prijavljujem prvi monti dan jučer :D
ručala šparoge i jaja, popodne popila nescaffe vanilija s mlijekom (priznajem grešku :oops: ), a za večeru piletina i zelena salata
danas nastavljam u istom tonu :mrgreen:
Printable View
prijavljujem prvi monti dan jučer :D
ručala šparoge i jaja, popodne popila nescaffe vanilija s mlijekom (priznajem grešku :oops: ), a za večeru piletina i zelena salata
danas nastavljam u istom tonu :mrgreen:
opet jedno padobransko: mijenja li kuhanje GI ječmenim/zobenim/pšeničnim pahuljicama?
pa ne znam, al ne bih rekla..Citiraj:
melange prvotno napisa
nazalost, mijenja. kuhane pahuljice imaju visok GI.
ajme meni kolke stranice o montignacu :shock:
cak i ako se jako zagrijem za to, nema sanse da to procitam :)
jel se da nekome po stoti put napisati, koju knjigu preporucujete?
hvala mikka, i ja sam našla.
nekuhane imaju 40, a kuhane 60, jooooj :x
knjiga je jedem, dakle mršavim.
na jednom sam forumu pročitala da je cura u te pahuljice (nekuhane) stavljala cimet, pa kao cimet ima gi 5, one imaju 40, pa cimet nekako smanji gi cijelog obroka. ima li to logike tj može li se tako računati?
moze. u drugoj fazi se tako smanjuje ukupan GI obroka i kad se jedu namirnice kao krumpir itd.
ali kod GI 40 i nije potrebno smanjivati, to je za dorucak sasvim ok, naravno u dozvoljenim kombinacijama.
covjece koji sam teoreticar, a nemrem se natjerat da pocnem pa makar bio smak svijeta. a imam finih 20ak za skinuti, ljeto se blizi, a ja budala.. :roll:
ja mislim skidati ovaj gi kuhanih :mrgreen: , jer ne mogu više obične, ni s mlijekom ni s jogurtom ni nikako. uopće ih ne žvačem, nego samo progutam, pa mi dođe zlo, pa :roll:
pa mikka, ja sam mislila da ti guraš montija trenutno.
ja inače redovito pratim ovu temu (sjećam se tvojih sušenih ribizla iz bio&bio, nikako da odem po njih :)), a sad kao pokušavam usvojiti barem neke trikove.
ne bi mi bio problem držati se pravila, nego se hranim u menzi pa :nope:
Melange, a da ih potopiš u mlijeku noć ranije?
Omekšat će se kao da su kuhane...VALJDA.... :mrgreen:
da li je ok divka ili kneipp s mlijekom i fruktozom?
hoće li me itko pohvaliti za uspješan treći monti dan :mrgreen:
Ja ću te samo pohvaliti za uspjeh! 3. dan!!! :D :mrgreen:Citiraj:
panterica prvotno napisa
Samo nastavi dalje... treba izdržati...
Odgovor na pitanje baš i ne znam... mora ti neko drugi odgovoriti...
je ok je
dapače divka ima korjen cikorije koji snižava šečer u krvi ;)
čestitam na 3. danu :D
hvala cure :mrgreen:
osjećam se odlično. moj jedini cilj je ne zgriješiti, onda su mi rezultati zagarantirani
Prijavljujem se da sam cijeli tjedan na Montignacu. Imam nekih 15 viška i moj prvi cilj je skinuti 7.
Za vrijeme druge trudnoće dobila sam gestacijski dijabetes kojeg sam regulirala prehranom. Poslje trudnoće je sve bilo OK, stare navike prehrane su se vratile, a kilogrami se polako nakupljali. Prelomni trenutak se dogodio ovog Uskrsa kada mi je prijateljica posudila "Jedem dakle mršavim", a ja u noći mlatila bečke kocke i osjećala takav bol u predjelu jetre i gušterače.
Osjećaj straha i tjeskobe :nope: ne ponovilo se.
