Krem juha od tikvica i pita od sira i buče.
Da iskoristim ovo hladnije vrijeme :mrgreen:
Printable View
Krem juha od tikvica i pita od sira i buče.
Da iskoristim ovo hladnije vrijeme :mrgreen:
danas abšmalcane mahune (hvala Peterlin na ideji)
ja sam ih radila s krumpirom, popržila mrvice na mješavini maslaca i maslinovog ulja, ispalo je prefino - mala koja baš i ne voli mahune je pojela pun tanjur
uz to pureći šnicli na grill tavi i salata od paradajza
jučer punjene paprike i pire, salata
danas leća
Danas imam godišnji od kuhinje jer smo cijeli dan vrtlarili
ručali smo pečena jaja s domaćim paradajzom na salatu
a za desert nešto super jednostavno i zasitno za odmor od sladoleda
u šejkeru izmutila jogurt i alnatura instant kakao( hrpu ) dok nisam dobila gusti mouse
narezala hladno mekano voće, banane, breskve, nektarine i dobro izmješala
udavili smo se u tome, ne moram reći ds nikad nisu pomlatili tu količinu jogurta i voća u životu
Na moru sam. Kuham vani na malom rešou. Kuhinja je dosla samnom u vrecicama, tako da imam od zacina samo sol. Al imam zacinsko bilje i sve je jako fino. Kuham ono sto treba potrositi, jer nemam ni frizider. Imam jedan loncic od cca 1,5 litru i jednu plitku siroku rajnglu.
Prekjucer sam naletila na skampe pa sam radila buzaru, jucer sam nesto kemijala-dinstala papriku i tikvice sa zacinskim biljem i izmijesala s tijestom i tunom iz konzervi. Za vecere jedemo puno svjezeg povrca s cesnjakom, maslinovim i ubacim tog bilja malo i malo prsuta i kozjeg sira koji par dana prezivljavaju bez frizidera.
Danas moram potrositi krumpir, idem jos u ducan po nesto mesnato pa cu vidjeti sto mogu napraviti.
brancina na grillu, špinat s krumpirom
danas sam kuhala brudet od tune i palentu, uz to salata od krastavaca
prefino i preporuke svima, ukusno i gotovo za dvadesetak minuta
Po zelji slavljenika pohano meso, pire i spinat. Kasnije tortu od tri vrste cokolade mljaccc
đuveđ s vratinom, lažni tiramisu
jedva čekam navalit na današnju marendu/objed - špageti od tikvica u umaku od pesta sa avokadom i kozjim sirom....
mmmm i ja bih to
ja sam uzela danas pureći file koji ću zarolat s nekim punjenjem za sutrašnji ručak, + povrće i kus kus
danas muž kuha rižot s povrćem
ja nafilam s mrkvom šarenom jer imam alergičare, a ti slobodno stavi sira špeka i slično u nadjev
smeđa riža s gamberima i tikvicama
Punjena paprika :).
Slatko zelje s paradajzom + faširanci
mladi grah
Prisiljeno zelje sa grahom
Za one koji smiju home made pizza
Palcica jel imas mozda kakav recept za sladoled od smokava a da neide mlijecno u njega
Dok Palčica ne svrati - evo ideje: smokve i banane u omjeru 1:1 u multipraktik i udri... Ako su smokve jako zrele, pa je smjesa tekuća, uvališ šaku indijskih oraščića. U izvornom receptu je i žlica meda. Sve dobro obradiš da bude glatka smjesa i frk u zamrzivač.
Pitam se zašto se češće ne sjetim toga...
Blago vama što ste blizu smokvi. Meni je i plac daleko :(
Danas "ljetni" gulaš s kus-kusom. Sutra moram potrošiti kelj, a prekosutra buču, al ne znam još što ću napraviti.
I ja sam luda za smokvama. Viš vraga, ne bi se sjetila zamrznuti ih. A sad ću ih dobiti podosta iz Dalmacije. I friško osušene, naravno. Ovo sam se ljeto na GO baš izguštirala. :mljac:
Pitaj Google za raw sladoled od smokava - ima različitih varijanti - s kokosovim mesom, mlijekom, bademima i smokvom mi se čini fina kombinacija.
Meni su ove godine tako bile fine da sam ih jela nemilice i na kraju nisam imala potrebu radilti od njih sladoled. Ovo s bananom i smokvama uvijek pali.
Nedavno sma kupila prefinu raw pločicu od suhih smokava, šljiva, amarantha, limunove korice, badema. Zimi ću se više baviti time i kada dođem opet u kuhinja fazu.
Stara dobra punjena paprika sa pireom
Danas smo jeli kaiserschmarrn, sutra planiram kuhati chilli con carne :)
Mene to jelo vraca u djetinjstvo, godinama ga nisam jela, a pravila ga je moja baka, s tim sto smo ga mi zvali smarn (skraceno).
Mi danas narucili picu, al sam zato napravila najbolji hummus do sada i sutra cu nataložit barem 2 kile na sebe!
+kuhala zimnicu ciklu i pasiranu rajcicu.
Sutra cu (opet) skuhati minimalno 20 teglica ovakvog slicnog umaka da po zimi imam ljeto: http://www.coolinarika.com/recept/943159/ , i napravit domacu "vegetu". Ako stignem, i pekmez od krusaka da mi ne propadnu..
Pukla.. :)
Apsu, može info kako radiš ciklu?
Dobila sam hrpu domaće, a sinko voli samo alnaturinu jer je mlada i slatka za razliku od ostalih.
Annie84 s cim ste jeli smarn? Ja ga obicno jedem s pireom od jabuke ali mi to nije bas za rucak.
Skuham ciklu, i pustim da se ohladi pa ju ogulim.
Stavim oko 1 litru alkoholnog octa na 4-5 kg cikle, 2 žlice soli, par žličica šećera i u tu tekućinu stavim ciklu narezanu na kolutiće i pustim da stoji par sati, baka me naučila da cikla tako pusti svoj okus pa je na kraju slađa :)
Na kraju stavim u staklenke i malo prokuham staklenke u loncu na krpi koja je na dnu.. Jako fina ispadne
Hvala! Znači bude slatka, taj dio mi je važan. :)
Ne znam bi li mi preživjela u papirnatom škartocu i da je kuham prema potrebi.
Meni ne izdrzi, postane mekana, a onda to nije to..
Jučer fina goveđa juha i pečena teleća rebra s krumpirom, plus zelena salata.
Danas juneće šnicle u saftu od senfa i bijelog vina, prilog riža. Zelena salata.
Sutra nemam blage veze što bih... Možda pečeno pile, ili da se izvedemo van za prvi dan škole :)
Hvala! :)
Ja bas nisam najbolje skontala
Poslano sa mog HUAWEI GRA-L09 koristeći Tapatalk