Nije, imamo zimu i ljeto. :D Ljeti je i preko 40.
Printable View
Draga moja kli kli, tuga prevelika :cry: :grouphug:
Kli_kli, zaista strašno :(
Kli_kli, jako mi je žao zbog tvog tate. Suosjećam.
Kli_kli, užasno mi je žao, strašno je uz gubitak nositi se i s takvom nepravdom i nemoći :(
Šaljem veeeeliki zagrljaj
Kli kli, grozno.. Baš mi je žao, drži se :heart:
kli_kli moja sućut :-(
Jako mi je žao zbog svega, nisam sinoć imala snage da ti i ja napišem još jedno "ništa".
Vladavina prava je mrtva kod nas, a sa njom je otišao i najveći deo svesti, savesti i zdravog razuma.
Uradila si najviše i najbolje što si mogla za svoju porodicu time što više ne živiš ovde. I probaj, ako možeš, da nađeš utehu u toj spoznaji. To je jedino što se uopšte može uraditi.
Meni je ovo odlično
U posljednja 24 sata zabilježeno je 4.966 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 30.381.
Broj osoba u samoizolaciji je 22.408.
To ima smisla totalno
kli kli, moja sućut, užasno za proživjeti
Vrcj je ironična. Da.
Više je bolesnih nego kontakata :)
Pa dio kontakata je sigurno cijepljen i prebolio pa samim time ne mora u samoizolaciju.
Ma da samo računaju kontakte školaraca bilo bi više SI, jer ti pogotovo nisu cijepljeni.
Ali da, zaboravih na cijepljene. Svejedno mi čudno
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...odina-20211109
a tko će platiti testiranja?!
zbog dijela koji se ne želi cijepiti, tjedno će se trošiti ogorman novac na testiranja.. minimalno milijun kuna tjedno (cca 30000 nastavnika, dva puta tjedno, cca 20kn jedan test)
Mi smo svi troje negativni. Woop woop. Jos samo par dana do cijepljenja... idem omotati djecu u KN95/FFP2 za skolu.
Na MEF- u više nema besplatnog testiranja.
Tko nema covid potvrdu, mora se testirati i to platiti.
I to je u redu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kod mene susjedi slučajno saznali da su asimptomatski pozitivni.
Oboje cijepljeni, ona je htjela ići na 3.dozu idući tjedan (med.djelatnik).
Kod muža na poslu puno slučajeva, pa mu šef rekao neka se testira - i pcr bio pozitivan. Žena išla da vidi s obzirom na posao i 3.dozu,i ona pcr pozitivna.
Ajd takvi barem ne budu punili bolnice i imali ozbiljne probleme
Tko garantira da neće imati problema ?
To je nepredvidivo, MMa su zvali, i to u nedjelju.
Možda zovu samo one koji su se testirali preko uputnice :mrgreen:
Za sina me nije nitko zvao, ali sam dobila onu famoznu WhatsApp poruku u kojoj piše "vaše dijete je pozitivno" i "ukoliko radite u sustavu zdravstvene ili socijalne skrbi, molimo povratno odgovorite na ovaj mail". U tekstu i u poruci nigdje nema e-mail adrese, a u poruci još piše "ovo je automatska poruka, molimo ne odgovarajte na nju" :roll:
S tim da sam razrednika obavijestila i prije nego je ta famozna poruka stigla. Nitko iz razreda nije u samoizolaciji, valjda je procedura bila tako brza da bi im samoizolacija istekla i prije nego što bi stiglo rješenje :mrgreen:
Radim u skoli, pa mogu to i reci: nadam se da ce placati sami kolege koji odbijaju cijepljenje.
Nastavnici trebaju promicati znanost primjerom i djelom, a ne samo “pro forma”. Muka mi je kad cujem sindikaliste koji trabunjaju o pravu na izbor i sumnjaju u znanstvena dostignuca.
Enela, mnogi će se složiti s tobom (pogotovo na ovom forumu, tj. na ovoj temi), da u ovoj situaciji ljudi nemaju pravo na slobodu izbora, a mislim da bi se mogla i osobno javiti poštovanom dr. Fauciju (s pitanjima ili dvojbama o tome kako nas konačno opametiti) koji ima vrlo moderne metode, a svoje je stajalište iznio oksimoronom da će ljude natjerati da se dobrovoljno cijepe.:mrgreen:. Mislim ono, baš je prava faca.
https://www.youtube.com/watch?v=P2SuMaRUSNI
To je kao neka topla voda?