Uz pomoć ovog topica (a nije da ga nemaš što pročitati) krenula sam. Prvi dani su bili teški, samo sam mislila što ću sljedeće jesti. Nasreću prošli su!!! Primjećujem bolju cjelodnevnu energiju, nestanak onog osjećaja tromosti i sanjivosti i to je to. Obilježim svaki dan koji prođe , zapisujem što pojedem i iznenađena sam izostankom onih napadaja gladi (no danas sam na nekom drugom topicu pročitala zašto je tako).
Imam pitanje koliki je GI suhih šljiva? Nema baš nekog izbora sušenog voća koje bi smjela koristiti tu kod nas za kupiti.
Jel uredu piti nezaslađen naravno čaj od friško (tri minute prije) ubranih listova metvice i naranče. Ja ga pijem i super me osvježava, al ako nije ok mogu mijenjat.
D: 6:00 jabuka, "mokri" kruh zrnati sir i dona šljive+ divka
M:11:00 šaka oraha
R: 13:30 Krastavac omlet s friškim divljim šparogama i šunkom +feta Pekorela
V: 18:00 kompot (sama kuhala) kruška i jabuka
sušene šljive-40
evo link na tražilicu gi-a sa službenog sitea, samo što je na engleskom.
Ja bih prijavila otkriće korabice kao podloge za sendviče. Maslačkica, to posebno zbog tebe pišem jer vidim na drugom topicu da te gnjavi kulen :mrgreen: Dakle, feta korabice (moje su neke korabetine), na to abc sir/majoneza/ajvar, gore vratina/šunka/kulen i sir. Neutralan i sočan okus, super mi je.
Balarosa... :*
Ma kada imam ja dodataka, ajvar, sir itd, onda su mi sir i ajvar podloga! :lol:
Ali, hvala ti...i baš ću jedan dan probati...
Ja probala, super ideja, hvala!
I ja sam probala sendvič sa korabom, baš je sočan!!!
U prva dva tjedna ja sam na -2 i to me veseli. Još više me veseli disciplina prilikom odabira ili još važnije kada se nađem u napasti. Nisam se do sada vidjela kao discipliniranu vezano uz hranu tako da me ovo stvarno iznenađuje i od sebe same. Valjda je važan motiv koji je sve pokrenuo.
Čini mi se da se moje tijelo još uvijek čudi ovom novom načinu unosa hrane, al meni sveukupno paše.
Veselim se, jer sam u vrt posijala blitve, usadila tikvica, poma i još koječega pa će užitak u hrani biti još veći.
Vezano uz užitak, sad dok žvačem nekako drugačije razmišljam o hrani ko da prilazim obrani seminarskog rada :mrgreen:
I da na poslu su kolegice primjetile da se nešto događa i sada sve čitaju o Montignacu. (znate onu šalji dalje do ...... ;)).
bravo dingač :D
želim ti puno sreće u daljnjem uživanju u Montiju :)
Pošto ne radi pretražnik, a da sve izlistam na ovu temu trebalo bi mi cca tjedan dana (bolje bi mi došlo da vježbam ili hodam to vrijeme :P ) imam početničko pitanjce; kakva je razlika ove montignac dijete i south beach? Je li netko probao obje?
Na pitanje nemam odgovor, Montignac i nije dijeta već način života.
U razgovoru s kolegicom nekako sam za sebe zaključila ovo: način pripeme hrene kod mojih roditelja bio je gotovo potpuni monti (izuze voća prije doručka), a ja sam se u svojim kulinarskim "eksperimentima" udaljila od njihovog načina pripreme jela. Neki loši primjeri postali su svakodnevica :( i tako sam tu gdje jesam na +15.
I još nešto naši stari su bili "sugladni", nije bilo prežderavanja, već se stalo na prvom znaku sitosti. On zna da bi stalo još, ali neće svjesno pojest taj nazovi višak. Ja sam u višku obilato uživala ;) .
I sad pitanje, što mislite isplatili li se raditi priodni sok od kadulje sa fruktozom? Mada kad malo razmislim nekako to financijski nije baš isplativo.
Napravila sam ga za djecu i njegov miris i okus su jako primamnjivi. Ne znam.
