( Planirali smo sad u 10. mjesecu na ivf, ali smo si dali ipak još malo fore...
eto ukratko...
Anđeo javi nam se malo da čujemo kako si i ima li kakvih novosti.
Linalena javiti će se, nekad se Mirna javi odmah, a nekad koji dan kasnije-ovisno o gužvi.
M@tt dobro nam došli :-) i želim vam puno uspjeha, te se nadam da ćete u Prag otići iz svog gušta u dobar provod, a ne iz sile.
Sela ima li šta novo kod tebe, koliko brojite od transfera, i kako se osjećaš ???
Kod mene stvari ovako stoje dakle beta : 14 DNT 92; 15 DNT 174; 17 DNT 383 i danas 21 DNT 1674 :-o Mojoj sreći nema kraja, a bome ni strahu. Mislim da se neću opustit niti kada rodim. Ja još uvjek nevjerujem da se to meni dešava, nakon svega lošega kroz šta smo prolazili unazad 6 godina ovo mi izgleda kao san. Možda povjerujem da sam trudna tek kad vidim mišeka na UZV-u da mi maše i da mu srčeko kuca, ali vjerojatno će onda počet neke nove paranoje i strahovi:roll:
Svima vam od srca želim da vam se vaši snovi što prije ostvare :heart:
jes kia !!!!
raduje me uspjeh u pfc iz feta :)
samo lagano i sve će biti ok :)
malo je off topic ali.... ja sam danas dobila zabranu od genetičarke da uopće pokušavam ostat trudna slijedećih 6 mj do godinu dana. Totalni šok, kao da ja mogu toliko čekat. Feritin mi je 10 i strogo mi je zabranila bilo kakav pokušaj zatrudnjivanja dok ga ne dignem preko 50. Navodno je nizak feritin često uzrok neplodnosti, možda i ove biokemijske koju sam imala. ima li neko ovakvog iskustva, ili ako postoji neka slična tema pliz me uputite.
Koje pretrage gore traže??
Dal obavezno traže ta genetska ispitivanja?
Mi imamo jedino njegove mikrodelecije kromosoma i gen cistične fibroze, jel to to?????
Pretpostavljam da bi trebala ponoviti hormone + AMH, inhibin i ko zna što još
Ja nisam radila prohodnost jajovoda jer su mi rekli da idemo odmah na IVF
venddy, to je ona šta te slala na PGD? Svakako treba podići feritin, al odi hematologu da to rješava.
linalena, ko te tražio amh i inhibin s takvim reakcijama? Nisam upućena u cističnu-nije niko spominjao PGD? Zaista ne znam, samo pitam. Oni rade svoje pretrage na spolno prenosive bolesti (ili se tu naprave svježe).
M@tt, ovdje nema rodne doskriminacije ili ima one u pozitivnom smislu za dečke:-), i da, najgore je biti idiopat jer ne znaš protiv čega se boriš, al IVF je pred vama, i sigurno će biti uspješan.
kia, beta je krasna, čestitam!
ma nije ovo iz Praga ovo me je genetičarka ovdje naša uputila da vadim željezo i feritin. Željezo mi je super al ovaj drugi na jako nizak, i ona meni odmah puf zabranu, a iskopala sam sad surfajući da postoje studije koje povezuju njegov utjecaj sa neplodnošću. Ima li još koje s.... da ga ja otkrijem?
Meni je feritin u proslogodisnjoj trudnoci iznosio 8,dr Radoncic se slozio da je grozno nizak,ali nije naglas receno da bi on nesto uzrokovao(biokemijsku,spontani).
Kia evo da iskoristim tvoje pitanje(makar su to neki vec znali-:-*) i objavim moju danasnju betu koja iznosi 451,9 nakon sto sam jucer pisnula pozitivan testic!:oops:Sljedecu betu radim prekosutra,a onda vadim onu za Prag.
Eto,rekla sam i prezivjela.:-)
:-DSeeellllaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,ajme kako mi je drago:klap:
Kia i Sela:-D:-D:-D:-D:zaljubljen:
prekrasno, čestitam cure, sretnooooooooooooo
Živjela Sela i njezina bebica! Jako sam se razveselila. Za sve najljepše dalje!!!!!!!!!!!!!!
Naravno i najljepše želje za Kiu!
Ajme sela:-D:-D:-D
Bravo Sela:-D,cestitam od srca......drago mi je cut da je FET uspjesan
Menije feritin bio jako nizak, Radončić mi je "zabranio" postupak dok ga ne popravim. Nije bio preko 20 kad sam se uputila u postupak. Evo teme na kojoj sam malo prije pisala o tome http://forum.roda.hr/threads/67676-Manjak-željeza
Ako trebaš preporuku za hematologa, šaljem ti na pp.
Cestitam Sela,bas mi je drago da je uspelo a i moralo je,bas sam imala osecaj da hoce !:-D:-D:klap:
I naravno cestitke svim novopecenim praskim trudnicama!!
Lipih li novina, SELA od srca čestitam i ~~~~~~~~~~~~~~~ za duplanje
Kia, Sela... evo se MD i ja smješkamo i veselimo vašim uspjesima. :heart: :heart:
Baš lijepo!
Kia, čestitam!
Sela, sve znaš... ja od jutros još uvijek:-D:-D:-D Pa nek bude i službeno... ČESTITAM!!!
Hvala vam cure na cestitkama,ali treba hladne glave docekati prekosutra..Popodne me obuzeo grc straha sa pitanjem
sto ako se ponove neki scenariji,da li sam spremna na sve i dovoljno hrabra podnijeti sve.Sad mislim da jesam.
Znala sam da jesam i kad smo krenuli u nove postupke,ali,ljudski je zapitati se i zagledati dublje u sebe povremeno.
Pogotovo u ovakvim trenucima.Bas sam sretna da vas imam!!!!:zaljubljen:
Sela,Kia suuupeeeerrrrr za vas!!!:-D