Nitko nikad nije cijepio dijete nakon odugovlacenja da bi ga upisao u vrtic ? Ili nitko nikad nije uzeo cjepivo protiv tuberkuloze da bi mogao u Ameriku? Ili ono protiv gripe da bi mogao raditi u Zaraznoj bolnici u Zagrebu? Fakat prvi glas da se odredena radna mjesta uvjetuju cijepljenjem . Sokantno.
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...ca_najnovije_m
Wow, Davidove zvijezde. Sve očekujem da smo došli napokon na dno patetike, ali evo, nismo još.
Znas sto je zanimljivo? Dosta sam stara i imam dosta staza. I davnih dana , prije 20 i kusur godina pojavilo se cjepivo protiv hepB . I odmah je doslo na red kao obavezno za sve zdravstvene radnike. Bilo je novo, nije sprecavalo bolest nego samo teze posljedice bolesti kod eventualne zaraze , ako se nisi cijepio mogao si nastetiti samo sebi, a onda nakon dugo vremena slucajno i u uzasno malom postotku nekom drugom. Jest da sam tada bila mlada i vise se ne sjecam dobro , ali ono cega se sjecam da nitko nije obio cijepljenje. Nitko. Bila je najnormalnija stvar poslusati preporuku i cijepiti se.
25 godina nakon toga takva situacija mi je apsolutno nezamisliva. Niti su ljudi sa hepatitisom B doveli sustav lijecenja pred kolaps. Niti su umirali u tolikom broju. I nitko nije postavio pitanje zasto se cijepiti protiv hepB uz tvrdnju da je njegovo pravo imati virus.
Prepade me ovaj lik. Pa ovo je skroz lud govor.
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...jesti_ostalo_m
Ovaj dio pogotovo: "Ova bitka se vodi u ime Isusa Krista i Blažene Djevice Marije. Ali ova bitka nije unaprijed odlučena. Isus od nas traži vjeru, odricanje i patnju. Pitam vas jeste li spremni krenuti u borbu?" kaže. Okupljeni viču da jesu. "Jeste li spremni na veliku patnju, da možda ostanete bez posla, da vas se odrekne obitelj, da ćete biti gladni i promrzli, da ćete možda iskusiti smrt?" pita.
Bože sačuvaj, prestrašno. Pobjegla bih da naletim na njega kako to govori, a upravo dolazim s jednog prosvjeda gdje su nas nekim letvama napali. To me doslovno ni upola nije uplašilo kao ovo. :lool:
Drzava jeca s financijama. Stava sam da drzava moze snosit maksimalno mjesec dana (i to nam je previse) trosak testova,a onda izvolte ljudi moji placajte si sami kad vec birate taj put.
Oprostite ako zvucim ekstremno, inace nisam takva :-) al nakon 2 rasprave u ova 2 dana s par frendica koje se NIKADA, a ni tada nece cijepiti nego se idu radije namjerno zarazit kod frenda/bratica.. koji je pozitivan i koji ce joj kasljat u facu, ako treba lizat ce i kvake kazu (doslovce te rijeci) ....i raznoraznih grozota komentara na nasoj grupi ..a ono ...malo je reci da sam zgrozena, ljuta i apsolutno zaprepastena takvim ponasanjem i stavovima. Najvise bijesna :mrgreen:
Jednoj je cak muz jedva zivu glavu izvukao od smrti u bolnici zbog kovida,al ne...i dalje tupi svoje.
Opalit po dzepu, pa da vidimo koliko ce se onda tako kruto drzat principa.
Ma sve zajedno je zaista fuuj, takvo izvrtanje cinjenica, nevjerojatno, a radi se o visokoobrazovanim osobama, koje itekako mogu doci do raznih vrsta izvora informacija.
Ali ne, one biraju te zatvorene fejs antivax grupe i sad kad su mi slale te neke linkove...ljudi moji,pa to je ko sekta, zaludjuju ih totalno s gluparijama, manpulacija teska.Nigdje veze.
Sorry ako vas ugnjavih, al ono nas par je u totalnom soku.
Dosta vise da mi cijepljeni budemo tihi i taoci tudjih postupaka.
Meni je dosta. Al fakat. Nakon ova 2 dana cega sam se sve naslusala. Da me se pita, a srecom ne pita, uvela bi G2 model.:cool:
Naravno ne pricam o ljudima koji se zaista ne bi smjeli cijepiti ili im je to rizicno. Izuzeci dakako se moraju uvaziti i smisliti rjesenje i za njih.