Mislim da ću odustat.
pa ne vidim zašto ne. osim ako ti nije isplativo.ja u DM-u pronalazim dosta jeftinu fruktozu i koristim ju za sve i svašta. jednom kada mi je monti "ušao u krv"prestala sam potpuno kupovati bijeli šečer i bijelo brašno. recimo ja u svaki recept za kolače stavljam int. brašno (eventualno 850) i uvijek mi uspijeva :saint:Citiraj:
Dingač prvotno napisa
Zapravo mi nije isplativo jer prvi DM je jako daleko, a ova Schneekoppe fruktoza je onda preskupa varijanta ovog finog sirupa. Ja sam ipak odlučila spremiti manju dozu od one iz recepta. Tako mi je super okus kadulje :P .
Uopće ne koristim fruktozu ni u čemu, kupila sam ju "da mi se nađe", a evo i Divku mogu bez slatkog okusa.
Inače ja sam -1, dobro se osjećam i to je to.
Danas sam prvi puta onako zaista prekršila jer sam pojela jednu kuglu sladoleda iz slastičarnice. Očekivala sam neznam što, ekstazu okusa valjda, a kad ono ništa posebno. Ne grize me savjest, naprotiv baš mi je drago da sam razbila iliuziju o nečem čarobnom. Mislim da ću ubuduće nastaviti ovako pažljivo u prvoj fazi. Ma smetaju mene kilogrami, al mislim da je veći strah od šećerne bolesti. Dobar motiv.
Sunce je zagrijalo i ja se nadam da će moje "povrtlarske kulture" uskoro nosit ploda. Barem tikvice :mrgreen:
meni se fruktoza usmrdila :shock:
iz vrećice sam je stavila u čistu staklenku i nakon cca 2 tjedna je počela smrditi na pokvareno voće (ne znam kako bolje opisati)
ja vise ne znam di sam se i kad zapisala, samo znam da brljam, izdrzim par dana, pa ga brljam i brljam, pa ostavim...i tako nekoliko puta.
dobila jos koji gram i sad sam na +7 do 8.
nadam se da cu sad bit fakat dosljedna, citam danima, nisam jos sve ni procitala, imam dvije knjige...
dva dana idu oke.
danas dorucak int.+pekmez (prije casa svjezeg soka)
rucak leso cvjetaca+peceno pile+zelena salata
vecera cista juha+int.tijesto s gljivama po montiju (ono samo prelit kipucom vodom, pa nakon 15 min izsjeckat, na malo masl.ulja prodinstat i dodat cesnjak i persin)
meni je naj naj problem kaj je meni sve ovo fino, ali sve ostalo mi je prefino (cokse, sarme, pize, saftici, pire...a kolaci....joooj). i nemrem zamislit da ne bum kuhala sve "moje" delicije. ono, zauvijek. ispada da mi mama, i baka prije, kuha koma nezdravo, a meni je naj naj kuharica....
e da, i kako stoji ananas. nigdje nemrem naci.
ujutro si napravim sok, nekad zeleni gustis. kako banana jedina popravi okus, a nije oke, meni je i ananas super, al ne znam koji mu je GI.
Pineapple (fresh fruit) 45
Pineapple (tin/can) 65
Pineapple juice (unsweetened) 50
kloni se ananasa :mrgreen:
ajoj...ananasa uvijek imam doma...ajd barem friskog.
a nis...dva tri komadicka u sok s ostalim vocem.
tenkju. :*
Kod mene je novost da sam počela vježbati jer ovo što je kilograma otišlo počelo se primjećivat na unutrašnjem dijelu bedara, reklo bi se visi :mrgreen:
Mene ne uzbuđuje ovaj način pripreme hrane sve na lešo, za sada mi paše.Doma sam barem u obroke ručka i večere uključila MMa, al on se ne odriče nekih svojih ludih međuobročnih kombinacija :roll: .
Moja kućna vaga pokazala je pogrešan broj kg, pa ja zapravo ne znam sa koliko sam stvarno startala, al ona pokazuje pad istih pa ću dok ne nađem neku pouzdaniju ravnat se po tom padu kga (koje su ovo slatke muke).
Inače u jednom tjednu kuham za dane kad radim od 930-1530 kod kuće i nosim sa sobom da ne padnem u napast jesti u firmi, a time i održavam nekako okvirno vrijeme uzimanja obroka oko 1330.
I da novost je da međuobrok više nije nužan. Možda zbog posla jer ne stignem mislit al malo vjerovatno- prije sam mislila non-stop. Vjerovatno je to zbog cjelokupnog načina prehrane.
Sve sam do sada kada radim od 630 jela doručak oko 545 i u tim danima nosim međubrok (mindele, orahe,jabuku) jer je ručak tada stvarno daleko.
Kad dođem doma osjećam stvarno glad.
Raspisala sam se, osjećam zadovoljstvo svojom novom figurom, lakoću svakodnevnog obavljanja radnih i kućanskih obaveza više energije mi ostaje za djecu i to su jako lijepi poticaji za dalje. (da ne zvučim kao neka sektašica?!)
E da iz vrtla berem svoju prvu blitvu i tikvice :D
D:jabuka, zobene sa mindelima i divka
R: zelena salata, int.tjest. sa pomama
v: daleko je, nemam pojma
presmijesno mi je...kad god ja dodjem negdje di se mrsavi, ili barem tezi ka tome...svi nestanu... :lol:
al meni je ok. ide...nekak mi odgovara...citam staro, ponavljam gradivo, na 32.str sam. :mrgreen: ima lijepih recepata i bas mi je guba razmisljat i kombinirat. fakat je raznovrsno. mojima samo dodam neki prilog pride koji ne ide, al ja to uredno ignoriram. i ne vjerujem da ne brljam. cak ni s coksom. lila krave mogu smazat pet za redom, sam te navlaci, al ova crna (nikad ju nisam ljubila) ne...jednostavno mi je tak fino u ustima, i opce me ne trazi da nastavim, jaka je.
kruh mi je malo :/ ti kiseli kaj se mrve, nis mi nisu vise fini, nigdje nac bas neki integralni (puno se tako zove, ali su cudni). pa sam si ja naumila sama pec. to ja zmandrljam, neke male od 200 g brasna...e sad kupila sam roggen vollkornschrot i weizen vollkornmehl. i kako to zvuci? jel bar malo integralni? eno prvi hladi se u vlaznoj krpi, bas me zanima kakav ce bit ujutro.
ja sam na nekom modificiranom montiju od prosle nedelje (ne od jucer :mrgreen: ). imam 3 glavna obroka koja jedem u priblizno isto vrijeme, pokusavam da je sve po montiju ili bar blizu (npr. ili jedem meso i salatu ili krumpir i salatu, ali ne sve troje u istom obroku). ne zelim mrsaviti prebrzo da mi se ne osveti i da mi ne ostane koza visiti.
od kruhova mi je daleko najdrazi moj stari prijatelj dinkel kruh iz bio i bio, njega bas volim ujutro s pekmezom bez secera (u zadnje vrijeme u pekmez umijesam malo cimeta i malo burbon vanilija zacina, :mljac:), a pojedem ga bez velike griznje savjesti i u nedozvoljenim kombinacijama (recimo sa slanim ribicama, mmmmm).
za meduobroke pojedem nekad malo orasastih plodova, ili koju vocku, ili koju ribicu s malo sira, bez kruha. ne jedem nakon 8 sati.
slatko sam skroz izbacila (molim cestitke, one koje me znaju duze znaju koliki je to korak za mene), nekad pojedem kao desert zobene pahuljice sa zobenim mlijekom i friskim npr. jagodama i maaalo meda--to sam jela 2 puta, i jednom makrobioticki kolac bez secera.
uglavnom, zadovoljna sam, imam vise energije a cini mi se i da je otisla koja kila u ovih 7 dana.
e pa, mikka, ja onda cestitam!!! nije to mala stvar.
i ja sam stari ovisnik. kad malo bolje razmislim, na slatkom sam odrasla. i nemam pojma kak sam bila pothranjena. a sad... :/
al izdrzavam i ja bez slatkog! cak je i teta s kata ispod nas donijela torte i kolaca s rodjendana klinca...eno stoji u kuhinji, nema ko jest...ici ce u smece :/
ja isto ko ti. ovisnik o slatkom od malih nogu, a imala sam 50 kila vecinu zivota :/ (na 170)
uh, nadam se da ce to ici nekako, dosta mi je ovih kila :x
bravo ljudi! :D
i ja sam na modificiranom montiju :mrgreen: a to znači da se znam najesti kruha uz obrok, ali uvijek integralnog i većinom zato jer ne stignem nešto pametno skuhat
al meni je zakon kako on meni izregulira šećer. dovoljno mi je tjedan dana montiranja da više nemam žarku želju pojest cijelu tortu
:D ja se moram pohvaliti da sam skinula 2kg i da se itekako vide rezultati.
Za doručak jedem glupe zobene pahuljice s jogurtom, jer mlijeko ne volim, pa onda ne mogu praviti nekakve kombinacije, ali dobro... pred doručak pojedem neku voćku ako je imam.
Užinu pojedem, voće ili suho voće ili sir i vrhnje.
I jedem večeru... i definitivno sam smanjila količinu večere, jer je to ono što je bitno za mršanje kod mene.
Danas ću se počastiti muffinima od 3 vrste čokolade... mmmmm....
Mislim da je modificirani Montignac - koji i ja prakticiram - sasvim dovoljan i povoljan! :mrgreen:
mogu se naci razne kombinacije zobenih pahuljica s jogurtom (ja ionako vise volim jogurt). ja ih nekad do pola natopim sa zobenim mlijekom, pa ostatak jogurt. pa mozes staviti unutra suho voce/svjeze voce/pekmez bez secera/orasaste plodove/cimet/vaniliju u prahu/kombinaciju svega.. a cesto ih pomijesam sa muslima iz dm-a, znaci jos koja vrsta pahuljica i nekog suhog voca.
Mikka, za zobene sam se odlučila jer svi trube kako su zdrave. Okus mi je bio odvratan dok se nisam navikla, sada su mi jestive i nisu strašne. Ono što mi se JAKO sviđa kod zobenih pahuljica da nemam onaj osjećaj prejedenosti nakon jela bez obzira na količinu.
Nema tromosti...
E sada, pošto vidim da će mi dojaditi, a da ih i malo obogatim, a vidim da ih svi kombiniraju uz nešto rekoh da ih malo dopunim sa suhim voćem, ali mi je ta kombinacija sa jogurtom - ono... :/ ali možda sa cimetom i ovim điđama drugim što si nabrojala i ne bi bile loše.
Probam, pa ću vidjeti! hvala!
ispao je sasvim solidan. jel moze neko komentirat ovo brasno gore, jel se to moze nazvat integralnim kruhom?Citiraj:
nika612 prvotno napisa
jucer sam kupila prvi put onu coksu s cilijem i visnjama u dm-u. to je stvarno prefino. maznem tu i tam kockicu...
a najvise na pogrijesila preksinoc na veceri. samo u kolicini. ne znam di mi pamet bila (prejela se, stvarno) da si skuham 2 hrenovke i 2 jaja i snitu sira...mislim...to mi je bilo malo too much, sto se i vidjelo drugi dan...+20deka. mislim, nema veze, al kad ne slusam tijelo, ma nisam nis ni razmisljala, samo sam pripremala i udri..
sad se bas pecem puretinu na grill tavi, velicine mog dlana, i "dinstam" povrce u zepteru + zelena salata. sve mi jako fino i fakat se laganini osjecam.
jos nisam probala zobene pahuljice...to znaci ne kuham (nikad to nisam radila) samo zalijem vrhnjem, je l tako? mislim da s cimetom i mikkinim kombinacijama bi moglo proc kod mene. tenkju.
zabunom jucer kupila zob, a htjela jecam. a kad sam u de, a ne znam kak se to na svapskom kaze. nisam se pripremila :mrgreen: i kaj sad s tom zobi...nis?